Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Egmond aan Zee

Als je je huis in Egmond aan Zee wilt verkopen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de actuele marktomstandigheden. Zo is inzicht in de huidige m2-prijs en recente verkoopprijzen van huizen in de omgeving zeer waardevol. Deze informatie kan je helpen bij het bepalen van de juiste verkoopstrategie.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Egmond aan Zee

De gemiddelde verkoopprijs in Egmond aan Zee is in de laatste 3 maanden € 504.600 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 543.300 euro. Deze prijzen geven je een indicatie van het huidige vastgoedklimaat. Aansluitend vind je de actuele vastgoedcijfers in de vorm van een overzichtelijke grafiek:

Huizenprijzen in Egmond aan Zee

Afgelopen 3 maanden

€ 298.000
€ 445.000
€ 593.000

Denk je aan het verkopen van je woning in Egmond aan Zee? Een waardevol hulpmiddel om een inschatting te maken van de mogelijke opbrengst is de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter. Door het totaal aantal vierkante meters van je eigen woning hiermee te vermenigvuldigen, krijg je een indicatie van wat je kunt verwachten. In de onderstaande grafiek zie je de recente prijsontwikkelingen per m2 voor zowel vraag- als verkoopprijzen:

Huizenprijzen in Egmond aan Zee per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.900
€ 4.600
€ 5.300

Prijsontwikkeling Egmond aan Zee laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden hebben de woningprijzen in Egmond aan Zee bewogen. Zonder een specifieke richting aan te geven of aannames te doen over opvallendheden, was de gemiddelde verkoopprijs afgelopen maand € 504.600 euro. Neem een kijkje naar de onderstaande grafiek om een beeld te krijgen van deze marktbewegingen:

Wat is mijn woning in Egmond aan Zee waard?

De waarde van je woning in Egmond aan Zee is geen vaststaand gegeven, maar verandert continu. Dit komt doordat huizenprijzen beïnvloed worden door verschillende factoren, zoals de staat van de woning, ontwikkelingen in de buurt en veranderingen op de vastgoedmarkt.

Het kan daarom verstandig zijn om inzicht te verkrijgen in de actuele waarde van je woning. Een nauwkeurige inschatting helpt bij het nemen van beslissingen over eventuele verkoop of verbouwing. Een gratis waardebepaling door een deskundige makelaar kan hierbij een waardevolle oplossing bieden.

Bovendien vindt een gratis waardebepaling gewoonweg aan huis plaats. Zo hoef je geen tijd te investeren in het bezoeken van een makelaarskantoor, maar wordt je woning grondig geïnspecteerd in haar eigen omgeving. Het comfort en gemak dat dit biedt, maakt het aanvragen van een waardebepaling meer dan de moeite waard.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Wanneer je de huizenmarkt onder de loep neemt, moet je rekening houden met het feit dat woningmarktcijfers variëren van plaats tot plaats. Een eenduidige blik op de huizenprijzen, enkel gericht op Egmond aan Zee, kan daardoor een vertekend beeld geven. Om een completer marktbeeld te krijgen, is het raadzaam om de huizenprijzen in omliggende gemeenten in overweging te nemen:

Weet dat de prijzen van huizen in de plaatsen rondom Egmond aan Zee anders kunnen zijn dan in de stad zelf. De onderstaande grafieken laten precies zien hoe de verkoopprijzen zich verhouden tussen Egmond aan Zee en deze vergelijkbare plaatsen:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 6.000

Best presterende makelaar in Egmond aan Zee

Welkom op Huis Verkopen! Als online platform bieden we je een schat aan cijfers over de woningmarkt en prestaties van makelaars in Egmond aan Zee. We weten bijvoorbeeld wie de snelst verkopende makelaars zijn, wie gemiddeld hogere verkoopprijzen behaalt, en zelfs hoe lang het ze gemiddeld kost om te verkopen. We gebruiken al deze data om jou te ondersteunen bij het vinden van de meest passende makelaar door vergelijking.

De keuze voor een makelaar is hét verschil tussen een stressvrije ervaring en een verloren kans. Ons platform biedt je een schat aan statistieken, waardoor jij de beste beslissing kunt maken. We ontcijferen de prestatiepuzzel en helpen je de meest geschikte makelaar te vinden. Verkoop je woning op de manier waarop jij het wilt, ondersteund door de beste data!

Vergelijk makelaars in Egmond aan Zee Of lees meer over makelaars in Egmond aan Zee

Gemiddelde tarieven van makelaars in Egmond aan Zee

Dat courtages het verschil kunnen maken tussen een hoge en een lage winst bij het verkopen van je huis, is een feit dat vaak wordt vergeten. In Egmond aan Zee liggen de gemiddelde tarieven van makelaars op 1,10%. Niet de goedkoopste, maar wel een percentage waarbij je de garantie hebt dat je op deskundige wijze geholpen wordt.

Bij het kiezen van een makelaar is het verstandig verder te kijken dan alleen de kosten. Kwaliteit en een persoonlijke benadering wegen vaak zwaarder dan een percentage. Als je een volledig overzicht wilt hebben van alle kosten die je kunt verwachten bij het verkopen van je woning, kun je dat hier vinden. Neem deze informatie mee in het geheel, en baseer daarop je keuze voor een makelaar.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Egmond aan Zee

In Egmond aan Zee zijn er koopwoningen. Een woning kan verschillende bestemmingen hebben, afhankelijk van je behoeften en doelen. Je kunt jouw pand bijvoorbeeld als hoofdverblijf gebruiken, maar ook als investering voor verhuur of als vakantieverblijf. Het is belangrijk om te weten dat voor elke bestemming specifieke regelgeving geldt, dus het is verstandig om je goed te informeren voordat je een definitieve beslissing neemt.

Aantal verkochte woningen in Egmond aan Zee

In de afgelopen 12 maanden is er veel gebeurd op de woningmarkt in Egmond aan Zee. Zo hebben meerdere woningen het als 'te koop' aangemeld-zijn mogen beleven, om vervolgens te worden verkocht. Dat blijkt goed als we kijken naar het aantal wooneenheid-transacties. Dit wordt helder weergegeven in de onderstaande grafiek, waarin het aantal 54 verkochte woningen wordt uitgezet tegen de tijd:

Ben je van plan jouw huis in Egmond aan Zee te verkopen?

Je huis in Egmond aan Zee verkopen kan best een uitdaging zijn. Het is een unieke locatie die veel te bieden heeft, maar dat trekt ook een specifieke doelgroep. De uitdaging ligt in het vinden van de juiste koper die het unieke karakter van Egmond aan Zee waardeert. Een potentiële oplossing zou kunnen zijn om een regionale makelaar in te schakelen die bekend is met de lokale markt en de specifieke kenmerken daarvan.

Bij het verkopen van je woning komt veel kijken. Er zijn tal van zaken die geregeld moeten worden, zoals het verzamelen van de juiste documentatie, het bepalen van de vraagprijs, en het plannen van bezichtigingen. Dit kan overweldigend voelen, maar wees gerust, er is hulp beschikbaar. Voor een handige leidraad kun je onze stappenplan voor het verkopen van jouw woning bekijken, die jou door het hele proces heen helpt.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Welkom op Huis Verkopen, jouw one-stop-shop voor al je woningverkoop regelwerk. In het bijzonder hebben we ons best gedaan om voor onze bezoekers uit Egmond aan Zee de meest actuele woningcijfers te verzamelen. Deze cijfers en statistieken zijn zorgvuldig bijeengebracht en worden regelmatig bijgewerkt. Ze geven je een duidelijk inzicht in de huidige situatie op de huizenmarkt in Egmond aan Zee. Door deze gegevens in acht te nemen, kun je wijselijk een passend tijdstip kiezen om je huis te verkopen.

Handige tools op Huis Verkopen

Vervolgens biedt Huis Verkopen je tal van handige tools om de verkoop van je woning efficiënt te regelen. Neem bijvoorbeeld onze optie om makelaarstarieven op te vragen op huisverkopen.nl/tarieven-opvragen, of onze gratis waardebepaling om de juiste verkoopprijs te bepalen. Daarnaast vind je op onze website een uitgebreid stappenplan dat je door het hele verkoopproces leidt om ervoor te zorgen dat je niets over het hoofd ziet. Ons platform is helemaal gratis en onafhankelijk, gemaakt met het doel om jouw verkoopervaring zo eenvoudig en voordelig mogelijk te maken.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen