Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Heiloo

Ben je benieuwd naar de huidige stand van de huizenmarkt in Heiloo? In juli 2024 blijkt uit recente statistieken en vastgoedcijfers een interessante trend die het overwegen waard is bij het verkopen van je huis. Van actuele verkoopprijzen tot het aantal transacties, als woningverkoper in Heiloo kun je deze informatie gebruiken om je verkoopstrategie te optimaliseren.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Heiloo

De gemiddelde verkoopprijs in Heiloo is in de laatste 3 maanden € 608.946 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 650.180 euro. Dit spanningsveld tussen vraag- en verkoopprijs onthult veel over de huidige woningmarkt in Heiloo. Het biedt je een indicatie of kopers bereid zijn de vraagprijs te betalen of dat er meer onderhandelingsruimte is. Kijk nu naar de onderstaande grafiek voor een visuele weergave van deze cijfers:

Huizenprijzen in Heiloo

Afgelopen 3 maanden

€ 396.000
€ 548.000
€ 700.000

Bij het inschatten van de prijs voor jouw woning, is het altijd essentieel om te kijken naar de woningprijzen per vierkante meter in jouw regio. Voor Heiloo vormt dit geen uitzondering. Wanneer je het aantal vierkante meters van jouw woning vermenigvuldigt met de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter, krijg je een goed beeld van de mogelijke opbrengst van jouw woning. Hieronder presenteren we een grafiek die de huidige woningmarkt in Heiloo representeert:

Huizenprijzen in Heiloo per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.900
€ 4.600
€ 5.200

Prijsontwikkeling Heiloo laatste 12 maanden

In de laatste 12 maanden zijn de woningprijzen in Heiloo zeker niet ongemoeid gebleven. Hoewel het niet mogelijk is om een specifieke trend aan te wijzen of voorspellingen te doen over de toekomst, is de beweging op de huizenmarkt in Heiloo onmiskenbaar.

De gemiddelde verkoopprijs van vorige maand in Heiloo bedroeg € 608.946 euro's. Leg deze gegevens naast de onderstaande grafiek voor een visueel overzicht van de prijsbewegingen op de huizenmarkt in Heiloo over de laatste 12 maanden:

Wat is mijn woning in Heiloo waard?

De waarde van je huis in Heiloo is een optelsom van verschillende factoren, zoals de aard van de woning, de oppervlakte, de conditie van het huis en de huidige stand van de huizenmarkt. Bijzonder relevant is de stand van de markt, aangezien dit de verkoopprijs die je kunt verwachten sterk kan beïnvloeden.

Ben je benieuwd hoeveel je huis in Heiloo waard is en denk je aan verkopen? Het slimste wat je kunt doen is een kosteloze waardebepaling aanvragen bij een makelaar. Dit geeft je concreet inzicht, waardoor je een weloverwogen beslissing kunt nemen. Je kunt een waardebepaling aanvragen via deze link.

Een gratis waardebepaling door een makelaar houdt simpelweg in dat een expert je woning bekijkt en op basis van zijn ervaring en inzicht in de markt een schatting maakt van de waarde. Dit is een goed idee, omdat je zo een realistische inschatting krijgt van wat je kunt verwachten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan als je besluit te verkopen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

In de woningmarkt zijn er aanzienlijke verschillen in prijsstelling die afhankelijk zijn van de locatie. De huizen in gebieden naast Heiloo, bijvoorbeeld, kunnen variëren in prijs in vergelijking met de huizen in Heiloo zelf.

Dit is waarom het van belang is om een uitgebreide blik te hebben op de huizenprijzen van omliggende gemeenten. Het geeft een robuust inzicht in de huidige marktcondities. Verderop vind je onderstaande grafieken die de gemiddelde verkoopprijzen in Heiloo en vergelijkbare plaatsen helder weergeven:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 6.000

Best presterende makelaar in Heiloo

Hier bij HuisVerkopen.nl houden we alles bij wat er te weten is over de prestaties van makelaars in Heiloo en omgeving. We werken met onder andere verkoopsnelheid, verkoopprijs en de aantallen verkochte woningen om zo de verschillende makelaars in kaart te brengen. Dit maakt het mogelijk om je perfect bij te staan bij jouw zoektocht naar de meest geschikte makelaar in Heiloo door middel van vergelijkingen.

Het kiezen van de perfecte makelaar kan jou enorm veel voordeel opleveren. Het kan namelijk een wereld van verschil betekenen in hoeverre je wensen en behoeften vervuld worden, hoe snel je huis verkocht wordt, en welke prijs je voor je huis ontvangt. Jouw keuze in makelaar kun je afstemmen op wat voor jou het belangrijkste is.

Vergelijk makelaars in Heiloo Of lees meer over makelaars in Heiloo

Gemiddelde tarieven van makelaars in Heiloo

Courtages kunnen sterk variëren, maar het percentage dat makelaars gemiddeld rekenen in Heiloo ligt rond de 1,14%. Deze kosten, ook wel makelaarstarieven genoemd, betaal je voor de diensten van de makelaar bij de verkoop van jouw woning. Gezien de gemiddelde verkoopprijs van huizen in Heiloo, die nu zo'n € 608.946 bedraagt, kunnen deze courtages aanzienlijk oplopen.

Voordat je jouw huis te koop zet, is het verstandig om inzicht te krijgen in de marktconforme courtages. Via deze link kan je heel gemakkelijk de tarieven opvragen bij verschillende makelaars in Heiloo en omgeving. Met de ontvangen informatie kan je een vergelijking maken en een keuze maken voor de makelaar die je het beste aanbod doet. Let wel, de goedkoopste makelaar is niet altijd de beste keuze. Kijk ook naar ervaringen, verkoopsnelheid en de klik die je met de makelaar hebt.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Heiloo

In Heiloo vind je een divers aanbod aan koopwoningen, een potentiële locatie voor je nieuwe thuisbasis of mogelijk zet je de stap naar verhuur. Deze koopwoningen zijn voor jou beschikbaar om van te genieten, met hun totaal aan 8134 exemplaren. Maar, het is goed om te weten dat slechts een bescheiden portie hiervan op de markt verschijnt, om zo in handen van een nieuwe koper of huurder te vallen. Zo wordt in Heiloo een ideaal evenwicht tussen bezit en toegankelijkheid bewaard.

Aantal verkochte woningen in Heiloo

In de laatste 12 maanden kende Heiloo een actieve periode wat betreft woningverkoop. Het aantal woningen dat in de verkoop werd geplaatst (aanmeldingen) en het aantal transacties, oftewel verkochte woningen, is in dat tijdspanne uitgelicht in de onderstaande grafiek. Let vooral op het aantal transacties, met een totaal van 276 verkochte woningen:

Ben je van plan jouw huis in Heiloo te verkopen?

Wanneer je overweegt je huis in Heiloo te verkopen, zijn er een hoop zaken waar je bij stil moet staan. Om te beginnen, moet je jouw woning presentabel maken voor potentiele kopers. Hierbij kan het gaan om het opruimen en schoonmaken van je huis, maar mogelijk ook het uitvoeren van kleine reparaties of aanpassingen die de waarde van je huis kunnen verhogen. Verder moet je natuurlijk ook een reële vraagprijs vaststellen en nadenken over de wijze van verkoop. Ga je bijvoorbeeld voor de traditionele manier via een makelaar, of kies je voor een online platform?

Een goede voorbereiding is het halve werk, en dat geldt zeker bij de verkoop van je huis. Een stappenplan kan je hierbij uitstekend van pas komen. Met een duidelijk plan weet je precies wat je moet regelen, van het aanvragen van een energielabel tot het kiezen van een betrouwbare makelaar en eventueel een verhuisbedrijf. Zo kun je gestructureerd te werk gaan en vergeet je geen belangrijke stappen tijdens dit omvangrijke proces.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Welkom op de pagina waar je alles te weten komt over de prijsontwikkeling van huizen in Heiloo. Weet dat de huizenprijzen in Heiloo continu in verandering zijn. Hier worden vraagprijzen, verkoopprijzen, transacties en nieuwe woningen aanbod actueel gehouden. Dus, als je eraan denkt om je huis te verkopen, is deze informatie erg relevant voor jou.

Efficiënt je woning verkopen met HuisVerkopen.nl

Sites zoals HuisVerkopen.nl zijn handig bij het voorbereiden en regelen van de verkoop van je woning. Wij bieden tools aan zoals een gratis waardebepaling en de mogelijkheid om makelaars te vergelijken. Daarnaast kan je makelaarstarieven opvragen om te besparen op makelaarskosten. Bij ons vind je een overzichtelijk stappenplan dat je begeleidt bij alle stappen die genomen moeten worden om je woning succesvol te verkopen. Samen zorgen we ervoor dat je altijd de beste deal krijgt bij alle lokale specialisten in Heiloo.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen