Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Heiloo

Het vinden van een goede makelaar in Heiloo voor de verkoop van je woning kan een uitdaging zijn, vooral gezien de variërende marktkennis per makelaar. Gelukkig helpt Huis Verkopen je bij het vinden van een ervaren makelaar die specifieke kennis heeft van de lokale woningmarkt.

Over makelaars in Heiloo

Het landschap van makelaars in Heiloo is er een van grote diversiteit: ther werkwijze, kosten, verkoopresultaten van elk zijn uniek en vormen slechts enkele facetten van de variaties die je kunt tegenkomen. Dan is er ook nog de ervaring van de makelaar zelf, de specifieke kennis van de markt en het soort persoonlijke service dat ze bieden. Dit zijn allemaal factoren die jouw verkoopervaring kunnen beïnvloeden. Daarom is een grondige vergelijking van makelaars een nuttige stap. Je kunt veel baat hebben bij het investeren van tijd in deze vergelijking. Het stelt je in staat om een makelaar te vinden die het beste aansluit bij jouw behoeften en dit kan een betere verkoopervaring en een beter eindresultaat betekenen.

Misschien vraag je je af wat de beste makelaars in Heiloo kosten, welk onderhandelingsresultaat ze hebben behaald, en hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken. Dit zijn legitieme vragen en het is natuurlijk belangrijk dat je een weloverwogen beslissing maakt. Stel je voor, je vindt een makelaar die niet alleen top verkoopresultaten behaalt, maar ook nog eens tegen lagere kosten dan je had verwacht! Om je te helpen met deze vragen, geven we je hieronder de actuele cijfers over de beste makelaars in Heiloo:

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 6.144
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 16.896
Besparing (gem.)
€ 1.347

Actueel

 • Overweeg je jouw woning te verkopen, dan is inzicht in de huidige prijzen op de woningmarkt van belang. De gemiddelde verkoopprijs in Heiloo is momenteel € 538.978 en de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter is € 4.708.
 • Een huis verkopen brengt ook kosten met zich mee. In Heiloo rekenen makelaars gemiddeld een courtage van 1,14% over de verkoopprijs. Deze courtage is bij iedere verkoop opnieuw van toepassing.
 • Wist je al dat de tarieven van makelaars in Heiloo sterk uiteenlopen? Door makelaarstarieven te vergelijken kun je gemiddeld € 1.347 besparen. Dat is het vergelijken toch zeker waard?

Uitgelichte makelaars in Heiloo

Als je voornemens bent je woning in Heiloo te verkopen, heb je keus uit talrijke makelaars in die regio. Wij hebben een compleet overzicht voor je samengesteld van diverse verkoopmakelaars die actief zijn in Heiloo. Het is verstandig om deze makelaars te vergelijken, omdat hun diensten, tarieven en reputatie sterk kunnen verschillen, en dit kan impact hebben op de verkoop van jouw huis.

Logo Hopman Makelaars Heiloo

Hopman Makelaars Heiloo

Hopman Makelaars Heiloo, actief sinds 1980, kenmerkt zich door sterke service en vakmanschap. Met een persoonlijke aanpak stellen ze optimale verkoop- en aankoopplannen voor je samen, rekening houdend met jouw specifieke wensen. Ze bieden ook waardebepalingen en taxaties, dankzij erkenning van NVM, NWWI en NRVT. Ze zijn gespecialiseerd in bedrijfsruimte en nieuwbouw, met kantoren gelegen in de duinstreek tot aan Alkmaardermeer. Bezoek hun kantoor aan de Kennemerstraatweg voor een oriënterend gesprek.
Logo Kuyper & Blom Makelaars

Kuyper & Blom Makelaars

Kuyper & Blom Makelaars zetten kennis en ervaring in om jouw woonwensen te vervullen. Vertrouw op hun expertise in het vakgebied, waarbij ze persoonlijk contact en duidelijke communicatie vooropstellen. Met hun specialisatie in nieuwbouw en aantoonbare succes in recente transacties, staan ze klaar om je te helpen bij verkoop, aankoop, verhuur of taxatie. Ze zijn lid van de NVM en dragen de certificaten: VastgoedCert en NWWI. Bij Kuyper & Blom ben je geen dossiernummer, maar telt jouw woonverhaal.
Logo Van der Borden Vastgoedprofessionals - Heiloo

Van der Borden Vastgoedprofessionals - Heiloo

Van der Borden Vastgoedprofessionals in Heiloo is een familiebedrijf met een rijk verleden en moderne aanpak. Met vier generaties ervaring in de vastgoedmarkt, ondersteunen ze je bij verkoop, aankoop, taxatie en huur van een woning. Ze zijn betrokken bij iedere stap, zowel bij de eerste aankoop als toekomstige veranderingen. Dankzij dit persoonlijke contact en hun uitgebreide kennis overhuizen en de lokale markt, leidt Van der Borden je vloeiend door het hele proces.
Logo Teer Makelaars Heiloo B.V.

Teer Makelaars Heiloo BV

Bij Teer Makelaars Heiloo vind je een alles-in-één service. Je kunt er terecht voor de verkoop en aankoop van woningen, taxaties en financieringsadviezen. Met hun frisse blik op de vastgoedmarkt en oog voor klantgerichtheid, helpen ze je de perfecte match te vinden. Gevestigd in Heiloo, maar actief in de hele regio. Ook na kantooruren of in het weekend staan ze klaar, en ze voeren hun taken altijd uit met plezier. Specialiteiten: woningstyling, woningfotografie en nieuwbouw.
Logo Vos Makelaardij B.V.

Vos Makelaardij BV

Bij Vos Makelaardij kun je rekenen op meer dan 60 jaar ervaring in de woningmarkt. De focus ligt op verkoop, aankoop, verhuur, aanhuur en taxatie, met een speciaal oog voor nieuwbouw. Je communiceert in het Nederlands, Engels of Duits. Ze onderscheiden zich door professioneel advies, uitstekende lokale marktkennis en een sterke reputatie in en rond Heiloo. Je bent zes dagen per week welkom voor verse koffie en betrouwbaar advies.

Blokdijk Makelaars & Adviseurs BV

Bezoek Blokdijk Makelaars & Adviseurs voor al je vastgoedtransacties. Dit kantoor, gevestigd op Laarmanstraat 29 in Heiloo, blinkt uit door zijn expertise en nauwkeurige aanpak. Ondanks dat ze geen deel uitmaken van een branchevereniging, hebben ze een betrouwbare reputatie in vastgoedadvies en bemiddeling. Kies voor Blokdijk Makelaars & Adviseurs voor een gerichte en professionele dienstverlening.

Let op: Het is goed mogelijk dat de meest geschikte verkoopmakelaar voor jouw woning, situatie en voorkeuren niet in het overzicht staat. Er zijn namelijk nog meer makelaars actief in Heiloo. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Heiloo mee in onze vergelijking. Zo vind je altijd de makelaar die het beste bij je past.

Vergelijk makelaars in Heiloo Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Heiloo?

Een makelaar in Heiloo rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,14% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 538.978 in Heiloo komt dit neer op € 6.144 aan makelaarskosten (update april 2024).

De meeste makelaars stemmen hun courtage af op de woning en diens waarde. Dit betekent dat de kosten hoger of lager kunnen uitvallen afhankelijk van jouw specifieke woning en de bijbehorende woningwaarde. Zo probeert de makelaar zijn of haar kosten in verhouding te houden tot de uiteindelijke verkoopprijs.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Heiloo 0,50% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.347 besparen door verkoopmakelaars te vergelijken. Overigens is dit vergelijken geen enkel probleem, omdat het je niks kost en je nergens toe verplicht bent. Maak hier dus zeker gebruik van om de beste deal te vinden!

Kosten van makelaars in Heiloo

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.200
€ 6.200
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Heiloo

Wist je dat de meeste makelaars in Heiloo opstartkosten rekenen? Met opstartkosten worden de kosten bedoeld die een makelaar maakt om je woning in de verkoop te zetten. Deze kosten kunnen betrekking hebben op bijvoorbeeld professionele foto's, plattegronden, advertenties en bijvoorbeeld ook de plaatsing van je woning op websites. Deze opstartkosten variëren normaliter tussen € 400 en € 700.

Omdat deze kosten variëren, is het lastig om exact te weten wat je uiteindelijk kwijt bent aan een makelaar. Wij kunnen je daarbij helpen. Op de volgende pagina kun je heel gemakkelijk en snel de tarieven opvragen bij meerdere makelaars in Heiloo. Zo heb je direct een duidelijk beeld van de mogelijke opstartkosten en kun je een weloverwogen keuze maken.

Intrekkingskosten van makelaars in Heiloo

Wanneer je besluit om een te koop staande woning in Heiloo voortijdig uit de verkoop te halen, dien je rekening te houden met mogelijke intrekkingskosten. Dit zijn kosten die door de makelaar in rekening gebracht worden als vergoeding voor de reeds geleverde inspanningen en gemaakte kosten. Je kunt hierbij denken aan foto's, advertenties en rondleidingen die al georganiseerd waren.

Stel, je hebt spijt van het verkoopproces of je hebt onverwachts een andere koper gevonden, dan kun je te maken krijgen met deze extra kosten. De gemiddelde intrekkingskosten bij makelaars in Heiloo zijn € 500. Blijf je bewust van deze mogelijke uitgaven bij het voortijdig staken van de verkoop.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Heiloo met een vast tarief

Ook in Heiloo raden sommige makelaars je aan te werken met een vast tarief. Dit betekent dat je vooraf weet wat de kosten zijn, ongeacht de verkoopprijs van jouw woning. Dit biedt zekerheid en transparantie. Met een gemiddelde van € 3.250 (update: april 2024), kun je precies budgetteren wat de makelaarskosten zullen zijn.

Een vast tarief lijkt aantrekkelijk, maar het heeft ook nadelen. Stel, je hebt jouw huis verkocht voor 400.000 euro en het vaste tarief van de makelaar bedroeg 3.500 euro. Dat betekent dat de makelaar 0,875% van de verkoopprijs als vergoeding krijgt. Als hetzelfde huis verkocht wordt voor de helft van de prijs (200.000 euro), ontvangt de makelaar in feite 1,75% van de verkoopprijs, wat relatief hoog is.

Tip: Voordat je in zee gaat met een makelaar, beoordeel dan hoe hun tariefstructuur past bij jouw specifieke situatie. Als jouw huis naar verwachting voor een hoog bedrag verkocht kan worden, kan het verstandiger zijn om een makelaar te kiezen die werkt op basis van courtage, waarbij de vergoeding wordt berekend als een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs.

4 feitjes over makelaars in Heiloo

 • De meeste verkopers van woningen in Heiloo werken graag samen met makelaars die gebruik maken van een courtagesysteem. Dit biedt zekerheid dat de makelaar er alles aan zal doen om de woning goed te verkopen, omdat hun beloning hier direct mee in verband staat.
 • Het wordt duidelijk dat verkoopmakelaars in Heiloo woningen verschillend waarderen en de verschillen kunnen oplopen tot wel €31.000. Wil je graag zien hoe jouw woning gewaardeerd wordt door verschillende makelaars? Bezoek dan deze pagina voor een gratis waardebepaling.
 • Het merendeel van de verkopers van woningen in Heiloo, zo'n 92% om precies te zijn, kiest voor een makelaar die lid is van een branchevereniging zoals de NVM, VBO of VastgoedPRO. Het biedt extra zekerheid met betrekking tot de professionele standaard en ethische werkwijze van de makelaar.
 • Bij het vergelijken van makelaars blijkt dat de meeste woningverkopers in Heiloo de voorkeur geven aan een makelaar die aantoonbaar beter presteert dan haar/zijn concurrenten. Wil je de makelaars in Heiloo met elkaar vergelijken? Je kunt dat doen door op deze pagina een vergelijking aan te vragen.

Wat levert de beste makelaar in Heiloo op?

In Heiloo kan de keuze voor een hoogpresterende makelaar een verschil maken in je vastgoedtransacties. Het kiezen van de juiste persoon om je woonhuis op de markt te brengen, kan ervoor zorgen dat het verkoopproces soepel verloopt en mogelijk meer opbrengt dan verwacht.

Hoe identificeer je dus de beste vastgoedexperts in Heiloo:

 • Financiële voordelen: uit onze gegevens blijkt dat topmakelaars in Heiloo met hun vaardigheden en netwerk je woning kunnen verkopen voor een bedrag dat gemiddeld boven de verwachte verkoopprijs ligt. Dus in plaats van gewoon het verwachte bedrag, kan het selecteren van de beste agent je een extra € 18.585 opleveren.
 • Tijdbesparingen: Verder tonen statistieken aan dat de beste makelaars in Heiloo je huis gemiddeld tussen de 7 en 24 dagen sneller weten te verkopen dan andere makelaars. Dit betekent dat de onderhandelingen en de formele afhandeling sneller worden geconcludeerd, waardoor je eerder naar de volgende fase van je leven kunt overstappen.

De beste makelaar in Heiloo vinden

Op zoek naar de beste makelaar in Heiloo? De beste keuze is een makelaar die perfect aansluit bij jouw specifieke woning en situatie. Elke situatie vraagt om een unieke aanpak, en de ideale makelaar kan hier naadloos op inspelen.

Met ons vergelijkingsformulier maken we deze match eenvoudig. Je geeft je adres, situatie en voorkeuren op, en wij matchen je met de meest geschikte makelaars. Zij informeren je vervolgens over hun aanpak, tarieven en inschatting van jouw woning. Zo vind je de makelaar die bij jou past.

Waar moet je op letten bij makelaars in Heiloo?

Voor de verkoop van je huis in Heiloo is het belangrijk om de meest passende makelaar te selecteren. Daarom volgen hier vijf aandachtspunten voor je keuze:

Ervarenheid en expertise

De makelaar moet ervaring en expertise hebben in de vastgoedsector en in het bijzonder in Heiloo. Kijk naar de trackrecord van potentiële makelaars en hun kennis van de lokale markt.

Communicatie en service

Een goede makelaar is goed bereikbaar en communiceert helder en vlot. Evalueer hun klantenservice, de snelheid van reactie en de duidelijkheid en bruikbaarheid van de informatie die ze verstrekken.

Verkoopstrategie

Ligt de verkoopstrategie van de makelaar in lijn met je verwachtingen? Ze moeten een helder plan hebben om je huis te verkopen, inclusief prijsbepaling, marketing en onderhandelingsvaardigheden.

Reviews en referenties

Oordeel niet enkel op basis van wat de makelaar zegt. Lees ook reviews of vraag naar referenties van eerdere klanten. Dit kan je veel inzicht geven over de werkwijze en resultaten van de makelaar.

Vergoeding

Tot slot, let op de vergoeding die de makelaar vraagt voor zijn diensten. Deze moet realistisch zijn en in verhouding staan tot de geleverde diensten en resultaten.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Als je op zoek bent naar een makelaar in Heiloo, zijn er verschillende opties. Zo zijn er NVM-makelaars die bekend staan om hun deskundigheid en betrouwbaarheid. Deze makelaars hebben toegang tot een breed netwerk en werken volgens strikte gedragsregels.

VBO en VastgoedPRO zijn andere belangenorganisaties van makelaars die actief zijn in Heiloo. Welke organisatie je ook kiest, de makelaar kan je ondersteunen in het verkooptraject. Hij zorgt voor een optimale presentatie van je woning, een realistische vraagprijs en onderhandelingen met potentiële kopers.

Wat doet een makelaar in Heiloo?

Een makelaar in Heiloo is een gids tijdens jouw woningverkoopreis. Hij of zij heeft uitgebreide kennis van de lokale markt en kan je helpen om de beste prijs voor je huis te krijgen.

Het is niet alleen een kwestie van je huis op de markt plaatsen, er komt veel meer kijken bij de verkoop van een woning. De makelaar neemt je veel van deze taken uit handen.

 • Foto's en plattegronden maken van jouw huis
 • Het taxeren van jouw huis
 • De onderhandelingen voeren met potentiële kopers
 • Advies geven over de vraagprijs en de woningmarkt
 • Het opstellen van de verkoopadvertentie en de online plaatsing

Waarom een makelaar in Heiloo inschakelen?

Het verkopen van jouw huis is geen eenvoudige taak. Het is een kritisch proces waarbij je elk detail in overweging moet nemen om de best mogelijke deal te sluiten. Daarom kan het in dienst nemen van een makelaar voor de verkoop van jouw huis in Heiloo, of waar dan ook, erg voordelig zijn. Een makelaar heeft namelijk de ervaring en expertise in deze markt.

Deskundigheid in de onroerend goedmarkt

Een expert in onroerend goed weet hoe de markt werkt. Ze kennen de neigingen, het ritme en de waarden van het onroerend goed in jouw regio, zoals in Heiloo. Bovendien kan een makelaar adviseren over de juiste prijs voor jouw huis, zodat je het meeste uit de verkoop kunt halen.

Risico's van zelfverkoop

Als je de verkoop zelf probeert te doen, loop je het risico essentiële elementen te vergeten of onvoldoende te onderzoeken. Het risico is dat je jouw huis verkoopt voor minder dan de marktprijs of dat je juridische problemen tegenkomt. Het inschakelen van een makelaar vermindert deze risico's aanzienlijk.

Netwerk en onderhandelingsvaardigheden

Een makelaar beschikt over een breed netwerk van potentiële kopers. En niet alleen dat, een makelaar heeft ook onderhandelingsvaardigheden. Deze combinatie zorgt ervoor dat jouw huis sneller en tegen de beste prijs wordt verkocht.

Tijd en moeite besparen

De tijd en moeite die je bespaart door een makelaar in te huren, is aanzienlijk. Je hoeft niet aanwezig te zijn bij elke bezichtiging en je kunt het papierwerk aan hen overlaten. Kortom, een makelaar maakt de verkoop van je huis efficiënter en stressvrij.

Informatie over Heiloo

Heiloo is een charmante gemeente in het westen van Nederland. Kalm en groen, is het een oase van rust dicht bij de vibrerende stad Alkmaar. Heiloo is geliefd voor haar natuurlijke schoonheid en rustige levensstijl.

De geschiedenis van Heiloo gaat terug tot de Middeleeuwen en is rijk aan cultuur en traditie. Als gevolg is elke straat, wijk en hoek geïmpregneerd met een uniek en boeiend verhaal.

Inwoners genieten van een hoge levenskwaliteit. De openbaar vervoersverbindingen zijn uitstekend en de gemeenschap is warm en verwelkomend. Toch zijn de meeste voorzieningen gemakkelijk te voet of per fiets bereikbaar.

Weetje:

De afgelopen jaren heeft de prijsontwikkeling van de huizen in Heiloo een indrukwekkende stijging laten zien. Voor meer informatie over de huidige trends in de woningmarkt van Heiloo, kun je onze gespecialiseerde pagina raadplegen.

Makelaars in Heiloo vergelijken

Als je jouw woning in Heiloo wilt verkopen, kan het lastig zijn om een goede makelaar te vinden. Huis Verkopen maakt het vergelijken van verkoopmakelaars eenvoudig en inzichtelijk, zodat je de juiste keuzes kunt maken.

 • Vind de beste verkoopopbrengst en snelheid
 • Bespaar op je makelaarskosten
 • Selecteer makelaars op basis van jouw wensen
 • Krijg gratis en vrijblijvend een waardebepaling

Door verkoopmakelaars te vergelijken krijg je niet alleen een beter beeld van de verwachte verkoopprijs van jouw woning, maar ontdek je ook wie de grootste kans heeft om jouw huis voor de maximale prijs te verkopen. Daarnaast leer je ook meer over de verschillende voorwaarden van makelaars, iets wat net zo belangrijk is om op te letten. Huis Verkopen biedt jou deze informatie op een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke manier aan.

Vergelijk makelaars in Heiloo Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Heiloo

Je kiest een goede makelaar door meerdere makelaars in Heiloo te vergelijken. Bekijk hun courtage, service, ervaring en reviews van anderen. Hierdoor maak je een weloverwogen keuze.

De gemiddelde makelaarskosten in Heiloo zijn € 6.144. Maar dit kan variëren per makelaar en de services die je kiest. Vraag daarom altijd meerdere offertes aan bij verschillende makelaars.

Om je huis in Heiloo snel te verkopen, kies je voor een makelaar met een sterk verkooprecord en een goede online aanwezigheid. Ook helpt het om je huis verkoopklaar te maken. Lees gerust meer over de beste aanpak op de pagina met tips om een woning snel te verkopen.

Door makelaars in Heiloo te vergelijken, kun je gemiddeld € 1.347 besparen. Dat is een mooie besparing!

Voor de hoogste verkoopprijs is het belangrijk om je huis in topconditie te krijgen en te kiezen voor een makelaar die jouw huis tegen een optimale prijs kan verkopen. Bekijk de tips op onze pagina 'woning verkopen voor de hoogste prijs' voor meer informatie.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen