Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Castricum

Als je jouw woning in Castricum wilt verkopen, dan is een geschikte makelaar selecteren van belang. Kies een makelaar die jouw belangen optimaal behartigt, met name gericht op het realiseren van de hoogste verkoopprijs. Deze inzet ter optimalisering van jouw opbrengst vormt een sleutelkenmerk van een goede makelaar.

Over makelaars in Castricum

Verkoop van jouw huis in Castricum. Waarschijnlijk zoek je een makelaar die niet alleen aantrekkelijke tarieven biedt, maar ook bekend is met de lokale markt en een track record heeft van succesvolle verkopen. Iemand die jouw wensen begrijpt, zorg uit handen neemt en jouw huis op een overtuigende en unieke wijze presenteert. Klinkt dit als jouw ideaalbeeld? Dan begrijpen we je goed.

Op onze website vind je de benodigde handvatten om de zoektocht naar de beste verkoopmakelaar ook in Castricum tot een succes te maken. Met functies die het mogelijk maken om inzicht te krijgen in de prestaties en tarieven van verschillende makelaars, kun je vergelijkingen maken op basis van aan jouw relevante criteria. Klaar om de onderste steen boven te krijgen over de makelaars van Castricum? Dit is het moment! Alle ins en outs over de tarieven en prestaties van makelaars in Castricum onthullen wij op deze pagina:

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 6.657
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 18.307
Besparing (gem.)
€ 1.414

Actueel

 • Als je overweegt jouw huis te verkopen in Castricum, dan is het goed om te weten dat de courtage van makelaars gemiddeld 1,13% bedraagt. Zo weet je in ieder geval wat je kunt verwachten qua kosten.
 • Kijken we naar de woningmarkt in Castricum, dan zien we dat de gemiddelde verkoopprijs € 589.125 is. Dit is ongeveer € 4.513 per vierkante meter. De actuele woningprijzen zijn uiteraard zeer relevant wanneer je je huis wilt verkopen.
 • Verder is het van belang om de tarieven van makelaars in de gaten te houden. Op dit moment zijn de gemiddelde makelaarstarieven in Castricum € 6.657. Vergelijken van makelaarstarieven kan dus zeker de moeite waard zijn om de beste deal te kunnen sluiten.

Uitgelichte makelaars in Castricum

In Castricum tref je een groot aantal makelaars aan die je graag helpen met het verkopen van jouw woning. Echter, het is niet aan te raden om klakkeloos de eerste de beste makelaar te kiezen die op je pad komt. Het is verstandig om vooraf makelaars in Castricum te vergelijken op basis van een aantal factoren, waaronder hun verkoopstrategie, provisie, klantbeoordelingen en lokale marktkennis.

Logo Hopman Makelaars Castricum

Hopman Makelaars Castricum

Bij Hopman Makelaars sta je als klant centraal. Met ervaring sinds 1980 kennen ze het gebied Castricum, Heiloo en Heemskerk uitstekend. Zowel bij de verkoop als aankoop van je woning stellen ze samen met jou een persoonlijk plan op. Ook voor taxaties en de verhuur en aanhuur van een pand kun je bij het vijfkoppige team terecht. Met specialismen als woningstyling, woningfotografie, bedrijfsruimte en nieuwbouw, versterkt door gratis waardebepaling, bieden ze sterke service. Ze spreken ook Engels.
Logo Kloes & Goudsblom makelaardij Castricum

Kloes & Goudsblom makelaardij Castricum

Kloes & Goudsblom Makelaardij Castricum is een no-nonsense familiebedrijf met drie deskundige makelaars. Ze richten zich op de verkoop, aankoop, verhuur en taxatie van diverse soorten vastgoed, van woningen tot bedrijfsruimtes. Met hun centrale ligging in Castricum, hanteren ze een heldere aanpak, luisteren ze naar jouw vragen en bieden ze bruikbare marktinzichten. Bijzonder is hun gratis waardeindicatie en mogelijkheid tot NWWI taxaties binnen een straal van 20 km rondom hun kantoor.
Logo Teer Makelaars Castricum B.V.

Teer Makelaars Castricum BV

Bij Teer Makelaars Castricum vind je alles onder één dak. Met een eigentijdse aanpak ontzorgen ze je volledig als je wilt (ver)kopen, (ver)huren, verzekeren en financieren. Het team is 24/7 bereikbaar, zorgvuldig, vriendelijk en deskundig. Dankzij het sterke netwerk met zes vestigingen, biedt Teer Makelaars een uitstekende service en kan bijvoorbeeld ook op zaterdag een bezichtiging worden ingepland. Met specialismen zoals woningstyling, woningfotografie en nieuwbouw is je huis in goede handen bij Teer Makelaars Castricum.
Logo Van Amsterdam Taxaties, VvE- en Vastgoebeheer

Van Amsterdam Taxaties, VvE- en Vastgoebeheer

Van Amsterdam Taxaties, VvE- en Vastgoedbeheer is een ervaren makelaarskantoor in Castricum met een brede reeks diensten. Met meer dan 60 jaar ervaring staan ze je bij in verkoop, aankoop, verhuur, aanhuur en taxaties. Ook ondersteunen ze je graag bij VvE- en Vastgoedbeheer. Als lid van de NVM staan kwaliteit en betrouwbaarheid voorop. Ze zijn ook gecertificeerd bij VastgoedCert, NWWI, NRVT en WOZ. Behalve Nederlands, kun je er ook terecht in het Engels.

Let op: er zijn nog meer verkoopmakelaars actief in Castricum dan je misschien denkt. Daarom nemen we bij Huis Verkopen alle makelaars in Castricum mee in onze vergelijking. Zo vind je niet alleen een deskundige makelaar, maar vooral een die het beste past bij jou, jouw woning en jouw unieke situatie.

Vergelijk makelaars in Castricum Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Castricum?

Een verkoopmakelaar in Castricum rekent voor het verkopen van een woning gemiddeld een courtage van 1,13% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 589.125 in Castricum komt dit neer op € 6.657 aan makelaarskosten (update april 2024).

Een courtage is een percentage van de verkoopprijs dat een makelaar verdient als beloning voor zijn of haar diensten. Dit betekent dat hoe beter de makelaar zijn werk doet door het verkopen van jouw huis voor de hoogste prijs, hoe groter zijn of haar beloning zal zijn.

Let op: gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Castricum 0,48% verschillen. Daardoor bespaar je tot wel € 1.414 door eerst tarieven op te vragen. Een zorgvuldige vergelijking van makelaars kan dus een strategische stap zijn in de voorbereiding op de verkoop van je woning.

Kosten van makelaars in Castricum

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.300
€ 6.800
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Castricum

In de wereld van het verkopen van woningen in Castricum, wordt je als verkoper vaak geconfronteerd met wat men noemt opstartkosten. Dit zijn kosten die makelaars in rekening brengen voordat ze daadwerkelijk starten met het verkoopproces van jouw huis. Dit doen ze om hun voorbereidende werkzaamheden, zoals het opstellen van advertenties, het maken van foto's en plattegronden, en het verzamelen van essentiële details over het huis te dekken.

Elke makelaar heeft zijn eigen methode om opstartkosten te berekenen, en het kan variëren van een vast bedrag tot een percentage van de verkoopprijs. Je moet deze kosten in overweging nemen als onderdeel van de totale kosten voor het verkopen van je huis. Het is ook belangrijk om te beseffen dat, hoewel deze kosten vooraf worden gemaakt, je ze meestal niet terugkrijgt als jouw huis niet wordt verkocht.

Intrekkingskosten van makelaars in Castricum

Intrekkingskosten, een term die je wellicht kunt tegenkomen als je je huis in Castricum wilt gaan verkopen. Dit zijn kosten die makelaars in rekening kunnen brengen als je besluit om je woning voortijdig uit de verkoop te halen. Deze kosten zijn een vergoeding voor de tijd en moeite die de makelaar in de verkoop heeft gestoken.

Stel je voor, je hebt je woning te koop gezet maar onverwacht komt er een baan voorbij in een andere stad. Je besluit om de verkoop stop te zetten en de woning te verhuren. Of misschien kom je tot het inzicht dat verkopen toch niet de juiste stap is. In deze gevallen kunnen makelaars in Castricum intrekkingskosten rekenen. Dit is een belangrijk aspect om mee te nemen in jouw verkoopplan.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Castricum met een vast tarief

Er zijn makelaars in Castricum die werken met een vast tarief. Het grote voordeel hiervan is dat je van tevoren weet wat je kwijt bent. Zo kom je niet voor verrassingen te staan, omdat zowel de kosten als de diensten die de makelaar levert vaststaan. Het gemiddelde vaste tarief dat deze makelaars hanteren is € 3.250 (update: april 2024).

Een nadeelpunt van een vast tarief is dat het in sommige situaties duurder kan uitvallen dan een courtage. Stel, je woning wordt verkocht voor 200.000 euro. Met een courtage van 1,5% betaal je 3.000 euro aan de makelaar. Als een makelaar echter een vast tarief hanteert van € 3.250, kan dit dus duurder uitvallen.

Tip: De meeste verkopers in Castricum gaan voor een makelaar die werkt op basis van courtage. De reden hiervoor is simpel. Zij vinden een hogere verkoopprijs het belangrijkste. Wingewin speelt immers een grote rol bij het verkopen van een woning.

4 feitjes over makelaars in Castricum

 • In Castricum geeft een ruime meerderheid van 95% van de woningverkopers de voorkeur aan makelaars die lid zijn van gerenommeerde brancheverenigingen zoals NVM, VBO of VastgoedPRO.
 • Wanneer we het hebben over de voorkeur voor een bepaald type makelaar, blijkt dat 93% van de verkopers in Castricum kiest voor een traditionele makelaar die de gehele verkoopprocedure op zich neemt in plaats van een online makelaar die enkel zorgt voor de online plaatsing.
 • Het inschakelen van een makelaar bij de verkoop van een huis in Castricum levert aanzienlijke voordelen op. Statistieken laten zien dat huizen hierdoor zelfs 30% sneller worden verkocht dan zonder tussenkomst van een makelaar.
 • Uit vergelijkingen blijkt dat de meeste woningverkopers in Castricum een voorkeur hebben voor een makelaar die aantoonbaar beter presteert dan anderen. Vergelijk hier zelf de makelaars in Castricum op basis van hun prestaties.

Wat levert de beste makelaar in Castricum op?

Verkoop je jouw woning in Castricum en wil je de beste deal krijgen? Het is verstandig om voor een makelaar te kiezen die zich onderscheidt door betere resultaten dan andere makelaars. Deze makelaars zorgen ervoor dat je woning tegen de hoogste waarde wordt verkocht.

Hoe herken je nu deze topmakelaars in Castricum? Hier zijn twee indicatoren:

 • Makelaars die als beste worden beschouwd, slagen erin om woningen voor een hoger bedrag te verkopen in vergelijking met andere makelaars. Het verschil kan oplopen tot € 14.314 boven het gemiddelde.
 • Uit onze data blijkt dat de snelste makelaars in Castricum woningen gemiddeld 15 dagen sneller verkopen dan andere makelaars. De snelste verkoop wordt bereikt door makelaars die een actieve verkoopstrategie hanteren en vaak al een netwerk van potentiële kopers hebben.

De beste makelaar in Castricum vinden

De beste makelaar in Castricum is degene die je woning voor de meest aantrekkelijke prijs aan de man brengt. Dat is de makelaar die begrijpt hoe jouw situatie en wensen in een verkoopstrategie gegoten kunnen worden om het maximale te behalen.

Een goede vergelijking van makelaars is het startpunt om te ontdekken welke makelaar het beste bij je past. Door het invullen van ons vergelijkingsformulier krijg je een grondig overzicht van geschikte makelaars, hun tarieven en hun verkoopstrategieën.

Waar moet je op letten bij makelaars in Castricum?

Kiezen voor de juiste makelaar bij de verkoop van je huis in Castricum kan lastig zijn. Hier zijn vijf belangrijke punten waar je op moet letten:

Kennis van de Castricumse markt

Het is belangrijk dat de makelaar ervaring heeft in Castricum. Een goede kennis van de lokale huizenmarkt kan een groot verschil maken bij het bepalen van de juiste verkoopprijs van je huis.

Communicatie

Een makelaar moet over goede communicatievaardigheden beschikken. Je wilt immers iemand die je regelmatig op de hoogte houdt over de voortgang van de verkoop en die in staat is eventuele vragen duidelijk te beantwoorden.

Kosten en voorwaarden

Kijk goed naar de kosten en voorwaarden voordat je een makelaar inschakelt. Sommige makelaars rekenen hogere kosten dan anderen, of werken met verschillende verkoopmodellen. Het is dus belangrijk om dit te vergelijken.

Aansluiting bij een branchevereniging

Het is aan te raden een makelaar te kiezen die aangesloten is bij een branchevereniging zoals de NVM of VBO. Dit verzekert je van een bepaalde kwaliteitsstandaard en biedt je meer zekerheden.

Verkoopresultaten

Vraag naar de verkoopresultaten van de makelaar. Hoeveel huizen heeft de makelaar onlangs in jouw omgeving verkocht? En hoe verhouden deze verkoopprijzen zich tot de oorspronkelijke vraagprijs? Dit geeft een indicatie van de effectiviteit van de makelaar.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

De NVM, oftewel de Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen, is de grootste vereniging voor makelaars en taxateurs in Nederland. De vereniging houdt zich bezig met belangenbehartiging, voorlichting en kwaliteitsbewaking van haar leden.

Een NVM-makelaar in Castricum biedt opgeleide expertise bij de verkoop van jouw huis. Met een gedegen kennis van de lokale markt leiden ze je door het verkoopproces. Daarnaast zijn er ook makelaars aangesloten bij VBO en VastgoedPRO, die vergelijkbare diensten aanbieden.

Wat doet een makelaar in Castricum?

Een makelaar in Castricum begeleidt je bij de verkoop van jouw huis. Dit proces is complex en kan stressvol zijn, maar een deskundige makelaar maakt het overzichtelijk en beheersbaar.

Naast het feit dat hij of zij goed bekend is met de lokale Castricumse markt, zal een full-service makelaar verschillende taken voor zijn rekening nemen om de verkoop van jouw woning te faciliteren.

 • Taxeren van de woning volgens recente marktnormen
 • Aanbieden van advies over eerlijke verkoopprijzen
 • Organiseren en begeleiden van bezichtigingen
 • Onderhandelen met potentiële kopers
 • Opstellen en controleren van verkoopcontracten

Waarom een makelaar in Castricum inschakelen?

Als je van plan bent je woning in Castricum te verkopen, kan een makelaar je een hoop werk uit handen nemen. Een ervaren makelaar gaat gestructureerd te werk om tot een succesvolle verkoop van jouw woning te komen. Hij hanteert een actieve handelswijze en heeft veel kennis van de lokale markt, wat hem uitstekend in staat stelt om geschikte kopers voor jouw woning te vinden. Hieronder lees je welke stappen de makelaar doorgaans uitvoert bij de verkoop van je huis.

Waarde van jouw woning}

Om te beginnen zal de makelaar de woningwaarde bepalen. Dit gebeurt vaak aan de hand van een grondige inspectie waarin de staat, locatie en grootte van de woning worden meegenomen. Op basis van deze taxatie wordt een competitieve vraagprijs vastgesteld.

Presentatie van de woning

Vervolgens zorgt de makelaar voor een aantrekkelijke presentatie van de woning. Hij maakt professionele foto's, ontwerpt informatieve plattegronden en schrijft pakkende teksten voor de verkoopadvertentie. Ook kan hij een video- of 3D-tour van de woning laten maken.

Marketingstrategie

Om ervoor te zorgen dat jouw woning door zoveel mogelijk potentiële kopers wordt gezien, stelt de makelaar een marketingstrategie op. Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat je woning wordt gepromoot op social media, in lokale kranten en op populaire woningwebsites.

Bezichtigingen en onderhandelingen

In de laatste fase plant de makelaar de bezichtigingen in en treedt hij op als bemiddelaar tijdens de onderhandelingen. Hij filtert serieuze kandidaten uit en biedt ondersteuning tot het moment dat de verkoopovereenkomst is getekend.

Informatie over Castricum

Gelegen in de provincie Noord-Holland ligt het dorp Castricum. Deze plek staat bekend om zijn rijke geschiedenis en natuurrijke omgeving met duinen, bossen en strand.

Castricum is ontstaan in de prehistorie en heeft door de eeuwen heen een fascinerende ontwikkeling doorgemaakt. Van Romeinse nederzetting tot moderne woonplaats, Castricum heeft een interessante geschiedenis.

In de dorpskern van Castricum vind je een mix van historische en hedendaagse architectuur. Dit geeft het dorp een unieke sfeer die zowel vertrouwd als verrassend is.

Weetje: De huizenmarkt van Castricum is allesbehalve stilstaand. De vraag naar woningen is er groot en de verkoopprijzen zijn in de afgelopen jaren flink gestegen. Zowel voor kopers als verkopers een interessante situatie.

Makelaars in Castricum vergelijken

Het vergelijken van makelaars in Castricum kan complex lijken, maar met Huis Verkopen wordt dit een fluitje van een cent. Op basis van jouw woning en wensen koppelen wij je aan de beste makelaars.

 • Vergelijking inclusief gratis waardebepaling
 • Verkrijg een volledig beeld van verkoopmogelijkheden
 • Gegarandeerde koppeling aan ervaren makelaars
 • Vind de makelaar die aansluit bij jouw situatie

Eindelijk kan je nu makelaars eenvoudig vergelijken én een beter aanbod krijgen. Het enige wat je hoeft te doen is je adres, voorkeuren en wensen invullen. Deze worden vervolgens gekoppeld aan de verkoopmakelaars in Castricum die het beste bij jouw situatie passen. Vergeet niet ook de voorwaarden van de verschillende makelaars te vergelijken, want ook die kunnen verschillen. Heb een compleet beeld voordat je je besluit maakt.

Vergelijk makelaars in Castricum Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Castricum

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Castricum zijn € 515. Je kunt deze en andere kosten opvragen op onze tarievenpagina.

De gemiddelde verkoopsnelheid van een huis in Castricum is 47 dagen. Snelheid kan variëren per makelaar en type woning.

Gemiddeld kun je € 1.414 besparen door makelaars in Castricum te vergelijken. Dit doe je eenvoudig via deze vergelijkingspagina.

Het gemiddelde courtagepercentage van een makelaar in Castricum is 1,13%. Makelaars rekenen dit percentage van de uiteindelijke verkoopprijs van jouw huis.

De gemiddelde verkoopprijs van huizen in Castricum is € 589.125. De prijs kan variëren afhankelijk van onder andere locatie en woningtype.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen