Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Castricum

Als je je huis in Castricum wilt verkopen, is de keuze voor een goede verkoopmakelaar cruciaal. Een scherpzinnige en ervaren makelaar kan de verkoopprijs aanzienlijk opdrijven. Jouw investering in een topmakelaar zal zich dus zeker terugbetalen in de uiteindelijke verkoopwaarde van je woning.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Castricum

Als woningverkoper in Castricum draag je verschillende doelen met je mee. Hoogstwaarschijnlijk wil je een zo hoog mogelijke verkoopprijs voor jouw huis behalen. Maar misschien zoek je ook naar een snelle verkoop. De deadlines van verhuizingen wachten immers op niemand. Je kunt ook als doel hebben zo min mogelijk te besteden aan makelaarskosten. Om deze doelen te bereiken, is het kiezen van een geschikte makelaar die zichzelf reeds heeft bewezen in Castricum van belang.

Vragen waarover je waarschijnlijk hebt nagedacht: Hoe snel worden huizen verkocht in Castricum? Wat is de gemiddelde opbrengst van een verkoop? En hoeveel kun je besparen door verschillende makelaars te vergelijken? Hieronder worden deze vragen beantwoord met actuele cijfers over de woningmarkt in Castricum:

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
49 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 556.533
Besparing (gem.)
€ 1.336

Je huis snel verkopen in Castricum

Je vraagt je wellicht af hoe lang het gemiddeld duurt om een woning in Castricum te verkopen. Op dit moment staat de teller op 49 dagen. Dat kan snel gaan, maar het hangt ook van jouw aanpak af. Met de juiste stappen kan je jouw woning sneller verkopen. Hieronder volgen enkele tips.

 1. Zorg voor professionele foto's van jouw woning. Mensen zijn visueel ingesteld en goede foto's trekken meer aandacht. Investeer daarom in een professionele vastgoedfotograaf om je huis zo aantrekkelijk mogelijk weer te geven.
 2. Laat een waardebepaling doen door een makelaar. Je kunt een waardebepaling aanvragen via onze waardebepaling pagina. Zo zorg je ervoor dat jouw woning voor de juiste prijs op de markt wordt gebracht.
 3. Maak gebruik van de openbare woningverkoop, zoals Funda en andere huizensites. Een openbare verkoop draagt bij aan een snelle verkoop en zorgt voor het hoogste verkoopbedrag. Zorg dat jouw woning opvalt met een mooie omschrijving en aantrekkelijke foto's.
Huis verkopen Castricum tips

Tips in Castricum

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Castricum op?

Als je overweegt jouw huis te verkopen in Castricum, dan is het handig te weten wat de huidige gemiddelde verkoopprijs is. Op dit moment gaat een huis gemiddeld van de hand voor € 556.533. Diverse factoren spelen een rol bij de uiteindelijke verkoopsom. Zo zullen onder andere de ligging van jouw woning, de staat van onderhoud en recente verkoopprijzen van vergelijkbare woningen in jouw buurt van invloed zijn.

Je woning verkopen gaat over meer dan alleen de totale verkoopsom, dan kijk je ook naar de gemiddelde prijs per m2. In Castricum is dit momenteel € 4.626. Om een helder beeld te krijgen van jouw woningwaarde in deze markt, kun je een waardebepaling uit laten voeren door verschillende makelaars. Een waardebepaling kan eenvoudig worden aangevraagd via de waardebepaling pagina op onze website.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Castricum

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.400
€ 4.600
€ 4.700

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Castricum bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Castricum.

Feitjes over Castricum

 • Castricum is bekend vanwege het prachtige strand.
 • De gemeente telt meer dan 34.000 inwoners.
 • Hier bevindt zich het Huis van Hilde, een archeologisch museum.

Tips om je woning te verkopen in Castricum

Het verkopen van je huis in Castricum kan een stressvolle onderneming zijn. Toch zijn er een aantal tactieken die je kunt aanwenden om dit proces soepeler te laten verlopen en het verkoopresultaat te optimaliseren. In deze tekst geven we je enkele tips die een groot verschil kunnen maken voor het uiteindelijke verkoopresultaat.

 • Onderhoudsstatus: Zorg ervoor dat je huis in topconditie verkeert. Kleine beschadigingen of tekenen van verval kunnen kopers in spe afschrikken. Maak alles grondig schoon, schilder waar nodig en repareer zaken die stuk zijn.
 • Verkoopprijs: Stel een realistische verkoopprijs in. Een prijs die te hoog is, kan potentiele kopers afschrikken. Aan de andere kant wil je er natuurlijk ook niet te weinig aan overhouden. Laat je hierover adviseren door een (lokale) expert.
 • Fotografie: Zorg voor professionele foto's. De eerste indruk die potentiële kopers krijgen, is vaak de online advertentie. Zorg dat je huis er daar zo aantrekkelijk en uitnodigend mogelijk uit ziet.
 • Persoonlijke spullen: Verwijder te persoonlijke spullen. Potentiële kopers moeten zichzelf kunnen voorstellen in jouw huis. Te persoonlijke dingetjes, zoals familiefoto's bijvoorbeeld, kunnen dat belemmeren.

Ontdek jouw stappenplan in Castricum:

 • Het stappenplan is speciaal afgestemd op jouw woning
 • Met het stappenplan voorkom je dat je iets over het hoofd ziet
 • Je kunt alles eenvoudig regelen vanaf één plek met het stappenplan
 • Met het gebruik van het stappenplan kun je duizenden euro's besparen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Castricum?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Castricum kost je als verkoper gemiddeld € 6.745. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Castricum In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 556.533) € 6.289
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.745

Kosten van makelaars in Castricum

Als je besluit om je huis in Castricum te verkopen met behulp van een makelaar, is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de kosten die hierbij komen kijken. Er zijn over het algemeen twee soorten kosten: opstartkosten en de vergoeding, ook wel courtage genoemd. De opstartkosten, die de meeste makelaars in Castricum in rekening brengen, bedragen gemiddeld € 515.

Een makelaar kan een vast tarief rekenen, of een courtage: dit is een bepaald percentage van het verkoopbedrag van jouw huis dat je aan de makelaar betaalt. Gemiddeld is de courtage in Castricum 1,13%. Het verschil tussen een vast tarief en een courtage is dat bij een vast tarief je precies weet wat je moet betalen, terwijl een courtage afhankelijk is van de verkoopprijs van je huis.

Lees meer over makelaars in Castricum.

Andere kosten bij verkoop

Onderhoud en reparaties

Voordat je jouw woning in de markt zet, wil je dat deze er zo aantrekkelijk mogelijk uitziet. Dat betekent dat onderhoud en kleine reparaties noodzakelijk kunnen zijn. Denk bijvoorbeeld aan het herstellen van een lekkende kraan, het aanpakken van houtrot of het schilderen van de buitenkant van de woning.

Je kunt deze taken zelf oppakken als je handig bent, maar je kunt het ook uitbesteden aan professionals. De kosten hiervoor variëren sterk, afhankelijk van de hoeveelheid werk en het uurtarief van de professional. Het is een investering, maar doorgaans is het de kosten waard en draagt het bij aan een snellere verkoop.

Notariskosten

Hoewel de koper meestal de notariskosten voor de leveringsakte op zich neemt, zijn er ook notariskosten voor jou als verkoper. Denk hierbij aan de kosten voor het opmaken van de volmacht als je zelf niet bij de overdracht aanwezig kunt zijn, of de kosten voor het doorhalen van de hypotheek. Deze laatste kosten worden ook wel royementskosten genoemd.

Bovendien kan het zijn dat je te maken krijgt met kosten voor het opvragen van stukken bij de gemeente of het Kadaster. Het is verstandig om vooraf bij de notaris te informeren naar de kosten die je kunt verwachten.

Verhuiskosten

Het verkopen van jouw woning betekent in de meeste gevallen dat je zelf ook moet verhuizen. Je kunt ervoor kiezen om dit zelf te doen met hulp van vrienden en familie, maar je kunt het verhuizen ook uitbesteden aan een verhuisbedrijf. Dit laatste brengt uiteraard kosten met zich mee.

De kosten voor een verhuisbedrijf kunnen behoorlijk variëren, afhankelijk van de grootte van de verhuizing, de afstand en eventuele extra diensten zoals het inpakken van spullen of tijdelijke opslag. Het is aan te raden om offertes aan te vragen bij meerdere verhuisbedrijven, zodat je een goed beeld krijgt van de te verwachten kosten.

Wanneer mijn huis verkopen in Castricum?

Overweeg je jouw huis in Castricum te verkopen en vraag je je af of nu het juiste moment is? Goed nieuws, als we de huidige dynamiek van de vastgoedmarkt in beschouwing nemen, dan lijkt februari 2024 een gunstige tijd om jouw huis te koop te zetten. Met de grote vraag naar woningen gedurende het jaar, lijken veel huiseigenaren hun bezit sneller te verkopen dan verwacht.

Vraag je je af waarom een snelle verkoop belangrijk is? Dit betekent niet alleen dat je sneller kan overgaan tot de volgende stap in je leven, maar kan ook voorkomen dat je in gecompliceerde onderhandelingen verwikkeld raakt. Streven naar een snelle verkoop in deze periode kan je dus veel potentieel gedoe besparen.

Vergelijk makelaars in Castricum Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Of je nu voor de eerste of de derde keer je huis gaat verkopen, het blijft een groot en belangrijk proces. Je wilt dit natuurlijk zorgvuldig, doordacht en perfect aanpakken. Daarom heeft Huis Verkopen een handig stappenplan voor je klaarliggen. Dit stappenplan is ontwikkeld om je te begeleiden tijdens elke fase van de verkoop van jouw unieke woning. Zo zorg je ervoor dat je geen belangrijke stappen overslaat.

Vergelijk makelaars en bespaar

Met Huis Verkopen is het gemakkelijk om een overzicht te krijgen van de verschillende makelaars in Castricum. Dankzij de overzichtelijke vergelijkingsoptie, zorg je ervoor dat je altijd de beste match vindt voor jouw specifieke situatie.

Vraag makelaarstarieven op en bespaar

Het opvragen van makelaarstarieven hoeft geen gedoe te zijn. Met Huis Verkopen regel je dit met een paar klikken. Zo bespaar je op makelaarskosten en houd je meer geld over voor andere belangrijke zaken rondom de verkoop van je huis.

Voeg diensten toe aan jouw verkooptraject

Of je nu een energielabel nodig hebt, een verhuizer zoekt of hulp wilt bij de woningstyling, bij Huis Verkopen is het allemaal te regelen. Zo maakt deze handige website de verkoop van jouw huis nog eenvoudiger en completer.

Krijg inzicht in makelaarsstatistieken

Huis Verkopen beschikt over veel data van makelaars. Door deze gegevens kun je inzicht krijgen in de prestaties van de makelaars in jouw omgeving. Zo kies je zeker de beste makelaar voor de verkoop van jouw woning in Castricum.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Castricum

Het verkopen van een huis in Castricum omvat verschillende stappen zoals het opstellen van de verkoopakte, het klaar maken van je huis voor bezichtigingen, het bepalen van een vraagprijs en het organiseren van open huis dagen. Bezoek deze pagina voor een uitgebreid stappenplan.

Hoe snel je je huis in Castricum kunt verkopen, is afhankelijk van verschillende factoren zoals de marktcondities, de vraagprijs en de staat van je woning. Kijk op deze url voor meer informatie over de verkoopsnelheid van huizen.

Je hebt verschillende soorten documenten nodig voor de verkoop van je woning in Castricum, waaronder de eigendomsakte, energielabel en informatie over de VvE als je in een appartement woont. Meer details vind je bij benodigde documenten.

Het bepalen van de vraagprijs van je woning in Castricum is gebaseerd op aspecten als de huidige markt, de staat van je woning en vergelijkbare woningen in de buurt. Ga naar vraagprijs bepalen voor meer informatie.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen