Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Heemskerk

Op zoek naar een goede makelaar in Heemskerk voor de verkoop van je huis? Bij Huis Verkopen kun je vrijblijvend ontdekken welke makelaar naadloos aansluit bij jouw wensen. Samen vinden we de beste weg naar een succesvolle huizenverkoop.

Over makelaars in Heemskerk

Als je overweegt jouw woning in Heemskerk te verkopen, heb je vast al nagedacht over wat je zoekt in een makelaar. Misschien zoek je iemand met een ondernemende aanpak, die de verkoop van jouw woning tot een succes kan maken. Of je geeft de voorkeur aan een makelaar die grondige kennis heeft van de lokale markt, zodat hij de beste prijs voor jouw huis kan krijgen. Ongeacht je specifieke wensen, is het duidelijk dat je een bekwame, betrouwbare professional nodig hebt die op jouw behoeften kan inspelen.

We begrijpen hoe uitdagend het kan zijn om zo'n makelaar te vinden. Daarom hebben we een handig platform gecreëerd dat je het overzicht biedt dat je nodig hebt. Met behulp van uitgebreide informatie, zorgvuldig verzamelde statistieken en handige trechters, helpen we je bij het navigeren door het landschap van makelaars in Heemskerk. We zijn er voor jou om je te ondersteunen in deze belangrijke beslissing. Dus bereid je voor en ontdek alles wat je moet weten over de tarieven en prestaties van de makelaars in Heemskerk op deze plek:

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.891
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 13.450
Besparing (gem.)
€ 1.421

Actueel

 • Als je overweegt je huis te verkopen, is het goed om op de hoogte te zijn van de actuele makelaarskosten in Heemskerk. Op dit moment in april 2024 variëren de courtages van makelaars in Heemskerk tussen de 0,85% en de 1,46%. Je doet er goed aan hier rekening mee te houden in je financiële planning.
 • Daarnaast is het nuttig om inzicht te hebben in de huidige woningprijzen. De gemiddelde verkoopprijs per m2 in Heemskerk ligt momenteel op € 4.258. Voor specifiekere informatie over de huizenprijzen in Heemskerk kun je onze overzichtspagina raadplegen.
 • Tot slot, in een voortdurend veranderende markt, zijn ook de tarieven van makelaars in constante flux. Door tarieven te vergelijken kun je in Heemskerk gemiddeld € 1.421 besparen. Het is dus zeker de moeite waard om hier aandacht aan te besteden!

Uitgelichte makelaars in Heemskerk

Als je op het punt staat jouw woning te verkopen, zul je merken dat Heemskerk een breed aanbod aan verkoopmakelaars kent. We bieden je een handig overzicht van diverse lokale makelaars, compleet met uitgebreide beschrijvingen om je te helpen in jouw keuze. Een zorgvuldige vergelijking tussen deze makelaars kan je waardevolle inzichten geven over de verschillen in hun dienstverlening, prijzen, ervaring en hun benadering van de verkoop van jouw specifieke woning.

Logo Brantjes Makelaars Heemskerk

Brantjes Makelaars Heemskerk

Bij Brantjes Makelaars Heemskerk vind je een ervaren team dat sinds 1967 actief is in de regio. Ze zijn gespecialiseerd in diverse facetten van de woningmarkt zoals verkoop, aankoop, verhuur, taxaties en financieel advies. Bovendien zijn woningstyling en -fotografie en het begeleiden bij aankoop van zowel nieuwbouw als monumentale panden onderdeel van hun expertise. Met hun prestaties van 155 verkochte en 36 aangekochte woningen in het afgelopen jaar, staan ze voor je klaar.
Logo ERA Focus Makelaars Kennemerland B.V.

ERA Focus Makelaars Kennemerland BV

Bij ERA Focus Makelaars Kennemerland kun je terecht voor de aankoop, verkoop, verhuur en taxaties van woningen. Ze hebben een aanpak waarbij jouw behoeften centraal staan. Met hun expertise, persoonlijke aandacht en flexibele werktijden zorgen ze voor een zorgeloos traject, zelfs in de snel veranderende woningmarkt. Dit NVM-kantoor is tevens bezitter van kwaliteitslabels VastgoedCert, NWWI en NRVT. Daarnaast bieden ze woningstyling en woningfotografie aan en spreken ze naast Nederlands ook Engels en Duits.
Logo Teer Makelaars Heemskerk B.V.

Teer Makelaars Heemskerk BV

Teer Makelaars Heemskerk combineert betrokkenheid met deskundigheid en zorgt voor een vlot en effectief proces bij de verkoop, aankoop, verhuur en taxaties van onroerend goed. Het team werkt nauw samen met onafhankelijke hypotheekadviseurs en biedt hiermee een complete dienstverlening. Door hun jarenlange ervaring, hebben zij zich bewezen als competente en servicegerichte makelaars. Jouw bezoek aan hun kantoor op het Burgemeester Nielenplein in Heemskerk is altijd welkom.

Makelaar Nieuwe Stijl

Makelaar Nieuwe Stijl is een professioneel kantoor aangesloten bij de VBO branchevereniging. Ze kenmerken zich door jouw woning op een unieke manier te presenteren via diverse platformen voor een groot bereik. Daarnaast bieden ze een volledig servicepakket aan voor de verkoop, aankoop, verhuur en aanhuur van jouw woning, inclusief begeleiding tijdens bezichtigingen. Met afgelopen jaar 32 verkochte woningen laten ze zien actief en succesvol in de markt te zijn.

Prismaat Makelaars Heemskerk

Prismaat Makelaars Heemskerk is een deskundige makelaar die lid is van de branchevereniging NVM. Hier kun je erop vertrouwen dat je woningaankoop of -verkoop goed geregeld wordt. Door hun ervaring en kennis in de branche zijn ze ideaal voor zowel eerste huizenkopers als voor wie meer ervaring heeft met de woningmarkt.

Zonneveld Makelaars

Zonneveld Makelaars is een moderne makelaar die zich richt op efficiënte aan- en verkooptransacties. Hun service is flexibel, met self- of full-service opties, en ze zijn zeven dagen per week bereikbaar. Door te adverteren op verschillende huizensites en gebruik van geavanceerde presentatietechnieken, zorgen ze voor een snelle verkoop. Met hun lidmaatschap bij de VBO branchevereniging bieden ze jou transparantie en professionaliteit. Dit alles tegen scherpe tarieven.

Let op: er zijn in en rondom Heemskerk nog meer verkoopmakelaars actief. Op Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Heemskerk op in onze vergelijking. Het is goed mogelijk dat de ideale makelaar voor jou niet in de eerdergenoemde lijst staat. Daarom is het zinvol om alle opties te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Heemskerk Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Heemskerk?

In de meeste gevallen houden makelaars in Heemskerk rekening met de specifieke kenmerken van jouw woning en de geschatte woningwaarde om hun courtage te bepalen. De kosten die je moet betalen kunnen dus variëren, afhankelijk van de waarde van je woning en de complexiteit van de verkoop.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Heemskerk 0,61% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.421 besparen door verkoopmakelaars te vergelijken. Daarbij komt dat je niks te verliezen hebt, want het vergelijken van de kosten van makelaars is geheel kosteloos en zonder verplichtingen.

Kosten van makelaars in Heemskerk

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.000
€ 5.000
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Heemskerk

Wanneer je besluit om je huis in Heemskerk te verkopen, kom je waarschijnlijk al snel in aanraking met het fenomeen opstartkosten. Het gaat hier om een bedrag dat de makelaar in rekening brengt om jouw verkooptraject op te starten. Dit is iets wat door de meerderheid van de makelaars in Heemskerk wordt gedaan. Opstartkosten zijn dus als het ware de kick-off kosten voor de verkoop van jouw huis.

De opstartkosten dekken doorgaans voorbereidende werkzaamheden die de makelaar uitvoert. Hieronder vallen bijvoorbeeld de kosten voor het opmaken van de advertentie, het schrijven van een pakkende verkooptekst, het maken van professionele foto's en het aanmelden van je woning op diverse verkoopplatformen. Het is goed om te weten dat opstartkosten meestal losstaan van de courtage, de vergoeding die je de makelaar betaalt na de geslaagde verkoop van je huis.

Intrekkingskosten van makelaars in Heemskerk

Als je van plan bent je woning in Heemskerk te verkopen, wees er dan bewust van dat intrekkingskosten mogelijk op je pad zullen komen. Intrekkingskosten zijn namelijk de kosten die makelaars in rekening kunnen brengen als je besluit de woning vroegtijdig uit de verkoop te halen. Deze kosten zijn een compensatie voor de tijd, het werk en de eventueel gemaakte kosten die jouw makelaar heeft gemaakt om jouw huis te verkopen.

Bijvoorbeeld, stel je voor dat door onverwachte omstandigheden, zoals een baanverlies of een familiezorgsituatie, je besluit om je huis niet meer te verkopen en het uit de verkoop te halen. In zo'n situatie kunnen de meeste makelaars in Heemskerk intrekkingskosten in rekening brengen. Het is daarom altijd raadzaam om vooraf bij je makelaar te informeren hoe het zit met deze kosten en onder welke voorwaarden deze worden gehanteerd.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Heemskerk met een vast tarief

Er zijn verschillende soorten makelaars en deze hanteren ook verschillende tarieven. Naast makelaars die werken op basis van een courtage, zijn er ook makelaars die voor een vast tarief werken. Het verschil zit hem in de wijze van betaling. Bij courtage betaal je een percentage van de verkoopprijs aan de makelaar, terwijl je bij een vast tarief vooraf een duidelijk bedrag afspreekt. Makelaars in Heemskerk die werken met een vast tarief, hanteren momenteel gemiddeld een tarief van € 3.250 (update: april 2024).

Dit vaste tarief heeft zowel voor- als nadelen. Een voordeel is dat je vooraf weet waar je aan toe bent en niet voor verrassingen komt te staan. Daar staat tegenover dat een vast tarief vaak hoger ligt dan de courtage bij een lagere verkoopprijs. Anderzijds, als je huis voor een hogere prijs wordt verkocht, kan een vast tarief juist voordeliger uitpakken. Het is dus een kwestie van goed afwegen van jouw verwachtingen en omstandigheden.

Tip: Het is slim om verschillende makelaars met elkaar te vergelijken. Door verschillende offertes op te vragen, krijg je een beter beeld van wat je kunt verwachten en kun je de makelaar kiezen die het beste aansluit bij jouw situatie en de verkoop van jouw woning. Zo vind je de makelaar die het beste bij jouw wensen en huis past.

4 feitjes over makelaars in Heemskerk

 • Het is interessant om te zien dat het merendeel van de verkopers in Heemskerk niet per se kiest voor de makelaar met het laagste tarief. Volgens recent onderzoek blijkt dat ze voornamelijk waarde hechten aan een optimale balans tussen prijs en kwaliteit.
 • Met hulp van een makelaar worden huizen in Heemskerk zo'n 40% sneller verkocht dan wanneer men het verkoopproces zelf probeert te coördineren. Dit tegenovergestelde effect is vooral zichtbaar bij ingewikkelde onderhandelingen en juridische procedures.
 • 95% van de verkopers in Heemskerk laat weten een lokale full-service makelaar te verkiezen boven een internetmakelaar. De reden hiervoor is vooral de persoonlijke aandacht en lokale kennis die bijdragen aan een succesvolle verkoop.
 • Tot slot, door gebruik te maken van een makelaar, kan je de verkoop van je woning in Heemskerk gemiddeld 7% winstgevender maken dan wanneer je deze zelf verkoopt. Dat extra percentage kan flink aantikken bij de uiteindelijke verkoopprijs.

Wat levert de beste makelaar in Heemskerk op?

Wanneer je een huis in Heemskerk verkoopt, wil je natuurlijk zo veel mogelijk winst maken. Daarom is het verstandig om niet blindelings te kiezen voor de goedkoopste makelaar, maar te kijken naar wat deze je werkelijk oplevert. Een goede makelaar kan immers, ondanks een eventueel hoger tarief, een grotere winst bij verkoop realiseren.

Hoe herken je de echte toppers tussen de makelaars in Heemskerk:

 • Het gemiddelde verkoopbedrag dat de beste makelaars in Heemskerk weten te realiseren ligt hoger dan bij andere makelaars. Sterker nog, ze verkopen hun woningen gemiddeld voor een bedrag van € 14.784 meer dan hun collega's.
 • Uit de data blijkt dat de meest doortastende makelaars huizen in Heemskerk gemiddeld 14 dagen sneller verkopen dan anderen. Deze makelaars halen alles uit de kast voor een snelle én goede verkoop.

De beste makelaar in Heemskerk vinden

De beste makelaar in Heemskerk is degene die past bij jouw specifieke woonsituatie en verkoopwensen. Deze makelaar geeft een realistische waarde inschatting van jouw woning, heeft een passende verkoopstrategie en biedt de beste combinatie van service en tarieven.

Vind jouw ideale makelaar in Heemskerk gemakkelijk via ons. Het gaat erom de juiste makelaar te vergelijken op basis van jouw woning en jouw voorkeuren. Deze service is geheel gratis en vrijblijvend, waardoor je zuiver jouw belangen vooropstelt.

Waar moet je op letten bij makelaars in Heemskerk?

Wil je jouw huis in Heemskerk verkopen? Hier zijn vijf punten waar je op moet letten bij het kiezen van een geschikte makelaar:

Ervarenheid van de makelaar

Kies voor een makelaar met ervaring in Heemskerk. Een makelaar die de lokale markt kent, kan beter inspelen op de specifieke wensen van potentiële kopers.

Communicatie

Goede communicatie is essentieel. Let erop of de makelaar duidelijk en op tijd communiceert over bezichtigingen, biedingen en ontwikkelingen in het verkoopproces.

Geboden verkoopstrategie

Een gedegen verkoopstrategie is onmisbaar. Zorg dat de makelaar een helder plan heeft om jouw woning te verkopen. Staat de makelaar open voor jouw inbreng en wensen in dit proces?

Vergelijk diensten en kosten

Vergelijk de diensten en kosten van verschillende makelaars in Heemskerk. Wees kritisch en vraag door naar welke diensten inbegrepen zijn en wat de totale kosten zijn.

Persoonlijk advies

Kijk ook naar de mogelijkheid om persoonlijk advies te krijgen. Met een op maat gemaakt verkoopadvies, zoals dit, verkoop je jouw woning mogelijk sneller en tegen een betere prijs.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In Heemskerk vind je diverse makelaars die zijn aangesloten bij bekende brancheorganisaties zoals de NVM, VBO en VastgoedPRO. Kies je voor een NVM-makelaar, dan mag je rekenen op gedegen kennis van de lokale woningmarkt en een aanpak gebaseerd op ervaring.

Als woningverkoper kan de keuze voor een NVM-makelaar in Heemskerk voordelig uitpakken. Het netwerk en de expertise van deze makelaars kan je helpen om je woning vlot en tegen de juiste prijs te verkopen. Ze zijn er voor jou, om de best mogelijke deal te realiseren.

Wat doet een makelaar in Heemskerk?

Een makelaar in Heemskerk zorgt voor veel meer dan alleen maar een bord met 'Te Koop' in je tuin zetten. Er komt heel wat kijken bij het verkopen van je huis en een makelaar kan je daarbij helpen.

Zo kan een makelaar het onderhandelen over de verkoopprijs en de voorwaarden van je overnemen. Daarnaast zorgt een makelaar ook voor promotie en presentatie van je woning op de juiste platforms.

 • Voert een marktconform waardering uit
 • Zorgt voor een sterke online aanwezigheid
 • Stuurt het onderhandelingsproces aan
 • Regelt de administratieve afhandeling
 • Houdt je constant op de hoogte van het proces

Waarom een makelaar in Heemskerk inschakelen?

In de wereld van onroerend goed maakt de keuze van een makelaar een wereld van verschil bij het verkopen van je huis. Een goede makelaar onderscheidt zich op diverse manieren van een gemiddelde makelaar. In het bijzonder in Heemskerk, met zijn unieke woningmarkt, is de keuze van een bekwame makelaar van groot belang. Hier zijn enkele aspecten waarin een goede makelaar excelleert en hoe deze jouw verkoopervaring kan verbeteren.

Kennis van de lokale markt

Diepgaande kennis van de lokale markt is een belangrijk pluspunt van een goede Heemskerk makelaar. Ze zijn bekend met de prijstrends, de populaire wijken en wat kopers zoeken in een huis. Dit laat hen toe om je huis competitief te prijzen en aantrekkelijk te presenteren aan potentiële kopers.

Uitstekende marketingstrategieën

Daarnaast implementeert een uitstekende makelaar effectieve marketingstrategieën. Ze maken gebruik van zowel traditionele als digitale marketingkanalen om je huis breed onder de aandacht te brengen, en weten hoe ze jouw huis aantrekkelijk kunnen presenteren om het juiste publiek te bereiken.

Sterke communicatieve vaardigheden

Een andere factor die een topmakelaar kenmerkt, is uitmuntende communicatie. Ze houden je voortdurend op de hoogte van de voortgang van de verkoop, beantwoorden je vragen duidelijk en tijdig, en zijn in staat om effectief te communiceren met potentiële kopers en andere betrokken partijen.

Netwerk en ervaring

Ten slotte is het netwerk en ervaring van de makelaar enorm belangrijk. Een goede makelaar heeft een breed en actief netwerk van potentiële kopers, andere makelaars en professionals in de vastgoedsector. Bovendien hebben ze door hun ervaring een grondig begrip van het verkoopproces, vanaf de woningtaxatie tot de uiteindelijke overdracht bij de notaris.

Informatie over Heemskerk

Heemskerk is een gemeente en dorp in de provincie Noord-Holland. Bekend om het uitgestrekte kustlandschap en de historische gebouwen, geeft Heemskerk een balans tussen stadse gemakken en landelijke rust.

Met een bevolking van bijna 40,000 mensen, is Heemskerk geen grote stad, maar zeker niet klein. Het is een plek met karakter; rijk aan geschiedenis en natuurlijke schoonheid.

Naast de vele natuur- en cultuurhistorische bezienswaardigheden, biedt Heemskerk ook allerlei winkelmogelijkheden, restaurants, en recreatieve activiteiten. Er valt dus altijd iets te ontdekken in Heemskerk!

Weetje: Ondanks dat Heemskerk een geliefde plaats is om te wonen, blijken huizenprijzen er aan de hoge kant. Dit wijst op een sterke prijsontwikkeling in de lokale woningmarkt.

Makelaars in Heemskerk vergelijken

Het vergelijken van makelaars in Heemskerk kan makkelijk voelen als een opgave. Met Huis Verkopen kun je echter eenvoudig en snel verschillende opties tegen elkaar afwegen.

 • Gratis waardebepaling door makelaars
 • Ontvang gratis verkoopadvies
 • Garantie op ervaren, succesvolle makelaars
 • Vind de ideale makelaar voor jouw situatie

Door je adres en voorkeuren in te vullen, koppelt Huis Verkopen je met de makelaars uit Heemskerk die het beste bij jouw wensen en woning passen. Makelaars vergelijken is zo niet alleen een must voor het behalen van het maximale uit de verkoop, maar ook eenvoudig en snel geregeld.

Vergelijk makelaars in Heemskerk Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Heemskerk

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Heemskerk zijn € 515. Hiermee worden zaken als fotografie, promotie en plaatsing op online portals gefinancierd. Je kunt de tarieven van meerdere lokale makelaars opvragen en vergelijken.

Door makelaars te vergelijken, kun je gemiddeld € 1.421 besparen op makelaarskosten. Je kunt dit eenvoudig zelf doen door naar de vergelijkingspagina te gaan.

De gemiddelde verkoopsnelheid van huizen in Heemskerk is 45 dagen.Een makelaar kan deze verkoopsnelheid vaak positief beïnvloeden.

Een verkoop onder de marktwaarde kan een financieel risico zijn. De gemiddelde verkoopprijs in Heemskerk is € 465.841. Het is daarom verstandig om een waardebepaling door een makelaar aan te vragen.

De gemiddelde courtage (percentage) van makelaars in Heemskerk is 1,05%. Je kunt makelaars het beste selecteren op basis van de combinatie van prijs, kwaliteit en service
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen