Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Heiloo

Voor het verkopen van je huis in Heiloo is goede voorbereiding geen overbodige luxe. Een optimale verkoopprijs en vlotte verkoop bereik je door slimme keuzes. Het grondig vergelijken van lokale makelaars vormt hiervoor een belangrijke eerste stap.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Heiloo

Als je van plan bent je huis in Heiloo te verkopen, zijn er verschillende zaken waar je rekening mee moet houden. Vooral de kosten die bij een verkoop om de hoek komen kijken verdienen jouw aandacht. Je wilt namelijk een goede prijs voor je huis krijgen, zonder dat je een fortuin aan een makelaar betaalt. Bovendien wil je jouw woning snel verkopen om te voorkomen dat je voor twee huizen moet betalen.

Je vraagt je waarschijnlijk af hoe het zit met de huizenmarkt in Heiloo. Hoe snel worden woningen in de regio verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En hoeveel kun je besparen door verschillende makelaars te vergelijken? Je kunt deze vragen eenvoudig beantwoorden door naar de juiste pagina te gaan. We hebben de actuele cijfers van de woningverkoop in Heiloo voor je op een rijtje gezet. Hieronder vind je ze:

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
55 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 558.902
Besparing (gem.)
€ 1.397

Je huis snel verkopen in Heiloo

Wist je dat de gemiddelde verkoopsnelheid van woningen in Heiloo 55 dagen is? Dit betekent dat een huis, gemiddeld genomen, binnen deze periode een nieuwe eigenaar vindt. Voor een snellere verkoop kun je een aantal zaken ondernemen.

 1. Presentatie: De eerste indruk telt enorm. Zorg daarom dat je huis er netjes en verzorgd uitziet. Repareer kleine mankementen, geef de muren eventueel een fris laagje verf en zorg dat de tuin er verzorgd uitziet. Zorg ook dat je goede foto's hebt voor de online presentatie van je woning.
 2. Gratis waardebepaling: Het inschakelen van een makelaar voor een gratis waardebepaling is een slimme zet. Deze kan je adviseren over de juiste vraagprijs. Een correcte prijsbepaling kan namelijk een grote invloed hebben op de snelheid waarmee je woning verkocht wordt.
 3. Promotie: Meld je huis aan bij diverse online platforms en maak gebruik van social media om de verkoop te versnellen. Een goede online zichtbaarheid kan het verschil maken bij het snel vinden van een koper.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Heiloo

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Heiloo op?

Ben je van plan jouw huis in Heiloo te verkopen? Het is belangrijk om te weten dat de gemiddelde verkoopprijs in Heiloo momenteel € 558.902 is. Deze verkoopsom hangt natuurlijk af van verschillende factoren, zoals de staat van jouw woning, de grootte en de ligging van het huis. Zaken als recente verbouwingen of andere upgrades kunnen ook invloed hebben op de definitieve verkoopprijs.

Verder hangt de verkoopwaarde sterk af van de prijs per vierkante meter. In Heiloo ligt die gemiddeld rond de € 4.678. Een slimme tip is om je huis zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren. Een opgeruimd huis en een verzorgde tuin kunnen er namelijk voor zorgen dat kopers sneller geneigd zijn om een goed bod te doen in de huidige concurrerende markt van februari 2024.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Heiloo

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.300
€ 4.300
€ 5.300

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Heiloo bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Heiloo.

Feitjes over Heiloo

 • Heiloo heeft een belangrijke rooms-katholieke bedevaartsplaats.
 • In Heiloo vind je de prachtige landgoed Nijenburg.
 • De plaats heeft een eigen treinstation, Station Heiloo.

Tips om je woning te verkopen in Heiloo

Het verkopen van je woning in Heiloo kan een spannend proces zijn, waarbij veel factoren een rol spelen. Goed voorbereid zijn is het halve werk en kan bijdragen aan een vlotte en winstgevende verkoop. Hier zijn enkele nuttige tips die jou kunnen helpen bij het succesvol verkopen van je huis in Heiloo.

 • Selecteer de juiste makelaar: De ondersteuning van een ervaren lokale makelaar kan het verschil maken. Ze kennen de lokale markt en kunnen je helpen de juiste prijs te bepalen en potentiële kopers te bereiken.
 • Maak je huis verkoopklaar: Zorg ervoor dat je huis er op zijn best uitziet. Reparaties, een frisse verflaag en een grondige schoonmaak kunnen het verschil maken tussen een snelle verkoop of een huis dat lang te koop blijft staan.
 • Prijs je huis correct: Te hoog of te laag inzetten kan potentiële kopers afschrikken. Doe marktonderzoek of vraag je makelaar om raad.
 • Ben flexibel: Wees bereid om bezichtigingen in te plannen op tijden die voor kopers handig zijn. Een snelle en gemakkelijke toegang tot het huis kan helpen de verkoop te versnellen.
 • Persoonlijke spullen opbergen: Door persoonlijke items te verminderen, kunnen kopers zich gemakkelijker voorstellen hoe ze hun eigen spullen in het huis zouden plaatsen.

Ontdek jouw stappenplan in Heiloo:

 • Voorkom het overslaan van belangrijke stappen bij de verkoop
 • Het stappenplan is specifiek toegesneden op jouw woning
 • Met het stappenplan kun je duizenden euro's besparen door effectief te vergelijken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Heiloo?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Heiloo kost je als verkoper gemiddeld € 8.298. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Heiloo In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 558.902) € 6.371
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 8.298

Kosten van makelaars in Heiloo

Wanneer je jouw huis in Heiloo wilt verkopen met behulp van een makelaar, zijn hier kosten aan verbonden. Deze makelaarskosten, ook wel courtage genoemd, liggen gemiddeld op 1,14% van de verkoopprijs van je woning. Dit percentage kan echter variëren per makelaar

Naast de courtage zijn er vaak nog bijkomende kosten, zoals opstartkosten en promotiekosten. Ook kunnen makelaars verschillende voorwaarden hanteren. Het is daarom belangrijk om niet alleen naar de courtage te kijken, maar om goed te vergelijken op alle aspecten voordat je een makelaar kiest voor de verkoop van jouw huis in Heiloo.

Lees meer over makelaars in Heiloo.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Wanneer je je woning verkoopt, moet je rekening houden met notariskosten. Dit zijn de kosten voor het opmaken van de akte van levering en de inschrijving hiervan in het Kadaster. De notaris zorgt ervoor dat de overdracht juridisch correct verloopt.

Het is aan te raden om verschillende notarissen met elkaar te vergelijken, zodat je weet welke kosten je kunt verwachten en geen verrassingen tegenkomt. Denk eraan dat naast het honorarium van de notaris ook bijkomende kosten gerekend kunnen worden, zoals administratiekosten.

Marketingkosten

Je woning op de juiste manier onder de aandacht brengen kost geld. Naast de makelaarskosten zul je ook marketingkosten moeten betalen voor advertenties, professionele fotografie, een plattegrond en misschien zelfs een promovideo.

Veel verkopers vinden deze kosten de moeite waard, aangezien ze bijdragen aan een succesvolle verkoop. Het hangt echter sterk af van het huis, de markt en je eigen wensen hoeveel je aan marketing uitgeeft.

Energielabel

Een energielabel is verplicht bij de verkoop van je woning. Het geeft een indicatie van de energiezuinigheid van je huis. Het aanvragen kost geld en je moet dit bedrag uiteindelijk uit eigen zak betalen.

Ondanks dat het energielabel een kostenpost is, kan het ook in je voordeel werken. Een gunstig energielabel kan aantrekkelijk zijn voor potentiële kopers, en je verkoopprijs mogelijk positief beïnvloeden.

Diverse kosten

Verkoop je je huis, dan zijn er diverse kosten waar je rekening mee moet houden. We hebben het gehad over notaris-, marketing en energielabelkosten, maar er zijn er meer. Een goed overzicht houden op deze kosten is belangrijk, zodat je weet wat je netto overhoudt na de verkoop.

Het is altijd slim om je goed te laten informeren over alle kosten. Zo voorkom je onaangename verrassingen achteraf. Een goede voorbereiding is het halve werk. Succes met de verkoop van je woning!

Wanneer mijn huis verkopen in Heiloo?

Is februari 2024 het juiste moment om je huis in Heiloo te verkopen? Het lijkt er zeker op! Omdat de huizenmarkt continue verandert, ligt het ideale moment om te verkopen per woningtype wellicht anders. Een makelaar kan dit tijdstip het beste inschatten. Voor ieder type woning zijn er sowieso volop kansen op dit moment.

Hoe weet je dan zeker dat dit het juiste moment is om je woning te verkopen? Een goede indicatie is doorgaans de mate van interesse in jouw type woning. Die blijkt, ook nu in Heiloo, groot te zijn. Een makelaar ziet dagelijks hoe de markt beweegt en kan je hierin prima adviseren.

Vergelijk makelaars in Heiloo Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Heb je overwogen om je huis te verkopen, maar word je overweldigd door alles wat je moet regelen? Geen angst, Huis Verkopen heeft een handig stappenplan waarmee je gemakkelijk bij de hand wordt genomen doorheen het gehele proces. Of het nu gaat om wettelijke vereisten zoals het energielabel, het vinden van een makelaar, een ontruimer of een verhuizer, Huis Verkopen helpt jou om alles te overzien en de juiste beslissingen te maken. Het online platform is gratis en vrijblijvend, en maakt een eind aan de verwarring en stress die je zou kunnen ervaren bij de verkoop van je woning.

Eenvoudig vergelijken van specialisten

Bij Huis Verkopen is het vergelijken van specialisten een fluitje van een cent! Met de handige vergelijkingsfunctie ontdek je welke makelaar in Heiloo de beste dienstverlening biedt voor de laagste prijs. Geen onnodige kosten en geen hoofdpijn. Zo krijg je altijd de beste deal voor de verkoop van je woning.

Volop informatie over woningverkoop

Hard op zoek naar informatie over alle aspecten van woningverkoop? Huis Verkopen biedt veel nuttige informatie die je helpt om een volledig beeld te krijgen van de markt, waardoor je nooit met vragen komt te zitten. Dit bespaart tijd, moeite en zorgen en zorgt ervoor dat je goed voorbereid bent op de verkoop van je woning.

Kwaliteit, prijs en snelheid gaan hand in hand

Wil jij je woning verkopen voor een maximale prijs? Of juist heel snel van de hand doen? Met Huis Verkopen hoef je niet te kiezen. Ontdek binnen enkele klikken de beste prijs/kwaliteit-verhouding, zodat je de juiste keuzes kunt maken en de verkoop precies gaat zoals jij wilt.

Besparen op verkoopkosten

De verkoop van je huis hoeft niet duur te zijn! Met Huis Verkopen bespaar je kosten door een slimme aanpak van de verkoop van je woning. Geen onnodige uitgaven, maar wel de hoogst mogelijke opbrengst. Want een slimme verkoper is een tevreden verkoper!

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Heiloo

Het bepalen van de waarde van je huis in Heiloo kun je het beste overlaten aan een deskundige makelaar. Je kunt online een waardebepaling door een makelaar aanvragen. Dit geeft je een betrouwbare indicatie van de woningwaarde.

Het inschakelen van een makelaar is niet verplicht, maar kan wel handig zijn. Een goede makelaar kent de markt, onderhandelt scherp en zorgt voor een vlotte verkoop. Op onze website kun je hulp krijgen bij het vinden van een goede makelaar.

De verkoop van je huis kan best complex zijn. Daarom hebben wij een overzichtelijk stappenplan voor je opgesteld dat je kunt volgen.

De kosten voor de verkoop van je huis bestaan uit diverse onderdelen, zoals makelaarskosten en notariskosten. Op onze pagina vind je alles over de kosten van het verkopen van een huis.

Er zijn verschillende strategieën om je huis snel te verkopen. Dit varieert van een goede presentatie tot het juist inzetten van marketing. We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen