Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Berghem

Het succes van je woningverkoop in Berghem hangt sterk af van de makelaar die je selecteert. Neem daarom tijd voor een goede verkenning, waarbij je meerdere makelaars vergelijkt. Jouw keuze voor een makelaar is cruciaal, zorg dat je goed geïnformeerd bent.

Over makelaars in Berghem

We hebben alles paraat wat je maar wilt weten over makelaars in Berghem. We houden bijvoorbeeld bij hoe huizenprijzen zich ontwikkelen, wat veelgevraagde diensten zijn en wat de ervaringen van anderen zijn. Door deze vergelijkingen te maken, krijg je een helder overzicht van alle voor- en nadelen per makelaar. Het resultaat? Een weloverwogen keuze die nog beter aansluit bij jouw wensen én portemonnee.

Wat zijn nu die specifieke vragen die in je opkomen bij het kiezen van een makelaar in Berghem? Ben je bijvoorbeeld benieuwd naar het tarief van de makelaars, of ze openstaan voor onderhandelingen over dit tarief, en wat precies hun toegevoegde waarde is? En hoe zit het eigenlijk met hun kennis van de lokale huizenmarkt? Wil je weten wat hun strategie bij onderhandelingen is? Laat je niet in het duister tasten. Ga door en ontdek alle nuttige details die je helpen om bewust een makelaar in Berghem te kiezen.

Juli 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 5.040
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 13.860
Besparing (gem.)
€ 1.379

Actueel

 • Je bent van plan om je huis in Berghem te verkopen, maar weet je ook wat de gemiddelde courtages van makelaars daar zijn? Op dit moment bedragen ze 1,06% van de verkoopprijs. Het is dus een belangrijk aspect om rekening mee te houden in je verkoopplannen.
 • Als je nadenkt over het verkopen van je huis, ben je waarschijnlijk ook geïnteresseerd in de huidige huizenprijzen in Berghem. De gemiddelde verkoopprijs ligt momenteel op € 475.431, en per vierkante meter betaal je gemiddeld € 3.582. Bekijk de volledige statistieken over de huisverkoopprijzen in Berghem voor meer informatie.
 • Het is belangrijk te beseffen dat de kosten die je maakt bij het inschakelen van een makelaar behoorlijk kunnen variëren. Sterker nog, makelaarstarieven zijn in constante beweging. Door tarieven te vergelijken, kun je gemiddeld € 1.379 besparen. Doe daarom zeker je voordeel en vergelijk tarieven voordat je een definitieve keuze maakt.

Uitgelichte makelaars in Berghem

Als je je woning wilt verkopen, dan heb je in Berghem diverse makelaars tot je beschikking. Wij bieden je een overzicht aan van verschillende verkoopmakelaars in deze omgeving. Het is verstandig om deze makelaars te vergelijken, omdat dit je kan helpen bij het vinden van de meest geschikte verkoopmakelaar voor jouw specifieke situatie en wensen.

Joep Makelaardij

Bij Joep Makelaardij kun je terecht voor zowel de verkoop, aankoop als verhuur van jouw woning of bedrijfsruimte. Deze makelaar, aangesloten bij Vastgoedpro, zet niet alleen in op deskundigheid, maar ook op unieke diensten zoals woningstyling en kantoorfotografie. Samen met het vierkoppige team realiseer je jouw vastgoedambities. Voor wie een betrouwbare makelaar zoekt met oog voor detail, is Joep Makelaardij een uitstekende keuze.

Let op: er zijn meer verkoopmakelaars actief in en rondom Berghem dan je misschien denkt. Hier bij Huis Verkopen betrekken we alle makelaars in Berghem in onze analyse. Het kan dus zijn dat je ideale makelaar niet in de bovenstaande lijst staat. Het vinden van de juiste makelaar kan alleen door te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Berghem Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Berghem?

Een makelaar in Berghem rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,06% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 475.431 in Berghem komt dit neer op € 5.040 aan makelaarskosten (update juli 2024).

De hoogte van de courtage wordt bepaald door wat jouw woning waard is. De kosten stijgen immers met de waarde van het huis. De reden hiervoor is dat de inspanning van de makelaar vaak overeenkomt met de waarde van de woning. Het is daarom verstandig om bij verschillende makelaars tarieven op te vragen.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Berghem 0,58% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.379 besparen door makelaars te vergelijken. Je kunt je kosten dus aanzienlijk beperken door een kritische vergelijking van verschillende makelaarsoffertes.

Kosten van makelaars in Berghem

Juli 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.000
€ 5.100
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Berghem

Wanneer je een makelaar in Berghem inschakelt voor de verkoop van jouw woning, krijg je vaak te maken met opstartkosten. Dit zijn de kosten die de makelaar maakt om jouw woning in de verkoop te zetten. Denk hierbij aan fotografie, het maken van een verkoopbrochure, plaatsing op huizensites en/of Funda, en de tijd die de makelaar besteedt aan de voorbereiding van de verkoop. Deze kosten worden direct bij aanvang van de verkoop in rekening gebracht, vandaar de term 'opstartkosten'.

De opstartkosten kunnen variëren per makelaar, maar over het algemeen ligt dit bedrag ergens tussen de € 400 en € 700. Dit is een gemiddelde schatting en het uiteindelijke bedrag kan zowel lager als hoger uitvallen, afhankelijk van de specifieke diensten die de makelaar biedt en de afspraken die je met hem maakt. Het is dus belangrijk om hier goede afspraken over te maken met je makelaar, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Intrekkingskosten van makelaars in Berghem

Intrekkingskosten kunnen onverwacht opduiken als je besluit jouw woning voortijdig uit de verkoop te halen. Bij veel makelaars in Berghem is dit een gangbare praktijk. Dit zijn kosten die berekend worden om de gemaakte kosten en geïnvesteerde tijd van de makelaar te dekken. Bijvoorbeeld, stel je voor, je hebt besloten om van baan te wisselen en de nieuwe baan is dichterbij je huidige woning. Het is dan logisch dat je ervoor kiest om je woning niet meer te verkopen.

Toch heeft de makelaar in de tussentijd al werk verricht. Denk aan het maken van foto’s, plaatsen van advertenties of het regelen van bezichtigingen. Voor deze inspanningen van de makelaar zijn de intrekkingskosten bedoeld. Het is dus belangrijk om van tevoren goed te overwegen of je zeker weet dat je de woning wilt verkopen. De exacte kosten kunnen verschillen per makelaar en zijn vaak terug te vinden in de voorwaarden. Het is dan ook aan te raden om altijd de voorwaarden goed door te nemen om later niet voor verrassingen te staan.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Berghem met een vast tarief

Ook in Berghem zijn er makelaars die werken met een vast tarief. Een makelaar met een vast tarief biedt doorgaans een compleet pakket aan diensten. Dit omvat meestal de waardebepaling van je huis, de promotie ervan, het onderhandelen met potentiële kopers en de afhandeling van de verkoop. De gemiddelde kosten voor zo'n vast tarief bedraagt € 3.250 (update: juli 2024).

Echter, er zijn ook risico's verbonden aan het kiezen voor een makelaar met een vast tarief. Bijvoorbeeld, als je huis snel verkocht wordt, betaal je mogelijk meer dan bij een tarief gebaseerd op de verkoopwaarde van het huis. Of wat als je huis helemaal niet verkocht raakt? Je bent dan alsnog het vaste tarief verschuldigd.

Tip: Het is zinvol om makelaars te vergelijken. Op deze manier krijg je inzicht in de verschillende tarieven en wat deze voor jou betekenen als woningverkoper. Dit helpt je om een weloverwogen keuze te maken en de makelaar te kiezen die het beste aansluit bij jouw behoeften en budget.

4 feitjes over makelaars in Berghem

 • Bij het verkopen van een huis is ervaring in de regio van groot belang. Dit wordt ook bevestigd door woningverkopers in Berghem. Zij hebben namelijk een duidelijke voorkeur voor makelaars die hun kennis en vakbekwaamheid in Berghem al vaker bewezen hebben. Voor de beste keuze kan je verkoopmakelaars vergelijken op basis van jouw voorkeuren en wensen.
 • Interessant feit: huizen in Berghem die zonder de hulp van een makelaar worden verkocht, brengen aanzienlijk minder op. Het verschil kan oplopen tot wel €27.000. Dat geld wil je toch niet laten liggen?
 • Wist je dat opstartkosten en annuleringsvoorwaarden flink kunnen verschillen tussen makelaars in Berghem? Voordat je een definitieve beslissing maakt, is het erg handig om even de tarieven op te vragen om onvoorziene kosten te voorkomen.
 • De snelheid waarmee een woning wordt verkocht verschilt per makelaar in Berghem. Gemiddeld staat een woning in Berghem 66 dagen te koop.

Wat levert de beste makelaar in Berghem op?

Er is een opvallend verschil in prestaties tussen makelaars die actief zijn in Berghem. Dit maakt het voor huidige en toekomstige woningverkopers van belang om zorgvuldig de juiste makelaar te selecteren.

Dit is hoe je de beste makelaars in Berghem herkent:

 • Overduidelijk onderscheiden de top makelaars in Berghem zich door het consistent hoger verkoopbedrag van woningen in vergelijking met andere makelaars. Ze verkopen huizen gemiddeld voor een bedrag hoger dan € 14.960.
 • De verkoopsnelheid van een huis kan enorm beïnvloed worden door de betrokken makelaar. Uit onze gegevens blijkt dat het niet ongebruikelijk is voor de snelste Berghemse makelaars om huizen gemiddeld 15 dagen sneller te verkopen in vergelijking met anderen. Dit resultaat suggereert dat deze makelaars aanzienlijke inspanningen leveren om de verkoop zo spoedig mogelijk rond te krijgen.

De beste makelaar in Berghem vinden

Op zoek naar de beste makelaar in Berghem? Wij houden alle verkoopstatistieken van makelaars in Berghem nauwkeurig bij. Hierdoor kunnen wij de prestaties van elke makelaar objectief beoordelen en vaststellen wie het beste scoort op het gebied van huizenverkoop.

Een makelaar dient ook goed bij jouw situatie en voorkeuren te passen. Om die reden raden we aan om gebruik te maken van ons vergelijkingsformulier. Op deze manier kun je makelaars vergelijken en de beste match voor je situatie vinden.

Waar moet je op letten bij makelaars in Berghem?

Bij het kiezen van een makelaar in Berghem voor de verkoop van je huis zijn er diverse belangrijke aandachtspunten:

Bekendheid in Berghem

Kies een makelaar die goed bekend is in Berghem. Zo kennen ze de lokale woningmarkt, de concurrentie en de potentiële kopers.

Vergelijk tarieven

De tarieven van makelaars kunnen flink uiteenlopen. Vergelijk dus altijd de tarieven van verschillende makelaars in Berghem. Dit kan je gemiddeld maar liefst € 1.379 besparen.

Communicatie en bereikbaarheid

Het is belangrijk dat je makelaar goed bereikbaar is en duidelijk communiceert. Vraag hoe je op de hoogte wordt gehouden en let op eerdere ervaringen van anderen hiermee.

Hulp bij onderhandelingen

Onderhandelingen kunnen lastig zijn. Kies daarom een makelaar in Berghem die hier ervaring mee heeft en je hierbij goed kan begeleiden.

Kijk naar de voorwaarden

Niet elke makelaar hanteert dezelfde voorwaarden. Bekijk deze dus goed. Denk hierbij aan zaken als courtage, opzegtermijn en wat er gebeurt bij geen verkoop.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Een NVM-makelaar in Berghem kan van onschatbare waarde zijn bij de verkoop van je huis. Hij bezit de juiste kennis van de lokale markt en is getraind om de onderhandelingen te voeren. Maar NVM is niet de enige spelers op de markt.

VBO en VastgoedPRO zijn beide bekende branches in de makelaardij. Hoewel hun werkwijzen vergelijkbaar zijn, hebben zij unieke kenmerken. Niet elke makelaar heeft dezelfde specialiteiten en sterktes, dus het is belangrijk om verschillende makelaars te overwegen.

Wat doet een makelaar in Berghem?

Het inschakelen van een goede makelaar kan een significant verschil maken bij de verkoop van jouw woning in Berghem. Een ervaren makelaar adviseert, begeleidt en ontzorgt je gedurende het gehele proces

Om een duidelijk voorbeeld te geven: Een makelaar neemt het voorbereidende werk op zich, zoals het promoten van de woning; beheert een netwerk van potentiële kopers; en onderhandelt namens jou om de beste verkoopprijs te realiseren. Je kunt jezelf veel tijd en stress besparen.

 • Voorbereiden van de woning op de verkoop
 • Zorgen voor professionele foto's en beschrijvingen
 • Beheren van het verkoopproces, waaronder bezichtigingen
 • Onderhandelen over de prijs met potentiële kopers
 • Begeleiden bij de juridische en administratieve afhandeling

Waarom een makelaar in Berghem inschakelen?

Je hebt besloten om jouw huis in Berghem te verkopen en een makelaar ingeschakeld om dit traject te begeleiden. Hij zal diverse stappen doorlopen om ervoor te zorgen dat jouw huis zo aantrekkelijk mogelijk op de markt komt en wordt verkocht voor een goede prijs. Hier kun je verkoopmakelaars vergelijken en de beste kiezen.

Eerste kennismaking

Bij de eerste kennismaking wordt jouw huis door de makelaar grondig geïnspecteerd. Hij kijkt naar de staat van het huis, de omgeving en het prijsniveau van vergelijkbare huizen in Berghem. Dit helpt bij het bepalen van een realistische vraagprijs.

Marketing en promotie

In de marketingfase zorgt de makelaar voor professionele foto's en een aantrekkelijke verkoopadvertentie. Daarnaast gebruikt hij zijn netwerk en verschillende platforms om het huis onder de aandacht te brengen bij potentiële kopers.

Bezichtigingen

De volgende stap is het begeleiden van bezichtigingen. Jouw makelaar organiseert en leidt deze rondleidingen. Hij beantwoordt vragen van potentiële kopers en presenteert jouw huis op de best mogelijk manier.

Verkoop en afronding

Als de keuze op jouw huis is gevallen, helpt de makelaar bij het opstellen van het koopcontract. Hij controleert of alle afspraken correct zijn opgenomen, begeleidt de overdracht bij de notaris en zorgt ervoor dat sleuteloverdracht soepel verloopt.

Makelaars in Berghem vergelijken

Met Huis Verkopen kun je eenvoudig makelaars in Berghem vergelijken. Door actuele statistieken bij te houden, vind je de makelaar die optimaal aansluit bij jouw situatie en wensen. Tijd en geld besparen terwijl je de juiste keuzes maakt is ons streven.

 • Volledige vergelijking op basis van tarieven, prestaties en beoordelingen.
 • Snel inzicht in de best passende makelaar voor jou.
 • Gratis waardebepaling en verkoopadvies.
 • Gegarandeerd lagere makelaarskosten.

Na het invullen van je adres en wensen koppelen we je aan de meest geschikte makelaars in Berghem. Zij leveren je de belangrijkste informatie, zodat jij kunt bepalen wie jouw huis optimaal kan verkopen. Dienstverlening op maat, van kwalitatieve makelaars, zonder verrassingen achteraf - dat is Huis Verkopen.

Vergelijk makelaars in Berghem Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Berghem

Bepaal eerst wat belangrijk voor je is. Wil je een makelaar met snelle verkoopsnelheid, of juist een met lage tarieven? Vergelijk dan verschillende makelaars op basis van criteria die voor jou belangrijk zijn!

De gemiddelde makelaarskosten in Berghem zijn afhankelijk van de diensten die je afneemt. De gemiddelde kosten liggen rond de € 5.040.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Berghem bedraagt ongeveer 66 dagen. Dat is vrij snel, een goede makelaar kan hier een belangrijke rol in spelen.

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Berghem zijn ongeveer € 515. Dit kan echter per makelaar verschillen, dus doe zeker je onderzoek.

Absoluut, door te vergelijken kun je gemiddeld € 1.379 besparen op makelaarskosten!
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen