Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Gennep

Bij het verkopen van je woning in Gennep, speelt kennis van de lokale, bewegende woningmarkt een grote rol. Een realistische vraagprijs in combinatie met goede marketing kan bijdragen aan een succesvolle verkoop. Laat je adviseren door een erkende makelaar en zorg voor een optimale presentatie van je woning.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Gennep

Als je van plan bent jouw huis in Gennep te verkopen, zijn er een paar dingen om op te letten. Allereerst is de presentatie van de woning essentieel. Goede foto's, een verzorgd interieur, maar ook een opgeruimde tuin kunnen een wereld van verschil maken. Daarnaast is de vraagprijs een cruciaal element. Het is belangrijk om deze niet te hoog, maar ook zeker niet te laag in te zetten. Ten slotte is de promotie van de woning belangrijk. Denk hierbij aan social media en online platformen waarop huizen aangeboden worden.

Als aanstaande woningverkoper in Gennep, heb je waarschijnlijk veel vragen. Hoe snel worden huizen in Gennep doorgaans verkocht? Wat levert een gemiddelde huisverkoop op? En hoeveel kun je besparen door verschillende makelaars met elkaar te vergelijken? Voor deze laatste vraag biedt het vergelijken van makelaars de oplossing. Hieronder vind je de actuele cijfers omtrent de woningverkoop in Gennep:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
73 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 407.392
Besparing (gem.)
€ 1.263

Je huis snel verkopen in Gennep

Wil jij jouw woning in Gennep verkopen? Het is interessant om te weten dat een woning hier gemiddeld binnen 64 dagen verkocht wordt. Met de juiste strategie kun jij ook zo snel je woning verkopen.

 1. Presenteer jouw woning op haar best op online platformen. Goede, professionele foto's en een uitgebreide beschrijving van het huis en de omgeving trekken meer potentiële kopers aan.
 2. Zet een concurrerende prijs voor jouw woning. Te hoog geprijsde huizen blijven vaak langer op de markt staan. Zorg ervoor dat je voldoende marktonderzoek doet of vraag advies aan een makelaar.
 3. Kies voor het juiste moment om je huis op de markt te brengen. Het voorjaar en de zomer zijn vaak de meest gunstige tijden voor huizenverkoop. Kijk ook naar de huidige huizenmarkt in Gennep.

Tips in Gennep

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Gennep op?

Huizenprijzen kunnen sterk variëren en zijn afhankelijk van diverse factoren zoals locatie, staat van het huis en grootte van het perceel. In Gennep zie je dit ook terug in de gemiddelde verkoopprijs die momenteel op € 407.392 euro ligt. Het is belangrijk om te onthouden dat de gemiddelde prijs kan schommelen op basis van deze factoren en de huidige situatie op de woningmarkt.

Wanneer we kijken naar de prijs per vierkante meter, ligt deze in Gennep momenteel op € 3.516 euro. Huizenprijzen zijn altijd in beweging, dus het is belangrijk om rekening te houden met eventuele veranderingen in deze gemiddelde prijzen. De keuze voor het juiste moment om jouw huis in de verkoop te zetten is complex en een goede makelaar kan je hierbij uitstekend van advies voorzien.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Gennep

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.200
€ 3.400
€ 3.600

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Gennep bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Gennep.

Feitjes over Gennep

 • Gennep ligt direct aan de meanderende rivier de Maas.
 • De stad is strategisch gelegen op de grens van drie provincies.
 • Het Genneperhuis is een bekende historische bezienswaardigheid.

Tips om je woning te verkopen in Gennep

Als je je huis in Gennep wilt verkopen, wil je natuurlijk zo snel mogelijk en tegen een goede prijs aantrekkelijk zijn voor potentiële kopers. De keuze voor een goede verkoopmakelaar in Gennep heeft veel impact op het verloop en succes van de verkoop. Hier zijn enkele nuttige tips:

 • Onderhoud - Zorg ervoor dat je huis in topstaat verkeert. Repareer zichtbare schade en plekken van slijtage, verf het interieur indien nodig opnieuw en zorg ervoor dat het gras altijd netjes gemaaid is.
 • Depersonaliseer - Verwijder persoonlijke bezittingen zoals familiefoto's en opvallende kunstwerken zodat potentiële kopers zichzelf in het huis kunnen zien wonen.
 • Laat je huis professioneel fotograferen door je makelaar. Heldere, gerichte en uitnodigende foto's trekken meer geïnteresseerde kijkers op online woningsites.
 • Onderzoek de markt - Weet wat de gemiddelde prijs van vergelijkbare woningen in je buurt is. Hierdoor heb je een beter uitgangspunt bij het bepalen van je vraagprijs.
 • Flexibiliteit bij bezichtigingen - Hoe toegankelijker je woning is voor potentiële kopers om te bezichtigen, hoe sneller je woning zal verkopen. Probeer zoveel mogelijk te voldoen aan het schema van de koper.
 • Maximaliseer de ruimte en het licht in je huis door overbodige meubels te verwijderen en zoveel mogelijk natuurlijk licht binnen te laten.

Ontdek jouw stappenplan in Gennep:

 • Inventariseert het verkoopproces van jouw huis
 • Helpt je niks over het hoofd te zien
 • Biedt een interactief en persoonlijk plan
 • Stelt je in staat duizenden euro's te besparen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Gennep?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Gennep kost je als verkoper gemiddeld € 6.254. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Gennep In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 407.392) € 4.441
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.254

Kosten van makelaars in Gennep

Aan het verkopen van een huis in Gennep zijn diverse kosten verbonden en een gedeelte hiervan bestaat uit de makelaarskosten. Deze kosten, ook wel courtage genoemd, uitgedrukt in een percentage van de verkoopprijs, kunnen flink variëren per makelaar. Gemiddeld zal dit rond de 1,09% zijn, maar het loont altijd om goed te oriënteren voor een specifiekere indicatie.

Het opvragen van offertes bij diverse makelaars kan helpen om een scherpere prijs te krijgen, omdat zij graag bij jou thuis langskomen om hun dienstverlening te bespreken. Op onze website kan je bijvoorbeeld eenvoudig tarieven opvragen bij makelaars in Gennep zodat je een goed overzicht krijgt van de mogelijke kosten.

Lees meer over makelaars in Gennep.

Andere kosten bij verkoop

De gemiddelde courtage van een makelaar in Gennep is 1,09%. Voor een huisverkoop tegen de gemiddelde verkoopprijs van € 407.392 maakt dat een totaal van ongeveer € 4.441 aan makelaarskosten. Maar let op, er zijn nog meer kosten om rekening mee te houden als je jouw huis verkoopt.

Notariskosten

Bij het verkopen van je huis krijg je te maken met notariskosten. De koper kiest doorgaans de notaris en betaalt de kosten voor de akte van levering, maar als verkoper betaal je de kosten voor de doorhaling van de hypotheek, ook wel royementskosten genoemd.

Dit zijn kosten die je maakt om jouw hypotheek uit te schrijven bij het Kadaster. Het is een vast bedrag, maar het exacte bedrag verschilt per notaris. Hiermee maak je het voor de koper mogelijk om de woning zelf te financieren zonder jouw hypotheeklast op de schouders te krijgen.

Kosten voor energielabel

Het energielabel is verplicht bij de verkoop van je woning. Dit label laat zien hoe energiezuinig jouw huis is. De kosten voor het aanvragen van een definitief energielabel zijn voor jou als verkoper.

Je voert jouw woninggegevens in op de website van de overheid en stuurt vervolgens bewijsstukken op om de energiezuinigheid van je huis te bewijzen. Daarna controleert een erkend deskundige alles en geeft hij of zij een definitief energielabel af.

Verhuiskosten

Je bent al druk genoeg met het verkopen van je huis, dus misschien huur je een verhuisbedrijf in om je te helpen. De kosten hiervan kunnen flink variëren, afhankelijk van hoeveel spullen je hebt en hoe ver je verhuist.

Maar vergeet ook niet dat het inpakken van je spullen tijd kost, en tijd is ook geld. Een gestructureerde aanpak kan je hier veel tijd en dus ook geld besparen. Alle kleine beetjes helpen!

Wanneer mijn huis verkopen in Gennep?

Overweeg je jouw huis in Gennep te verkopen en vraag je je af of juli 2024 een goede periode hiervoor is? Wat de algemene markttrends ook zijn, jouw beslissing hangt sterk af van jouw individuele situatie. Een huis verkopen kan op elk moment, mits de timing goed is voor jou persoonlijk en jouw specifieke huis.

Mogelijk vraag je je af waarom het slim is om meerdere makelaars te raadplegen. Die diversiteit aan inzichten is belangrijk omdat makelaars verschillende meningen en inzichten kunnen hebben, dit helpt je om een weloverwogen beslissing te maken. Dit laat zien dat je niet alleen moet vertrouwen op de algemene woningmarkt, maar ook op jouw persoonlijke omstandigheden en de mening van diverse experts.

Vergelijk makelaars in Gennep Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Het verkopen van een huis is niet iets wat je dagelijks doet. Het is begrijpelijk dat je niet precies weet welke stappen je moet ondernemen. Daarom heeft Huis Verkopen een overzichtelijk en eenvoudig te volgen stappenplan ontwikkeld. Dit stappenplan neemt je bij de hand en leidt je door de gehele verkoopprocedure. Het zorgt ervoor dat jij alles regelt voor de verkoop van je woning, zoals een energielabel of een makelaar, en dat je niets over het hoofd ziet. Het gemak dat dit stappenplan biedt, maakt de verkoop van je woning een stuk minder stressvol en bewerkelijk.

Vergelijken lokale makelaars

Huis Verkopen verzamelt en bewaart statistieken van alle makelaars in Gennep. Hierdoor kun je makelaars vergelijken op aspecten zoals verkoopsnelheid en verkoopopbrengst. Dit stelt je in staat de beste makelaar voor jouw situatie te vinden.

Kosten besparen

Via het Huis Verkopen stappenplan vergelijk je verschillende dienstverleners, zoals makelaars en energieadviseurs, op tarieven en beschikbaarheid. Zo bespaar je op je makelaarskosten en zorg je ervoor dat je niet teveel betaalt voor de verkoop van je woning.

100% onafhankelijk

Vertrouwen en objectiviteit zijn belangrijk bij het regelen van de verkoop van een huis. Huis Verkopen is als grootste platform op dit gebied 100% objectief en onafhankelijk. We staan volledig in dienst van de verkopers en bestrijden actief misinformatie in de markt.

Overzicht behouden

Met het interactieve stappenplan van Huis Verkopen houd je eenvoudig het complete overzicht tijdens het verkoopproces. Je weet op ieder moment waar je op moet letten en kan iedere voltooide stap makkelijk afvinken. Zo houd je controle en gemak tijdens de gehele verkoop van je woning.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Gennep

Een makelaar kiezen is persoonlijk en hangt af van wat je belangrijk vindt. Overweeg factoren zoals tarieven, track record, en communicatie. Op HuisVerkopen.nl kun je gemakkelijk makelaars vergelijken op basis van deze criteria.

Er zijn verschillende dingen die je moet regelen. Denk aan het aanvragen van een energielabel, het bepalen van de vraagprijs, en het in orde maken van je huis voor bezichtigingen. Voor een volledige checklist kun je kijken op deze pagina van HuisVerkopen.nl.

Een snelle verkoop hangt vaak af van een realistische vraagprijs, goede marketing en het huis verkoopklaar maken. Op HuisVerkopen.nl vind je diverse tips om je huis snel te verkopen.

De kosten voor het verkopen van je huis kunnen variëren. Ze hangen af van de makelaar en eventuele extra diensten die je afneemt. Op HuisVerkopen.nl kun je alles lezen over de kosten van het verkopen van een huis.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen