Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Ven-Zelderheide

Op het punt je woning in Ven-Zelderheide te verkopen? Het kiezen van de juiste makelaar kan een significant verschil maken. Ben je nog op zoek naar een deskundige makelaar die de lokale markt door en door kent en je soepel door het verkoopproces kan leiden?

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Ven-Zelderheide

Als woningverkoper in Ven-Zelderheide streef je naar verschillende doelen bij het verkopen van je huis. Een hoge verkoopprijs behalen staat vaak bovenaan de lijst. Je wilt immers het maximale uit je woning halen om een mooie nieuwe start te kunnen maken. Maar ook snelheid speelt een rol. Veel verkopers hebben als doel om hun woning zo snel mogelijk te verkopen. Een goed verkoopresultaat behaal je vaak door een geschikte makelaar te kiezen die zich al bewezen heeft in Ven-Zelderheide.

Als aspirant-verkoper vraag je je af: hoe snel worden huizen in Ven-Zelderheide verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst in deze streek? En hoeveel kun je besparen door makelaars te vergelijken? Door middel van ons stappenplan helpen we je graag op weg met deze en andere vragen. We gaan nog een stapje verder: hieronder vind je de actuele cijfers over de woningmarkt in Ven-Zelderheide:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
161 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 521.750
Besparing (gem.)
€ 1.017

Je huis snel verkopen in Ven-Zelderheide

Je wilt je woning in Ven-Zelderheide snel verkopen? Het goede nieuws is dat de gemiddelde verkooptijd hier relatief kort is: 161 dagen. Toch kun je met een paar slimme tips die tijd nog verder inkorten.

 1. Realistische vraagprijs: De vraagprijs bepaalt grotendeels hoe snel je woning verkocht wordt. Zet je woning niet te hoog in de markt. Vraag een waardebepaling aan bij een makelaar om een realistische vraagprijs te bepalen.
 2. Online exposure: Je bereikt het grootste publiek door je woning op grote huizensites zoals Funda te plaatsen. Dit stimuleert niet alleen snelle verkoop, maar draagt ook bij aan een hoger verkoopbedrag.
 3. Goede presentatie: Verzorg je woning tot in de puntjes. Zorg voor een opgeruimd huis, maak professionele foto’s en zorg dat kleine mankementen zijn opgelost. Een energielabel kan ook bijdragen aan een goede presentatie.

Tips in Ven-Zelderheide

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Ven-Zelderheide op?

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Ven-Zelderheide ligt momenteel rond de € 521.750 euro. Dit bedrag is echter geen vaststaand gegeven. Factoren zoals de locatie van het huis, de grootte en de staat van onderhoud beïnvloeden de verkoopprijs. Met name verbeteringen en renovaties kunnen de waarde van een woning aanzienlijk verhogen.

Verder is het interessant om te kijken naar de gemiddelde prijs per vierkante meter in Ven-Zelderheide, die momenteel ligt op € 2.889 euro. Dit getal biedt een duidelijke graadmeter voor de waarde van vastgoed in de regio. Ook kan het je helpen een weloverwogen keuze te maken bij de aankoop van een woning, door je een indicatie te geven van wat je kunt verwachten te betalen voor een bepaalde hoeveelheid leefruimte.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Ven-Zelderheide bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Ven-Zelderheide.

Tips om je woning te verkopen in Ven-Zelderheide

De verkoop van je huis in Ven-Zelderheide kan een spannende, maar ook uitdagende onderneming zijn. Het is daarom handig om enkele eenvoudige tips te kennen die je ondersteunen in dit proces. Hieronder vind je vijf nuttige tips om je te helpen je huis optimaal te presenteren en een goede prijs te realiseren.

 • Kies een ervaren makelaar. Kies een makelaar met veel ervaring in Ven-Zelderheide. Hij of zij kent de lokale markt goed en weet wat potentiële kopers zoeken.
 • Zorg voor orde en netheid. Een schoon en opgeruimd huis maakt een goede indruk. Voer eventuele kleine reparaties uit en zorg dat je huis fris ruikt.
 • Bepaal een realistische vraagprijs. Zorg ervoor dat je huis niet te hoog of te laag is geprijsd. Een realistische prijs trekt meer geïnteresseerden.
 • Goede fotografie is enorm belangrijk. Professionele foto's laten je huis er aantrekkelijk uitzien en trekken meer potentiële kopers.
 • Flexibiliteit bij bezichtigingen kan je helpen je huis sneller te verkopen. Wees bereid potentiële kopers ook 's avonds of in het weekend te ontvangen.

Ontdek jouw stappenplan in Ven-Zelderheide:

 • Specifiek op jouw woning gebaseerd stappenplan
 • Helpt overslaan van belangrijke stappen te voorkomen
 • Gratis en interactief, voortgang eenvoudig bij te houden
 • Kan je duizenden euro’s besparen door goed te vergelijken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Ven-Zelderheide?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Ven-Zelderheide kost je als verkoper gemiddeld € 7.328. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Ven-Zelderheide In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 521.750) € 6.000
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 7.328

Kosten van makelaars in Ven-Zelderheide

Als je jouw huis in Ven-Zelderheide wilt verkopen, is het goed om te weten dat de gemiddelde kosten van een makelaar bestaan uit twee delen: opstartkosten en courtage. De opstartkosten worden door de meeste makelaars in Ven-Zelderheide in rekening gebracht en komen gemiddeld neer op: € 515. Deze kosten dekken de initiële werkzaamheden, zoals het opmeten van je huis, fotograferen en plaatsen op online platformen.

Daarnaast werken makelaars met een courtage. Dit is een percentage van de verkoopprijs van jouw huis dat je aan de makelaar betaalt. Gemiddeld genomen is dit in Ven-Zelderheide 1,15% van de verkoopprijs. Het is goed om te beseffen dat je hier altijd over kunt onderhandelen. Door verschillende makelaars te vergelijken, kun je uiteindelijk een keuze maken die bij jouw situatie en wensen past.

Lees meer over makelaars in Ven-Zelderheide.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopstyling en onderhoud

Wanneer je je huis wilt verkopen, kunnen investeringen in verkoopstyling en klein onderhoud een positief effect hebben op de verkoopprijs. Door je huis er zo aantrekkelijk mogelijk uit te laten zien, vergroot je de kans op een snelle verkoop tegen een goede prijs.

Denk bij verkoopstyling aan het uitvoeren van kleine onderhoudswerkzaamheden, zoals het schilderen van muren, het repareren van beschadigingen en het verzorgen van de tuin. De gemiddelde kosten hiervan zijn € 875. Vergeet niet, deze investeringen kunnen een flinke opbrengst genereren bij de uiteindelijke verkoop.

Energielabel van de woning

Wettelijk ben je verplicht om een energielabel te hebben bij de verkoop van je woning. Dit label geeft aan hoe energiezuinig je woning is. Een gunstig energielabel kan de waarde van je woning verhogen en zorgen voor een snellere verkoop.

Als je nog geen energielabel hebt, of je wilt je huidige label verbeteren, kun je deze energielabel aanvragen. Het verbeteren van je energielabel kan bijvoorbeeld door isolatie aan te brengen of te kiezen voor dubbel glas. Deze investering kan zichzelf terugverdienen bij de verkoop van je huis.

Makelaarskosten

Naast de kosten van onderhoud en het energielabel moet je rekening houden met de tarieven van de makelaar. De makelaarskosten kunnen flink variëren, dus vergelijk de tarieven goed.

Tegenwoordig zijn de marketingkosten vaak onderdeel van de makelaarskosten. Het kan dus de moeite waard zijn om deze tarieven te vergelijken voordat je een makelaar kiest. Zo zorg je ervoor dat je niet te veel betaalt en dat jouw woning op de beste manier gepresenteerd wordt.

Wanneer mijn huis verkopen in Ven-Zelderheide?

Het moment is aangebroken: de verkoop van jouw huis in Ven-Zelderheide. Volgens menig makelaar kan dit een goede tijd zijn om die stap te nemen, de woningmarkt bevindt zich in een dynamische fase. Omdat inzichten van verschillende makelaars kunnen variëren, is het zinvol om raad te vragen aan meerdere experts op dit gebied.

Je vraagt je wellicht af, waarom is mei 2024 dan precies een goed moment? Het antwoord hierop is dat de vraag naar huizen over het algemeen groot is, en dat geldt ook voor Ven-Zelderheide. Daarom is de huidige periode mogelijk een gunstig tijdstip voor jou om je woning op de markt te brengen.

Vergelijk makelaars in Ven-Zelderheide Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

De verkoop van een huis kan een complex proces zijn, waarbij je vaak geconfronteerd wordt met veel verschillende taken en verplichtingen. Het stappenplan van Huis Verkopen is ontworpen om dit proces te vergemakkelijken. Door je te begeleiden bij iedere stap, zorgt het stappenplan ervoor dat je niets over het hoofd ziet. Alle essentiële taken, zoals het aanvragen van een energielabel of het vinden van een goede makelaar, worden hier duidelijk en in een logische volgorde uitgelegd. Dit maakt het gebruik van het stappenplan niet alleen gemakkelijk, maar ook slim. Je zorgt ervoor dat alles geregeld is en je niets vergeet.

Vergelijk lokale makelaars op prestaties

Als woningverkoper wil je het beste resultaat, zowel qua snelheid als opbrengst. Toch blinken niet alle makelaars uit in beide. Huis Verkopen verzamelt en analyseert de prestaties van makelaars in Ven-Zelderheide, waardoor je in staat bent om een weloverwogen keuze te maken voor de makelaar die het beste bij jouw specifieke wensen past.

Kostenbesparing door slim vergelijken

Met het stappenplan van Huis Verkopen kun je niet alleen taken afvinken, maar ook kosten besparen. Door het vergelijken van verschillende dienstverleners zoals energieadviseurs en makelaars op tarieven en beschikbaarheid, kun je de aanbieder kiezen die het beste bij jouw budget past.

100% onafhankelijk en objectief

Huis Verkopen is volledig onafhankelijk. Wij zetten ons in voor het belang van de verkopers en bestrijden misinformatie in de markt. Je kunt vertrouwen op onze objectiviteit en integriteit bij het geven van informatie en advies over hoe je de verkoop van jouw huis het beste kunt aanpakken.

Behoud het overzicht met één online platform

Huis Verkopen neemt niet alleen werk uit handen, we helpen je ook om het overzicht te behouden. Met ons interactieve stappenplan weet je precies wat je te wachten staat en waar je op moet letten. Van het kiezen van de juiste makelaar tot het regelen van een energielabel, alles is eenvoudig bij te houden op één online platform.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Ven-Zelderheide

Diverse documenten zijn nodig voor de verkoop van je huis, zoals een geldig identiteitsbewijs en de eigendomsakte. Voor een volledig overzicht van alle vereiste documenten, bekijk je deze gedetailleerde lijst.

De verkoopsnelheid van je huis hangt af van diverse factoren zoals de vraagprijs, staat van het huis en de huidige huizenmarkt. Voor meer inzicht in de verkoopsnelheid van huizen, bekijk je deze informatie.

De vraagprijs van je huis wordt bepaald door diverse factoren zoals de ligging, grootte en conditie van het huis. Een makelaar kan je hierbij helpen. Informatie over hoe je de vraagprijs bepaalt, vind je op deze pagina.

Momenteel is de verkoop van een huis een goede keuze, maar een lokale makelaar in Ven-Zelderheide kan je het beste adviseren op basis van de huidige marktcondities. Meer informatie vind je op onze makelaarspagina.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen