Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Malden

Denk je aan je huis verkopen in Malden? Een succesvolle woningverkoop is een proces dat om de juiste kennis en strategie vraagt. Op HuisVerkopen.nl vind je alle informatie die je nodig hebt voor een vlotte, succesvolle verkoop van je woning in Malden.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Malden

Als woningverkoper in Malden streef je natuurlijk diverse doelen na. Het toppunt zou zijn het behalen van de hoogst mogelijke verkoopprijs terwijl je toch een snelle verkoop realiseert. Misschien heb je je huis wel heel bijzonder ingericht en wil je dat die persoonlijke touch ook wordt gewaardeerd in de verkoopprijs. Maar een belangrijk aspect, en vaak onderschat, zijn de kosten. Je wilt geen fortuin kwijt zijn aan makelaarskosten en andere bijkomende kosten. Die kunnen behoorlijk oplopen en daarmee afdoen aan het bedrag dat je uiteindelijk overhoudt. Het is dus belangrijk om deze factoren in het oog te houden om jouw ideale verkoop te realiseren.

Vraag je je af hoe de huidige markt in Malden eruitziet? Ben je nieuwsgierig naar de gemiddelde verkoopopbrengst en hoe snel huizen in Malden doorgaans verkocht worden? Misschien vraag je je ook wel af hoeveel je kunt besparen door de juiste makelaar te kiezen. Een goed presterende makelaar vinden in Malden is eenvoudiger dan je denkt, vooral als je gebruikmaakt van deze handige tool voor het vergelijken van makelaars. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in Malden:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
35 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 668.312
Besparing (gem.)
€ 1.972

Je huis snel verkopen in Malden

Ben jij ook benieuwd hoe snel een woning in Malden verkocht wordt? Het duurt gemiddeld 58 dagen voordat een woning in Malden wordt verkocht. Maar met deze tips kun je dit proces wellicht versnellen.

 1. Prijsstrategie: Ga niet zomaar voor de hoogste prijs, maar prijs je woning scherp. Onderzoek vergelijkbare verkochte woningen en vraag een waardebepaling aan om tot een realistische prijs te komen.
 2. Fotopresentatie: Goede foto's zijn essentieel. Zorg ervoor dat je huis eruit springt door kwalitatieve foto's te gebruiken. Zorg voor een opgeruimd huis, goede belichting en foto’s met een breed perspectief.
 3. Promotie: Zet diverse kanalen in om de verkoop van je woning te promoten. Denk aan sociale media, flyers of een opvallend verkoopbord in de tuin. Overweeg ook om een makelaar in te schakelen voor een professionele woningpresentatie.

Tips in Malden

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Malden op?

Het is altijd handig om te weten wat je kunt verwachten wanneer je jouw huis wilt gaan verkopen. Op dit moment is de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Malden € 668.312. De uiteindelijke verkoopsom van je huis hangt uiteraard af van verschillende factoren. Denk hierbij aan de staat van onderhoud, de grootte en indeling van de woning, en niet te vergeten de locatie en omgevingsfactoren.

Maar wat levert een vierkante meter je op in Malden? Op basis van de verkopen in de afgelopen drie maanden krijg je gemiddeld € 3.830 per vierkante meter. Houd er rekening mee dat dit een gemiddelde is en de werkelijke prijs kan variëren. Dit kan weer te maken hebben met de ligging van het huis, de grootte van de kavel en andere kenmerken zoals het aantal slaapkamers en de staat van de woning.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Malden

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.400
€ 3.700
€ 3.900

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Malden bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Malden.

Feitjes over Malden

 • Malden is een plaats in de provincie Gelderland.
 • Heumensoord, een natuurreservaat, ligt vlakbij Malden.
 • Er zijn meerdere basisscholen in Malden te vinden.

Tips om je woning te verkopen in Malden

Verkoop je jouw huis in Malden? Zonder rekening te houden met de economische factoren en de woningmarkt, zijn er verschillende manieren om de kans op een succesvolle verkoop te verhogen. Jij zelf kan een groot verschil maken door jouw verkoop zorgvuldig voor te bereiden.

 • Zorg voor goede foto's. Huur eventueel een professionele fotograaf in. Potentiële kopers kijken eerst naar de foto's voordat ze een bezichtiging inplannen, dus zorg dat je woning er zo aantrekkelijk mogelijk uitziet.
 • Prijsstrategie is cruciaal. Stel een realistische vraagprijs in, te hoog en mensen zullen niet kijken, te laag en mensen vragen zich af wat er mis is met jouw huis. Een goede makelaar kan helpen met het bepalen van de juiste prijs.
 • Maak je woning neutraal. Verwijder persoonlijke items en maak de woning zo neutraal mogelijk. Dit maakt het voor potentiële kopers gemakkelijker om zich voor te stellen dat ze er zelf wonen.
 • Investeer in kleine verbeteringen. Het vervangen van verouderde kenmerken zoals deurgrepen of keukenkastjes kan een groot verschil maken voor de uitstraling van uw huis.
 • Schoon en onderhouden: zorg ervoor dat jouw huis schoon, opgeruimd en goed onderhouden is. Een huis in goede staat zal sneller verkocht worden.

Ontdek jouw stappenplan in Malden:

 • Het stappenplan biedt een volledig overzicht van verkooptaken
 • Jij behoudt altijd de controle met keuze uit optionele stappen
 • Bespaar duizenden euro's door scherp te vergelijken
 • Regel de verkoop van je woning eenvoudig vanaf één plek
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Malden?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Malden kost je als verkoper gemiddeld € 6.598. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Malden In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 668.312) € 7.151
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.598

Kosten van makelaars in Malden

Als je je huis in Malden wilt verkopen, ga je waarschijnlijk een makelaar inschakelen. De kosten die een makelaar hiervoor rekent, kunnen variëren. Een groot deel van de kosten is courtage, een percentage van de verkoopprijs van je huis. In Malden ligt dit percentage gemiddeld op 1,07%.

Naast de courtage hanteren de meeste makelaars in Malden ook opstartkosten. Deze kosten zijn gemiddeld € 515. Bovendien hanteren verschillende makelaars verschillende kostenstructuren. Daarom is het van belang om goed te vergelijken voordat je een keuze maakt. Informeer altijd naar het totale kostenplaatje, zodat je later niet voor verrassingen komt te staan.

Lees meer over makelaars in Malden.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Buiten de makelaarskosten, krijg je bij de verkoop van je woning ook te maken met notariskosten. Niet te verwarren met de kosten voor de akte van levering, die de koper betaalt. Jij als verkoper, betaalt de kosten voor de akte van royement, waarbij de hypotheek wordt uitgeschreven.

Niet elke notaris hanteert dezelfde prijzen en het is daarom verstandig om offertes op te vragen bij meerdere notarissen. Zo krijg je een goed beeld van de kosten en voorkom je dat je meer dan noodzakelijk betaalt.

Energielabel

Voordat je je woning verkoopt, moet je een definitief energielabel aanvragen. Dit label geeft aan hoe energiezuinig je woning is. Het is verplicht om dit label te overhandigen aan de koper bij de levering van je woning en het aanvragen ervan brengt kosten met zich mee.

Je kunt het energielabel aanvragen via de website van de overheid. Hierop geef je de gegevens van je woning op en je betaalt een klein bedrag ter bevestiging. De hoogte van dit bedrag kan variëren.

Kosten voor onderhoud en reparaties

Bij het verkopen van je woning, wil je natuurlijk dat deze er tip-top uitziet. Dat kan betekenen dat er nog wat onderhoud of reparaties nodig zijn. Denk aan het schilderen van de kozijnen, het herstellen van een lekkage of het vervangen van oude sloten.

Zo betaal je niet alleen voor het materiaal, maar ook voor de tijd dat een reparateur bezig is. Daarom is het​van belang om goed zicht te houden op de diverse kosten bij de verkoop van je huis. Elke euro die je onnodig uitgeeft, gaat tenslotte van je uiteindelijke verkoopwinst af.

Wanneer mijn huis verkopen in Malden?

Twijfel je of dit het juiste moment is om je huis in Malden te verkopen? Kijken naar de huidige marktomstandigheden in juni 2024 is een passende start. Hoewel het lastig is om specifieke voorspellingen te doen, merken veel mensen op dat de huizenmarkt momenteel gunstig is voor verkopers.

Kan een lokale makelaar mij dan een goed beeld geven van de huidige situatie? Het antwoord is: absoluut! Lokale makelaars in Malden zitten bovenop de huidige markttrends en hebben een goed begrip van de lokale omstandigheden. Hierdoor zijn zij idealiter geplaatst om je te adviseren over de verkoop van je huis.

Vergelijk makelaars in Malden Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Je wilt toch niets over het hoofd zien tijdens de verkoop van je woning? Dat begrijpen wij maar al te goed. Daarom is er Huis Verkopen. Je vindt er alles wat je nodig hebt om je huis op een moderne en makkelijke manier te verkopen. Als je de verkoop van je woning voorbereidt met Huis Verkopen, weet je zeker dat je niets vergeet. Bovendien krijg je de beste deal bij alle lokale specialisten in Malden.

Gratis waardebepaling en vergelijken van makelaars

Je wilt toch de beste makelaar voor je woning in Malden vinden. Met de gratis waardebepaling op Huis Verkopen vergelijk je moeiteloos makelaars, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt.

Makelaarstarieven opvragen en besparen

Geld besparen is altijd prettig, zeker bij het verkopen van je woning. Met Huis Verkopen vraag je eenvoudig makelaarstarieven op, waardoor je flink kunt besparen op makelaarskosten.

Onafhankelijk en gratis platform

Het platform van Huis Verkopen is volledig onafhankelijk en gratis te gebruiken. Hierdoor weet je zeker dat je onpartijdig advies krijgt voor het beste verkoopresultaat van je woning.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Malden

Het vaststellen van een vraagprijs voor je woning is een belangrijke stap om je huis in Malden te verkopen. Je kan jouw woningwaarde inschatten met behulp van online tools, maar een taxateur of makelaar kan dit nauwkeuriger en met meer inzicht doen.

Er zijn verschillende zaken die je moet regelen bij een verhuizing. Denk aan administratieve zaken, zoals het aangeven van de verhuizing bij de gemeente en het doorgeven van je nieuwe adres aan relevante organisaties. Hier vind je een handig overzicht van de dingen op onze website: wat moet ik regelen als ik ga verhuizen.

Bij de verkoop van je huis in Malden wordt er veel papierwerk vereist. Je hebt bijvoorbeeld eigendomsbewijzen, energielabels en bouwtekeningen nodig. Hier hebben we een lijst samengesteld van alle documenten die je nodig hebt voor de verkoop.

Het snel verkopen van je huis in Malden kan variëren op basis van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan de staat van je woning, de vraagprijs en de huidige marktsituatie. Je kunt ook deze tips lezen voor meer strategieën om je huis snel te verkopen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen