Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Ubbergen

Het verkopen van je woning in Ubbergen gaat niet alleen over de transactie zelf, maar vereist ook nauwkeurige voorbereiding. Dit uit zich in zaken zoals het op orde hebben van alle documenten en de woning aantrekkelijk presenteren. Een goede start bevordert het gehele verkoopproces aanzienlijk.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Ubbergen

Als je jouw woning in het pittoreske Ubbergen op de markt brengt, kunnen je ambities, motieven en doelen net zo uiteenlopend zijn als de veelkleurige gevels die de buurt karakteriseren. Misschien wil je een maximaal verkoopbedrag behalen om een volgende droomwoning te kunnen financieren. Of je doel zou kunnen zijn om je huis snel te verkopen en een dubbele hypotheek te voorkomen. Je kan ook streven naar een soepel en stressvrij verkoopproces, begeleid door een ervaren makelaar die zichzelf meermaals bewezen heeft in Ubbergen.

Bij het verkopen van jouw woning, kan je nieuwsgierig zijn naar de huidige stand van de vastgoedmarkt in Ubbergen. Hoe snel worden huizen gemiddeld verkocht? En wat is de gemiddelde opbrengst van een verkoop? Misschien vraag je je af hoeveel je kan besparen door makelaars te vergelijken voordat je een definitieve beslissing maakt. Al deze vragen zijn natuurlijk zeer legitiem! Onderaan deze pagina vind je de meest actuele cijfers over de woningmarkt in Ubbergen:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
141 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 851.250
Besparing (gem.)
€ 1.532

Je huis snel verkopen in Ubbergen

In Ubbergen staat een gemiddelde woning ongeveer 56 dagen te koop voordat deze wordt verkocht. Dit is weliswaar gemiddeld, maar er zijn zeker mogelijkheden om dit proces te versnellen. Hieronder drie tips om je huis sneller te verkopen.

 1. Sfeervolle en opgeruimde presentatie van je woning is essentieel. Er moet een fijne sfeer hangen zodat potentiële kopers zich er direct thuis kunnen voelen. Zorg daarom dat je woning schoon en opgeruimd is en depersonaliseer het interieur door er neutraal en smaakvol mee om te gaan.
 2. Het is belangrijk om een realistische vraagprijs te hanteren voor je woning. Een te hoge prijs kan potentiële kopers afschrikken, terwijl je met een te lage prijs jezelf tekort doet. Een goede makelaar kan je helpen met het bepalen van de juiste vraagprijs. Vraag hier een waardebepaling door een makelaar aan.
 3. Het promoten van je huis kan helpen bij het sneller verkopen ervan. Denk hierbij aan het delen op social media, het versturen van e-mails naar vrienden en familie en het plaatsen van een 'te koop' bord in de tuin. Overweeg ook om een professionele fotograaf in te huren om je woning op zijn best vast te leggen.

Tips in Ubbergen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Ubbergen op?

In Ubbergen gaat een huis momenteel gemiddeld weg voor de som van € 851.250. Dit bedrag kan variëren op basis van factoren als de staat en grootte van de woning, de ligging, en markttrends die op dit moment, in april 2024, van invloed zijn. Het is daarom goed om te weten dat dit een gemiddelde is en om je goed te laten adviseren over de mogelijke verkoopsom van jouw specifieke woning.

Om meer inzicht te krijgen in de waarde op een granulaire manier, kijken we ook naar de gemiddelde prijs per m2 in Ubbergen. Op het moment ligt deze op € 5.134. Dit biedt een meer gedetailleerd beeld, omdat de grootte van de woning vaak sterk meeweegt in de uiteindelijke verkoopprijs. Wil je meer weten over hoe de waarde van een woning wordt vastgesteld? Bezoek dan onze gespecialiseerde pagina over de woningwaarde.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Ubbergen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.500
€ 4.900
€ 5.200

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Ubbergen bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Ubbergen.

Tips om je woning te verkopen in Ubbergen

Je woning in Ubbergen verkopen is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Het kan een uitdaging zijn om de juiste koper te vinden. Daarom geven wij je graag enkele praktische tips om dit proces te vergemakkelijken.

 • Presenteer schoon: Zorg ervoor dat je woning vlekkeloos schoon is als er potentiële kopers komen kijken. Een schoon huis geeft een goede indruk en laat de potentie van je woning zien.
 • Professionele foto's: Een foto zegt meer dan duizend woorden. Investeer in een professionele fotograaf die jouw woning in het beste licht kan presenteren.
 • Prijsstelling: Doe onderzoek naar vergelijkbare woningen in Ubbergen en zorg dat je jouw huis niet te hoog of te laag prijst. Een juiste prijs is aantrekkelijk voor kopers.
 • Flexibele bezichtiging: Wees flexibel met bezichtigingen. Je wil het voor potentiële kopers zo makkelijk mogelijk maken om jouw huis te bezichtigen.
 • Open en eerlijk: Wees open en eerlijk over eventuele gebreken van het huis. Dit creëert vertrouwen en voorkomt teleurstellingen achteraf.

Ontdek jouw stappenplan in Ubbergen:

 • Stappenplan aangepast aan jouw specifieke woning
 • Alles wat nodig is voor verkoop op één plek
 • Voorkom overslaan van belangrijke stappen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Ubbergen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Ubbergen kost je als verkoper gemiddeld € 7.239. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Ubbergen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 851.250) € 9.875
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 7.239

Kosten van makelaars in Ubbergen

Wanneer je een huis in Ubbergen wilt verkopen, zal je te maken krijgen met makelaarskosten. De meeste makelaars in Ubbergen rekenen opstartkosten voor het verkopen van een huis, deze kosten gemiddeld € 515. Daarnaast zal er een courtage worden berekend over de verkoopprijs van je huis. Dit courtage is doorgaans een percentage van de verkoopwaarde, het gemiddelde courtage in Ubbergen ligt op 1,16%.

Niet elke makelaar in Ubbergen hanteert dezelfde tarieven. Er zitten grote verschillen tussen de opstartkosten en het courtagepercentage dat makelaars hanteren. Het is daarom verstandig om voor de verkoop van je huis offertes op te vragen bij meerdere makelaars. Hierdoor krijg je een goed beeld van de kosten en kun je vervolgens de makelaar kiezen die het beste bij jou past.

Lees meer over makelaars in Ubbergen.

Andere kosten bij verkoop

Overdrachtsbelasting

Bij de verkoop van je huis moet je ook rekening houden met overdrachtsbelasting. Dit is een belasting die je als verkoper betaalt op het moment dat de woning officieel van eigenaar wisselt. Dit bedrag hangt gewoonlijk af van de verkoopwaarde van de woning en de huidige belastingtarieven.

Het is belangrijk om deze kosten mee te nemen in jouw uiteindelijke verkoopberekeningen om te voorkomen dat je in financiële problemen komt. Het bijhouden van de overdrachtsbelasting kan wat complex zijn, dus overleg met een professional kan nuttig zijn.

Verkoopstyling en onderhoud

Om je huis aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers, kan verkoopstyling en klein onderhoud zeer nuttig zijn. Je kunt bijvoorbeeld kleine reparaties uitvoeren, ruimtes opnieuw schilderen of nieuwe vloerbedekking leggen om je huis zo aantrekkelijk mogelijk te maken.

Het inzetten van verkoopstyling en onderhoud kan je helpen jouw huis voor een hogere prijs te verkopen. De gemiddelde kosten voor deze vorm van voorbereiding bedragen € 875.

Notariskosten

Naast de kosten van de makelaar kun je ook te maken krijgen met notariskosten. Deze kosten zijn voor het opmaken van de notariële akte. Dit document is nodig om de woning officieel op naam van de koper te zetten.

De exacte notariskosten kunnen variëren, afhankelijk van de notaris die je kiest. Het is daarom raadzaam om vooraf te controleren wat de kosten zijn voordat je met een notaris in zee gaat.

Wanneer mijn huis verkopen in Ubbergen?

Twijfel je of dit het juiste moment is om je huis in Ubbergen te verkopen? Gezien de huidige gezonde woningmarkt, is april 2024 een uitstekende periode om je woning van de hand te doen. De vraag naar woningen overtreft nog steeds het aanbod, waardoor de kans groot is dat je een aantrekkelijke verkoopprijs voor je woning kunt krijgen.

Hoe haal je het maximale uit de verkoop van je woning in deze tijdsperiode? Een goed gepresenteerde woning, gecombineerd met een strategische marketingaanpak kan een hoge verkoopprijs realiseren. Door de toenemende vraag kunnen huizen in Ubbergen sneller verkopen, zonder concessies te doen aan de prijs. Goede voorbereiding en begeleiding van een lokale makelaar kunnen hierbij het verschil maken.

Vergelijk makelaars in Ubbergen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als je denkt aan het verkopen van jouw huis, kan dat best overweldigend zijn. Echter, met Huis Verkopen wordt dit een stressvrije ervaring door de begeleiding van een handig stappenplan. Dit uitgebreide plan biedt stapsgewijze instructies om je te helpen met alles wat je moet weten en doen. Van het regelen van een energielabel tot het vinden van de juiste makelaar. Bovendien, door het slim te spelen, zijn er met Huis Verkopen veel kosten te besparen tijdens het hele verkoopproces.

Regelen energielabel en makelaar

Eén van de dingen waar het stappenplan je mee helpt, is het regelen van een energielabel en een geschikte makelaar. Dit zijn sleutelfactoren in het verkoopproces van je woning, en Huis Verkopen weet precies hoe je deze moet aanpakken.

Vinden van een ontruimer of verhuizer

Ook helpt Huis Verkopen je met het vinden van een goede ontruimer of verhuizer. Dit is vaak een lastig en tijdrovend proces, maar het stappenplan leidt je naar de beste specialisten in Ubbergen, voor de laagste prijs.

Keuzes maken voor snelle verkoop of maximale prijs

Of je jouw huis nu juist heel snel of voor een maximale prijs wilt verkopen, Huis Verkopen helpt je de juiste keuzes te maken. De beslissingen die je neemt worden makkelijker met de informatie en begeleiding die het platform biedt.

Vergelijken van specialisten

Daarbovenop maakt Huis Verkopen het vergelijken van specialisten gemakkelijk. Zo bespaar je kosten en pak je de verkoop van je woning in Ubbergen zo slim mogelijk aan. Je vindt altijd de specialist die het beste bij je past met Huis Verkopen.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Ubbergen

Het vinden van een makelaar in Ubbergen begint met wat onderzoek. Bekijk online recensies, vraag rond in je netwerk en plan wat intakegesprekken in met potentiële makelaars. Wil je een stap verder gaan, dan kun je makelaars ook vergelijken middels een online tool hier.

Bij de verkoop van jouw huis in Ubbergen zijn er een aantal documenten die je nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan een eigendomsbewijs, plattegronden, bouwtekeningen, en meer. Voor een compleet overzicht kun je terecht op onze website in het artikel wat je moet regelen voor de verkoop van je huis.

Er is niet één specifiek 'beste' moment om jouw huis in Ubbergen te verkopen. Dit hangt af van diverse factoren, zoals de huidige huizenmarkt, het seizoen en jouw persoonlijke situatie. Als je nog aan het oriënteren bent, hebben we een handige pagina op onze website die je kan helpen, vind hem hier.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen