Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Ubbergen

Als je jouw huis in Ubbergen wilt verkopen en nog zoekt naar een betrouwbare verkoopmakelaar, kan Huis Verkopen je uitstekend ondersteunen. Met hun ruime ervaring in het veld, selecteren ze moeiteloos de makelaar die het beste aansluit op jouw wensen en situatie. Zo ben je verzekerd van een soepele en succesvolle verkoop.

Over makelaars in Ubbergen

Je hebt mogelijk besloten om jouw woning in Ubbergen te verkopen en je bent nu op zoek naar een betrouwbare makelaar. We gaan ervan uit dat je waarde hecht aan een makelaar die de lokale markt kent, snel is in de communicatie en transparant is over de kosten. Waarschijnlijk wil je ook dat jouw woning tegen de beste prijs en binnen een redelijke termijn verkocht wordt. Bovendien zou het plezierig zijn om te kunnen vertrouwen op een makelaar die je ontzorgt in het gehele proces.

Op ons platform bieden we een schat aan informatie en objectieve statistieken waardoor je gemakkelijk verschillende makelaars kunt vergelijken. Zo geven we je een duidelijk beeld van hoe de verkoopmakelaars in Ubbergen werken. Van de verkoopsnelheid tot aan de gemiddelde verkoopprijs: je vindt het allemaal hier. Tot slot, als je meer wilt leren over de tarieven en prestaties van verschillende makelaars in Ubbergen, blijf dan op deze pagina want we duiken er zo meteen dieper in:

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 9.875
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 27.156
Besparing (gem.)
€ 1.532

Actueel

 • Observeer de huidige staat van de vastgoedmarkt in Ubbergen. De gemiddelde verkoopprijs van woningen is hier momenteel € 851.250. De prijs per vierkante meter is € 5.134. Om meer informatie te krijgen over de lokale woningmarkt, kan je kijken op onze woningmarkt pagina.
 • De makelaarscourtages kunnen variëren in Ubbergen. Bij het op de markt brengen van je woning in Ubbergen kan je rekenen op een gemiddelde courtage van 1,16% in april 2024.
 • De tarieven van makelaars kunnen sterk fluctueren, dus het is absoluut zinvol om te vergelijken. Door het vergelijken van makelaarstarieven kan je naar schatting € 1.532 besparen.

Makelaars in de omgeving van Ubbergen

In Ubbergen zijn diverse makelaars actief, hoewel zij niet daadwerkelijk in Ubbergen gevestigd zijn. De mate van ervaring met de verkoop van woningen in Ubbergen verschilt, waardoor het verstandig is om makelaars te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Ubbergen Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Ubbergen?

Een makelaar in Ubbergen rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,16% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 851.250 in Ubbergen komt dit neer op € 9.875 aan makelaarskosten (update april 2024).

De courtage is een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs van de woning. Dit percentage wordt door de makelaar en jezelf afgesproken. Hoe hoger de verkoopprijs van jouw woning, hoe hoger de courtage zal zijn.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Ubbergen 0,36% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.532 besparen door makelaars te vergelijken. Het loont dus altijd om offertes van verschillende makelaars naast elkaar te leggen en zo het meest voordelige aanbod te kiezen.

Kosten van makelaars in Ubbergen

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.900
€ 10.000
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Ubbergen

In het pittoreske Ubbergen hanteren de meeste makelaars zogeheten opstartkosten. Deze kosten, ook vaak bekend als intrekkingskosten, zijn de initiële kosten die je betaalt om je woning in de verkoop te zetten. Denk hierbij aan kosten voor het maken van foto's van je woning, het vervaardigen van een plattegrond en het opstellen van een verkoopbrochure. Ook kosten voor het aanmaken van een verkooppagina op websites zoals Funda vallen hieronder.

De opstartkosten kunnen sterk verschillen per makelaar, maar om je een idee te geven van het gemiddelde komt je al snel uit op € 515. Weet dat deze kosten los staan van de courtage die de makelaar rekent bij de daadwerkelijke verkoop van je woning. Door je goed te verdiepen in de verschillende kostenposten bij de verkoop, kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Intrekkingskosten van makelaars in Ubbergen

Bij het verkopen van jouw woning in Ubbergen moet je rekening houden met mogelijke intrekkingskosten. Dit zijn kosten die door de makelaar in rekening worden gebracht als je besluit jouw huis voortijdig uit de verkoop te halen. Laten we dit eens nader bekijken. Stel, je hebt besloten om jouw huis te verkopen en je hebt een makelaar in arm genomen die voor jou aan het werk gaat. Maar om verschillende redenen - misschien heb je een andere woning op het oog gevonden en maak je nu haast, of misschien verander je van gedachten over de verkoop - wil je jouw huis uit de verkoop halen.

In zulke situaties kunnen de meeste makelaars in Ubbergen op dat moment intrekkingskosten in rekening brengen. Deze kosten kunnen variëren, maar een gemiddeld bedrag is € 500. Dit is om de al gemaakte kosten te dekken die de makelaar heeft gedaan met betrekking tot de verkoop van jouw huis. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij jouw beslissing om je huis te verkopen, en eventuele wijzigingen in jouw plannen zo vroeg mogelijk te communiceren met je makelaar.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Ubbergen met een vast tarief

Je staat op het punt om je huis in Ubbergen te verkopen. Je overweegt verschillende makelaars en ontdekt dat sommigen werken met een vast tarief. Dit heeft als voordeel dat je vanaf het begin exact weet wat je financiële verplichting is. Het gemiddelde vaste tarief dat deze makelaars hanteren is € 3.250 (update: april 2024). Geen verrassingen daar dus.

Aan de andere kant kan een vast tarief echter ook een nadeel zijn. Als de makelaar je huis voor een hogere prijs verkoopt, blijft zijn vergoeding hetzelfde. Stel je voor, je huis wordt verkocht voor €500.000. Bij een courtage van 1,5% zou de vergoeding van de makelaar €7.500 zijn. Met een vast tarief zou dit bedrag veel lager uitvallen.

Tip: Kijk bij het kiezen van een makelaar niet alleen naar de hoogte van het tarief. Het is ook essentieel om na te gaan of de makelaar voldoende kennis en ervaring heeft om de beste deal voor jou te sluiten. Een lager tarief betekent niet altijd de beste keuze; soms kan een hoger tarief zich terugverdienen door een hogere verkoopprijs van je huis.

4 feitjes over makelaars in Ubbergen

 • De verkoopopbrengst van huizen in Ubbergen stijgt gemiddeld met zo'n 9% wanneer er gebruik wordt gemaakt van een ervaren makelaar, in plaats van de verkoop zelf te regelen. Zo blijkt dat professionele begeleiding tijdens het verkoopproces loont.
 • Er zijn opvallende variaties in hoe makelaars in Ubbergen een woning taxeren. Er kunnen verschillen optreden die oplopen tot wel €23.000. Voor een accurate waardebepaling van je woning kun je gratis een waardebepaling aanvragen bij verschillende makelaars.
 • De courtage van de duurste makelaar in Ubbergen ligt op 1,46%. Het is echter goed om te weten dat de meeste makelaars in Ubbergen voor een aanzienlijk lager percentage werkzaam zijn.
 • Voordat woningverkopers in Ubbergen een makelaar inschakelen, vragen ze vaak bij ongeveer 3 verschillende makelaars verkoopadvies aan. Voor betrouwbaar verkoopadvies kun je zelf ook gratis verkoopadvies aanvragen bij verscheidene makelaars.

Wat levert de beste makelaar in Ubbergen op?

Er is iets bijzonders aan de beste makelaars in Ubbergen. Ze onderscheiden zich niet alleen door uitstekende beoordelingen, maar hun prestaties kunnen ook in cijfers worden geïllustreerd. Niet alleen verkopen ze jouw huis sneller, maar ze garanderen ook een hoger verkoopbedrag.

Hier zijn de kenmerken die deze voortreffelijke makelaars onderscheiden van de rest:

 • Volgens de data uit onze database hebben de best presterende makelaars in Ubbergen een duidelijk voordeel als het gaat om verkoopsnelheid. In vergelijking met andere makelaars in de regio, verkopen zij woningen gemiddeld 15 dagen sneller. De basis hiervan ligt vaak in hun effectieve verkoopstrategie.

 • Onze cijfers laten ook zien dat deze toonaangevende makelaars een groter financieel voordeel opleveren. In vergelijking met andere makelaars in de regio, behalen zij gemiddeld een hogere verkoopprijs voor de woningen. Met een gemiddeld hoger verkoopbedrag van € 15.672, is het duidelijk dat een kundige makelaar zichzelf terugverdient bij de verkoop van je huis.

De beste makelaar in Ubbergen vinden

Op zoek naar de beste makelaar in Ubbergen? Dan ben je op de juiste plek. Op onze website bieden we je namelijk de mogelijkheid om makelaars te vergelijken. Zo vind je eenvoudig de makelaar die bij jouw situatie past.

Nadat je jouw adres, situatie en voorkeuren hebt ingevoerd, zullen de meest geschikte makelaars je informeren. Ze delen hun tarieven, verkoopstrategieën, ingeschatte woningwaarde en verkooptips. Zo kan je een weloverwogen keuze maken en de beste resultaten voor je verkoop realiseren.

Waar moet je op letten bij makelaars in Ubbergen?

Het kiezen van de juiste makelaar in Ubbergen voor de verkoop van je huis is een belangrijke beslissing. Deze vijf aandachtspunten helpen je bij de keuze:

Kennis over de lokale markt in Ubbergen

Je wilt een makelaar die goed op de hoogte is van de lokale vastgoedmarkt in Ubbergen en omgeving. Ze moeten de huisprijzen kennen, alsook welke woningen snel verkopen.

Ervaring en succes in verkoop

Het trackrecord van de makelaar is van belang. Een makelaar die ervaring heeft in de succesvolle verkoop van woningen, geeft je vertrouwen in hun expertise en vaardigheden.

Communicatie en beschikbaarheid

Een goede makelaar is er wanneer je ze nodig hebt. Ze moeten duidelijk communiceren en makkelijk bereikbaar zijn, zowel telefonisch, via e-mail als in persoonlijke meetings.

Vergelijken van tarieven

Vergelijk de tarieven van meerdere makelaars in Ubbergen. Hiermee kun je niet alleen geld besparen, maar krijg je ook een goed inzicht in wat je kunt verwachten voor je investering. Gemiddeld bespaar je € 1.532 door het vergelijken van tarieven.

Persoonlijke klik

Tenslotte, maar niet minder belangrijk: zorg dat er een fijne samenwerking is. Je gaat immers nauw samenwerken met de makelaar. Dan is het prettig als de communicatie goed verloopt en er sprake is van wederzijds respect en vertrouwen.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Ubbergen kent diverse makelaars, waaronder verschillende aangesloten bij de NVM, maar ook bij de VBO en VastgoedPRO. Elke makelaar biedt zijn eigen diensten, expertise en ervaring, en heeft dienovereenkomstig zijn specifieke prijzen.

Het kan in Ubbergen voordelig zijn om met een NVM-makelaar te werken, maar het is ook de moeite waard om de mogelijkheden van een VBO of VastgoedPRO makelaar te overwegen. Elk van deze organisaties heeft zijn eigen normen, waarden en certificeringseisen.

Weetje: Ook al behoren makelaars tot dezelfde vereniging, zoals de NVM, hun kosten en kwaliteit van diensten kunnen behoorlijk verschillen. Het is daarom altijd een goed idee om verschillende makelaars in Ubbergen te vergelijken voordat je een keuze maakt.

Wat doet een makelaar in Ubbergen?

Een goede makelaar kan een groot verschil maken wanneer je je huis in Ubbergen wilt verkopen. Het expertise en kennis van de lokale markt van de makelaar zijn in dit proces onmisbaar.

Van de waardebepaling van je woning tot aan de onderhandelingen met potentiele kopers, de makelaar speelt een belangrijke rol in elke stap. Ze kunnen ook helpen om te zorgen dat je woning aantrekkelijk wordt gepresenteerd aan potentiële kopers.

 • Een marktconforme prijs bepalen voor je woning
 • Het begeleiden van bezichtigingen
 • Onderhandelen over de verkoopprijs met kopers
 • Adequate presentatie van je woning
 • Opstellen van een helder verkoopcontract

Waarom een makelaar in Ubbergen inschakelen?

Het verkopen van je huis in Ubbergen kan een behoorlijk uitdagend proces zijn. Daarom helpt een kwalitatieve makelaar je door alle stappen heen. Je makelaar leidt je door het hele proces, van de voorbereiding van je woning tot de uiteindelijke overdracht bij de notaris. In dit artikel belichten we kort de stappen die komen kijken bij het verkopen van je woning in Ubbergen, met voorbeelden van hoe een goede makelaar je hierbij ondersteunt.

Eerste impressie van je woning

Je makelaar zal je helpen met het verkoopklaar maken van je huis. Van het optimaliseren van de inrichting tot het verzorgen van professionele foto's. Het doel is om potentiële kopers een positieve eerste indruk te geven. Hiermee prijkt je huis straks optimaal op de vastgoedmarkt.

Bepalen van de vraagprijs

vaststellen van de vraagprijs. Gebaseerd op de marktwaarde van je woning en de huidige vastgoedmarkt in Ubbergen, kan een optimalisatie in prijsstelling voor een snellere verkoop zorgen.

Marketing van je woning

De volgende stap in dit proces is het marketen van je woning. Je makelaar zal met zijn netwerk en platform zorgen dat je woning de juiste kandidaat-kopers bereikt. Hij organiseert kijkdagen, plaatst advertenties en maakt gebruik van social media, allemaal in het voordeel van de verkoop.

Afronden van de verkoop

Tenslotte zorgt je makelaar voor het naadloos afhandelen van de verkoop. Van het opstellen van het verkoopcontract tot bij de laatste handtekening bij de notaris. Hij functioneert als betrouwbare tussenpersoon. Dit zorgt voor minder stress en meer comfort tijdens de verkoop.

Makelaars in Ubbergen vergelijken

Wil je jouw woning in Ubbergen verkopen en zoek je de juiste makelaar? Bij Huis Verkopen vergelijk je makelaars op basis van hun performance, zoals de verkoopopbrengst en hun snelheid van verkopen. Hierdoor weet je zeker dat je kiest voor de makelaar die het beste bij jouw situatie past en je het meeste voordeel oplevert.

 • Vergelijk op verkoopsnelheid
 • Kijk naar de gemiddelde verkoopopbrengst
 • Kies op basis van kostenbesparing
 • Vind de makelaar met de beste prijs-kwaliteitverhouding

Huis Verkopen werkt 100% onafhankelijk en objectief. Je kunt rekenen op een eerlijke vergelijking tussen meer dan 4.000 makelaars in Nederland. Je ontvangt een overzicht met de beste matchende makelaars in Ubbergen die stuk voor stuk een gratis waardebepaling van je huis geven. Naast deze waardebepaling krijg je ook helder verkoopadvies waardoor je een goed beeld krijgt van jouw mogelijkheden. En dat allemaal gratis en vrijblijvend, zodat je de makelaar kunt kiezen die echt bij jouw situatie en voorkeuren past.

Vergelijk makelaars in Ubbergen Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Ubbergen

Vergelijk makelaars op hun tarieven, verkoopsnelheid en klantbeoordelingen. Zoek naar een makelaar met kennis van de lokale markt in Ubbergen. Maak gebruik van een vergelijkingstool zoals op Huis Verkopen voor een goed overzicht.

De gemiddelde makelaarskosten in Ubbergen liggen rond € 9.875. Dit kan variëren per makelaar. Een gedetailleerd overzicht van makelaarskosten kun je hier vinden.

Door te vergelijken, kun je gemiddeld € 1.532 besparen op de makelaarskosten. Het is ook belangrijk om te onderhandelen over de tarieven met je gekozen makelaar.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Ubbergen is 56 dagen. Dit kan variëren, afhankelijk van de marktcondities en de prijsstelling van je woning.

Zorg voor een sterke online presentatie van je huis en maak gebruik van professionele fotografering. Laat de vraagprijs niet alleen afhangen van de woningwaarde, maar ook van de huidige marktdynamiek in Ubbergen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen