Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Overasselt

Bij het verkopen van je woning in Overasselt komt het nodige kijken. Het brede scala aan aspecten gaande van de juiste prijsbepaling tot de optimale presentatie kan overweldigend zijn. Gelukkig vind je op HuisVerkopen.nl alle essentiële informatie voor een succesvolle verkoop.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Overasselt

Als woningverkoper in Overasselt heb je verschillende doelen naar het verkopen van je huis. Je wilt natuurlijk een goede prijs voor je woning, maar dat is waarschijnlijk niet je enige streven. Ook het vinden van een betrouwbare koper, een soepel verkoopproces en een vlotte overdracht kunnen tot jouw doelstellingen behoren. Daarnaast wil je vaak ook de zekerheid van deskundige ondersteuning tijdens het volledige verkooptraject.

Vragen die naar boven kunnen komen bij het verkopen van je huis zijn bijvoorbeeld: hoe lang duurt het gemiddeld voordat huizen in Overasselt worden verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst in de regio? Hoeveel kan ik besparen op makelaarskosten door het vergelijken van verschillende makelaars? Dit zijn zaken die je ongetwijfeld wilt weten. We zullen je niet langer in spanning houden; hieronder volgen de laatste cijfers over de woningmarkt in Overasselt:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
256 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 800.000
Besparing (gem.)
€ 2.080

Je huis snel verkopen in Overasselt

In Overasselt worden huizen gemiddeld in 66 dagen verkocht. Dit is een redelijk snelle verkoopperiode, maar het kan altijd beter. Hier zijn enkele tips om je woning nog sneller te verkopen.

 1. Vaststellen van de bodemprijs: Weten wat je absoluut minimumbedrag is, kan je helpen snel te beslissen wanneer je een aanbod krijgt. Dit kan helpen het verkoopproces te versnellen. Zorg ervoor dat je realistisch bent en rekening houdt met de huidige markt en de waardebepaling van je woning.
 2. Verzorgd exterieur: Zorg ervoor dat de buitenkant van je huis er aantrekkelijk uitziet. Kleine aanpassingen zoals het schilderen van de voordeur of het opruimen van de tuin kunnen een groot verschil maken. Bezoekers krijgen hierdoor al een positieve indruk voordat ze binnen zijn!
 3. Professionele foto's: Het is belangrijk om je huis op de beste manier te laten zien. Huur een professionele fotograaf in om goede, heldere foto's te maken. Deze foto's kunnen een potentiële koper aantrekken en ervoor zorgen dat ze je huis willen bezichtigen.

Tips in Overasselt

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Overasselt op?

Als je van plan bent je huis in Overasselt te verkopen, wil je natuurlijk weten wat deze opbrengst kan zijn. Gemiddeld ligt de verkoopprijs van huizen in Overasselt rond de € 800.000. Deze prijs varieert sterk per woning, afhankelijk van factoren zoals de grootte, de staat van de woning en de locatie binnen het dorp.

Naast de gemiddelde verkoopprijs is het zinvol om naar de gemiddelde prijs per m2 te kijken. In Overasselt ligt die nu rond de € 7.619. Echter, deze prijs geeft niet het volledige beeld. Bijvoorbeeld, de oppervlakte van de tuin wordt hierin niet meegenomen. Bovendien kan de prijs per m2 hoger liggen bij kleine huizen, omdat bepaalde kosten, zoals de keuken en badkamer, over een kleiner oppervlak worden verdeeld.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Overasselt

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ -7.600
€ 0
€ 7.700

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Overasselt bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Overasselt.

Tips om je woning te verkopen in Overasselt

als je van plan bent om je huis in Overasselt te verkopen, wil je natuurlijk dat dit op de best mogelijke manier gebeurt. Immers, een succesvolle verkoop betekent een hogere opbrengst en minder stress. Hier zijn enkele tips om dit proces te vergemakkelijken:

 • Curb appeal: Zorg ervoor dat je huis een goede eerste indruk maakt. Besteed aandacht aan de tuin en de buitenkant van je huis. Een frisse verflaag of het snoeien van struiken kan al veel verschil maken.
 • Prijsbepaling: Het zetten van de juiste vraagprijs is belangrijk voor de verkoop. Doe onderzoek naar soortgelijke vastgoedprijzen in Overasselt om een realistische prijs te bepalen.
 • Goede foto's: Potentiële kopers bekijken vaak eerst online foto's van huizen. Zorg dat er professionele, heldere foto's van je huis worden gemaakt om de beste aspecten ervan te benadrukken.
 • Afwijkende kenmerken: Heeft je huis unieke eigenschappen, zoals een themakamer, bijzondere architectuur of een grote tuin? Benadruk deze in de verkoopinformatie.
 • Opknappen en moderniseren: Kleine reparaties uitvoeren en kamers moderniseren kan de waarde van je huis verhogen. Denk er wel aan dat je investeringen zich moeten terugverdienen in de verkoop.

Ontdek jouw stappenplan in Overasselt:

 • Vermijdt overgeslagen stappen bij woningverkoop
 • Bespaar duizenden euro's door te vergelijken
 • Regelt alles eenvoudig vanaf één plek
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Overasselt?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Overasselt kost je als verkoper gemiddeld € 6.344. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Overasselt In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 800.000) € 9.200
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.344

Kosten van makelaars in Overasselt

De gemiddelde kosten die een makelaar rekent bij het verkopen van een huis in Overasselt bedragen een courtage van 1,15% van de verkoopprijs. Dit percentage verschilt per makelaar, dus het loont om verschillende makelaars met elkaar te vergelijken. Let hierbij niet alleen op het courtagepercentage, maar ook op wat er precies binnen deze kosten valt.

Niet elke makelaar levert dezelfde dienstverlening voor zijn courtage. Sommige makelaars regelen alles voor je, van de bezichtigingen tot aan de onderhandelingen. Andere makelaars verwachten dat je zelf ook een aantal zaken op je neemt. Daarom is het belangrijk om van tevoren goed te bekijken wat een makelaar precies doet voor zijn courtage.

Lees meer over makelaars in Overasselt.

Andere kosten bij verkoop

Voorbereidingskosten

Voordat je jouw woning in Overasselt te koop zet, zijn er bepaalde kosten die je voor je rekening moet nemen. Zo kan het nodig zijn om kleine reparaties uit te voeren of je woning een nieuwe lik verf te geven, om de verkoopwaarde op te krikken. Deze kosten, al lijken ze soms niet significant, dragen bij aan de presentatie van je woning en kunnen uiteindelijk resulteren in een hoger verkoopbedrag.

Ook zul je bij de verkoop van jouw woning in Overasselt investeren in een energielabel. Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van je huis, wat voor veel potentiële kopers een belangrijk punt is. Daarnaast is het energielabel een wettelijke verplichting bij de verkoop van je woning. Hoewel de kosten kunnen variëren op basis van onder andere de grootte van je woning, is het goed om deze mee te nemen in de budgettering.

Verhuiskosten

Verhuizen gaat meestal niet zonder kosten. Je kunt ervoor kiezen om zelf te verhuizen, maar houd dan rekening met de aanschaf van verhuismaterialen en wellicht de huur van een busje. Een andere optie is om een verhuisbedrijf in te schakelen. Dit kan variëren in prijs, maar biedt jou wellicht meer gemak en minder stress rondom de verhuizing.

Het is ook goed mogelijk dat je tijdelijk ergens anders moet verblijven tijdens de verkoop en de verhuisperiode. Dit zou kunnen leiden tot extra kosten zoals huur voor tijdelijke accommodatie. Dit zijn kosten die vaak over het hoofd worden gezien, maar wel degelijk invloed kunnen hebben op je budget. Door deze kosten vooraf in kaart te brengen, voorkom je onaangename verrassingen tijdens het verkoopproces.

Wanneer mijn huis verkopen in Overasselt?

Is het nu een goed moment om je huis te verkopen in Overasselt? Absoluut, want in de huidige markt wordt er volop verkocht en gezocht. In deze dynamische markt kan het zeer aantrekkelijk zijn om je woning te koop te zetten. Maar, bedenk altijd goed wat je wensen zijn voor na de verkoop. Overweeg je bijvoorbeeld ook een nieuwe koopwoning? Dan is het verstandig alle opties grondig te verkennen.

Je vraagt je misschien af, waar moet ik beginnen? Geen stress, het start met het uitdenken van je wensen en verwachtingen. Overleg met een professional over de huidige waarde van je woning en de mogelijkheden in de huizenmarkt op het moment. Sterker nog, in deze juli 2024 markt zijn er genoeg kansen om je huis succesvol te verkopen in Overasselt!

Vergelijk makelaars in Overasselt Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Bij Huis Verkopen begrijpen we dat je de verkoop van je woning vlekkeloos wilt laten verlopen. Daarom hebben we speciaal voor jou een doordacht stappenplan opgesteld. Hiermee maak je een succesvolle verkoop zonder te veel inspanning mogelijk en het geeft je ook meer inzicht in het hele proces. Je krijgt een stappenplan dat op maat gemaakt is voor jouw huis, zodat je geen enkele stap over het hoofd ziet.

Gratis waardebepaling en makelaars vergelijken

Met Huis Verkopen krijg je toegang tot handige tools zoals een gratis waardebepaling en de mogelijkheid om makelaars te vergelijken. In plaats van de hele zaak alleen aan te pakken, te maken krijgen met onvoorziene obstakels, kun je de beste makelaar in Overasselt vinden met slechts een paar klikken.

Besparen op makelaarskosten

Daarnaast maken we het ook mogelijk om makelaarstarieven op te vragen. Zo krijg je inzicht in de kosten en bespaar je mogelijk op makelaarskosten, waardoor je geld overhoudt voor andere belangrijke zaken bij de verkoop van je huis.

Aanvullende diensten regelen

Bij Huis Verkopen kun jij eenvoudig allerlei aanvullende diensten regelen, zoals een energielabel, een verhuizer of een ontruimer. Zo ga je optimaal voorbereid de verkoop van je woning in en weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet.

Inzicht in makelaarsstatistieken

Huis Verkopen beschikt over veel data over makelaars. Deze inzichten geven je een overzicht van makelaarsstatistieken en prestaties, zodat je de beste makelaar voor de verkoop van jouw woning in Overasselt kiest.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Overasselt

Het is handig om een waardebepaling bij een makelaar aan te vragen. Deze professional geeft je een gedegen inschatting van de waarde van je huis, rekening houdend met unieke eigenschappen en de lokale marktomstandigheden in Overasselt.

Een snelle verkoop is afhankelijk van veel factoren. Het kan helpen om de woning optimaal te presenteren, een reële vraagprijs te hanteren en te zorgen voor een goede online zichtbaarheid. Bezoek onze pagina met tips om een woning snel te verkopen voor meer advies.

Dit hangt af van diverse omstandigheden, zoals de huidige marktcondities, jouw persoonlijke situatie en je verhuisplannen. Een goede makelaar kan je helpen bij het maken van deze beslissing. Bezoek onze pagina met informatie over oriëntatie voor verkoop voor meer inzicht.

Het kiezen van een goede makelaar hangt af van je persoonlijke voorkeuren, jouw woonsituatie en de makelaarstarieven. We bieden een hulpmiddel om makelaars te vergelijken zodat je de beste makelaar voor jouw situatie kan vinden.

De kosten van het verkopen van je huis variëren. Ze zijn afhankelijk van zaken zoals makelaarskosten, notariskosten en kosten voor het energielabel. Voor een gedetailleerd overzicht kan je onze pagina over verkoopkosten raadplegen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen