Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Overasselt

Overweeg je jouw huis in Overasselt te verkopen? Dan vind je op deze pagina alle relevante informatie over de lokale huizenmarkt. Gedetailleerde statistieken over vraag- en verkoopprijzen, het aantal transacties en gemiddelde woningprijzen helpen je om goed geïnformeerd te zijn. Je ziet hier bijgewerkte gegevens, want we houden alles regelmatig up-to-date zodat je altijd de laatste trends en ontwikkelingen kunt zien. Alles om je in april 2024 een stapje verder te helpen in de woningmarkt van Overasselt!

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Overasselt

In het pittoreske Overasselt is de gemiddelde verkoopprijs in de laatste 3 maanden € 514.500 euro, terwijl de gemiddelde vraagprijs € 413.000 euro bedraagt. Dit verschil in prijs weerspiegelt vaak de mate van vraag en aanbod in de lokale markt. In een situatie waarin de vraagprijs hoger is dan de verkoopprijs, kan er een sterkere onderhandelingspositie aan de kant van de koper zijn. Zie hieronder de grafiek:

Huizenprijzen in Overasselt

Afgelopen 3 maanden

€ 60.000
€ 312.000
€ 565.000

Wanneer je een woning in Overasselt wenst aan te schaffen of te verkopen, is het voornaam om de waarde per vierkante meter te inspecteren. Deze maatstaf is een betrouwbare index binnen de woningmarkt die je helpt te begrijpen wat een redelijke prijs is voor jouw huis. Momenteel ligt de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Overasselt op € 3.448. In de onderstaande grafiek kun je de recente ontwikkelingen in verkoop- en vraagprijzen per vierkante meter gedetailleerd volgen:

Huizenprijzen in Overasselt per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.500
€ 3.000
€ 3.500

Prijsontwikkeling Overasselt laatste 12 maanden

Het is een goed idee om de trends van de huizenprijzen in Overasselt afgelopen jaar nauwlettend te monitoren. Dit helpt je om een geïnformeerde beslissing te nemen bij het kopen of verkopen van een huis. De gemiddelde verkoopprijs afgelopen maand was € 514.500. Aanschouw hieronder de grafiek met de prijsontwikkeling:

Wat is mijn woning in Overasselt waard?

De waarde van jouw woning in het pittoreske Overasselt is afhankelijk van verschillende factoren. Zo kan de waarde beïnvloed worden door de staat van het huis, de grootte van het perceel, de locatie en de huidige huizenprijzen in de regio. Ook kan de waarde van jouw huis sterk fluctueren door veranderingen in de vastgoedmarkt.

Als je exact wilt weten wat jouw huis waard is, kan een gratis waardebepaling door een makelaar erg nuttig zijn. Dit is een prima beginpunt als je jouw woning definitief wilt gaan verkopen, of als je gewoon een duidelijk beeld wilt krijgen van de actuele waarde zodat je beter kunt beslissen of de verkoop nu een goede keuze is. Het aanvragen van zo'n waardebepaling kan heel eenvoudig via deze link.

Een gratis waardebepaling door een makelaar betekent dat een expert bij je thuis komt om de woning te evalueren. Dit is een geweldige kans om praktische tips en deskundige inzichten te krijgen die de waarde van jouw woning kunnen optimaliseren. Daarbij komt nog dat dit geheel kosteloos is en dat de makelaar bij deze waardebepaling een realistisch en nauwkeurig beeld geeft van de woningwaarde.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Wanneer je de woningmarktcijfers van verschillende plaatsen met elkaar vergelijkt, merk je al gauw dat deze behoorlijk uiteen kunnen lopen. De huizenprijzen in Overasselt, bijvoorbeeld, kunnen significant afwijken van die in omliggende gemeenten.

Het is interessant om deze prijzen naast elkaar te leggen, omdat je hiermee een goed overzicht krijgt van de huidige situatie op de huizenmarkt. Zo vorm je een helder beeld van de stand van zaken en kun je weloverwogen keuzes maken.

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Overasselt

Op ons platform, HuisVerkopen.nl, begrijpen wij dat makelaars in Overasselt behoorlijk verschillen in hun prestaties. We houden gedetailleerde statistieken bij over de verkoopsnelheid van makelaars, de verkoopprijzen die ze bereiken en hoeveel woningen ze over een bepaalde periode verkopen. Aan de hand van deze feiten en cijfers zijn we in staat je te helpen de beste makelaar te vinden die perfect aansluit op jouw wensen en behoeften.

Het kiezen van een geschikte makelaar kan je woningverkoopervaring aanzienlijk verbeteren. Een makelaar die jouw woning snel kan verkopen en een die de best mogelijke verkoopprijs kan behalen, kan een groot verschil maken. We gebruiken onze uitgebreide databank met makelaarsstatistieken om je te helpen bij het vergelijken en selecteren van de ideale makelaar voor jou in Overasselt en omgeving.

Vergelijk makelaars in Overasselt Of lees meer over makelaars in Overasselt

Gemiddelde tarieven van makelaars in Overasselt

Allereerst, het is van belang dat je weet dat de makelaarstarieven in Overasselt variëren. Het gemiddelde courtagepercentage ligt rond de 1,15%. Dit betekent dat van de gemiddelde verkoopprijs van een woning, die op € 514.500 euro ligt, een gedeelte naar de makelaar gaat. Maar let op, dit is een gemiddelde en de percentages kunnen per makelaar wel iets verschillen.

Wil je inzicht in de exacte kosten van makelaars? Heel begrijpelijk! Via tarieven opvragen kun je gemakkelijk de prijzen van verschillende makelaars in Overasselt vergelijken. Je krijgt deze informatie direct van de makelaars zelf. Zo kun je een weloverwogen keuze maken, gebaseerd op prijs en wat jij belangrijk vindt in een makelaar.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Overasselt

Hoewel er in Overasselt zeker een deel van het totale woningaanbod beschikbaar is als sociale huurwoning, bestaat het grootste gedeelte van de huizenvoorraad uit koopwoningen. Toekomstige bewoners die een huis willen kopen in dit charmante dorp kunnen dan ook rekenen op een omvangrijk aanbod: het te koop aangeboden woningbestand draait in Overasselt hoofdzakelijk om koophuizen. Het exacte tal van koopwoningen in Overasselt is 916, wat laat zien dat de koopsector de overhand heeft in dit dorp.

Aantal verkochte woningen in Overasselt

In Overasselt zijn in de afgelopen 12 maanden verschillende woningen in de verkoop geplaatst en met succes verkocht. Het aantal transacties, oftewel de daadwerkelijk verkochte woningen in deze periode, komt uit op 11. Hoe dit aantal vergeleken kan worden met het aantal nieuw aangeboden huizen, wordt scherp weergegeven in de onderstaande grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Overasselt te verkopen?

Wanneer je nadenkt over het idee om jouw woning in Overasselt op de markt te zetten, moet je een tal van zaken in overweging nemen. Het betreft hier meer dan alleen maar het plaatsen van een 'Te koop' bord in de voortuin; aspecten zoals een opgepoetst interieur voor de foto's, het verkrijgen van een energielabel en de selectie van een betrouwbare makelaar zijn maar een paar van de zaken die hoog op de regellijst moeten staan.

Met zoveel zaken om nauwlettend in het oog te houden, kan een gestructureerde hulplijn een geweldige stressverlichter zijn. Gelukkig hebben we hierbij een stappenplan ontworpen dat speciaal is afgestemd op de verkoop van jouw woning in Overasselt. Dit handige overzicht omvat alle nodige stappen om de verkoop van je huis zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De situatie op de huizenmarkt in Overasselt kent een continue verandering, aangedreven door diverse factoren als economische trends, vraag en aanbod, en seizoensinvloeden. Op deze site houden we de meest recente marktgegevens van Overasselt zorgvuldig bij, zodat je altijd beschikt over de meest actuele informatie. Door deze relevante gegevens te raadplegen, kan je een beter inzicht krijgen in de huidige stand van zaken op de woningmarkt. Dit kan je ondersteunen bij het nemen van beslissingen rondom de verkoop van jouw woning.

Voorbereiden voor de verkoop van je huis

HuisVerkopen.nl levert je niet alleen waardevolle marktinformatie, het is tevens een uitgebreide bron van ondersteuning als je jouw woning wilt verkopen. Naast directe toegang tot informatie over de kosten van het verkopen van je huis en het vergelijken van makelaars, kan je hier ook waardebepalingen en energielabelcontroles regelen. Nuttige tips en adviezen, evenals een uitgebreid stappenplan voor de verkoop van je huis, maken ook deel uit van de handige tools die je hier kunt vinden om het verkoopproces vlot en succesvol te laten verlopen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen