Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Wijchen

Op de huizenmarkt in Wijchen is het altijd interessant om goed geïnformeerd te zijn. Of je nu overweegt je huis te verkopen of gewoon bij wil blijven, de data van april 2024 geven inzicht in de actuele woningprijzen, vraagprijzen, verkoopprijzen en het aantal transacties. Zo sta je sterker in je vastgoedbeslissingen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Wijchen

De gemiddelde verkoopprijs in Wijchen is in de laatste 3 maanden € 447.985 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 544.182 euro. Het geeft toch een interessant beeld over wat je kunt verwachten als je momenteel in Wijchen een huis wilt verkopen of kopen. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat de huizenprijzen continu fluctueren en dat het varieert gedurende de tijd. Hieronder zie je de huidige verkoop- en vraagprijzen:

Huizenprijzen in Wijchen

Afgelopen 3 maanden

€ 107.000
€ 351.000
€ 594.000

Om inzicht te krijgen in de woningprijzen voor je pand in Wijchen, is de prijs per vierkante meter een sleutelcijfer. Neem het aantal vierkante meters van je woning en vermenigvuldig dit met de gemiddelde verkoopprijs per m2 in Wijchen. Deze berekening verschaft je een bruikbare richtlijn voor de mogelijke opbrengst bij verkoop. Hieronder staan de recente prijsontwikkelingen per m2 uitgelicht:

Huizenprijzen in Wijchen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.900
€ 3.300
€ 3.800

Prijsontwikkeling Wijchen laatste 12 maanden

De afgelopen 12 maanden laat de huizenmarkt in Wijchen een hoge mate van beweging zien. Woningprijzen hebben zich ontwikkeld en kenden hun ups en downs in de loop van het jaar.

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Wijchen was afgelopen maand € 447.985. Een blik op de onderstaande grafiek geeft inzicht in de ontwikkeling van deze prijzen in de afgelopen 12 maanden:

Wat is mijn woning in Wijchen waard?

De waarde van jouw woning in Wijchen is afhankelijk van diverse factoren. Denk hierbij aan de staat van het onderhoud, de populariteit van de wijk, en recente verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in de buurt. Specificaties zoals het aantal slaapkamers, de grootte van de tuin en eventuele renovaties spelen eveneens een rol.

Als je graag inzicht wilt krijgen in de precieze waarde van jouw huis, is een gratis waardebepaling door een makelaar de meest wijselijke stap die je kunt zetten. Met de waardebepaling kun je een weloverwogen beslissing maken, of je nu van plan bent je woning te verkopen of gewoon nieuwsgierig bent naar de huidige marktwaarde.

Bij een gratis waardebepaling komt een makelaar bij je thuis om de staat en de eigenschappen van je woning te beoordelen. Deze specialistische kennis en ervaring zijn onmisbaar bij het vaststellen van een realistische waarde voor jouw huis. Bovendien kan de makelaar je adviseren over de beste verkoopstrategie, mocht je besluiten je woning te verkopen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Bij het beoordelen van de woningmarktcijfers, kan het enorm helpen om niet alleen naar de lokale gegevens te kijken. Neem bijvoorbeeld de huizenprijzen in regio's rondom een bepaalde plaats, zoals Wijchen. Deze prijzen kunnen sterk variëren en geven samen een breder overzicht van de huidige markt.

Om dit verder te illustreren, presenteren we onderstaande grafieken. Deze tonen zowel de gemiddelde verkoopprijzen in Wijchen als in vergelijkbare plaatsen:

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Wijchen

In de regio Wijchen zie je een flink verschil in de prestaties van makelaars. Vastgoedspecialisten hier variëren namelijk enorm in hun verkoopsucces, manier van presenteren en aanpak. Het is dus belangrijk om goed onderzoek te doen en de makelaars op kwaliteit te beoordelen, voordat je een uiteindelijke keuze maakt.

Het vinden van een passende, goede makelaar voor het verkopen van jouw huis in Wijchen kan veel voordeel opleveren. Het kan tijdrovend zijn, maar een goede keuze kan het verschil maken in bijvoorbeeld de verkoopsnelheid en de prijs van je huis. Vergelijk daarom verschillende makelaars om de beste match te vinden.

Vergelijk makelaars in Wijchen Of lees meer over makelaars in Wijchen

Gemiddelde tarieven van makelaars in Wijchen

Het is verstandig om te beseffen dat courtages in de makelaarswereld wel degelijk variëren, zelfs in Wijchen. In dit dorp bedraagt de gemiddelde courtage 1,07%, wat bij de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Wijchen € 447.985 neerkomt op een bedrag van € 4.793. Je kunt waarschijnlijk wel begrijpen dat het slim is om hier rekening mee te houden bij het kiezen van een makelaar.

Als je jouw huis wilt verkopen, weet dan dat de kwaliteit en deskundigheid van een makelaar de verkoop kunnen maken of breken. Een goede makelaar zorgt ervoor dat je huis optimaal in de markt wordt gezet en onderhandelt vakkundig over de verkoopprijs. Om tarieven van verkoopmakelaars te vergelijken biedt huisverkopen.nl een tool om offertes op te vragen. Je krijgt direct inzicht in de kosten en kunt op basis van jouw budget de meest geschikte keuze maken.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Wijchen

In Wijchen vind je een diversiteit aan woningen, met een grote meerderheid aan koopwoningen - het is tenslotte thuisbasis voor 10890 koopwoningen. Maar er is meer dan alleen deze eigendomstype; er bestaan ook alternatieven zoals sociale huurwoningen en woningen met een ander soort bestemming. Interessant genoeg zorgt deze variatie ervoor dat Wijchen een gemeente is met een woonlandschap dat even divers als evenwichtig is.

Aantal verkochte woningen in Wijchen

In de afgelopen 12 maanden is er beweging geweest in de huizenmarkt van Wijchen. Het aantal woningen dat te koop werd gezet, de zogenaamde aanmeldingen, en het aantal voltooide transacties, waarbij woningen daadwerkelijk werden verkocht, zijn vastgelegd. Voor de specifieke hoeveelheid voltooide transacties, raadpleeg je 275. Onderstaand vind je de gedetailleerde maandelijkse en jaarlijkse cijfers:

Ben je van plan jouw huis in Wijchen te verkopen?

Bij het verkopen van je huis in Wijchen komt een hoop kijken. Denk hierbij aan het verkrijgen van een realistische inschatting van de woningwaarde, met behulp van een objectieve waardebepaling. Daarnaast is het belangrijk om goede verkoopadviezen te krijgen en om een bekwame makelaar in te schakelen. Let op, de kwaliteit van makelaars kan enorm uiteen lopen en hun tarieven ook, het is dus raadzaam hier de tijd voor te nemen.

Om het verkoopproces soepel te laten verlopen, is het verstandig om te werken met een helder stappenplan. Dit helpt je de verkoop gestructureerd aan te pakken, waarbij je stap voor stap toewerkt naar het eindresultaat: een geslaagde woningverkoop. Zo voorkom je dat je zaken over het hoofd ziet en loop je van tevoren alles langs wat straks belangrijk zal blijken tijdens de verkoop.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Als jij overweegt jouw huis te verkopen in Wijchen, weet dan dat de huizenprijzen in Wijchen constant veranderen. Op deze pagina houden we allerlei relevante informatie bij zoals de vraagprijzen, verkoopprijzen, aantal transacties en nieuwe aanmeldingen. Zo ben jij altijd op de hoogte van de recentste ontwikkelingen rondom de woningmarkt in jouw gebied.

Voorbereiden op de woningverkoop met Huis Verkopen

Het voorbereiden op de verkoop van je woning kan een hele klus zijn. Maar Huis Verkopen biedt verschillende diensten die het proces voor jou kunnen vergemakkelijken. De website voorziet in gratis waardebepaling en geeft je de mogelijkheid makelaars te vergelijken om zo de beste makelaar in jouw regio te vinden. Huis Verkopen helpt je ook om makelaarskosten te besparen door tarieven op te vragen en te vergelijken. Het stappenplan op de site geeft je een helder overzicht van alles wat er geregeld moet worden voor de verkoop van je woning. Daarnaast kun je diverse aanvullende diensten regelen zoals het aanvragen van een energielabel, het vinden van een verhuizer en meer. Het platform is daarbij geheel gratis en onafhankelijk.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen