Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Milsbeek

Je hebt besloten om je huis in Milsbeek te verkopen en dat is een grote stap. Het proces kan uitdagend zijn, maar met de juiste strategie zal het soepel verlopen. Vergelijken is essentieel in deze fase, aangezien je flink kan besparen door de beste deal te vinden voor je woning.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Milsbeek

Als woningverkoper in Milsbeek heb je diverse doelen die je wilt bereiken bij de verkoop van je huis. Een hoge verkoopprijs behalen staat vaak bovenaan het verlanglijstje: je wilt namelijk maximaal profiteren van de sterke woningmarkt. Daarnaast is het belangrijk dat de verkoop procedure soepel en snel verloopt. Je wilt tenslotte niet dat de verkoop van je huis onnodig lang duurt. Een ander doel kan zijn dat je zoveel mogelijk administratieve rompslomp wilt vermijden. Het verkopen van een huis is immers al ingewikkeld genoeg zonder bijkomende stress.

Je zult waarschijnlijk ook benieuwd zijn naar een aantal specifieke dingen. Hoe snel worden huizen in Milsbeek gemiddeld verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst van een woning in Milsbeek? Hoeveel kun je besparen door makelaarstarieven te vergelijken? Een overzichtelijk stappenplan voor de verkoop van je woning in Milsbeek kan je helpen met deze en andere vragen. Dit stappenplan kun je hier bekijken. De antwoorden op deze en andere vragen volgen hieronder in de meest actuele cijfers over de woningmarkt in Milsbeek:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
18 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 463.916
Besparing (gem.)
€ 1.160

Je huis snel verkopen in Milsbeek

In Milsbeek worden woningen gemiddeld verkocht in een periode van 45 dagen. Dit betekent dat als je jouw woning op de markt zet, je kunt verwachten dat deze binnen deze tijd verkocht is. Natuurlijk hangt dit ook af van diverse factoren, zoals de vraagprijs, de staat van de woning en de vraag op de huizenmarkt.

 1. Geef je woning een likje verf. Een fris, neutraal kleurtje doet wonderen voor de indruk die potentiële kopers krijgen. Zorg ervoor dat je huis eruitziet alsof ze er direct in kunnen trekken. Maak een prachtige eerste indruk, want je krijgt geen tweede kans.
 2. Neem een professionele makelaar in de arm. Kies een makelaar met ervaring in de verkoop van woningen en die de lokale markt goed kent. Een makelaar kan je hepen in de onderhandelingen en zorgt voor een heldere communicatie tussen jou en de potentiële kopers. Vergelijk verschillende makelaars op onze pagina.
 3. Zorg voor een positieve online presentatie. In deze digitale tijd is een goede online presentatie essentieel. Zorg voor duidelijke, professionele foto’s en een realistische en aantrekkelijke beschrijving van je woning. Doe dit eventueel samen met een professional, om echt het maximale uit je online presentatie te halen.

Tips in Milsbeek

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Milsbeek op?

Als je van plan bent om een huis in Milsbeek te verkopen, is het nuttig om te weten dat de gemiddelde verkoopprijs momenteel € 463.916 euro bedraagt. Vanzelfsprekend hangt de uiteindelijke verkoopsom van een aantal factoren af. Deze kunnen variëren van de locatie en staat van onderhoud tot aan de algehele woningmarkt in juni 2024.

De gemiddelde prijs per vierkante meter in Milsbeek is momenteel € 3.352 euro. Deze waarde komt tot stand door een samenspel van verschillende factoren. Als je meer wilt weten over hoe de waarde van een woning wordt bepaald, kun je terecht op onze pagina over woningwaarde. Daar vind je meer informatie over hoe je de waarde van een huis kunt berekenen en optimaliseren.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Milsbeek

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.500
€ 3.000
€ 3.500

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Milsbeek bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Milsbeek.

Tips om je woning te verkopen in Milsbeek

Je overweegt je huis in Milsbeek te verkopen. Dat is een grote stap en daarom belangrijk om goed voorbereid te zijn om de beste prijs te krijgen. In de volgende tips geven we je advies over het kiezen van een makelaar, het verkopen van je woning en het behalen van de beste verkoopprijs.

 • Kies een goede makelaar: doe onderzoek en verzamel referenties van verschillende makelaars. Een lokale makelaar in Milsbeek kan de markttrend beter begrijpen en een realistische prijs voorstellen.
 • Maak je huis verkoopklaar: laat je huis schoonmaken en ontwijk persoonlijke bezittingen. Doe kleine reparaties waar nodig en voeg eventueel een nieuwe lak toe. Een verzorgde uitstraling kan kopers aantrekken.
 • Stel een realistische prijs vast: samen met je makelaar bepaal je de vraagprijs. Overweeg een taxatie om de werkelijke waarde van je huis op de markt te kennen. Te hoog of te laag kan je potentiële kopers kosten.
 • Plan slimme bezichtigingen: zorg ervoor dat je huis er altijd op zijn best uitziet voor bezichtigingen. Wees flexibel en laat je makelaar de bezichtigingen inplannen om zoveel mogelijk potentiële kopers te trekken.

Ontdek jouw stappenplan in Milsbeek:

 • Persoonlijk stappenplan voor jouw woningverkoop
 • Vergelijk en bespaar duizenden euro's bij verkoop
 • Gratis, interactief en zorgt voor volledig overzicht
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Milsbeek?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Milsbeek kost je als verkoper gemiddeld € 8.231. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Milsbeek In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 463.916) € 5.289
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 8.231

Kosten van makelaars in Milsbeek

Het inschakelen van een makelaar heeft zo zijn prijskaartje. Over het algemeen rekenen de meeste makelaars in Milsbeek opstartkosten om je huis te verkopen. De gemiddelde opstartkosten liggen meestal rond de € 515.

Daarnaast rekenen makelaars een courtage voor hun diensten. In Milsbeek wordt vaak een courtage gevraagd van 1,14% van de uiteindelijke verkoopprijs. Omdat de makelaars in Milsbeek uiteenlopende tarieven hanteren, doe je er goed aan om te vergelijken voordat je een keuze maakt.

Lees meer over makelaars in Milsbeek.

Andere kosten bij verkoop

Algemene verkoopkosten

Naast de kosten van een makelaar, zijn er diverse kosten die komen kijken bij de verkoop van je woning. Je dient te denken aan promotiekosten, overdrachtskosten bij de notaris en kosten voor juridisch advies.

Met het oog op de verschillende kosten is het belangrijk om altijd een goed overzicht te hebben, om onverwachte tegenvallers te voorkomen. Zo zorg je ervoor dat je altijd weet wat de financiële implicaties zijn van de woningverkoop.

Notariskosten

Een van de kostenposten die vaak over het hoofd wordt gezien, zijn de notariskosten. Bij een woningverkoop is het inschakelen van een notaris verplicht. Deze zorgt bijvoorbeeld voor de eigendomsoverdracht.

Een goed inzicht in de notariskosten voorkomt verrassingen achteraf. De kosten kunnen variëren en het is dus goed om hier van tevoren gedegen research naar te doen.

Promotiekosten

Om je woning te verkopen wil je natuurlijk zoveel mogelijk geïnteresseerden bereiken. Hierbij komen de promotiekosten kijken. Denk aan professionele foto's, plattegronden en het adverteren op woningsites.

De promotiekosten kunnen hoog oplopen, maar zijn ontzettend belangrijk om je woning te presenteren aan potentiele kopers. Probeer hier niet op te besparen, maar ga altijd voor kwaliteit.

Wanneer mijn huis verkopen in Milsbeek?

Denk je erover na om je huis in Milsbeek te verkopen? De huidige marktomstandigheden kunnen voor doorstromers zeer gunstig zijn, dus wellicht is dit een uitstekende tijd om deze stap te overwegen. Dat je dit overweegt, is begrijpelijk en een lokale makelaar kan je in deze beslissing uitstekend adviseren.

Maar hoe weet je nu zeker of dit de perfecte tijd is? Niemand heeft immers een glazen bol. Het is goed om te weten dat een ervaren makelaar in Milsbeek inzicht heeft in de locale woningmarkt en je goed kan ondersteunen met advies op maat. Wat de toekomst ook brengt, een goede voorbereiding is het halve werk, ook in de woningmarkt van juni 2024.

Vergelijk makelaars in Milsbeek Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Wil je jouw huis verkopen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan biedt de website Huis Verkopen uitkomst. Met een overzichtelijk en duidelijk stappenplan begeleiden we je door het hele proces. Helemaal gratis en vrijblijvend. We maken het je zo makkelijk mogelijk om de juiste keuzes te maken en helpen je op weg naar een succesvolle verkoop. Als je wil weten hoe het werkt, bekijk dan ons stappenplan. Dit biedt je het basisinzicht waar je aan moet denken bij de verkoop van je woning.

Vergelijken van specialisten

In Milsbeek staan talloze specialisten klaar om jou te helpen met de verkoop van je woning. Maar hoe weet je wie de beste prijs/kwaliteit-verhouding biedt? Dankzij Huis Verkopen kan je eenvoudig specialisten vergelijken, zodat je er zeker van bent dat je niets over het hoofd ziet.

Vinden van de juiste makelaar

Of je jouw woning nu juist heel snel of voor een maximale prijs wilt verkopen, Huis Verkopen helpt bij het vinden van de juiste makelaar. We kunnen je ook in contact brengen met een betrouwbare ontruimer of verhuizer. Zo regel je alle nodige diensten in één keer.

Duidelijk overzicht van het verkoopproces

Verkoop je voor het eerst een huis? Dan is het logisch dat je niet alles weet. Daarom voorziet Huis Verkopen je van alle noodzakelijke informatie over de verschillende aspecten van de woningverkoop, zodat je goed voorbereid bent.

Geen verkoopkosten

Het laatste wat je wilt bij de verkoop van je woning is onnodig veel kosten maken. Gelukkig is de dienstverlening van Huis Verkopen volledig gratis en vrijblijvend. Zo kan je met een gerust hart je woning verkopen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over hoge kosten.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Milsbeek

Daar komt heel wat bij kijken. Zo zal je allereerst je huis verkoopklaar moeten maken en een goede vraagprijs moeten bepalen. Verder zul je ook moeten zorgen voor een energielabel en verschillende documenten die nodig zijn voor de verkoop.

Dat hangt af van verschillende factoren, waaronder de huidige woningmarkt en je persoonlijke situatie. Over het algemeen is het een gunstige tijd indien de vraag naar woningen groter is dan het aanbod. Op onze website kan je informatie vinden over de snelheid waarmee woningen verkocht worden.

De vraagprijs bepaal je onder andere op basis van de marktwaarde van je woning, vergelijkbare woningen in Milsbeek en jouw wensen. Op onze website kan je hierover meer informatie vinden.

Nadat je huis is verkocht moet je diverse zaken regelen, waaronder het opzeggen of overzetten van energiecontracten, het doorgeven van je verhuizing, en het organiseren van de verhuizing zelf. Bekijk onze pagina over wat je allemaal moet regelen na de verkoop van je huis voor meer informatie.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen