Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Steyl

Als je jouw huis in Steyl wilt verkopen, kan een grondige voorbereiding een groot verschil maken in het verloop van het verkoopproces. Dit kan variëren van het grondig schoonmaken en opruimen van je woning, tot het inzetten van professionele fotografie en het kiezen van de juiste makelaar. Ga voorbereid en met vertrouwen de markt op voor een succesvolle verkoop!

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Steyl

Als je van plan bent je huis in Steyl te verkopen, zijn er belangrijke factoren om rekening mee te houden. Zorgen dat je een goede prijs voor je huis krijgt staat natuurlijk bovenaan de lijst. Maar je wilt ook voorkomen dat je te veel betaalt voor een makelaar. En niet te vergeten: je hebt baat bij een snelle verkoop zodat dubbele woonlasten je niet boven het hoofd groeien.

Je vraagt je mogelijk af hoe snel huizen in Steyl verkocht worden, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is of hoeveel je kunt besparen door verschillende makelaars te vergelijken. Dit is allemaal relevante informatie als je jouw huis gaat verkopen. Vind je het daarnaast belangrijk om een overzicht te hebben van de tarieven van verschillende makelaars in Steyl? Op deze pagina kun je makelaarskosten vergelijken. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningverkoop in Steyl:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
118 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 469.166
Besparing (gem.)
€ 1.173

Je huis snel verkopen in Steyl

De woningverkoop in Steyl is een dynamisch proces. Gemiddeld duurt het 75 dagen voordat een pand van eigenaar wisselt. Het is echter goed mogelijk om dit te versnellen met enkele doelgerichte maatregelen.

 1. Realistische vraagprijs: Een objectieve waardebepaling door een professional is essentieel. Het schept duidelijkheid over de vraagprijs, maakt je woning voor een bredere doelgroep aantrekkelijk, en kan het verkoopproces aanzienlijk versnellen.
 2. Presentatie: Zorg dat je huis er piekfijn uitziet. Een goed onderhouden, schoon en opgeruimd huis heeft meer aantrekkingskracht. Vergeet ook de buitenruimte niet. Een verzorgde tuin of een nette balkon kan veel verschil maken.
 3. Promotie: Maak gebruik van diverse media en platforms om je woning onder de aandacht te brengen. Een aantrekkelijke en duidelijke huisbeschrijving, ondersteund door professionele foto's, kan de kans op verkoop vergroten.

Tips in Steyl

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Steyl op?

De gemiddelijke verkoopprijs van een woning in Steyl ligt momenteel rond de € 469.166. Dit gemiddelde bedrag is een indicatie die je in jouw achterhoofd kan houden, maar uiteraard hangt de verkoopprijs van jouw specifieke woning af van meerdere factoren. Aspecten zoals de staat van het huis, eventuele verbouwingen, de grootte van het perceel en de locatie spelen een significante rol in het bepalen van de uiteindelijke verkoopprijs.

Als we het gaan hebben over de verkoopprijs per vierkante meter, zien we een andere indicator om de woningprijzen in Steyl te begrijpen. De huidige gemiddelde prijs per m² in Steyl ligt rond de € 2.987. Let echter wel op dat dit slechts een gemiddelde is en de werkelijke waarde kan variëren afhankelijk van de specifieke kenmerken van jouw huis, zoals de inrichting en de mate van modernisering.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Steyl

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.700
€ 2.900
€ 3.100

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Steyl bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Steyl.

Tips om je woning te verkopen in Steyl

Wil je jouw woning in het pittoreske Steyl met succes verkopen? Het kan een uitdaging zijn. Gelukkig kun je gebruik maken van verschillende strategieën om potentiële kopers aan te trekken. Ook zijn er in Steyl diverse specialisten te vinden die je hierbij kunnen bijstaan. Volg deze tips voor een soepele verkoop.

 • Professionele fotografie: Hoe beter de foto's van je woning, hoe meer geïnteresseerden je aantrekt. Schakel een professionele vastgoedfotograaf in, die in Steyl te vinden is, om je woning optimaal in beeld te brengen.
 • Onderhoud: Zorg dat je woning goed onderhouden is voor de bezichtigingen starten. Schakel indien nodig een lokale vakman in om kleine klusjes te doen.
 • Neutraliseer je interieur: Maak je woning aantrekkelijk voor een brede doelgroep door persoonlijke items te verwijderen en neutrale kleuren te gebruiken. Een binnenhuisarchitect uit Steyl kan hierbij helpen.
 • Prijsstrategie: Bepaal een realistische vraagprijs op basis van vergelijkbare verkochte huizen in Steyl. Een lokale taxateur of makelaar kan hierbij van waarde zijn.
 • Promotie: Zorg voor een goede online- en offline exposure van je woning. Denk hierbij aan online platformen, lokale kranten en flyers. Een makelaar of verkoopbureau in Steyl kan je hierbij ondersteunen.

Ontdek jouw stappenplan in Steyl:

 • Specifiek stappenplan op basis van jouw adres
 • Gratis en interactief: houd zelf de voortgang bij
 • Optionele stappen ter verhoging woningwaarde
 • Voorkom het overslaan van belangrijke stappen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Steyl?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Steyl kost je als verkoper gemiddeld € 6.613. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Steyl In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 469.166) € 5.348
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.613

Kosten van makelaars in Steyl

Wanneer je van plan bent je huis in Steyl te verkopen, zal een makelaar gemiddeld een courtage van 1,14% van de uiteindelijke verkoopprijs vragen. Dit is een percentage dat de makelaar als vergoeding krijgt voor zijn of haar verkoopdiensten. Met een gemiddelde verkoopprijs van een huis in Steyl van € 469.166, zou dit neerkomen op gemiddelde makelaarskosten van € 5.348.

Omdat makelaarskosten niet wettelijk zijn vastgelegd, kunnen ze enorm variëren. Qua kosten kan het dus lonen om goed onderzoek te doen en verschillende offertes op te vragen. Door een makelaar thuis uit te nodigen voor een kennismakingsgesprek, kun je een scherpere prijs proberen te bedingen. Zo kun je mogelijk besparen op de gemiddelde makelaarskosten van € 5.348.

Lees meer over makelaars in Steyl.

Andere kosten bij verkoop

Onderhoudskosten

Voordat je jouw woning in Steyl te koop zet, wil je dat deze er zo aantrekkelijk mogelijk uitziet voor potentiële kopers. Hiervoor zijn vaak onderhoudskosten nodig. Denk bijvoorbeeld aan een likje verf op de muren of een reparatie aan het dak.

De kosten voor dit soort onderhoudswerkzaamheden kunnen flink oplopen, zeker als er grote klussen gedaan moeten worden. Het is daarom verstandig om vooraf de noodzakelijke onderhoudsklussen te inventariseren om verrassingen te voorkomen.

Verhuiskosten

Zodra je woning is verkocht, moet je al je spullen verhuizen naar je nieuwe woning. Afhankelijk van de omvang van je inboedel en de afstand naar je nieuwe onderkomen, kunnen de kosten voor de verhuizing aanzienlijk zijn.

Dit is iets wat je niet moet onderschatten. Zelfs als je vrienden en familie inschakelt om te helpen, zijn er vaak kosten verbonden aan het huren van een verhuisbus of het inschakelen van een verhuisbedrijf. Ook deze kosten zijn onderdeel van het verkoopproces van je huis in Steyl.

Wanneer mijn huis verkopen in Steyl?

Ben je geïnteresseerd in het verkopen van je huis in Steyl? Op dit moment in juni 2024 is de woningmarkt relatief gunstig voor verkopers. Door de aanhoudende vraag naar woningen is nu de kans groot dat je een mooie verkoopprijs voor je woning kunt krijgen. Een makelaar uit Steyl kan je daar uitstekend over adviseren.

Vraag je jezelf af wat nou de beste manier is om je huis op de markt te brengen? Dat zal per woning en situatie verschillen. Hierbij is het belangrijk om te weten dat een makelaar in Steyl die bekend is met de lokale markt je uitstekend kan helpen om de maximale verkoopprijs voor je huis te behalen in deze tijd.

Vergelijk makelaars in Steyl Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Zoals je wellicht weet, de verkoop van een huis is niet iets dat je dagelijks doet. Het is een groot en belangrijk proces waarbij zorgvuldigheid essentieel is. Om je hierbij te ondersteunen heeft Huis Verkopen een speciaal op maat gemaakt stappenplan ontworpen. Dit schema biedt een stap-voor-stap handleiding door het verkoopproces, waarbij alle elementen die specifiek voor jouw huis zijn aan bod komen. Zo zorg je dat je niets over het hoofd ziet en de verkoop vlekkeloos kan verlopen.

Gratis waardebepaling

Eén van de handige tools die Huis Verkopen aanbiedt, is een gratis waardebepaling van je huis. Zo heb je direct duidelijkheid over de financiële status van je woning, een essentieel startpunt voor iedere verkoop. Deze service is volledig gratis en vrijblijvend.

Vergelijk makelaars

Binnen de website van Huis Verkopen kan je makkelijk en efficiënt makelaars vergelijken. Zeker in Steyl zijn er veel opties, maar door deze vergelijkingstool weet je zeker dat je de beste keuze maakt voor jouw situatie.

Besparen op makelaarskosten

Naast de mogelijkheid om makelaars te vergelijken, kan je via Huis Verkopen ook makelaarstarieven opvragen. Hierdoor ben je in staat om te besparen op makelaarskosten en houd je de uitgaven zo laag mogelijk.

Kies de beste makelaar

Dankzij de vele data over makelaars die Huis Verkopen ter beschikking heeft, krijg je inzicht in de statistieken en prestaties van de makelaars. Hierdoor kies je zeker de beste makelaar voor de verkoop van jouw woning in Steyl.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Steyl

Het bepalen van de juiste verkoopprijs is een mix van factoren, waaronder de huidige marktwaarde van jouw huis, recente verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in Steyl en jouw persoonlijke wensen. Ontvang gedetailleerd advies over jouw vraagprijs van onze deskundige makelaars.

Er is een lijst van documenten die je nodig hebt bij de verkoop van jouw huis, zoals de eigendomsakte, het energielabel en eventuele bouwtekeningen of vergunningen. Bekijk de hele lijst van benodigde documenten op onze website.

De snelheid waarmee jouw huis wordt verkocht, hangt af van verschillende factoren, zoals de staat van het huis, de marktcondities en de gekozen verkoopprijs. De gemiddelde verkooptijd in Steyl kun je vinden in ons artikel over dit onderwerp.

Er komt veel kijken bij het verhuizen, zoals het regelen van de verhuizing zelf, administratieve wijzigingen en eventuele renovaties aan je nieuwe woning. Bekijk onze checklist voor verhuizen om ervoor te zorgen dat je niets vergeet!
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen