Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Horst

Bij het verkopen van je huis in Horst kan de juiste makelaar het verschil maken. Een ervaren professional kent de lokale markt, zorgt voor een optimale presentatie en prijsstelling van je woning, en ontzorgt je volledig. Maak de verkoop van je huis in Horst zo makkelijk en stressvrij mogelijk.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Horst

Als woningverkoper in Horst heb je uiteenlopende doelen wanneer je jouw huis in de markt zet. Je wilt natuurlijk een aantrekkelijke verkoopprijs behalen. Een ander doel kan zijn dat je je woning zo snel mogelijk wilt verkopen. De belangen kunnen flink variëren; soms ben je op zoek naar een koper die direct kan betalen zodat je jouw volgende huis kunt financieren, of misschien ga je emigreren en is snelle verkoop van essentieel belang.

Je vraagt je misschien af: hoe snel worden huizen in Horst eigenlijk verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En hoeveel voordeel kan je behalen door makelaars te vergelijken? Interessant is ook hoe jouw specifieke situatie past in het stappenplan voor de verkoop van een woning in Horst. Om je te voorzien van de informatie die je nodig hebt, volgen hier de actuele cijfers over de woningmarkt in Horst:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
41 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 381.485
Besparing (gem.)
€ 1.106

Je huis snel verkopen in Horst

In de gezellige gemeente Horst worden woningen gemiddeld binnen 42 dagen verkocht. Die tijdsperiode kan variëren, afhankelijk van diverse factoren waaronder de verkoopstrategie. Hier zijn enkele tips om je woning mogelijk sneller te verkopen.

 1. Een realistische vraagprijs is een cruciaal uitgangspunt voor een snelle verkoop. Laat een gratis waardebepaling uitvoeren door een professionele makelaar. Die kan je een goed beeld geven van de impact van de vraagprijs op de verkoopsnelheid van je woning.
 2. Zorg voor een goede eerste indruk. Besteed aandacht aan de presentatie van je woning. Een opgeruimde, lichte woning met een verzorgde tuin trekt sneller kopers aan. Zet persoonlijke spullen uit het zicht en laat de potentiële kopers de ruimtelijkheid van de woning ervaren.
 3. Professionele foto's en een gedetailleerde omschrijving zijn onmisbaar. Huur eventueel een professionele fotograaf in. Zorg ervoor dat je de unieke eigenschappen en voordelen van je woning benadrukt in de advertentie.

Tips in Horst

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Horst op?

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Horst ligt momenteel op € 381.485. Dit is natuurlijk een richtlijn; de daadwerkelijke verkoopprijs van je woning wordt door verschillende factoren beïnvloed. De oppervlakte, de locatie binnen Horst en de staat van het onderhoud spelen o.a. een rol bij het bepalen van de prijs.

Als we verder inzoomen op de cijfers, zien we dat de gemiddelde prijs per m2 in Horst op dit moment € 3.350 bedraagt. Vergeet echter niet dat huizenprijzen altijd in beweging zijn, onder invloed van talloze factoren. Een goede makelaar kan je helpen met het bepalen van het ideale verkoopmoment voor jouw huis, zodat je de beste prijs kunt realiseren.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Horst

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.700
€ 3.100
€ 3.500

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Horst bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Horst.

Feitjes over Horst

 • Horst is de hoofdplaats van de gemeente Horst aan de Maas.
 • Het kasteel Huys ter Horst stamt uit de 14de eeuw.
 • Er staan meer dan 30 rijksmonumenten in Horst.

Tips om je woning te verkopen in Horst

Het verkopen van je woning in Horst kan een ingewikkeld proces lijken, maar met de juiste aanpak gaat het zeker lukken. Hieronder vind je een aantal handige tips die je kunnen helpen om succesvol je huis te verkopen.

 • Fotograferen: Een goede foto kan het verschil maken. Laat professionele foto's maken van je huis. Zorg dat elke kamer er op z'n mooist uit ziet, maar wel realistisch.
 • Onderhoud: Zorg ervoor dat de woning er fantastisch uitziet. Los kleine mankementen op, geef de muren een frisse laag verf en zorg dat de tuin er netjes bij ligt.
 • Sfeer: Creëer een uitnodigende en warme sfeer in je huis. Denk aan het branden van wat kaarsen of zet verse bloemen neer. Het gaat erom dat de potentiele kopers zich thuis voelen.
 • Prijsstelling: Bepaal een eerlijke en marktconforme vraagprijs. Een realistische prijs trekt meer potentiele kopers en vergroot de kans op een snelle verkoop.
 • Promotie: Maak gebruik van sociale media om je woning te promoten. Onderschat het bereik van bijvoorbeeld Facebook en Instagram niet. Licht ook je eigen netwerk in over de komende verkoop.

Ontdek jouw stappenplan in Horst:

 • Op maat gemaakt stappenplan voor jouw woning
 • Vermijd het overslaan van belangrijke stappen
 • Persoonlijke en interactieve to-do lijst
 • Helpend bij het besparen van duizenden euro's
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Horst?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Horst kost je als verkoper gemiddeld € 6.247. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Horst In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 381.485) € 4.234
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.247

Kosten van makelaars in Horst

Als je overweegt om je huis in Horst te verkopen via een makelaar, houd dan rekening met de kosten. Gemiddeld hanteren makelaars in Nederland een courtage van 1,11% van de verkoopprijs. Voor jou betekent dit dat, uitgaande van een doorsnee verkoopprijs in Horst van € 381.485, je makelaarskosten ongeveer neerkomen op € 4.234.

Het is echter goed om niet alleen te kijken naar wat de makelaar je kost, maar vooral ook wat deze je oplevert. Een goede makelaar kan je helpen om de beste prijs voor je woning te krijgen, kan onderhandelen met potentiële kopers en kan je veel werk en stress uit handen nemen. Het is een investering die zich vaak ruimschoots terugverdient.

Lees meer over makelaars in Horst.

Andere kosten bij verkoop

Overdrachtsbelasting kosten

Als verkoper in Horst heb je te maken met kosten van overdrachtsbelasting. Dit is een belasting die de koper normaal betaalt bij de aankoop van een huis. Maar in sommige gevallen, zoals wanneer de woning snel weer wordt verkocht, kunnen deze kosten voor jouw rekening komen.

Het is daarom belangrijk om dit nauwkeurig te controleren. Het percentage van de overdrachtsbelasting kan namelijk variëren. Zorg dat je inzicht hebt in deze mogelijk extra kosten bij het verkopen van je woning.

Onderhoudskosten

Ook onderhoudskosten zijn belangrijk om mee te nemen in je overweging. Wanneer je jouw huis verkoopklaar maakt, kunnen er allerlei onderhoudsklussen naar voren komen. Denk aan het schilderwerk, repareren van een lekkage of de vervanging van een verouderde CV-ketel.

Deze kosten kunnen aardig oplopen. Daarom is het verstandig een inschatting te maken van de te verwachten onderhoudskosten. Dit kan je doen door het huis na te lopen op mogelijke mankementen en hiervan een overzicht te maken.

Kosten voor energielabel

Het is wettelijk verplicht om bij de verkoop van je huis een energielabel te overhandigen aan de koper. De kosten voor het aanvragen en registreren van een definitief energielabel kunnen variëren.

Om het energielabel aan te vragen heb je een energieadviseur nodig die je huis komt inspecteren. Deze adviseurskosten vallen onder de kosten voor het energielabel. Het is belangrijk om dit in je begroting op te nemen.

Wanneer mijn huis verkopen in Horst?

Denk je erover na om in deze periode, juli 2024, je huis in Horst te verkopen? Dat is een uitstekend idee! De huidige woningmarkt in Horst is namelijk zeer gunstig voor verkopers. Het aanbod is namelijk schaars, terwijl de vraag groot is. Hierdoor heb je een goede kans om je huis snel te verkopen.

Vraag je je af of het dan niet beter is om langer te wachten, in de hoop dat woningprijzen nog verder stijgen? Hoewel niemand de toekomst kan voorspellen, is het belangrijk je te realiseren dat een snelle verkoop in de huidige markt zijn eigen voordelen heeft. Denk bijvoorbeeld aan de zekerheid die het biedt en de mogelijkheid om vlot door te stromen naar een nieuwe woning.

Vergelijk makelaars in Horst Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als woningeigenaar ben je vast en zeker op zoek naar een betrouwbare en efficiënte manier om jouw woning te verkopen. Gelukkig hebben wij een oplossing voor je: de website Huis Verkopen. Dit online platform is ontworpen om je te begeleiden tijdens het gehele verkoopproces, van de voorbereiding tot aan de uiteindelijke verkooptransactie. Met een scala aan handige tools en de mogelijkheid om diverse diensten te regelen, krijg je efficiënt overzicht om de verkoop van je huis soepel te laten verlopen. Dit bespaart je uiteindelijk tijd, stress en mogelijk extra kosten.

Gratis waardebepaling en vergelijkbare makelaars

Eén van de grootste voordelen van Huis Verkopen is de mogelijkheid van een gratis waardebepaling van jouw woning. Hiermee krijg je een eerlijk beeld van wat je huis écht waard is. Daarnaast is de tool voor het vergelijken van makelaars een geweldige manier om de beste lokale specialist te vinden voor de verkoop van jouw woning in Horst.

Makelaarstarieven opvragen

Middels Huis Verkopen kan je makelaarstarieven opvragen bij diverse aanbieders. Door deze tarieven te vergelijken, kan je flink besparen op de kosten voor een makelaar. Zo weet je zeker dat je de beste deal krijgt voor de diensten die je nodig hebt.

Handig stappenplan voor je woningverkoop

Met behulp van het stappenplan op Huis Verkopen bereid je de verkoop van je woning tot in de puntjes voor. Geen zorgen meer over het missen van belangrijke stappen, want alles wordt duidelijk uitgelegd en aangegeven. Zo heb je altijd overzicht en regel je de verkoop van je woning efficiënt en vol vertrouwen.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Horst

Er zijn een aantal belangrijke zaken die je moet regelen voor de verkoop van jouw huis in Horst. Denk bijvoorbeeld aan het opstellen van een verkoopplan, het vaststellen van de vraagprijs, het voorbereiden van bezichtigingen en het regelen van de contractuele zaken. Voor een compleet overzicht kun je ons handige stappenplan raadplegen.

Het is lastig om te zeggen wie de beste makelaar in Horst is, want dat hangt af van jouw specifieke wensen en behoeften. Wij raden je daarom aan om verschillende makelaars met elkaar te vergelijken. Hier bij HuisVerkopen.nl kun je makelaars in Horst vergelijken en zo de beste makelaar voor jouw situatie vinden.

De verkooptijd van een huis kan sterk variëren en hangt af van verschillende factoren, zoals de marktomstandigheden, de vraagprijs en de staat van het huis. Wil je meer weten over hoe snel woningen gemiddeld verkocht worden? Lees dan ons artikel over de snelheid waarmee woningen verkocht worden.

De juiste vraagprijs bepalen voor jouw huis in Horst is een belangrijk onderdeel van het verkoopproces. Het hangt af van verschillende factoren, waaronder de locatie, de staat van jouw huis en de huidige marktomstandigheden. Wij hebben hier een uitgebreid artikel over geschreven.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen