Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Horst

Welkom op de pagina met uitgebreide vastgoedstatistieken voor Horst. Deze bevat gegevens die nuttig zijn voor iedereen die overweegt een huis te verkopen in deze regio. De huizenmarkt in Horst wordt bijgewerkt volgens het spel van vraag en aanbod en die veranderingen worden hier weerspiegeld. De informatie is actueel en betrouwbaar, zodat je altijd op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen op de huizenmarkt in Horst, zoals gemiddelde woningprijzen, verkoopprijzen en het aantal plaatselijke verkooptransacties. Houd er rekening mee dat de gegevens regelmatig worden bijgewerkt om de huidige stand van zaken weer te geven, rekening houdend met de huidige maand en het jaar, aangeduid met juli 2024.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Horst

De gemiddelde verkoopprijs in Horst is in de laatste 3 maanden € 381.485 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 368.263 euro. Dit verschil zegt iets over hoeveel onderhandelingsruimte er mogelijk is bij het kopen van een huis in deze regio. Deze financiële kloof kan ook gebruikt worden om trends in de lokale markt te identificeren. Bekijk de actuele ontwikkelingen in onderstaande grafiek:

Huizenprijzen in Horst

Afgelopen 3 maanden

€ 221.000
€ 326.000
€ 431.000

Wanneer je een indicatie wilt krijgen van de mogelijke opbrengst van het verkopen van je woning in Horst, biedt de waarde per vierkante meter een handig uitgangspunt. Door het aantal vierkante meters van je woning te vermenigvuldigen met de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter, krijg je een ruwe schatting van de te verwachten opbrengst. In de onderstaande grafiek worden de meest recente verkoop- en vraagprijzen per vierkante meter in Horst weergegegeven:

Huizenprijzen in Horst per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.700
€ 3.100
€ 3.500

Prijsontwikkeling Horst laatste 12 maanden

Er is beweging te zien in de woningprijzen in Horst over de afgelopen 12 maanden. De gemiddelde verkoopprijs van afgelopen maand bedroeg € 381.485. Bekijk de onderstaande grafiek om de prijsontwikkeling van huizenprijzen in Horst voor het afgelopen jaar te zien:

Wat is mijn woning in Horst waard?

De woningwaarde in Horst is iets dat constant aan verandering onderhevig is. De reden hiervoor is eenvoudig: de huizenmarkt fluctueert continu. Door omstandigheden zoals veranderende rentestanden, investeringen in de omgeving en uiteraard vraag en aanbod, verschilt de waarde van jouw woning van dag tot dag.

Om grip te krijgen op deze fluctuaties, kan het verschaffen van duidelijkheid over de actuele waarde van je eigendom veel rust bieden. Zeker in een veranderlijke markt, zoals de huizenmarkt, is het fijn om eenvoudig duidelijkheid te kunnen verkrijgen. Een gratis waardebepaling door een makelaar biedt hiervoor de perfecte oplossing.

Een waardebepaling door een makelaar vindt veelal thuis plaats, waardoor je minimaal tijd kwijt bent. Bovendien is een persoonlijke contactmoment een goede gelegenheid om vragen en onduidelijkheden te bespreken. Met deze service wordt het inzicht krijgen in je woningwaarde een stuk eenvoudiger.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Om inzicht te krijgen in de staat van de woningmarkt is het relevant om niet alleen te focussen op één locatie, zoals Horst. Het is raadzaam om breder te kijken en de prijzen in omliggende plaatsen onder de loep te nemen.

Dit biedt een completer beeld van de huiswaarden in het huidige marktlandschap. Door dit in kaart te brengen wordt het mogelijk om reële vergelijkingen te maken. Bekijk de onderstaande grafieken voor een duidelijk overzicht:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Horst

In de wereld van Horst's makelaars zijn er tal van verschillen en variaties. De statistieken en prestaties variëren sterk per makelaar. De expertisegebieden, diensten, verkoopstrategieën en kostenstructuren die ze hanteren zijn allemaal uniek en onderscheiden hen van elkaar.

Het kiezen van een passende makelaar kan je over het algemeen veel voordelen opleveren. De beste makelaar in Horst is degene die perfect aansluit bij je persoonlijke wensen en situatie. Om een keuze te maken van welke makelaar het best bij je past, kan je op onze website makelaars vergelijken.

Vergelijk makelaars in Horst Of lees meer over makelaars in Horst

Gemiddelde tarieven van makelaars in Horst

Een belangrijk punt waar je aandacht aan moet besteden zijn de courtages die makelaars rekenen. Het gemiddelde courtagepercentage in Horst zit op 1,11%. Dit is het percentage van de verkoopprijs van jouw woning dat je aan de makelaar betaalt. Daarnaast is het goed om te beseffen dat de meeste makelaars ook opstartkosten rekenen om jouw woning in de verkoop te zetten.

Bij het kiezen van een makelaar is het verstandig om niet alleen naar de courtage te kijken, maar ook naar de diensten die worden aangeboden. Elke makelaar is anders en de kwaliteit van de dienstverlening kan sterk variëren. Daarom is het belangrijk om prijs en kwaliteit tegen elkaar af te wegen. Kijk op de kostenpagina voor een meer gedetailleerd beeld van de kosten die bij de verkoop van een huis komen kijken.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Horst

In Horst bevinden zich 3928 koopwoningen. Deze woningen kunnen verschillende bestemmingen hebben. Denk hierbij aan een gezinswoning, een starterswoning of een seniorenwoning. Elk van deze bestemmingen vraagt om een specifieke aanpak bij de verkoop. Als je overweegt jouw woning te verkopen, is het belangrijk rekening te houden met de potentiële koper en de bestemming die jouw woning zou kunnen hebben.

Aantal verkochte woningen in Horst

In Horst is er het afgelopen jaar een actieve huizenmarkt geweest. Het aangeboden aantal woningen, ook wel aanmeldingen genoemd, varieerde, evenals het aantal daadwerkelijk afgeronde huisverkopen. Het precieze aantal daadwerkelijk verkochte woningen, oftewel de transacties, bedraagt 113. Zie de volgende grafiek voor de maandelijkse en jaarlijkse details:

Ben je van plan jouw huis in Horst te verkopen?

Het verkopen van je woning in Horst is een groot en belangrijk proces waarbij er veel verschillende zaken zijn waar je rekening mee moet houden. Je moet onder andere de juiste makelaar kiezen, zorgen voor een aantrekkelijke presentatie van je huis en de vraagprijs bepalen. Daarnaast zijn er ook allerlei administratieve zaken zoals het regelen van een energielabel en het opstellen van een koopovereenkomst.

Om te zorgen dat alles overzichtelijk blijft en je geen belangrijke zaken over het hoofd ziet, is het handig om een gestructureerd stappenplan te volgen voor de verkoop van je woning. Op deze manier kun je stap voor stap alles regelen, van de voorbereiding tot de daadwerkelijke verkoop. Bovendien kun je hierin ook precies zien welke taken je eventueel aan een makelaar of verhuisbedrijf kunt overlaten.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op deze pagina wordt de prijsontwikkeling in Horst nauwgezet bijgehouden. De huizenprijzen hier zijn dynamisch en veranderen voortdurend. Alle relevante informatie, zoals de vraagprijzen, verkoopprijzen, hoeveelheid transacties, aanmeldingen en meer, wordt actueel gehouden. Als je overweegt je huis op de markt te brengen, dan is dit de plek om op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen in de vastgoedmarkt van Horst.

Wat HuisVerkopen.nl voor je kan betekenen

HuisVerkopen.nl is een onmisbare tool bij de verkoop van je huis. Het biedt een reeks hulpmiddelen om je proces vlot te laten verlopen. Via de site kun je bijvoorbeeld een handige waardebepaling aanvragen, of makelaars vergelijken om de beste keuze te maken voor de verkoop van je woning in Horst. Je kunt zelfs makelaarstarieven opvragen om op de kosten te besparen. Met het gedetailleerde stappenplan zie je in één oogopslag wat er nog geregeld moet worden. Door HuisVerkopen.nl te gebruiken, krijg je niet alleen de beste deal bij lokale specialisten, maar weet je ook zeker dat je niets essentieels over het hoofd ziet bij de verkoop van je woning.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen