Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Grubbenvorst

De woningmarkt in Grubbenvorst kent altijd fluctuaties. Hier speelt prijsontwikkeling een belangrijke rol, die samenhangt met de vraag en het aanbod van huizen. Je vindt hier inzichtelijke vastgoedstatistieken, zoals gemiddelde woningprijzen, verkoopprijzen en het aantal transacties in april 2024.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Grubbenvorst

De gemiddelde verkoopprijs in Grubbenvorst is in de laatste 3 maanden € 429.000 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 499.111 euro. Dit geeft inzicht in de huidige stand van de woningmarkt in deze regio. Hou er rekening mee dat deze prijzen periodiek kunnen fluctueren op basis van vraag en aanbod. Bekijk hieronder de grafiek voor de recente trends:

Huizenprijzen in Grubbenvorst

Afgelopen 3 maanden

€ 149.000
€ 349.000
€ 549.000

Bij het inschatten van de potentie van een huisverkoop, speelt de prijs per vierkante meter een grote rol, zeker in Grubbenvorst. Reken jij het aantal m2 van jouw woning maal de gemiddelde verkoopwaarde per m2, dan heb je alvast een ruwe schatting van hoeveel jouw woning zou kunnen opleveren. De recente statistieken per m2 zijn namelijk een goede maatstaf voor jouw verwachte verkoopproces. Kijk hieronder voor een verhelderende grafiek die de verkoop- en vraagprijzen per vierkante meter over de afgelopen drie maanden in Grubbenvorst weergeeft:

Huizenprijzen in Grubbenvorst per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.000
€ 2.600
€ 3.200

Prijsontwikkeling Grubbenvorst laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden zijn de woningprijzen in Grubbenvorst flink in beweging geweest. De getallen lopen uiteen en de gemiddelde verkoopprijs varieert van maand tot maand.

Afgelopen maand was de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Grubbenvorst € 429.000 euro. Wat ons naar de volgende vraag brengt: wat vertelt de onderstaande grafiek ons over de huizenmarkt:

Wat is mijn woning in Grubbenvorst waard?

Wil je weten wat jouw huis in Grubbenvorst waard is? De waarde is afhankelijk van diverse aspecten. Denk daarbij aan het soort woning, de omvang, de conditie van het huis en de huidige trends in de huizenmarkt. Elk van deze attributen kent zijn eigen waarde toe aan jouw woning.

Ben je nieuwsgierig naar wat jouw huis in Grubbenvorst waard is? Een gratis waardebepaling door een makelaar is wellicht de meest logische stap. Een waardebepaling biedt helderheid en helpt je te bepalen of je jouw huis wilt verkopen. Je kunt deze waardebepaling via deze link aanvragen.

Maar hoe gaat een gratis waardebepaling van een makelaar precies in zijn werk? De makelaar inspecteert het huis, bewaart de verzamelde gegevens en vergelijkt jouw woning met vergelijkbare woningen in Grubbenvorst. Hieruit ontstaat een reële vraagprijs. Een waardebepaling door een makelaar is een goede stap omdat het zorgt voor realistische verwachtingen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Er zijn aanzienlijke variaties in de woningmarktcijfers, zelfs tussen geografisch nabijgelegen gebieden. Zo wordt, bijvoorbeeld, de vastgoedmarkt in en rondom Grubbenvorst gekenmerkt door kenmerkende verschillen in huizenprijzen. Deze verschillen in tarieven vormen een cruciaal onderdeel van het bredere vastgoedbeeld in de regio.

Het waarderen van deze verschillen is een belangrijke stap in het begrijpen van de huidige vastgoedmarkt. Dit komt met name tot uiting als we de prijzen van vastgoed in Grubbenvorst vergelijken met de prijzen in aangrenzende gemeenten. Neem een kijkje in de onderstaande grafieken die dit mooi illustreren:

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Grubbenvorst

Bij Huis Verkopen begrijpen we dat makelaars in Grubbenvorst sterk uiteenlopen in hun prestaties. Gelukkig houden we de vinger aan de pols en inzicht in de prestatieverschillen. Wie verkoopt het snelst? Wie behaalt de hoogste prijs? Door middel van gedetailleerde analyses en statistieken, helpen we jou te navigeren door de woningmarkt van Grubbenvorst zodat je zonder zorgen de meest effectieve makelaar kunt kiezen.

Daarbij is het goed om aan te stippen dat de keuze van je makelaar een belangrijke invloed kan hebben op het verkoopproces. Selecteer je een makelaar die veel woningen in Grubbenvorst verkoopt? Dan weet je dat deze makelaar bekend is met de lokale woningmarkt. Zo een makelaar zal dus jouw woning efficiënt kunnen verkopen. Daarom is het aan te raden om de tijd nemen voor het selecteren van de makelaar die het best bij jouw verkoopdoelen past.

Vergelijk makelaars in Grubbenvorst Of lees meer over makelaars in Grubbenvorst

Gemiddelde tarieven van makelaars in Grubbenvorst

Focus eerst even op makelaarscourtages. In Grubbenvorst is het gemiddelde courtagetarief 1,12% van de uiteindelijke verkoopprijs. We hebben het hier over een gemiddelde verkoopprijs van € 429.000 euro, waardoor de gemiddelde courtagekosten uitkomen op € 4.805 euro. Het is echter verstandig om niet alleen op de kosten te letten, maar ook te kijken naar wat een makelaar jou kan bieden.

Als je de kosten van verkoopmakelaars wilt vergelijken voor jouw huis in Grubbenvorst, dan kan dat heel eenvoudig door de tarieven op te vragen. Hierna word jij door geselecteerde makelaars ingelicht over hun kosten. Let wel, het gaat niet alleen om wat een makelaar kost, maar vooral om wat hij oplevert. Er zijn namelijk makelaars die wellicht meer kosten, maar ook een hogere verkoopprijs voor jouw woning kunnen realiseren.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Grubbenvorst

In het pittoreske dorp Grubbenvorst vind je een aanzienlijk aantal koopwoningen, precies 1641 om exact te zijn. Deze woningen dienen voornamelijk als te koesteren huisvesting waar mensen hun thuis van maken, maar ook geregeld als investering voor verhuur. Desondanks is er slechts een klein deel van dit totaal op elk moment beschikbaar om aan te schaffen of te huren, voor diegenen op zoek naar hun eigen plek in dit charmante dorp.

Aantal verkochte woningen in Grubbenvorst

In het afgelopen jaar is er een levendige activiteit waargenomen op de huizenmarkt in Grubbenvorst. De cijfers tonen het aantal aangemelde woningen dat in de verkoop werd geplaatst en het aantal daadwerkelijk verkochte woningen, oftewel de transacties. De resultaten hiervan worden weergegeven in de onderstaande grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Grubbenvorst te verkopen?

Bij het op de markt brengen van je woning in Grubbenvorst stuit je op verschillende vraagstukken. Neem bijvoorbeeld wel of geen makelaar inschakelen. Ook de presentatie van je woning is belangrijk: gewone foto's, 360-gradenfoto's of zelfs een video? En heb je nagedacht over juridische zaken zoals de overdracht bij de notaris en hoe je omgaat met eventuele gebreken aan jouw huis?

Een praktisch stappenplan kan orde scheppen in deze wirwar van zaken die je moet regelen voor de verkoop van je huis. Het helpt je alles op een rijtje te zetten, van het regelen van een energielabel tot het selecteren van een geschikt verhuisbedrijf. Met deze gestructureerde aanpak omzeil je gemakkelijk potentiële valkuilen en verkoop je jouw woning in Grubbenvorst met succes. Overweeg ook om een woonstylist in te schakelen om je woning nog aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Het is goed om te weten dat de huizenprijzen in Grubbenvorst constant fluctueren. Op deze plek zorgen we ervoor dat je altijd bij blijft qua laatste prijsontwikkelingen. Alle relevante details, zoals vraagprijzen, verkoopprijzen, aanmeldingen en transacties worden continu bijgewerkt. Het is onze missie je in te lichten over de meest recente gegevens.

Je woningverkoop regelen met Huis Verkopen

Huis Verkopen biedt je diverse tools om de verkoop van je woning zo soepel mogelijk te laten verlopen. Via onze website kan je bijvoorbeeld gemakkelijk een gratis waardebepaling aanvragen of makelaars vergelijken om de beste keuze in Grubbenvorst te maken. Dankzij ons handige stappenplan voor de verkoop van je woning zorg je ervoor dat er niets gemist wordt in het proces. De mogelijkheid om te besparen op makelaarskosten door tarieven op te vragen, is ook een service waar onze bezoekers graag gebruik van maken.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen