Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Velden

In Velden speelt vraag en aanbod een doorslaggevende rol in de bepaling van huizenprijzen. Overweeg je jouw woning te verkopen in deze interessante markt? Onze up-to-date vastgoedcijfers en statistieken bieden je een goed overzicht van de huidige situatie in april 2024.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Velden

De gemiddelde verkoopprijs in Velden is in de laatste 3 maanden € 419.428 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 440.050 euro. Deze cijfers helpen je een beter inzicht te krijgen in de huidige prijstendensen van de woningmarkt. Alvorens een huis in Velden te kopen, is het goed om het verschil tussen deze prijzen te begrijpen. Bekijk de grafiek hieronder voor visuele presentatie:

Huizenprijzen in Velden

Afgelopen 3 maanden

€ 255.000
€ 372.000
€ 490.000

Bij het inschatten van de waarde van je woning in Velden, is het altijd slim om te kijken naar de waarde per m2. Hierbij kan je een eenvoudige berekening maken door het aantal m2 van je woning te vermenigvuldigen met de gemiddelde verkoopprijs per m2 in Velden. Deze ruwe voorspelling geeft je een eerste inzicht in de mogelijkheden voor de verkoop van je huis. Om je een visueel beeld te geven van de huidige gemiddelde verkoopprijs en vraagprijs per m2, volgt hieronder een relevante grafiek:

Huizenprijzen in Velden per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.300
€ 2.700
€ 3.100

Prijsontwikkeling Velden laatste 12 maanden

In Velden hebben de woningprijzen de afgelopen 12 maanden bewogen. Het is boeiend om te zien hoe deze trends zich ontvouwen. De gemiddelde verkoopprijs van huizen in Velden afgelopen maand was € 419.428. Bekijk de recente vastgoedcijfers om een beter beeld te krijgen van deze bewegingen:

Wat is mijn woning in Velden waard?

De waarde van jouw woning in Velden is constant aan verandering onderhevig. Dit heeft te maken met diverse factoren. Zo kunnen de huisprijzen fluctueren door veranderingen in de economie, nieuwe ontwikkelingen in jouw buurt, of veranderingen in de vraag en het aanbod op de woningmarkt.

In het licht van deze veranderingen is het aan te raden om de actuele waarde van je woning te kennen. Dit helpt bij het maken van geïnformeerde beslissingen met betrekking tot de verkoop of herfinanciering van je woning. Voor een accurate indicatie van de waarde van je huis kun je een waardebepaling aanvragen bij een deskundige makelaar.

Een waardebepaling kan gemakkelijk aan huis plaatsvinden. Het is een relatief eenvoudige manier om inzicht te krijgen in de waarde van je woning. Laat je niet misleiden door de term, een waardebepaling is niet hetzelfde als een taxatie, maar voor een globaal inzicht is dit doorgaans voldoende.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De woningmarkt is constant in beweging en laat diverse beelden zien, afhankelijk van de plaats waar je kijkt. Zo varieert het patroon van de verkoopprijzen van huizen aanzienlijk tussen Velden en z'n omliggende gebieden. Het is belangrijk om deze verschillen te onderkennen, aangezien ze een genuanceerder inzicht geven in de actuele marktsituatie:

Met de onderstaande grafieken krijg je een helder overzicht van de gemiddelde verkoopprijzen in zowel Velden als in vergelijkbare plaatsen. Hiermee wordt inzichtelijk hoe de huizenmarkt in Velden zich verhoudt tot die in andere plekken:

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Velden

Op ons platform vinden wij het belangrijk dat je de juiste keuze maakt bij het selecteren van een makelaar in Velden. We merken dat makelaars sterk kunnen verschillen in prestaties, zoals de snelheid van een woningverkoop of de behaalde verkoopprijs. Ook variëren de ervaringen van klanten met diverse makelaars in Velden. Met behulp van onze gedetailleerde statistieken, onderscheiden we makelaars op basis van hun prestaties en helpen je bij het vinden van de meest geschikte makelaar.

Door het selecteren van een geschikte makelaar, kun je een hele andere woningverkoop ervaring hebben. Deze bepaalt namelijk voor een groot deel hoe snel je huis wordt verkocht en voor welke prijs. Dankzij onze grondige analyses en vergelijkingen, ondersteunen wij je bij het maken van deze belangrijke keuze. Deze keuze kan een grote impact hebben op de snelheid, de prijs en de algehele ervaring van het verkopen van jouw woning in Velden.

Vergelijk makelaars in Velden Of lees meer over makelaars in Velden

Gemiddelde tarieven van makelaars in Velden

Selling a house in Velden? Pay attention to the brokerage fees. The average brokerage fee in Velden is 1,08%. Given the average selling price of homes in this area, which is € 419.428 euros, this would mean that the average costs for a real estate agent turns out to be € 4.530. This amount greatly influences your net proceeds, hence it's beneficial to be aware.

Before committing to a real estate agency it’s advisable to compare different agents. By scrutinizing their approaches and pricing policies, you stand a higher chance of landing a competent and cost-effective professional. A handy tool to aid you in this process would be the online tool to compare brokers. Make sure to not hastily sign any contracts; instead, take time to meticulously examine all conditions implied.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Velden

In Velden bevindt zich een bepaald aantal koopwoningen, gespecificeerd door 1817. Deze woningen worden vaak benut voor persoonlijke bewoning maar kunnen ook dienen als vastgoed voor verhuur. Ondanks het totale aanbod in koopwoningen, moet je rekening houden dat er slechts een fractie daarvan op de markt beschikbaar is voor aankoop of huur. Dit is een belangrijk aspect om in gedachten te houden bij het zoeken naar jouw ideale woning in Velden.

Aantal verkochte woningen in Velden

In Velden is in de afgelopen 12 maanden een vastgesteld aantal huizen verkocht. Om precies te zijn, dit aantal komt op 33 transacties neer. Daarnaast is er ook een aantal woningen aangemeld. De verhouding tussen aanmeldingen en het aantal verkochte woningen in Velden wordt geïllustreerd in de onderstaande grafiek over de lokale woningmarkt:

Ben je van plan jouw huis in Velden te verkopen?

Als je overweegt je huis in Velden te verkopen, kunnen er behoorlijk wat uitdagingen op je pad komen. Bijvoorbeeld, een juiste vraagprijs bepalen kan complex zijn, omdat je rekening moet houden met de huidige woningmarkt en de unieke kenmerken van je woning. Bovendien, het verkrijgen van een verplicht energielabel en het organiseren van bezichtigingen zijn taken die je zorgvuldig moet regelen.

Om het verkoopproces in Velden soepeler te laten verlopen, is het handig om een lokaal bekwaam makelaar in te schakelen. Ze kunnen je begeleiden bij het bepalen van de verkoopstrategie en zorgen voor professionele woningpromotie. Daarnaast is het nuttig om een speciaal stappenplan te volgen, dat duidelijke instructies biedt over alles wat je moet regelen voor de verkoop van jouw woning in Velden.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op de huizenmarkt in Velden is het altijd in beweging. De wijzigingen en trends die zich constant voordoen, worden nauwkeurig opgevolgd en weerspiegeld in de statistieken die je op deze plek kunt vinden. Deze informatie speelt een cruciale rol bij het nemen van beslissingen, vooral als je aan het overwegen bent om je woning te verkopen. De actuele cijfers geven je namelijk inzicht in de stand van zaken en stellen je in staat om een realistisch beeld te vormen van de markt. Zo kun je tijdig inspelen op veranderingen en je kansen op een geslaagde verkoop optimaliseren.

Handige tools en gidsen

Maar er is meer dan alleen marktstatistieken op HuisVerkopen.nl. Het is een uitgebreid platform dat tal van handige hulpmiddelen biedt om het verkoopproces van je woning soepeler en succesvoller te laten verlopen. Je kunt je hier verdiepen in de kosten van het verkopen van je huis of verschillende makelaars vergelijken om de meest geschikte voor jouw situatie te vinden. Bovendien kun je ook een gratis waardebepaling aanvragen bij een lokale makelaar, wat je helpt bij het bepalen van de juiste verkoopprijs. Bruikbare tips en een stapsgewijze verkoopgids zijn ook beschikbaar om je te begeleiden bij iedere fase van het verkoopproces. Al met al is HuisVerkopen.nl je pasklare oplossing voor alle zaken rondom de verkoop van je woning!

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen