Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Velden

Wanneer je op zoek bent naar een betrouwbare makelaar in Velden voor het verkopen van je huis, bieden wij je hier alle benodigde informatie. Op deze pagina ontdek je allerlei mogelijkheden, waarmee je een geschikte makelaar kunt vinden. Al deze opties zijn gratis en geheel vrijblijvend.

Over makelaars in Velden

De keuze voor een makelaar in Velden kan een groot verschil maken in het verkoopproces van je woning. Een goede makelaar kan de presentatie van je huis optimaliseren, de juiste kopers aantrekken en door strategische keuzes de verkoopprijs maximaliseren. Met een minder passende makelaar kan dit proces daarentegen stroever verlopen, wat kan resulteren in een lager eindbod of een langere verkoopprijs.

We hebben een uitgebreid overzicht gecreëerd van de makelaars in Velden, met als doel je te helpen bij het maken van de juiste keuze. Door voortdurend prestaties te meten, krijgen we inzicht in welke makelaars het meeste succes behalen in je lokale omgeving. Alles wat je wilt weten over de makelaars in Velden is te vinden op deze pagina.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.530
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 12.458
Besparing (gem.)
€ 1.153

Actueel

 • Als je overweegt om jouw huis in Velden te verkopen, is het belangrijk bewust te zijn van de huidige makelaarskosten. Op dit moment is de gemiddelde courtage in Velden 1,08%.
 • Een kritisch aspect om rekening mee te houden bij het verkopen van jouw huis in Velden, is natuurlijk de woningwaarde. Op dit moment ligt de gemiddelde verkoopprijs voor huizen in Velden rond de € 419.428. Meer informatie over de actuele woningprijzen in Velden vind je op onze website.
 • Ten slotte, het loont zeker om de tarieven van verschillende makelaars in Velden met elkaar te vergelijken. Het landschap van makelaarstarieven is constant in beweging, en het contrast tussen de hoogste en laagste tarief kan soms groot zijn. Door makelaarstarieven te vergelijken kan het je momenteel gemiddeld € 1.153 besparen.

Makelaars in de omgeving van Velden

In Velden zijn diverse makelaars actief, hoewel zij niet daadwerkelijk in Velden gevestigd zijn. De mate van ervaring met de verkoop van woningen in Velden verschilt, waardoor het verstandig is om makelaars te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Velden Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Velden?

Een verkoopmakelaar in Velden rekent voor het verkopen van een woning gemiddeld een courtage van 1,08% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 419.428 in Velden komt dit neer op € 4.530 aan makelaarskosten (update april 2024).

Net zoals de huizenprijzen in Velden constant in beweging zijn, veranderen ook de tarieven van makelaarsdiensten regelmatig. De prijzen reflecteren de activiteit op de woningmarkt, wat betekent dat tarieven net zo fluctueren als de waarde van onroerend goed.

Let op: gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Velden 0,55% verschillen. Daardoor bespaar je tot wel € 1.153 door eerst tarieven op te vragen. Een zorgvuldige vergelijking van de tarieven van een makelaar kan je aanzienlijke besparingen opleveren.

Kosten van makelaars in Velden

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.700
€ 4.600
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Velden

Het is belangrijk om te weten dat de meeste makelaars in Velden opstartkosten rekenen. Maar wat betekent dit nou precies? Opstartkosten zijn de kosten die je vooraf betaalt om de verkoop van jouw woning op gang te brengen. Denk hierbij aan kosten voor fotografie, plaatsing op woningplatforms en verzorging van bezichtigingen.

De opstartkosten bij makelaars in Velden variëren, afhankelijk van de diensten die ze bieden. Gemiddeld liggen deze kosten tussen de € 400 en € 700. Om een duidelijker beeld te krijgen van deze kosten, en andere tarieven, kun je makkelijk en vrijblijvend tarieven opvragen bij verschillende makelaars. Dit helpt je bij het maken van een gefundeerde keuze voor een passende makelaar.

Intrekkingskosten van makelaars in Velden

Wanneer je ervoor kiest om de verkoop van jouw woning vroegtijdig stop te zetten, kan dit gepaard gaan met bepaalde kosten. Deze zogenaamde intrekkingskosten worden door de meeste makelaars in Velden in rekening gebracht. Stel, je besluit om persoonlijke redenen jouw huis niet langer te koop aan te bieden, of je gaat akkoord met een aantrekkelijk bod van een privé-koper, kan dit resulteren in het betalen van deze kosten.

De hoogte van de intrekkingskosten kan variëren, maar het gemiddelde bedrag dat makelaars in Velden voor deze service rekenen is € 500. Bij het kiezen van een makelaar is het belangrijk dat je hier rekening mee houdt en deze kosten in jouw budget opneemt. Deze kosten zijn niet bedoeld als een straf, maar om de tijd en inspanningen van de makelaar te vergoeden voor de diensten die zij tot dan toe hebben geleverd.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Velden met een vast tarief

In Velden kun je kiezen voor makelaars die hanteren een vast tarief. Deze makelaars bieden doorgaans een compleet pakket aan diensten. Hierin zitten meestal diensten zoals de woningwaarde bepalen, foto's maken, bezichtigingen begeleiden en de onderhandelingen voeren. Het gemiddelde vaste tarief voor dergelijke makelaars in Velden is momenteel € 3.250 (update: april 2024).

Tegelijkertijd zijn er risico's verbonden aan het kiezen voor een makelaar met een vast tarief. Stel dat je woning minder snel verkoopt dan verwacht, dan betaal je door het vaste tarief mogelijk voor meer dienstverlening dan je uiteindelijk nodig hebt. Anderzijds, als je woning heel snel verkocht wordt, hebben ze misschien minder werk verricht dan waar je voor betaald hebt.

Tip: Om niet voor verrassingen te staan, is het raadzaam om makelaars te vergelijken. Door te kijken naar de verschillende tarieven en soorten tarieven, krijg je een helder beeld van wat deze voor jou betekenen als woningverkoper. Op deze manier kies je de makelaar die het beste bij jouw specifieke situatie past.

4 feitjes over makelaars in Velden

 • Uit onderzoek blijkt dat het merendeel van de woningverkopers in Velden de keuze voor een makelaar baseren op lokale ervaring. Op een handige vergelijkingspagina kunnen ze de juiste makelaar kiezen die past bij hun voorkeuren en wensen.
 • Het verschil tussen het verkopen van een woning met of zonder makelaar is merkbaar. Gemiddeld levert een woning die zonder tussenkomst van een makelaar is verkocht in Velden zo'n €20.000 minder op.
 • Het overgrote deel, namelijk 90%, van de makelaars in Velden is lid van een erkende brancheorganisatie zoals de NVM, VBO of VastgoedPro. Dit waarborgt professionaliteit en betrouwbaarheid.
 • Voordat daadwerkelijk voor een makelaar gekozen wordt, vragen de meeste woningverkopers in Velden gemiddeld aan drie verschillende makelaars om verkoopadvies. Zo krijgen ze een goed beeld van de mogelijkheden.

Wat levert de beste makelaar in Velden op?

Veel mensen denken dat de kosten van een makelaar het belangrijkste zijn bij de verkoop van hun huis. Echter, de waarde die een makelaar toevoegt is veel relevanter. Zeker in Velden, waar de vastgoedmarkt vaak onvoorspelbaar is, kan de juiste makelaar een groot verschil maken.

Dit is hoe je de beste makelaars in Velden herkent:

 • Uit onze grondige analyse van makelaarsdata blijkt dat de topmakelaars in Velden huizen verkopen voor een bedrag dat beduidend hoger ligt dan de gemiddelde verkoopprijzen van andere makelaars. Dat betekent dat ze consistent in staat zijn om je huis te verkopen voor een bedrag dat € 14.253 hoger ligt, zelfs na het meenemen van de verschillende prijsklassen van woningen.
 • Bovendien kunnen de beste makelaars in Velden een huis gemiddeld 16 dagen sneller verkopen dan hun collega's. Dit is vooral een teken dat deze makelaars de waarde van de woningen goed kunnen inschatten en deze gepast kunnen vermarkten om zo snel mogelijk een verkoop te realiseren.

De beste makelaar in Velden vinden

De beste of snelste makelaar in Velden vinden hoeft niet per se te betekenen dat je de duurste kiest. Sterker nog, de prijs zegt niets over of de makelaar daadwerkelijk het best aan jouw wensen en behoeften kan voldoen.

Via ons handige vergelijkingsformulier kun je makelaars in Velden effectief vergelijken. Hiermee vind je een makelaar die perfect aansluit bij jouw woning, jouw huidige situatie en de specifieke wensen die je kunt hebben.

Waar moet je op letten bij makelaars in Velden?

Bij het kiezen van de perfecte makelaar in Velden zijn er bepaalde zaken waar je extra op moet letten:

Ervaring in de regio

Een makelaar met ruime ervaring in Velden en omgeving kan je beter bijstaan. Zij kennen de lokale markt en kunnen je huis daardoor optimaal prijzen en presenteren.

Reviews en referenties

Controleer altijd de beoordelingen van voorgaande klanten. Dit zegt veel over de betrouwbaarheid en service van de makelaar. Positieve ervaringen van anderen kunnen je geruststellen.

Kosten en tarieven

Niet alle makelaars hanteren dezelfde tarieven. Het kan lonen om deze te vergelijken. Via deze link kun je snel en eenvoudig de tarieven van verschillende makelaars opvragen.

Professionele aanpak

Let op hoe professioneel de makelaar overkomt. Krijg je duidelijke informatie? Zij moeten zorgen dat je op de hoogte bent van elke stap in het proces.

Verkoopstrategie

Bespreken ze met je een duidelijke verkoopstrategie? Dit kan gaan om zaken als de vraagprijs, marketing en open-huis-dagen. Een goede strategie kan het verschil maken.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Een NVM-makelaar in Velden biedt je optimale ondersteuning bij het kopen of verkopen van jouw woning. Met hun lokale kennis en ervaring in het vastgoed kunnen ze een accurate waardebepaling maken van jouw huis.

Ze doen het echter niet alleen; ook makelaars van de VBO en VastgoedPRO vormen een belangrijke schakel in de vastgoedsector in Velden. Zij hebben een brede kennis op het gebied van woningverkopen, aankopen en taxaties, wat zorgt voor een compleet dienstenaanbod.

Wat doet een makelaar in Velden?

Als je van plan bent om je huis in Velden te verkopen, kan een makelaar van onschatbare waarde zijn. Deze expert regelt niet alleen de complexe processen rond de verkoop van een huis, maar bespaart je ook vele uren werk.

Een makelaar in Velden kent de lokale woningmarkt als geen ander. Hij/zij zorgt er voor dat je woning voor de juiste prijs op de markt wordt gezet en bereikt potentiële kopers die anders misschien niet op je woning zouden letten.

 • Waardebepaling van je woning gebaseerd op diepgaande marktkennis.
 • Fotograferen en presenteren van je woning op een aantrekkelijke manier.
 • Plaatsen van jouw huis op diverse online platforms.
 • Voeren van onderhandelingen met serieuze kopers.
 • Opstellen van een correcte en sluitende koopovereenkomst.

Waarom een makelaar in Velden inschakelen?

Als je overweegt jouw woning in Velden te verkopen, kan een makelaar je deskundig door het hele proces leiden. Hij heeft een breed scala aan taken, van woningbeoordeling tot potentiële kopers begeleiden tijdens bezichtigingen. Lees verder en ontdek hoe een makelaar jou kan helpen om de verkoop van je woning te regelen.

Woningwaardering en prijsbepaling

Woningwaardering is een van de eerste stappen die een makelaar uitvoert. Hij maakt gebruik van zijn kennis over de lokale woningmarkt om de waarde van jouw woning vast te stellen. Op basis hiervan adviseert hij je over de vraagprijs.

Marketing en promotie van je woning

Het promoten van jouw woning is een andere belangrijke taak van de makelaar. Dit omvat het regelen van professionele foto's, het schrijven van intrigerende teksten voor de woningadvertentie en het plaatsen van jouw woning op verschillende vastgoedportalen.

Begeleiden van bezichtigingen

De makelaar is ook degene die bezichtigingen met potentiële kopers organiseert en begeleidt. Hij is er om alle vragen te beantwoorden die kopers kunnen hebben over de woning, en om de sterke punten van jouw woning te benadrukken.

Onderhandelingen en afhandeling van de verkoop

Als er een bod is uitgebracht, zal de makelaar namens jou de onderhandelingen voeren om de beste prijs te realiseren. Daarna helpt hij je met alle juridische en administratieve zaken om de verkoop succesvol af te ronden.

Makelaars in Velden vergelijken

Op zoek naar de beste makelaar in Velden om jouw woning te verkopen? Bij Huis Verkopen vergelijk je makelaars op basis van hun prestaties, zoals de verkoopopbrengst en snelheid.

 • Gratis waardebepaling door makelaars
 • Gratis verkoopadvies voor jouw situatie
 • Groot aanbod ervaren makelaars
 • Makelaarskosten besparen door te vergelijken

Voer eenvoudig je adres en voorkeuren in en wij koppelen je aan de verkoopmakelaars in Velden die het beste bij jouw wensen aansluiten. Je ontvangt vervolgens gedetailleerde informatie, waardoor het kiezen van de makelaar met het beste verkoopvoorstel een fluitje van een cent wordt.

Vergelijk makelaars in Velden Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Velden

Het kiezen van de juiste makelaar hangt af van jouw wensen en eisen. Zaken zoals kosten, de gemiddelde verkoopsnelheid van de makelaar, de communicatie en de ervaringen van andere klanten kunnen jou helpen een keuze te maken. Je kunt ook gebruik maken van de mogelijkheid om makelaars te vergelijken in Velden.

De uiteindelijke kosten voor een makelaar zijn variabel, maar de gemiddelde makelaarskosten in Velden liggen rond € 4.530. De totale kosten bestaan vaak uit opstartkosten en een courtage.

De gemiddelde verkoopsnelheid kan per makelaar en per huis variëren. Echter, in Velden duurt het gemiddeld 56 dagen om een huis te verkopen.

Een makelaar kan de waarde van jouw huis bepalen aan de hand van een waardebepaling. Je kunt gratis een waardebepaling aanvragen bij lokale makelaars in Velden om een schatting van de verkoopprijs van jouw huis te krijgen.

Ja, dat is zeker mogelijk. Door de makelaarstarieven te vergelijken, kun je gemiddeld € 1.153 besparen op de totale makelaarskosten.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen