Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Tienray

Verdiep je in de actuele stand van de woningmarkt in Tienray. In juni 2024 vormen diverse factoren de huizenprijzen, waaronder vraag en aanbod. De prijzen, het aantal transacties en andere relevante vastgoedcijfers bieden inzicht waardoor jij de juiste stap kunt zetten bij het verkopen van je huis in Tienray.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Tienray

De gemiddelde verkoopprijs in Tienray is in de laatste 3 maanden € 319.375 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 364.500 euro. In deze lichte zwaai van cijfers, is het interessant om te kijken naar de trends die zich manifesteren. Deze trends geven een goed inzicht in wat men kan verwachten bij het kopen of verkopen van een huis in Tienray. Bekijk de onderstaande grafiek voor deze trends:

Het is verrassend interessant om de waarde per vierkante meter van woningen in Tienray onder de loep te nemen. Door hier bij stil te staan, krijg je namelijk een helder beeld van de huidige vastgoedmarkt in deze regio. Met een gemiddelde verkoopprijs per m2 van € 2.791, zie je gelijk de verhouding tussen de vraagprijs en de daadwerkelijke verkoopprijs. Let op, deze twee verschillen altijd. Kijk mee naar de volgende grafiek om hier een concreet beeld van te krijgen:

Prijsontwikkeling Tienray laatste 12 maanden

In Tienray hebben de woningprijzen de afgelopen 12 maanden bewogen. Geen aannames over trends, maar puur feitelijke veranderingen. De gemiddelde verkoopprijs van afgelopen maand was € 319.375 euro. Inzicht in deze marktcijfers wordt verkregen door de grafiek hieronder:

Wat is mijn woning in Tienray waard?

Het besluit om je huis in Tienray te verkopen zal in veel gevallen afhankelijk zijn van de potentiële opbrengst. Dit hangt nauw samen met de huidige waarde van jouw woning op de woningmarkt. Daarmee is het weten van deze waarde een eerste belangrijke stap in het verkoopproces.

Overweeg je al langer de verkoop van je woning? Dan zou je kunnen overwegen om een vrijblijvende en gratis waardebepaling te laten verrichten door een professionele makelaar. Met een klik op waardebepaling aanvragen kun je hiermee starten. Dit geeft je inzicht in de mogelijkheden en kan helpen bij je uiteindelijke beslissing.

Een gratis waardebepaling door een makelaar betreft een schatting van de waarde van je woning. Het is soms aan te raden dit bij meerdere makelaars te doen, omdat de geschatte waarde per makelaar kan verschillen. Je hebt de vrijheid hierom te vragen bij het aanvragen van de waardebepaling. Belangrijk om op te merken is dat een waardebepaling niet hetzelfde is als een officiële taxatie.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Wist je dat de huizenprijzen behoorlijk kunnen variëren, afhankelijk van de locatie? Zelfs rondom een specifieke plaats, zoals Tienray, observeer je net zulke aanzienlijke verschillen. Het kan behoorlijk verrassend zijn hoe een paar kilometer afstand de waarde van een woning zelfs kan verdubbelen of halveren.

Daarom is lokaal inzicht zo belangrijk: om echt te kunnen begrijpen hoe de woningmarkt zich ontvouwt, is niet alleen Tienray van belang, maar ook omliggende gemeenschappen. Bekijk onderstaande grafieken voor een duidelijk beeld van de huidige marktsituatie. Diverse factoren, zoals vraag en aanbod of populariteit van een gebied, kunnen een rol spelen bij deze prijsvariaties:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 400.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Tienray

Welke factoren leiden je tot de keuze van een makelaar in Tienray? De antwoorden hierop zijn divers. Makelaars in Tienray kunnen verschillen in bijvoorbeeld hun manier van communiceren, hun hanteren van strategieën om jouw huis aantrekkelijk aan te bieden, en de prijs die zij vragen voor hun diensten. Daarnaast variëren ook klantervaringen per makelaar, wat kan helpen bij je beslissing.

Een goede makelaar kan flinke voordelen opleveren bij het verkopen van je huis. Zo kan een ervaren makelaar onderhandelingen aangaan om de beste prijs te behalen, eventuele obstakels tijdens de verkoop soepel afhandelen en zorgen voor een succesvolle afronding van de verkoop. Een must is het om verschillende makelaars te vergelijken, zodat je de beste beslissing voor jouw specifieke situatie kunt nemen.

Vergelijk makelaars in Tienray Of lees meer over makelaars in Tienray

Gemiddelde tarieven van makelaars in Tienray

Het kan een flinke eye-opener zijn: de courtages van makelaars in Tienray. Om te kunnen inschatten welk prijskaartje een makelaar aan zijn diensten hangt, mag je uitgaan van gemiddeld een courtage van 1,20% over de verkoopprijs. Met een gemiddelde verkoopprijs van € 319.375 kunnen die kosten aardig oplopen.

Bij het kiezen van een makelaar is belangrijk om verder te kijken dan alleen de courtage. Goedkoopste kan namelijk verraderlijk zijn en betekent niet altijd de beste. Maak gebruik van onze tool om de tarieven op te vragen bij diverse makelaars in Tienray. Zij informeren je direct over hun tarieven, waardoor je een weloverwogen keuze kunt maken voor de makelaar die het beste bij jouw situatie past.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Tienray

In Tienray telt het merendeel van de woningen als koopwoningen, met 399 eenheden om precies te zijn. Dat betekent niet dat er in dit charmante dorp uitsluitend koopwoningen te vinden zijn. Er is beslist variëteit, met diverse woningen die onder andere als (sociale) huurwoningen dienen of een andere woonbestemming hebben. Dus, ongeacht je voorkeur, Tienray biedt een scala aan verschillende woonopties waar je uit kunt kiezen.

Aantal verkochte woningen in Tienray

Er is veel te vertellen over de woningmarkt in Tienray. In de afgelopen 12 maanden zijn er diverse aanmeldingen van woningen geweest en eveneens een aantal transacties. Het precieze aantal veranderingen die in de afgelopen periode hebben plaatsgevonden, zullen we nu in kaart brengen. Kijk hieronder naar de verdeling van de aanmeldingen en de verkochte huizen, aangeduid met 4:

Ben je van plan jouw huis in Tienray te verkopen?

Ben je van plan om afscheid te nemen van je huis in Tienray en het op de markt te brengen? Een goed begin is het halve werk en daarom is een doordacht plan van aanpak cruciaal voor een succesvolle verkoop. Onderdeel hiervan is het kiezen van een makelaar die bij je past, die jouw thuis en de lokale markt als zijn broekzak kent. Wij, van Huis Verkopen, beseffen dat dit een grote stap is en daarom hebben we een handig stappenplan opgesteld om je te begeleiden in dit proces.

Dit stappenplan neemt je mee van A tot Z; van het energielabel dat je nodig hebt tot de mogelijkheid om een verhuisbedrijf in te schakelen. Maar de cruciale eerste stap is altijd het vinden van de juiste makelaar, zonder hen kan de rest maar al te makkelijk van de rails glijden! Het stappenplan kan je dus helpen om een waterdichte, gestructureerde verkoopstrategie op te stellen en zo de hoogste verkoopprijs te behalen voor jouw woning in Tienray.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De cijfers van de woningmarkt in Tienray zijn vergelijkbaar met een levend organisme: altijd in beweging en onderhevig aan tal van invloeden. Daarom is het belangrijk dat je als potentiële verkoper op de hoogte blijft van de meest recente ontwikkelingen. En waar kan dat beter dan hier? Onze woningmarktstatistieken voor Tienray worden continue bijgewerkt, zodat je altijd over de meest recente cijfers beschikt. Deze gegevens zijn buitengewoon handig om inzicht te krijgen in de huidige staat van de huizenmarkt en kunnen je helpen bij het maken van een weloverwogen verkoopbeslissing.

Meer manieren om je bij de verkoop van je woning te ondersteunen

Naast actuele marktgegevens, biedt HuisVerkopen.nl je nog meer tools om je te begeleiden bij de verkoop van je woning. Ben je bijvoorbeeld benieuwd naar wat jouw woning nu waard is? Vraag dan een gratis waardebepaling aan bij een ervaren, lokale makelaar. Ook kun je hier verschillende makelaars vergelijken of tarieven opvragen. Bovendien bieden we een groot aantal tips om de woningverkoop zo soepel mogelijk te laten verlopen. Denk bijvoorbeeld aan advies over het kiezen van de beste makelaar of hoe je de hoogste verkoopprijs kunt realiseren. En als kers op de taart hebben we ook een interactief stappenplan opgesteld, zodat je precies weet welke stappen je moet ondernemen bij de verkoop van je woning.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen