Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Tienray

Als je van plan bent je woning in Tienray te verkopen, kan het lastig zijn een goede verkoopmakelaar te vinden. Deze pagina biedt je inzicht in waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste makelaar. Een goede makelaar heeft lokale kennis, ruime ervaring en een persoonlijke aanpak.

Over makelaars in Tienray

Makelaars in Tienray variëren sterk in werkwijze en prijs. Sommige focussen op snel verkopen, anderen op een maximale verkoopprijs. Daarnaast heeft de ene makelaar een uitgebreide marketingstrategie en doet de ander het op de ouderwetse manier. Het is daarom raadzaam om verschillende makelaars te vergelijken. Dit helpt je om een makelaar te vinden die aansluit bij jouw wensen en de kenmerken van jouw woning. Je kunt makelaars vergelijken op de website huisverkopen.nl/makelaars-vergelijken om een makelaar te vinden die goed presteert in Tienray.

Je vraagt je waarschijnlijk af: Welke makelaar kent de lokale woningmarkt goed? Wie kan het beste onderhandelen? Welke makelaar kan mijn woning het beste presenteren? Of misschien heb je andere specificaties waar je makelaar aan moet voldoen. Daarnaast wil je weten wie je de beste prijs/kwaliteit verhouding biedt. Deze vragen zijn terecht en belangrijk bij het maken van de juiste keuze. Op deze pagina vind je alle informatie en tools die je nodig hebt voor het selecteren van de beste makelaar in Tienray.

Juli 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.623
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 12.713
Besparing (gem.)
€ 1.098

Actueel

 • Als je overweegt om je huis in Tienray te verkopen, moet je rekening houden met makelaarskosten. In de huidige periode van juli 2024 variëren de courtages tussen de 1,03% en 1,60%.
 • Het volgende waar je op moet letten bij de verkoop van je huis, zijn de huidige huizenprijzen. Gemiddeld ligt de verkoopprijs per m2 in Tienray momenteel op € 3.379. Dit kan je controleren op onze pagina over de huizenprijzen in Tienray.
 • Tot slot is het goed om te weten dat de tarieven van makelaars ook in Tienray continu fluctueren. Daarom is het vergelijken van makelaarstarieven een verstandige keuze. Met het vergelijken in Tienray kun je momenteel gemiddeld € 1.098 besparen.

Makelaars in de omgeving van Tienray

In Tienray zijn diverse makelaars actief, hoewel zij niet daadwerkelijk in Tienray gevestigd zijn. De mate van ervaring met de verkoop van woningen in Tienray verschilt, waardoor het verstandig is om makelaars te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Tienray Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Tienray?

Net zoals de huizenprijzen in Tienray fluctueren, bewegen ook de tarieven van makelaars mee. De ene makelaar hanteert nu eenmaal hogere courtages dan de andere. De kosten zijn dus net zo variabel als de woningwaarde zelf.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Tienray 0,57% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.098 besparen door verkoopmakelaars te vergelijken. Door makelaars en hun tarieven tegen elkaar uit te zetten, vind je niet alleen de beste deal, maar realiseer je ook de grootst mogelijke besparing op jouw makelaarskosten.

Kosten van makelaars in Tienray

Juli 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.700
€ 4.700
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Tienray

Bij de verkoop van jouw woning in Tienray kun je te maken krijgen met opstartkosten. Dit zijn kosten die makelaars in rekening brengen voordat ze daadwerkelijk voor je aan de slag gaan. De opstartkosten dekken de voorbereidende werkzaamheden die een makelaar verricht, zoals het maken van foto's, het opstellen van een taxatierapport of het plaatsen van jouw woning op verschillende verkoopplatforms.

De kosten kunnen variëren per makelaar en het is belangrijk om je bewust te zijn van het feit dat dit bovenop de courtage komt, die je betaalt bij de succesvolle verkoop van jouw huis. De gemiddelde opstartkosten die makelaars in Tienray rekenen zijn € 515. Hoewel sommige makelaars flexibel kunnen zijn in het onderhandelen over deze kosten, zijn ze in de meeste gevallen een vast onderdeel van het proces. Het is raadzaam om deze extra kosten in jouw budget op te nemen bij de verkoop van jouw woning.

Intrekkingskosten van makelaars in Tienray

In de wereld van woningverkoop is het belangrijk om te weten dat veel makelaars in Tienray intrekkingskosten kunnen rekenen. Dit betekent eenvoudigweg dat als je besluit je woning voortijdig uit de verkoop te halen, je mogelijk een bepaald bedrag aan je makelaar verschuldigd bent. Deze kosten kunnen echter variëren en zijn meestal afhankelijk van het contract of de overeenkomst die je met je makelaar hebt.

Intrekkingskosten zijn de kosten die in rekening gebracht kunnen worden bij het voortijdig beëindigen van een verkoopopdracht. Het is een vorm van compensatie voor het werk dat de makelaar tot dat moment heeft verricht. Stel, je hebt een verandering van gedachten en besluit je huis niet te verkopen, of je vindt een privékoper buiten de makelaar om, dan kunnen deze kosten van toepassing zijn. Een duidelijk overzicht en kennis van deze kosten kunnen onaangename verrassingen voorkomen.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Tienray met een vast tarief

In Tienray zijn er ook makelaars die met een vast tarief werken. Het voordeel hiervan is dat je op voorhand weet wat de kosten zijn, ongeacht de uiteindelijke verkoopprijs van je woning. De gemiddelde vaste vergoeding in Tienray bedraagt doorgaans € 3.250 (update: juli 2024).

Een vast tarief kan ook een nadeel zijn. Stel, je verkoopt je woning voor een veel hoger bedrag dan de inschatting die je met je makelaar gemaakt hebt. In dat geval betaal je een hoger tarief dan wanneer je een courtage (percentage van de verkoopprijs) had afgesproken. Het komt dus neer op gokken: wordt je woning voor een hoge prijs verkocht, dan was een courtage achteraf voordeliger geweest.

Tip: het kiezen van een makelaar is geen wedstrijd, maar een doordachte overweging. Bekijk vooraf duidelijk wat de voor- en nadelen zijn van een vast tarief versus een courtage. Verkoop je je woning voor een prijs rond het verwachte bedrag, dan kan een vast tarief wellicht voordeliger zijn.

4 feitjes over makelaars in Tienray

 • In Tienray kiest een significant deel, om precies te zijn 91%, van de woningverkopers voor een makelaar die lid is van een erkende branchevereniging zoals NVM, VBO of VastgoedPRO.
 • Er bestaat in Tienray een duidelijke voorkeur voor traditionele makelaars. Zo geeft maar liefst 95% van de verkopers de voorkeur aan een makelaar die de gehele verkoop regelt in plaats van enkel online plaatsing door een online makelaar.
 • Wist je dat woningen in Tienray gemiddeld 60% sneller verkopen met de hulp van een makelaar? Dit laat zien hoe waardevol de inzet van professionele makelaar kan zijn bij het verkopen van jouw huis.
 • Een groot deel van de huizenverkopers in Tienray toont voorkeur voor een makelaar die bovengemiddeld presteert. Vergelijk zelf de makelaars in Tienray met elkaar via dit formulier en vind de best presterende makelaar voor jouw situatie.

Wat levert de beste makelaar in Tienray op?

Makelaars in Tienray leveren divergerende prestaties bij de verkoop van jouw woning. Het selecteren van een goede makelaar heeft een merkbaar effect op jouw verkoopervaring. Bijvoorbeeld een vlotte, snelle verkoop tegen een goede prijs zonder enige stress of miscommunicatie is vaak het resultaat van de inzet van een deskundige makelaar.

Dus, hoe herken je de beste makelaars in Tienray:

 • Snelheid van verkoop: Onze data tonen aan dat de vooraanstaande makelaars in Tienray huizen gemiddeld in 15 dagen sneller verkopen dan hun concurrenten. Oftewel, adekwate verkoopstrategieën leiden vrijwel altijd tot een hogere verkoopsnelheid.
 • Verkoopprijs: Evenzo spreekt uit onze statistieken dat de uitblinkers onder de makelaars in Tienray woningen doorgaans verkopen voor een gemiddeld hoger bedrag van € 10.271. Met andere woorden, een competente makelaar haalt de kosten van de investering er dubbel en dwars uit.

De beste makelaar in Tienray vinden

De beste makelaar is degene die perfect aansluit bij jouw specifieke situatie en wensen. Dit is de makelaar die niet alleen de optimale verkoopstrategie voor jouw woning bepaalt, maar ook de juiste waarde inschat en je voorziet van waardevolle verkoopadviezen.

Het vinden van de ideale makelaar in Tienray wordt makkelijker gemaakt door te vergelijken. Je kunt hier gratis en vrijblijvend jouw gegevens en voorkeuren invullen, waarna de meest geschikte makelaars voor jou geselecteerd worden.

Waar moet je op letten bij makelaars in Tienray?

Als je je huis in Tienray wilt verkopen, is het belangrijk om een goede makelaar te kiezen. Hieronder hebben we vijf punten om op te letten bij je keuze:

1. Expertise in de lokale markt

Controleer of de makelaar ervaring heeft in Tienray. Een goede kenner van de lokale markt kan je huis op de juiste manier prijzen en aanbevelen.

2. Communicatie en service

De makelaar moet makkelijk te bereiken zijn en je tijdig en volledig informeren. Kijk naar hoe zij hun dienstverlening aanpast aan jouw behoeften.

3. Tarieven van de makelaar

Ontdek hoeveel de makelaar rekent voor zijn diensten. Je kunt een duidelijk overzicht van tarieven opvragen op deze pagina.

4. Verkoopstrategie

Zorg ervoor dat je een makelaar kiest die een duidelijke strategie heeft om je huis te verkopen, afgestemd op jouw specifieke situatie.

5. Recensies van andere klanten

Controleer de meningen van voormalige klanten. Hun ervaringen geven je een realistisch beeld van wat je kunt verwachten van de makelaar.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In de vastgoedwereld van Tienray spelen verschillende beroepsorganisaties een belangrijke rol, zoals de NVM, VBO en VastgoedPRO. De NVM, Nederlandse Vereniging van Makelaars, is opgericht in 1898 en is de grootste vereniging voor makelaars en taxateurs in ons land.

Door te kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar, kies je voor zekerheid. Deze makelaars zijn verplicht zich te houden aan de NVM-Erecode, een set regels om eerlijk en transparant te werken. Zo verplicht een NVM-Makelaar zich om onafhankelijk te handelen, wat betekent dat hij niet mag optreden voor meerdere partijen die tegengestelde belangen hebben in eenzelfde transactie.

Wat doet een makelaar in Tienray?

Een makelaar in Tienray biedt jou de begeleiding die je nodig hebt als je van plan bent om je huis te verkopen. Van taxeren tot onderhandelen; ze regelen het allemaal.

Het voordeel van een makelaar is dat deze persoon de vastgoedmarkt in Tienray kent. Hierdoor kan de makelaar een realistische verkoopprijs adviseren en de best mogelijke deal voor je sluiten.

 • Taxatie van de huidige woning
 • Opstellen en uitvoeren van een verkoopstrategie
 • Promotie van de woning op de juiste platforms
 • Begeleiden van bezichtigingen
 • Onderhandelen over de verkoopprijs

Waarom een makelaar in Tienray inschakelen?

De verkoop van je woning in Tienray vraagt om een gedegen voorbereiding, waarbij het uitkiezen van een geschikte makelaar een belangrijke stap is. Met een ervaren makelaar aan je zijde wordt het verkoopproces efficiënter begeleid, wat kan bijdragen aan een snellere verkoop en het behalen van de maximale verkoopprijs. Deze professional zorgt ervoor dat je geen onnodige fouten maakt en begeleidt je volledig in dit proces. Via het stappenplan van Huis Verkopen kun je alvast een kijkje nemen bij wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis.

Tijd en kennis nuanceren

Een goede makelaar in Tienray is volledig op de hoogte van de huizenmarkt in deze regio. Door hun grondige kennis van de lokale markt, kunnen ze een accurate prijsstelling adviseren voor jouw woning. Hiermee voorkom je dat je woning te lang te koop staat, omdat de vraagprijs te hoog is of dat je juist geld misloopt door een te lage vraagprijs.

Bereiken van potentiële kopers

Bovendien heeft een makelaar een breed netwerk van potentiële kopers en kan hij jouw woning onder de aandacht brengen bij de juiste doelgroep. Door een op maat gemaakte marketingstrategie kan de makelaar ervoor zorgen dat de aantrekkingskracht van je woning maximaal wordt uitgenut en dus beter verkoopt.

Professionele presentatie

Een professionele presentatie van je woning is noodzakelijk om op te vallen tussen het grote aanbod aan huizen. Dit kan variëren van professionele fotografie tot een overtuigende verkoopomschrijving. Je makelaar weet precies hoe je jouw huis op de beste manier presenteert aan potentiële kopers.

Deskundige begeleiding

Van bezichtigingen tot aan de onderhandelingen, een makelaar zorgt voor deskundige begeleiding. Zo neemt hij veel werk uit handen en zorgt hij ervoor dat jij je kunt richten op andere belangrijke zaken. Dankzij zijn ervaring weet hij precies wat de beste strategie is om de hoogst mogelijke verkoopprijs voor je woning te realiseren.

Makelaars in Tienray vergelijken

In Tienray kunnen makelaars worden vergeleken met behulp van Huis Verkopen. Hiermee kan je eenvoudig de beste makelaars vinden, gebaseerd op je persoonlijke wensen en de details van jouw woning.

 • Gratis waardebepaling uitgevoerd door makelaars
 • Scherpere makelaarstarieven door vergelijken
 • Find de makelaar die maximaal rendement oplevert
 • Groot aanbod van ervaren en succesvolle makelaars

Indien je jouw adres, preferenties en wensen invult, wordt je snel gekoppeld aan verkoopmakelaars in Tienray die het beste bij jouw situatie aansluiten. Met de statistieken van meer dan 4.000 makelaars kunnen wij de best presterende makelaars in Nederland bepalen. Deze makelaars zullen je vervolgens van de nodige informatie voorzien, waardoor je in staat bent om een weloverwogen keuze te maken voor de makelaar met het beste verkoopvoorstel.

Vergelijk makelaars in Tienray Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Tienray

Vind de beste makelaar door prijzen, diensten en ervaringen te vergelijken. Overweeg de gemiddelde courtage van 1,20% en de opstartkosten van € 515 bij lokale makelaars hier.

Overweeg de courtage, opstartkosten, verkoopsnelheid en ervaringen van eerdere klanten. De gemiddelde courtage in Tienray is 1,20% en de gemiddelde verkoopsnelheid is 67 dagen.

De kosten variëren, maar de gemiddelde makelaarskosten in Tienray zijn € 4.623. Dit omvat courtagetarieven, opstartkosten en intrekkingskosten. Details kun je hier bekijken.

Ja, je kunt onderhandelen over de courtage en andere kosten. Hierbij zou je zelfs een besparing op de makelaarskosten van € 1.098 kunnen realiseren.

Absoluut, het vergelijken van makelaars kan leiden tot een besparing van gemiddeld € 1.098 en helpt je ook om de best passende makelaar te vinden. Start met vergelijken hier.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen