Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Horst

Als je jouw woning in Horst wilt verkopen, wil je vast een goede makelaar. Kijk vooral naar ervaring, prijs en service. Via deze pagina kun je makelaars vergelijken door tarieven en offertes op te vragen of een waardebepaling aan te vragen.

Over makelaars in Horst

In het grote aanbod van makelaars in Horst, springen de verschillen al snel in het oog. Zo kunnen deze specialisten uitblinken in marketing, een sterke onderhandelingspositie hebben, een groot netwerk bezitten of juist een diepgaande kennis van de lokale markt. Daarom is het ontzettend handig om via deze pagina de makelaars in Horst te kunnen vergelijken. Dit helpt je de best presterende makelaar voor jouw specifieke situatie te vinden, waarmee je het verkooptraject van jouw woning een succesvolle start geeft.

Je vraagt je misschien af: Welke makelaar kent de Horstse huizenmarkt als zijn broekzak? Wie kan de waarde van mijn woning het beste inschatten? Welke makelaar helpt mij mijn woning het snelst te verkopen en voor de beste prijs? En hoe vind ik een makelaar in Horst die perfect bij mij en mijn woning past? Hier vind je straks alle antwoorden op deze vragen, zodat je binnen no-time de ideale makelaar in Horst voor jouw woningverkoop gevonden hebt.

Juli 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.234
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 11.644
Besparing (gem.)
€ 1.106

Actueel

 • Wat mooi dat je interesse hebt in de huizenmarkt van Horst. De gemiddelde verkoopprijs van woningen hier ligt nu op ongeveer € 381.485 . Ook de prijs per vierkante meter is interessant om te weten, die is momenteel € 3.350. Leer verder over de huizenprijzen in Horst.
 • De kosten die je aan de makelaar betaalt voor het verkopen van jouw woning, de courtage, kunnen namelijk ook variëren. Op dit moment ligt de gemiddelde courtage in Horst rond 1,11% van de verkoopprijs. Zeker de moeite om hier rekening mee te houden bij het huis in Horst verkopen.
 • Er zitten grote verschillen tussen de tarieven van makelaars in Horst. Het loont zich om deze tarieven te vergelijken. Door tarieven van makelaars te vergelijken, kun je gemiddeld zo'n € 1.106 besparen. Doe er je voordeel mee.

Uitgelichte makelaars in Horst

In Horst vind je een verscheidenheid aan makelaars die zich toespitsen op de verkoop van woningen, ieder met hun eigen expertise en stijl. Direct hierna tonen we je een selectie van deze verkoopmakelaars die actief zijn in Horst. Een vergelijking van deze makelaars kan je helpen bij het vinden van de juiste match, aangezien de verschillen in bijvoorbeeld aanpak, tarieven en lokale marktkennis duidelijk kunnen worden.

Logo InterMakelaars B.V.

InterMakelaars BV

InterMakelaars is dé specialist voor jouw woning, of die nu in de verkoop gaat of als je er zelf een wilt kopen. Met hun lokale betrokkenheid en diepgaande vakkennis van de Noord-Limburgse woning- en bedrijfsmarkt, zetten ze zich vol passie in om het beste resultaat te halen. Of je nou een bedrijfsruimte, kantoor, horecagelegenheid of winkel hebt, InterMakelaars is er voor alle soorten vastgoed met transparante en proactieve aanpak.
Logo Vandaag Makelaars

Vandaag Makelaars

Vandaag Makelaars is een modern en klantgericht NVM-makelaarskantoor met twee medewerkers. Het kantoor specialiseert zich in nieuwbouw en combineert moderne technieken met persoonlijke service voor optimale resultaten. Met certificaten als VastgoedCert, NWWI en NRVT levert Vandaag Makelaars betrouwbare en professionele diensten vanuit hun vestiging op de Herstraat in Horst.

Startpunt Wonen

Startpunt Wonen is een professioneel makelaarskantoor gevestigd in de Kranestraat in Horst. Met aansluiting bij branchevereniging Vastgoedpro en diverse certificaten, tonen ze hun bekwaamheid en betrouwbaarheid. Ze zetten zich in om jou optimaal te helpen bij het vinden van je droomhuis. Kiezen voor Startpunt Wonen betekent kiezen voor kwaliteit en ervaring.

Let op: de meest geschikte verkoopmakelaar voor jouw specifieke situatie en woning staat mogelijk niet in het bovenstaande overzicht. Naast deze makelaars zijn er nog talloze anderen actief in Horst. Bij Huis Verkopen nemen we al deze makelaars mee in onze vergelijking, zodat jij de makelaar vindt die het beste bij je past.

Vergelijk makelaars in Horst Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Horst?

Een makelaar in Horst rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,11% van de verkoopprijs. Bij een gemiddelde woningprijs van € 381.485 in Horst komt dit neer op € 4.234 aan makelaarskosten (update juli 2024).

Hoewel de makelaarskosten een grote uitgave kunnen zijn, verdient een goede makelaar zichzelf doorgaans terug. Ze zorgen voor een hogere verkoopprijs en nemen je veel werk uit handen. Het is daarom waardevol om te investeren in de juiste makelaar.

Let op: de courtages van makelaars in Horst verschillen gemiddeld 0,58%. Hierdoor kun je gemiddeld € 1.106 besparen door lokale makelaars te vergelijken in Horst. Het is zeker de moeite waard om te ontdekken hoeveel je nog kunt besparen, want deze service is volledig gratis en verplicht je tot niets.

Kosten van makelaars in Horst

Juli 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.600
€ 4.300
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Horst

Het is belangrijk om te weten dat de meeste makelaars in Horst opstartkosten in rekening brengen. Deze kosten worden gemaakt voordat jouw huis daadwerkelijk te koop wordt aangeboden op huizensites en/of Funda. Denk bij deze kosten bijvoorbeeld aan de kosten voor een fotograaf om hoogwaardige foto's van jouw huis te maken, een tekstschrijver om aantrekkelijke teksten te schrijven en het inmeten van de woning volgens de NEN 2580 norm, om maar een paar voorbeelden te noemen.

Deze voorbereidingskosten zijn van vitaal belang voor een succesvolle verkoop en komen voor rekening van de verkoper. Deze kosten kunnen echter variëren tussen verschillende makelaars, dus het is van belang dat je hier rekening mee houdt wanneer je vergelijkt. Wil je verrassingen voorkomen? Vraag dan, voordat je een makelaar inschakelt, naar een duidelijk overzicht van alle kosten en diensten die inbegrepen zijn.

Intrekkingskosten van makelaars in Horst

Bij het verkoopproces van jouw woning in Horst, komt het wel eens voor dat je, om een of andere reden, de verkoop halverwege besluit te stoppen. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat je een beter aanbod krijgt of je hebt besloten om toch in het huis te blijven wonen. Wanneer je je huis uit de verkoop haalt, kunnen er door de makelaar intrekkingskosten in rekening worden gebracht.

Intrekingskosten zijn kosten die een makelaar in rekening brengt wanneer je besluit de verkoop van jouw huis stop te zetten voordat het huis is verkocht. Dit is een vergoeding voor de tijd en moeite die de makelaar tot dat moment in de verkoop heeft gestoken. De gemiddelde intrekkingskosten van makelaars in Horst bedragen € 500. Het is dus een goed idee om hier rekening mee te houden bij het plannen van de verkoop van je woning.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Horst met een vast tarief

Wist je dat er ook makelaars in Horst zijn die werken met een vast tarief? Deze makelaars rekenen geen percentage van de verkoopsom, maar een vaste prijs voor hun dienstverlening. Over het algemeen is bij deze prijs alles inbegrepen, van de waardebepaling tot het feitelijke verkoopproces. De gemiddelde kosten van deze diensten in Horst liggen rond de € 3.250 (update: juli 2024).

Toch zitten hier ook risico's aan vast. Een makelaar met een vast tarief gaat op voorhand al uit van een bepaalde tijdsinvestering en heeft wellicht minder motivatie om net dat stapje extra te zetten. Stel je voor dat je huis moeilijk te verkopen is, dan kan het voorkomen dat de makelaar het na een tijdje minder actief in de markt zet, omdat hij of zij geen extra inkomsten ontvangt voor de extra inspanningen.

Tip: Het is verstandig om verschillende makelaars met elkaar te vergelijken. Door het aanbod naast elkaar te leggen, krijg je een duidelijk beeld van wat de verschillende tarieven en soorten tarieven voor jou betekenen. Je komt zo niet voor verrassingen te staan bij de verkoop van jouw woning.

4 feitjes over makelaars in Horst

 • Huizenverkopers in Horst hebben overwegend de voorkeur voor makelaars die aantoonbaar uitmuntend presteren. Dit valt te verifiëren door de makelaars in Horst te vergelijken.
 • In Horst werken makelaars typisch met een courtage, die door de overgrote meerderheid van woningverkopers wordt geprefereerd. Dit model biedt zekerheid over de hoogte van de kosten en de kwaliteit van de dienstverlening.
 • Er zit een merkbaar verschil tussen de taxaties van onderscheidene verkoopmakelaars in Horst. Dit verschil kan oplopen tot een bedrag van €33.000. Je kunt een gratis waardebepaling aanvragen om te zorgen dat je een rechtvaardige prijs voor jouw woning krijgt.
 • De keuze voor makelaars die lid zijn van een vakvereniging zoals NVM, VBO of VastgoedPRO is in Horst bijzonder populair. Liefst 92% van de huizenverkopers prefereert een dergelijke makelaar boven anderen, omdat deze organisaties strenge kwaliteitseisen hanteren.

Wat levert de beste makelaar in Horst op?

Het is een bekend feit dat makelaars in Horst niet altijd dezelfde service en resultaten leveren. De manier waarop jouw woning verhandeld kan worden, hangt sterk af van de expertise van de betrokken makelaar. Een treffend voorbeeld hiervan is het verschil in verkoopprijzen en snelheid van verkoop tussen verschillende makelaars.

Maar hoe kun je de beste makelaars in Horst herkennen? Hier zijn de kenmerken:

 • € 12.944: dit bedrag zit gemiddeld boven de geschatte verkoopprijs van woningen die worden verkocht door de topmakelaars in Horst, volgens onze meest recente statistieken. Ze brengen niet alleen hun kennis en ervaring in, maar begeleiden je ook door het hele proces, waardoor je eigendom op de beste manier wordt gepresenteerd en de hoogst mogelijke prijs wordt behaald.
 • 14 dagen sneller: dat is de gemiddelde tijd die de meest succesvolle makelaars in Horst nodig hebben om een woning te verkopen in vergelijking met andere makelaars, op basis van onze data-analyse. Dit verschil kan er voor zorgen dat je sneller kunt verhuizen, minder stress ervaart en mogelijk minder dubbele woonlasten hebt.

De beste makelaar in Horst vinden

Op zoek naar de beste makelaar in Horst voor de verkoop van je woning? Dan is onze vergelijkingstool het perfecte hulpmiddel. Geef je adres, situatie en verkoopvoorkeuren door en ontvang een lijst met de best passende makelaars.

Bij ons krijg je altijd inzicht in de strategieën, tarieven en prestaties van de geselecteerde makelaars in Horst. Ontdek welke makelaars niet alleen goed zijn, maar ook een passend plan hebben voor jouw specifieke situatie. Zo ben je volledig voorbereid en kunt je de best mogelijke verkoop realiseren.

Waar moet je op letten bij makelaars in Horst?

Er zijn een aantal zaken om in acht te nemen bij de selectie van een passende makelaar in Horst voor het verkopen van je huis:

Ervaring

Zorg ervoor dat de makelaar die je selecteert voldoende ervaring heeft met huizenverkoop in Horst, met name in jouw specifieke regio of wijk.

Specialisatie

Houd rekening met de specialisatie van de makelaar. Is de makelaar goed in het verkopen van jouw type huis in Horst? Dit aspect kan veel verschil maken.

Tarieven

Het is belangrijk om duidelijkheid te hebben over de tarieven die de makelaar hanteert. Een handige plek om tarieven op te vragen, vind je hier.

Prestaties

Beoordeel de prestaties van de makelaar. Kijk hiervoor naar de verkoopsnelheid, verkoopprijzen en klantbeoordelingen van vorige klanten.

Communicatie

Het laatste maar even belangrijke punt, is communicatie. Een makelaar moet goed kunnen communiceren om de verkoop van je huis vlotjes te laten verlopen.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In Horst is er een aantal vakbekwame NVM-verkoopmakelaars actief, die stuk voor stuk uitblinken in kwaliteit en service. Bovendien behoren een aantal VBO en VastgoedPRO-leden ook tot deze groep gespecialiseerde professionals.

Van woningwaardering tot potentiële koperscontact, deze makelaars beheersen alle aspecten van het verkoopproces. Met hun brede marktkennis en ervaring, streeft elke NVM-verkoopmakelaar ernaar om het beste resultaat voor jouw verkoop te behalen.

Wat doet een makelaar in Horst?

Een makelaar in Horst heeft als hoofdtaak het begeleiden van het verkoopproces van jouw woning. Deze makelaar is specialist op de lokale woningmarkt en kan jouw woning optimaal presenteren aan geïnteresseerde kopers.

Daarnaast voert de makelaar in Horst cruciale werkzaamheden uit, zoals het beredeneren van een realistische vraagprijs, het opstellen en wijzigen van een verkoopadvertentie en het begeleiden bij bezichtigingen van de woning.

 • Beoordelen van de staat van de woning
 • Uitdenken van een geschikte verkoopstrategie
 • Voeren van onderhandelingen met potentiële kopers
 • Voorstellen van een verkoopprijs op basis van marktwaarde
 • Aanvragen en begeleiden van de notariële afhandeling

Waarom een makelaar in Horst inschakelen?

Wanneer je jouw huis wilt verkopen kan dat een complex proces lijken. Het inschakelen van een makelaar in Horst maakt dit proces echter een stuk eenvoudiger en overzichtelijker. Een makelaar neemt je alle zorgen uit handen, van A tot Z. Het resultaat? Je huis snel en voor de beste prijs verkopen zonder dat je er zelf veel tijd en energie in hoeft te steken. Klinkt goed, toch?

Expertise van de makelaar

Een makelaar in Horst heeft veel kennis over de lokale woningmarkt en is bovendien ervaren in de verkoop van huizen. Deze combinatie van kennis en ervaring stelt de makelaar in staat om jouw huis optimaal te positioneren en te presenteren.

Professionele presentatie

Het succes van de verkoop van je woning hangt voor een groot deel af van de presentatie van je huis. Een makelaar weet precies hoe hij jouw huis in de spotlight kan zetten en gebruikt daarvoor onder andere hoogwaardige fotografie en accurate woninginformatie.

Optimale prijs

Door het inschakelen van een makelaar in Horst, ben je verzekerd van een optimale prijs voor je woning. De makelaar kent de marktwaarde van types huizen in de regio en kan daardoor de verkoopprijs zo aantrekkelijk mogelijk maken.

Geen zorgen en stress

Tenslotte is één van de grootste voordelen van het inschakelen van een makelaar de rust die je erdoor ervaart. Je hoeft je geen zorgen te maken over de details van de verkoop en kunt je volledig focussen op je nieuwe woning. Kortom, het is de ideale manier om je huis te verkopen!

Makelaars in Horst vergelijken

Huis Verkopen streeft ernaar om het vergelijken van verkoopmakelaars in Horst zo eenvoudig mogelijk te maken. We begrijpen hoe belangrijk het is om de juiste makelaar te selecteren bij de verkoop van je huis.

 • Gratis en vrijblijvende vergelijking
 • Objectief en onafhankelijk platform
 • Reële kostenbesparingen mogelijk
 • Beste prijs-kwaliteitverhouding makelaars

Met Huis Verkopen krijgen je helder inzicht in de prestaties en tarieven van lokale makelaars. Of je nu zoekt naar de hoogste verkoopopbrengst, snelle verkoop of beste prijs-kwaliteitverhouding, ons platform helpt je bij het maken van de juiste keuzes.

Vergelijk makelaars in Horst Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Horst

De gemiddelde makelaarskosten in Horst zijn € 4.234. Let er wel op dat de kosten per makelaar verschillen. Het is verstandig om eerst de tarieven bij verschillende makelaars op te vragen.

Je kunt makelaars vergelijken op basis van hun tarieven, diensten en ervaring. Je kunt op onze website makelaars vergelijken voor een overzicht van makelaars in Horst.

De gemiddelde verkoopsnelheid van huizen in Horst is 42 dagen. Deze gemiddelden kunnen variëren afhankelijk van de marktcondities.

Bij het kiezen van een makelaar moet je rekening houden met de gemiddelde verkoopprijs, de courtage en de kosten van de makelaar. Volg ons handige stappenplan om de juiste keuze te maken.

Als je wilt stoppen met je makelaar, moet je mogelijk intrekkingskosten betalen. De kosten variëren, maar het gemiddelde bedrag in Horst is € 500.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen