Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Tienray

Wil je je woning in Tienray verkopen? Op deze website leggen we de verschillende fases van het verkoopproces helder en concisieus uit. Zo ben je volledig geïnformeerd en voel je je zeker bij elke stap die je neemt in dit belangrijke proces.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Tienray

Als je een huis gaat verkopen in Tienray, zijn er een aantal punten waar je zeker op moet letten. Denk hierbij aan zaken als een goede opbrengst voor je huis, en de kosten voor een makelaar. Het is essentieel dat je niet te veel betaalt voor makelaarsdiensten, en even belangrijk is het om je woning snel te kunnen verkopen. Je wilt immers dubbele woonlasten vermijden.

Vermoedelijk zit je met vragen als: Hoe snel worden huizen in Tienray doorgaans verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En hoeveel kan ik besparen als ik makelaars ga vergelijken? Een snelle verkoop realiseer je namelijk door een deskundige makelaar te kiezen die aantoonbaar presteert in Tienray. Hieronder vind je actuele cijfers omtrent de woningverkoop in Tienray:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
34 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 385.281
Besparing (gem.)
€ 1.098

Je huis snel verkopen in Tienray

Als inwoner van Tienray ben jij misschien benieuwd hoe lang het gemiddeld duurt om een woning te verkopen. Het antwoord is: 67 dagen. Dit is het gemiddelde, maar gelukkig kun je zelf een hoop doen om dit proces te versnellen. Hieronder volgen drie handige tips.

 1. Vraag waardebepalingen aan bij meerdere makelaars om een goed beeld te krijgen van wat je woning waard is. Dit helpt je een realistische vraagprijs vast te stellen, wat kan bijdragen aan een snelle verkoop. Je kunt hier een gratis waardebepaling aanvragen.
 2. Presenteer je woning op de best mogelijke manier. Potentiële kopers moeten zich kunnen inbeelden dat ze in jouw huis wonen. Een opgeruimd, schoon en licht huis trekt sneller kopers. Bekijk ons overzicht van tips voor meer inspiratie.
 3. Zet een goede online presentatie op. De meeste mensen starten hun huizenjacht online, zorg daarom voor een uitnodigende advertentie met duidelijke foto’s, een heldere beschrijving en alle belangrijke informatie over de woning. Een makelaar kan hierbij helpen.

Tips in Tienray

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Tienray op?

Wil je een huis verkopen in Tienray en vraag je je af hoeveel je daarvoor kunt krijgen? De gemiddelde verkoopprijs in Tienray is momenteel € 385.281. Hou er rekening mee dat de uiteindelijke prijs die je voor jouw huis krijgt van diverse factoren afhangt, waaronder de staat van het huis, de ligging en de vraag in de markt.

Als je een nog specifieker beeld wilt krijgen van de verkoopwaarde, kijk je naar de gemiddelde prijs per vierkante meter. Op dit moment is die in Tienray € 3.379. Onthoud dat de uiteindelijke waarde van je huis door meer wordt bepaald dan alleen deze prijs per m2. Om precies te weten wat jouw huis waard is, is het raadzaam om een waardebepaling aan te vragen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Tienray bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Tienray.

Tips om je woning te verkopen in Tienray

Je huis in Tienray verkopen kan een uitdaging zijn, maar met de juiste voorbereiding en aanpak kun je deze taak succesvol uitvoeren. De sleutel tot een vlotte verkoop ligt voornamelijk in jouw handen. Bij het maken van zorgvuldige en doordachte keuzes in de voorbereidingsfase heb je in grote mate invloed op het verloop van de verkoop.

 • Presentatie is van essentieel belang. Zorg ervoor dat elke kamer in je huis schoon en opgeruimd is. Een potentiële koper moet zich gemakkelijk een voorstelling kunnen maken van het wonen in jouw huis.
 • Denk ook aan het tuinonderhoud. Zorg ervoor dat de buitenruimte aantrekkelijk en onderhouden is. Een rommelige of verwaarloosde tuin kan potentiële kopers afschrikken.
 • Beslis over een realistische vraagprijs voordat het huis op de markt wordt gebracht. Overweeg daarbij recente verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in Tienray.
 • Zorg voor een goede online presentatie. Het grootste deel van de huizenjacht begint online, dus kwaliteitsfoto's en een aantrekkelijke beschrijving zijn een must.
 • Overweeg om kleine woningverbeteringen door te voeren. Dit kunnen dingen zijn als een nieuw likje verf of het vervangen van oude armaturen. Het doel is om de leefbaarheid en aantrekkelijkheid van het huis te verhogen.

Ontdek jouw stappenplan in Tienray:

 • Stappenplan aangepast aan jouw woning
 • Bespaar duizenden euro's door efficiënt vergelijken
 • Zorg dat je niets over het hoofd ziet bij de verkoop
 • Regel alles eenvoudig vanaf één centrale plek
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Tienray?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Tienray kost je als verkoper gemiddeld € 5.275. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Tienray In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 385.281) € 4.623
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.275

Kosten van makelaars in Tienray

Als je overweegt om je huis in Tienray te verkopen, zul je waarschijnlijk een makelaar willen inschakelen. De gemiddelde kosten van een makelaar hangen af van de courtage die zij rekenen. Gemiddeld ligt deze courtage in Tienray op 1,20% van de uiteindelijke verkoopprijs van je woning. Maar vergeet niet: een goede makelaar kan je juist geld opleveren!

Stel, de gemiddelde verkoopprijs van woningen in Tienray ligt op € 385.281. Dan betekent een courtage van 1,20% dat je gemiddeld € 4.623 kwijt bent aan makelaarskosten. Maar onthoud: het gaat er niet alleen om wat een makelaar kost, maar vooral wat deze je oplevert. Een goede makelaar zorgt namelijk voor een snellere verkoop en een hogere verkoopprijs.

Lees meer over makelaars in Tienray.

Andere kosten bij verkoop

Energielabel kosten

Als verkoper ben je verplicht een energielabel aan te leveren. Dit label geeft informatie over de energiezuinigheid van je woning. Het kan een potentiële koper helpen bij de besluitvorming.

Je bent zelf verantwoordelijk voor het aanvragen en betalen van het energielabel. Om dit gemakkelijk te regelen kun je het energielabel aanvragen direct via de huisverkopen.nl website.

Marketingkosten

Marketingkosten zijn een belangrijk onderdeel van de verkoopproces. Het gaat hierbij om kosten voor het adverteren van je woning, het maken van professionele foto's en het opstellen van een verleidelijke woningomschrijving.

Ondanks dat deze kosten vaak in de tarieven van de makelaar zijn inbegrepen, is het toch verstandig om makelaarstarieven te vergelijken. Dit kan namelijk aanzienlijk schelen in de totale kosten.

Verkoopstyling en onderhoud

Er zijn tal van manieren om je woning aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers. Kleine onderhoudswerkzaamheden en een goede verkoopstyling kunnen hieraan bijdragen.

Investeren in klein onderhoud en de juiste verkoopstyling kan uiteindelijk de verkoopprijs ten goede komen. De gemiddelde kosten hiervoor liggen rond de € 875, maar kunnen variëren per situatie.

Wanneer mijn huis verkopen in Tienray?

Het kan een goed moment zijn om je huis in Tienray te verkopen. De huidige woningmarkt condities zijn namelijk gunstig voor verkopers, vooral gezien de hoge vraag naar woningen in landelijke gebieden. Maar hoe bepaal je precies welk prijskaartje aan jouw woning hangt? Daar kan een makelaar uitstekend bij ondersteunen, vooral een makelaar die local kennis heeft van Tienray.

Misschien vraag je je af wat dan precies jouw woning waard is? Een exact getal hangt van veel factoren af en daarvoor kun je het beste in gesprek gaan met een makelaar. Je kunt gratis een waardebepaling van jouw woning aanvragen, zodat je inzicht krijgt in het mogelijke verkoopbedrag op de markt van juli 2024.

Vergelijk makelaars in Tienray Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als je van plan bent om je huis te verkopen, dan helpt Huis Verkopen je hier graag bij. Deze website maakt het verkoopproces van je huis namelijk een stuk makkelijker en overzichtelijker. Je krijgt inzicht in wat je zelf kan en moet doen en via de verschillende tools op de site krijg je handvatten om je huis zo goed mogelijk te verkopen. Weet je niet helemaal zeker waar je moet beginnen? Geen zorgen! Huis Verkopen helpt je van A tot Z met het volledige verkoopproces, van de voorbereiding tot en met de uiteindelijke verkoop.

Gratis waardebepaling

Vragen als 'Wat is de waarde van mijn huis?' en 'Hoeveel kan ik vragen voor mijn woning?' kunnen je best bezig houden. Daarom biedt Huis Verkopen je de mogelijkheid tot een gratis waardebepaling. Zo krijg je een goede inschatting van de huidige marktwaarde van je woning, wat een solide basis vormt voor de vraagprijs.

Optimale makelaarsvergelijking

Een makelaar kiezen is niet altijd even simpel. Daarom krijg je de mogelijkheid om makelaars te vergelijken om zo de beste makelaar in Tienray (of welke andere plaats dan ook) te vinden. Door te vergelijken op tarieven en reviews maak je een goed onderbouwde keuze.

Onafhankelijk en gratis platform

Huis Verkopen biedt je een volledig onafhankelijk en gratis online platform voor het voorbereiden en regelen van de verkoop van je woning. Van een overzichtelijk stappenplan tot het opvragen van makelaarstarieven en zelfs aanvullende diensten. Alles om het verkoopproces zo soepel mogelijk te laten verlopen!

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Tienray

Je kunt de waarde van je huis verhogen door verbeteringen aan te brengen zoals renovaties of toevoegingen. Het up-to-date houden van je energielabel kan ook gunstig zijn.

De verkoopprijs van je huis hangt af van verschillende factoren zoals de locatie, de grootte en de staat van het huis. Je kunt ook informatie over de woningwaarde van vergelijkbare huizen in jouw omgeving bekijken voor een indicatie.

Het eerste dat je wilt doen is ervoor zorgen dat je huis in goede staat is. Daarna zet je het te koop en promoot je het. Overweeg om gebruik te maken van het stappenplan voor de verkoop van je huis op onze website.

Het kiezen van de juiste makelaar is erg belangrijk voor de succesvolle verkoop van je huis. Een makkelijke manier om een goed beeld te krijgen van de mogelijke keuzes, is door op onze website makelaars te vergelijken.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen