Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Maasbree

De huizenmarkt in Maasbree is momenteel in een staat van flux, een gegeven dat belangrijk is om mee te nemen als je je huis wilt verkopen. Een succesvolle verkoop vereist inzicht in deze veranderingen, evenals het kunnen inspelen op de specifieke kenmerken en aantrekkingskracht van je woning. Deskundig advies is sterk aanbevolen om de meest optimale verkoop te realiseren.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Maasbree

Als je in Maasbree je huis gaat verkopen, zijn er een aantal zaken waar je goed op moet letten. De keuze voor een goede makelaar speelt hierin een belangrijke rol. Deze kan je adviseren over het vaststellen van een aantrekkelijke verkoopprijs, zodat je een goede opbrengst voor je huis krijgt. Daarnaast wil je niet te veel betalen voor de diensten van de makelaar. Ten slotte wil je natuurlijk ook dat je huis vlot verkocht wordt, om dubbele woonlasten te vermijden.

Je vraagt je wellicht af hoe snel woningen in Maasbree doorgaans verkocht worden, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is, en hoeveel je kan besparen door verschillende makelaars met elkaar te vergelijken. Op deze pagina kan je makelaars vergelijken om te zien welke makelaar het beste presteert in Maasbree. Hieronder volgen de actuele cijfers met betrekking tot woningverkoop in Maasbree:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
24 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 415.373
Besparing (gem.)
€ 1.371

Je huis snel verkopen in Maasbree

In Maasbree worden huizen gemiddeld verkocht binnen een termijn van 52 dagen. Hoewel dit een respectabele snelheid is, kun je er altijd naar streven om je eigen woning nog vlotter van de hand te doen. Hier zijn drie tips die je daarbij kunnen helpen.

 1. Presenteer je woning optimaal: Zorg dat je huis er op z'n best uitziet voor foto's en bezichtigingen. Kleine verbeteringen zoals een likje verf, een opgeruimde tuin of nieuwe accessoires kunnen een groot verschil maken.
 2. Openbare verkoop: Plaats je woning op openbare verkoopplatformen zoals Funda. Dit zorgt niet alleen voor een groter bereik, het levert vaak ook een hoger verkoopbedrag op en draagt bij aan een vlotte verkoop.
 3. Prijs strategisch: Zorg dat je woning goed geprijsd is. Te hoog geprijsde woningen blijven vaak langer op de markt, terwijl onderprijzen weer kan leiden tot een snelle verkoop, maar mogelijk minder inkomsten.

Tips in Maasbree

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Maasbree op?

Als je een huis wilt verkopen in Maasbree, is het handig om te weten dat de gemiddelde verkoopprijs op dit moment € 415.373 euro bedraagt. Deze prijs hangt af van verschillende factoren zoals de grootte van het huis, de locatie binnen Maasbree, de staat van het huis en de huidige vraag en aanbod op de huizenmarkt. Het is dus in juli 2024 niet alleen belangrijk om naar het totaalplaatje te kijken, maar ook naar deze specifieke aspecten.

Een andere nuttige maatstaf is de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter. In Maasbree is dit momenteel € 3.399 euro. Deze informatie kan je helpen bij het bepalen van de juiste vraagprijs. Vooral als je huis meer of minder vierkante meters heeft dan de gemiddelde woning in Maasbree, kan dit een waardevolle strategie zijn bij de verkoop van je woning.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Maasbree

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.300
€ 2.900
€ 3.500

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Maasbree bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Maasbree.

Feitjes over Maasbree

 • Maasbree ligt in de provincie Limburg, nabij Venlo.
 • Het dorp is sterk verbonden met carnaval en de "Boêtegewoeëne Boètezitting".
 • Elk jaar kent Maasbree traditioneel de Sint Maartensmarkt.

Tips om je woning te verkopen in Maasbree

Het verkopen van je huis in Maasbree hoeft geen onmogelijke opdracht te zijn. Er zijn een aantal handige tips en trucs die je kunnen helpen om je huis sneller en tegen de best mogelijke prijs te verkopen. Hieronder vind je enkele nuttige tips die je in deze taak kunnen begeleiden.

 • Gepaste prijsstelling: Luister naar het advies van je makelaar voor het bepalen van de vraagprijs. Dit kan ervoor zorgen dat je huis sneller en voor de best mogelijke prijs wordt verkocht.
 • Fotografie: Mooie foto's zijn essentieel om de aandacht van potentiële kopers te trekken. Schakel een professionele fotograaf in om de beste aspecten van je huis vast te leggen.
 • Schoonmaken: Geen enkele koper is geïnteresseerd in een vies, rommelig huis. Maak je huis grondig schoon en houd het opgeruimd tijdens bezichtigingen.
 • Renovaties: Overweeg kleine reparaties en renovaties om de waarde van je huis te verhogen. Denk aan een verse verflaag, nieuw tapijt of bijgewerkte armaturen.
 • Groenvoorzieningen: Een netjes onderhouden tuin en opvallende planten op de stoep kunnen kopers aantrekken en hun eerste indruk van je huis verbeteren.

Ontdek jouw stappenplan in Maasbree:

 • Specifiek op jouw woning afgestemd stappenplan
 • Gratis en interactief: je houdt zelf de regie
 • Biedt overzicht en voorkomt dat je iets over het hoofd ziet
 • Kan leiden tot besparingen van duizenden euro's
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Maasbree?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Maasbree kost je als verkoper gemiddeld € 5.420. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Maasbree In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 415.373) € 4.652
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.420

Kosten van makelaars in Maasbree

Wanneer je van plan bent om jouw huis in Maasbree te verkopen, kom je voor de keuze te staan: zelf verkopen of via een makelaar? Een makelaar rekent gemiddeld een courtage van 1,12%, wat neerkomt op ongeveer € 4.652 gezien de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Maasbree € 415.373 bedraagt.

Verdiep je goed in de verschillende makelaars voordat je een keuze maakt. Niet alleen het tarief is belangrijk, maar ook wat je hiervoor terugkrijgt. Sommige makelaars bieden een totaalpakket aan, waarbij ze alles voor je regelen. Bij andere makelaars wordt er meer zelfstandigheid van je verwacht. Kijk dus goed wat bij jou past.

Lees meer over makelaars in Maasbree.

Andere kosten bij verkoop

Diverse kosten bij verkoop

Sommige kosten bij de verkoop van je huis zijn redelijk duidelijk, zoals de makelaarskosten. Echter, er zijn ook andere kosten die je niet over het hoofd mag zien. Zaken zoals marketingkosten of energielabelkosten kunnen ook een aanzienlijk bedrag vormen.

Het is belangrijk om goed zicht te houden op deze diverse kosten bij de verkoop van je huis. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. Voor een compleet overzicht van alle kosten die je mogelijk moet betalen bij de verkoop van jouw huis, kun je deze pagina bezoeken.

Notariskosten

Als je jouw woning verkoopt, moet je rekening houden met notariskosten. Deze kosten staan los van de makelaarskosten en dienen betaald te worden voor de juridische afhandeling van de verkoop.

De kosten kunnen variëren afhankelijk van de specifieke taken die de notaris uitvoert. Het is dan ook aan te raden om offertes van notarissen te vergelijken. Wil je meer weten over de specifieke notariskosten die je als woningverkoper kunt hebben, bezoek dan deze pagina.

Marketingkosten

In een competitieve woningmarkt is het adverteren van jouw huis essentieel. Dit omvat niet alleen de kosten voor online advertenties, maar ook zaken zoals professionele fotografie en eventueel een video of virtuele rondleiding.

Deze marketingkosten zijn meestal onderdeel van de makelaarskosten. Daarom is het verstandig om makelaarstarieven te vergelijken voordat je een makelaar kiest. Hierdoor kun je zeker weten dat je een eerlijke prijs betaalt voor zowel de verkoop als de marketing van jouw huis.

Wanneer mijn huis verkopen in Maasbree?

In juli 2024 denk je eraan je huis in Maasbree te verkopen. Een logische vraag is: is het nu een goede tijd om te verkopen? Het antwoord is ja. Het is een goed moment om je huis in Maasbree te verkopen, omdat de huizenmarkt zeer actief is. Er is veel vraag naar woningen en dat kan in jouw voordeel werken.

Misschien vraag je je af hoe je dat aanpakt? Een lokale makelaar kan je hier het beste bij helpen. Zij kennen immers de markt in Maasbree als geen ander en kunnen een nauwkeurige inschatting maken van de verkoopkansen in de huidige periode. Dus neem die stap, je woning kan zomaar erg snel verkocht zijn!

Vergelijk makelaars in Maasbree Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als je van plan bent je huis te verkopen in Maasbree, is een goede voorbereiding het halve werk. Het kan een behoorlijke uitdaging zijn om dit allemaal in goede banen te leiden. Huis Verkopen biedt hierbij hulp met een overzichtelijk en duidelijk stappenplan. Dit stappenplan zorgt ervoor dat je alles regelt wat nodig is voor de verkoop van jouw woning. Daarbij neemt het jou veel werk uit handen, zodat je zeker weet dat je niets over het hoofd ziet.

Handig en overzichtelijk stappenplan

Een overzichtelijk stappenplan is een slimme manier om de verkoop van jouw huis aan te pakken. Het stappenplan van Huis Verkopen zorgt ervoor dat je niets vergeet en alles op tijd regelt, inclusief het vinden van de juiste specialisten.

Beste specialisten in Maasbree

Bij Huis Verkopen vind je de beste specialisten in Maasbree. Of je nu een goede makelaar, verhuizer of ontruimer nodig hebt, Huis Verkopen helpt je ze te vinden. Zo weet je zeker dat je de beste service krijgt voor de laagste prijs.

Maximale verkoopprijs

Of je nu je woning snel wilt verkopen of voor de maximale prijs, Huis Verkopen helpt je de juiste keuzes te maken. Met hun hulp vergelijk je gemakkelijk specialisten en bepaal je je strategie.

Kosten besparen

Met Huis Verkopen bespaar je kosten. Door specialisten te vergelijken en te kiezen voor de beste prijs/kwaliteit-verhouding, pak je de verkoop van jouw woning zo slim mogelijk aan. En dat allemaal gratis en vrijblijvend!

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Maasbree

Bij de verkoop van je huis in Maasbree zijn er meerdere documenten die belangrijk zijn. Denk hierbij aan eigendomsbewijs, energielabel en bouwtechnisch rapport. Op de documenten pagina van HuisVerkopen.nl vind je een gedetailleerd overzicht.

De vraagprijs hangt af van verschillende factoren zoals de staat, ligging en de marktsituatie. Om een goede vraagprijs te bepalen, is het handig om een taxateur of makelaar in te schakelen. Kijk voor meer informatie op onze vraagprijs pagina.

Bij een verhuizing komen heel wat zaken kijken. Naast het regelen van de verkoop, zal je ook moeten denken aan zaken als adreswijzigingen, eventuele kinderopvang, en het verhuizen zelf. Bekijk onze verhuis-checklist voor een overzicht.

Een snelle verkoop hangt af van veel factoren. Een aantrekkelijke vraagprijs, goede presentatie en makelaar kunnen het verschil maken. Op onze snel verkoop pagina vind je meer tips.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen