Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Voorburg

Bij het verkopen van je huis in Voorburg speelt de keuze voor een bekwame makelaar een essentiële rol. Deze professional kent de lokale markt door en door en kan door gericht en strategisch te handelen het verschil maken voor een succesvolle verkoop. Neem de tijd om deze beslissing te maken, het loont absoluut.

Over makelaars in Voorburg

Als je van plan bent jouw huis in Voorburg te verkopen, zijn er essentiële zaken waar je op moet letten bij het kiezen van een makelaar. Denk aan lokale kennis van de markt en doeltreffende verkoopstrategieën. Ook de kosten voor diensten van de makelaar variëren flink; transparantie hierover is dus belangrijk. Vlotte communicatie en ervaring in de woningmarkt zijn andere factoren om rekening mee te houden.

Als potentiële woningverkoper heb je waarschijnlijk vragen. Welke makelaar verkoopt in Voorburg de woningen het snelst? Wie haalt gemiddeld de hoogste verkoopprijs binnen? En wie biedt de beste service? Het antwoord op deze vragen helpt je een keuze te maken die in jouw voordeel werkt. Het vergelijken van diverse makelaars is dan ook raadzaam. Een verkoopmakelaar is er tenslotte om de verkoop van jouw huis succesvol te laten verlopen.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 5.096
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 14.014
Besparing (gem.)
€ 1.229

Actueel

 • Ben je benieuwd naar de gemiddelde huizenprijzen in Voorburg? Op dit moment ligt de gemiddelde verkoopprijs in Voorburg op € 455.042 en de gemiddelde verkoopprijs per m² op € 4.404. Verdiep je in de huizenprijzen in Voorburg voordat je besluit jouw huis te verkopen.
 • Wist je dat de courtages van makelaars in Voorburg kunnen variëren? Gemiddeld is de courtage in Voorburg op dit moment 1,12%. Het is raadzaam je hier goed in te verdiepen om verrassingen te voorkomen. Meer informatie hierover vind je op onze pagina over Voorburg.
 • Het loont zeker om de tarieven van verschillende makelaars in Voorburg te vergelijken. Dat kan je zelfs gemiddeld € 1.229 besparen. Kijk maar eens op onze pagina over makelaarstarieven en zie hoeveel je kunt besparen door een beetje onderzoek te doen.

Uitgelichte makelaars in Voorburg

Als je jouw woning wilt verkopen, heb je in Voorburg keuze uit verschillende makelaars. Om je te helpen bij jouw keuze, bieden wij je een helder overzicht van diverse verkoopmakelaars in Voorburg aan. Het is verstandig om deze makelaars zorgvuldig te vergelijken, zodat je niet alleen de beste verkoopprijs, maar ook de beste service voor jouw woning krijgt.

Logo Brix Makelaars - Voorburg

Brix Makelaars - Voorburg

Als je op zoek bent naar een makelaar in de regio Haaglanden, dan is Brix Makelaars - Voorburg een sterke keuze. Dit makelaarskantoor staat bekend om zijn toewijding aan kwaliteit, met een focus op Leidschendam, Voorburg en Leidschenveen. Brix Makelaars biedt diensten voor verkoop, aankoop, verhuur, aanhuur en taxaties. Specialiteiten zijn onder andere veilingen, bedrijfsruimtes, beleggingen en nieuwbouw. Gesteund door een team van 8 medewerkers, gaat Brix Makelaars altijd voor het beste resultaat.
Logo Agterdenbosch NVM makelaars

Agterdenbosch NVM makelaars

Agterdenbosch NVM Makelaars is een betrouwbare partner bij de verkoop en aankoop van je woning. Met meer dan vijftig jaar ervaring in de regio Voorburg/Leidschendam bieden ze gedegen kennis van de lokale markt. Ze onderscheiden zich door persoonlijke service, flexibiliteit in afspraken en een scherpe prijs-kwaliteitverhouding. Ze verlenen ook diensten zoals verhuur, aanhuur, taxaties en financieel advies. Naast het Nederlands, zijn ze ook in staat om je in het Duits en Engels te helpen.
Logo Emil Makelaars - Meer dan je verwacht!

Emil Makelaars - Meer dan je verwacht!

Emil Makelaars is een ervaren makelaar die je volledig ontzorgt bij de koop en verkoop van je woning in de regio Den Haag, Leiden en Zoetermeer. Ze zetten vol in op persoonlijk contact, transparantie en hebben oog voor de beste presentatie van je huis. Met ruim 24 jaar ervaring en specifieke expertise in woningfotografie zorgen ze voor het gewenste resultaat. Ze zijn gevestigd op de Parkweg in Voorburg en onderdeel van de NVM branchevereniging.
Logo DOEN NVM Makelaars

DOEN NVM Makelaars

Bij het moderne en vooruitstrevende DOEN NVM Makelaars staat persoonlijke aandacht centraal. De ervaren adviseurs hebben oog voor alle fasen van jouw leven en zoeken daar een passend huis bij. Ze nemen al het werk uit handen bij de verkoop, aankoop en taxatie van jouw woning, en bieden ook advies en ondersteuning bij vastgoedmanagement en bedrijfshuisvesting. Met een laagdrempelige cultuur en een excellente beoordeling van 9,5 op Funda, zorgen ze voor een transparante, effectieve, en deskundige dienstverlening.
Logo C&D Makelaardij B.V.

C&D Makelaardij BV

Bij C&D Makelaardij staat jouw woonplezier centraal. Met jarenlange ervaring in de woningmarkt, biedt dit compacte team volop expertise en integriteit in verkoop, aankoop en taxaties. Door hun brede kennis van de lokale markt, begrijpen ze jouw wensen als geen ander. Certified door VastgoedCert, NWWI, en NRVT, en verbonden met de NVM, staat bij C&D Makelaardij altijd kwaliteit voorop. Zet ze in voor jouw woongeluk op Parkweg 245 in Voorburg.
Logo De Bruyn en Tak NVM Makelaardij

De Bruyn en Tak NVM Makelaardij

De Bruyn en Tak NVM Makelaardij is een gevestigde speler in de woningmarkt, al sinds 1959 bekend in Voorburg en omgeving. Deze makelaar biedt verkoop, aankoop, verhuur en taxatie van woningen, maar is ook bedreven in zakelijk vastgoed. Het team van 18 medewerkers is deskundig en spreekt duidelijke taal. Met hun lidmaatschap aan de NVM en diverse certificaten, garanderen ze kwaliteit. Of je nu als gezin een nieuwe woning zoekt of als ondernemer een bedrijfsruimte, ze staan klaar.
Logo Dijkhuizen Makelaars

Dijkhuizen Makelaars

Bij Dijkhuizen Makelaars ben je aan het goede adres voor verkoop, aankoop, verhuur en taxatie van jouw woning. Als ervaren makelaar in de Haaglanden-regio bieden ze jou betrouwbare service en hebben ze een groot netwerk. Het puur en transparant schakelen zorgt voor een prettige samenwerking, en de gedegen kennis van het team maakt deze makelaar een goede keuze. Bij vragen of voor een gesprek ben je altijd welkom op hun toegankelijke kantoor.
Logo Hogenboom Makelaardij

Hogenboom Makelaardij

Bij Hogenboom Makelaardij staat persoonlijke aandacht en professionaliteit al sinds 1993 centraal. Dankzij moderne marketing tools verlenen ze diensten als verkoop, aankoop en verhuur in regio’s zoals Leidschendam-Voorburg en Den Haag. Als lid van branchevereniging NVM bieden ze jou kwaliteit en doelmatigheid. Ook kun je bij dit drietalige team terecht in het Nederlands en Engels. Maak vrijblijvend een afspraak en ervaar het zelf!

Let op: Ook in en rondom Voorburg zijn diverse verkoopmakelaars actief die nog niet in de bovenstaande lijst staan. Door alle makelaars in Voorburg te vergelijken bij Huis Verkopen, verhoog je de kans om jouw ideale makelaar te vinden.

Vergelijk makelaars in Voorburg Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Voorburg?

Een makelaar in Voorburg rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,12% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 455.042 in Voorburg komt dit neer op € 5.096 aan makelaarskosten (update april 2024).

Het is interessant om te weten dat makelaars voor een huis met een hogere woningwaarde vaak een lagere courtage rekenen. Dit betekent dat als je woning meer waard is, je percentage aan makelaarskosten potentieel lager kan zijn.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Voorburg 0,54% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.229 besparen door verkoopmakelaars te vergelijken. Daarom is het zeker de moeite waard om verschillende makelaars met elkaar te vergelijken, zodat je de beste deal voor je situatie kunt vinden.

Kosten van makelaars in Voorburg

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.900
€ 5.200
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Voorburg

Als je jouw woning in Voorburg wilt verkopen, kan het helpen om een makelaar in te schakelen. In tegenstelling tot wat sommigen misschien denken, gaat de dienstverlening van makelaars gepaard met opstartkosten. Opstartkosten zijn de kosten die je betaalt aan de makelaar voordat de woning daadwerkelijk in verkoop gaat. Denk hierbij aan kosten voor het opstellen van een verkoopplan, woningopname, professionele foto's, een plattegrond en een plaatsing op huizensites zoals Funda.

Gemiddeld variëren opstartkosten tussen de € 400 en € 700. Onthoud dat dit gemiddelden zijn, dus het kan zijn dat jouw makelaar lagere of hogere kosten rekent. Jouw makelaar zou je een gedetailleerd kostenoverzicht moeten kunnen geven voordat je besluit de samenwerking aan te gaan, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Intrekkingskosten van makelaars in Voorburg

Als je van plan bent je woning in Voorburg te verkopen via een makelaar, dan is er een factor waar je rekening mee dient te houden. Een groot aantal makelaars rekent namelijk 'intrekkingskosten' als je beslist je woning voortijdig uit de verkoop te halen. Dit zijn kosten die in rekening worden gebracht om de diensten en tijd te compenseren die jouw makelaar heeft geïnvesteerd in de verkooppoging. Bijvoorbeeld, als je een beter aanbod krijgt van een privékoper of als je besluit niet langer te willen verkopen.

Wat betekenen deze intrekkingskosten precies in termen van geld? Gemiddeld kan dit kostenpost bedragen tot € 500. Dat geld kun je besparen voor andere uitgaven gerelateerd aan je woning. Het is een belangrijk aspect om te overwegen bij het kiezen van jouw makelaar in Voorburg en het plannen van je verkooptraject.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Voorburg met een vast tarief

In Voorburg werken diverse makelaars aan de hand van een vast tarief. Een van de voordelen hiervan is dat je direct weet waar je aan toe bent. Er worden geen percentages berekend over de uiteindelijke verkoopprijs van jouw huis, wat zorgt voor duidelijkheid en rust. Gemiddeld hanteren deze makelaars een vast tarief van € 3.250 (update: april 2024).

Een vast tarief kan ook een nadeel hebben. Stel, je verkoopt jouw huis voor een bedrag van 400.000 euro en de makelaar vraagt een vast tarief van 3.500 euro. Dit lijkt op het eerste gezicht aantrekkelijk. Echter, als je jouw woning voor een lager bedrag verkoopt, bijvoorbeeld voor 350.000 euro, betaal je nog steeds hetzelfde vaste tarief. In feite betaal je in dat geval een hoger percentage van de verkoopprijs aan de makelaar.

Tip: Veel woningverkopers in Voorburg kiezen voor een makelaar die werkt op basis van courtage. Dit komt omdat zij de hoogst mogelijke verkoopprijs prioriteit geven. De makelaar is in dit geval extra gemotiveerd om een goede verkoopprijs te realiseren, omdat zijn beloning hiervan afhankelijk is.

4 feitjes over makelaars in Voorburg

 • Wanneer je een huis in Voorburg verkoopt met behulp van een makelaar, kun je rekenen op een toename van 12% in de verkoopwaarde, vergeleken met wanneer je het huis zonder een makelaar zou verkopen.
 • In Voorburg kunnen er flinke afwijkingen zitten in hoe verschillende verkoopmakelaars de waarde van jouw woning inschatten. Deze inschattingen kunnen zelfs tot 34.000 euro verschillen. Je kan een gratis en nauwkeurige waardebepaling aanvragen om een beter idee te krijgen van jouw huis waarde.
 • De gemiddelde courtage van de duurste makelaar in Voorburg is 1,50%. Maar de meeste makelaars in de stad vragen een veel lagere courtage, waarmee je dus significant kunt besparen op makelaarskosten.
 • Voordat ze een definitieve keuze maken, vragen de meeste woningverkopers in Voorburg gemiddeld om advies aan 3 verschillende makelaars. Als je deze aanpak wilt volgen, kun je gemakkelijk verkoopadvies aanvragen bij verschillende makelaars.

Wat levert de beste makelaar in Voorburg op?

Er zijn flinke verschillen in de prestaties van de verschillende makelaars in Voorburg. De juiste keuze voor een makelaar kan significant bijdragen aan jouw verkoopervaring. Als voorbeeld: een ervaren makelaar kan je helpen bij het vaststellen van de juiste vraagprijs, waardoor je woning sneller verkocht kan worden.

De beste makelaars in Voorburg onderscheiden zich op de volgende cruciale punten:

 • Uit onze statistieken blijkt dat de beste makelaars in Voorburg huizen gemiddeld voor een hoger bedrag verkopen dan hun concurrenten. Wanneer we rekening houden met het prijssegment van de woning, halen ze zelfs gemiddeld een bedrag van € 13.822 boven de gemiddelde verkoopprijzen.
 • Daarnaast valt op dat de beste makelaars in Voorburg woningen gemiddeld aanzienlijk sneller verkopen - tot wel 15 dagen sneller dan andere makelaars. Onze gegevens suggereren dat dit komt doordat deze makelaars de huizen correct waarderen, waardoor ze snel een passende koper kunnen vinden.

De beste makelaar in Voorburg vinden

Als je van plan bent om jouw woning in Voorburg te verkopen, kan het verrassend zijn hoe verschillend makelaars dit aanpakken. De manier waarop elke makelaar jouw huis op waarde schat en de tarieven die zij hanteren, kunnen namelijk flink uiteenlopen.

Daarom loont het om makelaars te vergelijken. Door jouw adres, situatie en voorkeuren aan te geven, kun je een selectie krijgen van de meest geschikte makelaars voor jou. Zo kun je een gedetailleerd overzicht krijgen van hun tarieven, verkoopstrategieën en de waardebepaling van jouw woning. Op deze manier krijg je een compleet beeld en kun je de makelaar kiezen die het beste aan jouw verwachtingen voldoet.

Waar moet je op letten bij makelaars in Voorburg?

In deze tekst belichten we vijf belangrijke aandachtspunten bij het kiezen van een makelaar in Voorburg voor de verkoop van je huis:

Ervaring en expertise

Kies voor een makelaar met een bewezen trackrecord in Voorburg. Ervaring in de lokale markt is essentieel voor een optimale verkoop.

Kostenstructuur

Controleer altijd de kostenstructuur van de makelaar. Deze kan variëren, het is dus belangrijk dat je precies weet wat je kunt verwachten.

Verkoopstrategie

Een makelaar moet een duidelijke verkoopstrategie hebben. Hierbij kun je denken aan promotie, bezichtigingen en snelle verkoop technieken.

Communicatie

Helderheid in communicatie is zeer belangrijk. Je moet altijd weten waar je aan toe bent en de makelaar moet goed bereikbaar zijn.

Contractuele afspraken

Bestudeer zorgvuldig de contractvoorwaarden voordat je met een makelaar in zee gaat. Zorg dat je weet wat je rechten en verplichtingen zijn.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

De Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen NVM U.A., kortweg NVM, is een belangenorganisatie die opgericht werd in 1898. Deze vereniging heeft als belangrijkste doel: haar leden ondersteunen in hun makelaardij- en taxatiepraktijk.

Voorburg is rijkelijk bediend met NVM-makelaars, die je kunnen begeleiden bij zowel de aankoop als verkoop van jouw woning. Een keuze voor een NVM-makelaar biedt zekerheid, omdat ze strikte kwaliteitseisen hanteren. Hetzelfde geldt voor makelaars die aangesloten zijn bij VBO of VastgoedPRO.

Door de keuze voor een makelaar van NVM, krijg je bijvoorbeeld een betrouwbaar taxatierapport dat door alle banken wordt erkend. Bij NVM-, VBO- en VastgoedPRO-makelaars kun je erop vertrouwen dat ze een realistische woningwaarde bepalen.

Wat doet een makelaar in Voorburg?

Een makelaar in Voorburg helpt je bij verschillende aspecten van de verkoop van je woning. Dit kan gaan van waardering tot onderhandelen en het afsluiten van de koopovereenkomst.

Met zijn of haar uitgebreide kennis van de vastgoedmarkt in Voorburg, voorziet de makelaar je van waardevol advies afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Door hun contacten en ervaring kunnen ze de verkoopopties uitbreiden, wat het proces versnelt.

 • Ondersteuning bij woningwaardering
 • Advies over verkoopstrategieën
 • Hulp bij het opstellen van verkoopadvertenties
 • Onderhandelen over de verkoopprijs
 • Begeleiding bij het sluiten van de koopovereenkomst

Waarom een makelaar in Voorburg inschakelen?

Als je je huis in Voorburg wilt verkopen, kan een makelaar je veel werk uit handen nemen en zorgen voor meer winst. De makelaar kent de markt in Voorburg op zijn duimpje en weet precies hoe je woning gepositioneerd moet worden om de beste prijs te krijgen. Daarnaast kan de makelaar je veel tijd besparen door het overnemen van allerlei taken die komen kijken bij de verkoop van een woning.

Stap 1: Waardebepaling en verkoopstrategie

De eerste stap in het proces is de waardebepaling van je woning. De makelaar komt bij je thuis, maakt kennis met de woning en bepaalt de marktwaarde. Op basis hiervan stelt de makelaar een verkoopstrategie op om zo veel mogelijk winst te genereren.

Stap 2: De woning verkoopklaar maken

In deze fase zal de makelaar je adviseren over hoe je woning het beste gepresenteerd kan worden. Dit kan gaan over kleine reparaties, schilderwerk, maar ook over het stylen en fotograferen van je woning voor de verkoop.

Stap 3: Woning promotie

Vervolgens gaat de makelaar de woning actief promoten. Dit gebeurt door middel van een verkoopadvertentie op verschillende websites, sociale media en in zijn netwerk. Hierbij wordt ook een open huis georganiseerd om geïnteresseerde kopers de woning te laten bezichtigen.

Stap 4: Begeleiding bij de verkoop

Tot slot zal de makelaar je begeleiden bij de verkoop. Hij regelt de onderhandelingen met potentiële kopers, het opstellen van de koopovereenkomst en het overdrachtsproces bij de notaris. Dit geeft je de zekerheid van een correcte afhandeling van de verkoop van je huis in Voorburg.

Informatie over Voorburg

Voorburg is een charmante stad gelegen in de provincie Zuid-Holland. Bekend om zijn rijke historie, vind je hier oude Romeinse forten en prachtige gebouwen.

In de loop der tijd heeft Voorburg zich ontwikkeld tot een bruisende gemeenschap met veel voorzieningen. Naast historische attracties biedt de stad levendige restaurants, winkels en groene parken.

Alles in Voorburg ademt historie en cultuur. Van de Oude Kerk tot het Swaensteyn Museum, er is genoeg te ontdekken en te bewonderen. Het is een stad waar historie en moderniteit samen komen.

Weetje: In de afgelopen jaren zijn de gemiddelde huizenprijzen in Voorburg flink gestegen. Het huidige gemiddelde bedrag bedraagt € 455.042 (update: april 2024). Je kunt de ontwikkeling van de huizenprijzen op onze site volgen. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste trends op de huizenmarkt.

Makelaars in Voorburg vergelijken

Als je op zoek bent naar de juiste makelaar voor de verkoop van je woning, begint het proces met een goede vergelijking. Deze vergelijking moet gebaseerd zijn op de specifieke kenmerken van jouw woning, jouw persoonlijke situatie en jouw voorkeuren.

 • Vergelijken inclusief een gratis waardebepaling
 • Ontvangen van gratis verkoopadvies
 • Lagere makelaarstarieven door vergelijking
 • De beste match met een makelaar op basis van je situatie en voorkeuren

Wat je doel ook is, of je jouw woning nu juist heel snel wilt verkopen of voor een maximale prijs, een goede vergelijking is essentieel. Makelaars schatten woningen namelijk verschillend in qua waarde. Daarom is het verstandig om meerdere makelaars Qua tarieven en dienstverlening met elkaar te vergelijken. Op deze manier krijg je een duidelijk beeld van de marktpositie van jouw woning en ben je beter in staat om een keuze te maken voor de makelaar met de beste prijs/kwaliteit-verhouding. Vergelijken doet je eenvoudig en gratis bij Huis Verkopen.

Vergelijk makelaars in Voorburg Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Voorburg

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Voorburg zijn € 515. Het is aan te raden om bij meerdere makelaars offertes op te vragen, zodat je deze kosten kunt vergelijken.

Door makelaars te vergelijken op zaken als tarieven, verkoopsnelheid en beoordelingen, kies je de makelaar die het beste bij je past. Op Huis Verkopen kun je makelaars in Voorburg eenvoudig vergelijken.

Je kunt makelaarstarieven opvragen bij verschillende makelaars in Voorburg. Vergelijk deze op zaken als courtage, vaste tarieven en eventuele extra kosten.

Als de verkoop van jouw huis in Voorburg niet naar wens verloopt, kan een tweede advies nuttig zijn. Je kunt opnieuw een waardebepaling aanvragen bij een andere makelaar.

De gemiddelde makelaarskosten in Voorburg liggen rond de € 5.096. Denk eraan dat de kosten tussen makelaars kunnen variëren, dus het loont om te vergelijken.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen