Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Voorschoten

Voorschoten is een gewilde woonlocatie en jouw huis verkopen kan een grote stap zijn. Bij HuisVerkopen.nl kun je terecht voor een zorgeloze voorbereiding van jouw verkoop. Laat je bijstaan met informatie, tips en de beste strategieën om je huis in Voorschoten met succes van de hand te doen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Voorschoten

Als je in Voorschoten je huis gaat verkopen, zijn er een aantal cruciale punten waar je op moet letten. Ten eerste is het van belang dat je huis voor een goede prijs wordt verkocht. Hierbij spelen factoren zoals de ligging van de woning, de staat van onderhoud en recente verkopen in de buurt een grote rol. Ten tweede wil je natuurlijk dat je huis zo snel mogelijk verkocht wordt om onnodige kosten en stress te vermijden. Daarnaast wil je een goede makelaar inschakelen die zowel kennis heeft van de lokale markt als van het verkoopproces. Verder wil je niet te veel betalen voor de diensten van de makelaar. Het is dan ook aan te raden om verschillende makelaars met elkaar te vergelijken.

Waarschijnlijk ben je ook benieuwd naar de gemiddelde verkoopsnelheid van woningen in Voorschoten, de gemiddelde verkoopopbrengst en de voordelen van het vergelijken van makelaars. Hoe snel worden huizen in Voorschoten eigenlijk verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst van een huis in Voorschoten? En hoeveel kun je besparen door verschillende makelaars met elkaar te vergelijken? Je vindt hieronder de antwoorden op deze vragen, evenals informatie over het vergelijken van diverse makelaars in Voorschoten. Hier volgen de actuele cijfers over woningverkoop in Voorschoten:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
48 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 580.472
Besparing (gem.)
€ 1.306

Je huis snel verkopen in Voorschoten

Wist je dat woningen in Voorschoten gemiddeld binnen 68 dagen verkocht worden? Dit is sneller dan het landelijk gemiddelde. Maar wellicht wil je jouw woning nóg sneller verkopen. Hiervoor hebben we een aantal tips voor je.

 1. Trek potentiële kopers aan door je woning er op zijn best uit te laten zien. Investeer in een professionele fotograaf voor aantrekkelijke foto's. Zorg daarnaast voor een opgeruimd en schoon huis tijdens bezichtigingen.
 2. Inwinnen van verkoopadvies bij lokale verkoopmakelaars is een slimme stap. Zij kennen de lokale woningmarkt op hun duimpje en kunnen je waardevolle adviezen geven over de juiste prijsstelling en presentatie van je woning.
 3. Zorg dat je woning breed zichtbaar is voor potentiële kopers. Gebruik hiervoor verschillende kanalen zoals een makelaar, online sites en social media. Het bereiken van een groot publiek vergroot de kans op een snelle verkoop.

Tips in Voorschoten

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Voorschoten op?

Momenteel ligt de gemiddelijke verkoopprijs van een huis in Voorschoten op € 580.472 euro. Dit is echter geen vaststaand gegeven, omdat de uiteindelijke verkoopsom van vele factoren afhankelijk is. Het hangt onder andere af van de ligging van de woning, de staat van onderhoud, het bouwjaar en natuurlijk de actuele marktomstandigheden. In juli 2024 kan de situatie dus weer anders zijn dan nu.

Wanneer we kijken naar de prijs per vierkante meter, ligt deze momenteel in Voorschoten op € 5.017 euro. Echter, let op: dit cijfer geeft enkel de gemiddelde prijs van de vierkante meters van het huis zelf weer. De grootte van het perceel wordt hierin niet meegerekend. Daarom is het belangrijk om niet enkel naar deze prijs per vierkante meter te kijken, maar het gehele plaatje mee te nemen in je overwegingen bij het kopen van een huis in Voorschoten.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Voorschoten

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.500
€ 4.800
€ 5.100

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Voorschoten bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Voorschoten.

Feitjes over Voorschoten

 • Voorschoten behoort tot de provincie Zuid-Holland.
 • Het heeft bezienswaardigheden zoals Kasteel Duivenvoorde.
 • De gemeente telt ongeveer 25.000 inwoners.

Tips om je woning te verkopen in Voorschoten

Bent u van plan uw huis in Voorschoten te verkopen en wilt u er zeker van zijn dat u het maximale uit uw verkoop haalt? Het volgen van enkele eenvoudige, maar effectieve tips kan aanzienlijk helpen om uw woning aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers en uw verkoopkansen te vergroten.

 • Opruimen en ontspullen: Houd uw huis netjes en vrij van rommel. Een opgeruimd huis geeft kopers de kans om de ruimtes goed te zien en zich voor te stellen hoe ze het zelf zouden inrichten.
 • Decoratieve aanpassingen: Gebruik neutrale kleuren voor muren en andere grote oppervlakken. Uitbundige stijlen kunnen potentiële kopers afschrikken.
 • Kleine renovaties: Denk bijvoorbeeld aan het vernieuwen van oude kranen of het toevoegen van moderne lichtschakelaars. Dit zijn goedkope verbeteringen die uw huis aantrekkelijker kunnen maken.
 • Tuin onderhoud: Zorg ervoor dat uw tuin er netjes uitziet, het maakt een geweldige eerste indruk. Wellicht is het de moeite waard om een beetje te investeren in nieuwe planten of terrasmeubels.

Ontdek jouw stappenplan in Voorschoten:

 • Speciaal samengesteld voor jouw woning
 • Vermijd het overslaan van relevante stappen
 • Bespaar duizenden euro's door goed te vergelijken
 • Gratis en vrijblijvend, zit nergens aan vast
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Voorschoten?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Voorschoten kost je als verkoper gemiddeld € 7.703. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Voorschoten In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 580.472) € 6.443
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 7.703

Kosten van makelaars in Voorschoten

Wanneer je je huis in Voorschoten wilt verkopen, rekent een makelaar gemiddeld een courtage van 1,11% van de verkoopprijs van je woning. Deze kosten zijn onder andere voor het promoten van je huis, de onderhandelingen en het afhandelen van de juridische zaken. Let op: er zijn ook makelaars die een vast tarief hanteren, ongeacht de verkoopprijs van je huis.

Natuurlijk kijk je naar wat een makelaar kost, maar nog belangrijker is wat een makelaar je oplevert. Een goede makelaar verdient zichzelf immers terug! Ze realiseren vaak een hogere verkoopprijs en besparen je veel tijd en moeite. Ook kunnen zij je helpen met complexe vraagstukken en geven je advies op basis van hun kennis van de lokale markt in Voorschoten.

Lees meer over makelaars in Voorschoten.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Wanneer je jouw woning verkoopt, moet je rekening houden met notariskosten. Deze kostenpost bestaat uit meerdere onderdelen. Het gaat om de kosten van de verkoopakte, maar ook om de doorhaling van de hypotheek.

Over het algemeen brengt het doorhalen van de hypotheek aanzienlijke kosten met zich mee. Deze zijn doorgaans € 350. Het is belangrijk om deze kostenpost niet over het hoofd te zien bij de verkoop van jouw woning.

Onderhoudskosten

Ook de kosten voor het onderhoud van jouw woning zijn een relevante kostenpost. Voordat je jouw huis te koop zet, wil je misschien nog enkele onderhoudswerkzaamheden uitvoeren om de woning in optimale staat te presenteren.

Denk aan het repareren van kleine mankementen, het opknappen van de tuin of het schilderen van de kozijnen. Deze werkzaamheden kunnen aardig in de papieren lopen, dus houd hier rekening mee in jouw budget.

Advertentiekosten

Om jouw woning onder de aandacht van potentiële kopers te brengen, zul je moeten adverteren. De kosten voor het plaatsen van een advertentie variëren, afhankelijk van het platform dat je hiervoor kiest.

Daarbij kan het ook lonen om professionele foto's en plattegronden te laten maken, opdat je de woning op de meest aantrekkelijke wijze presenteert. Ook deze kosten vormen een onderdeel van de advertentiekosten.

Wanneer mijn huis verkopen in Voorschoten?

Als je overweegt om je huis in Voorschoten te verkopen, dan lijkt juli 2024 een geschikt moment te zijn. Veelvuldig gaan er geluiden op over een gunstige woningmarkt, maar het is vaak lastig om te bepalen of dit ook geldt voor jouw specifieke situatie en locatie. Daarom is het verstandig om altijd een lokale Voorschotense makelaar te raadplegen. Zij hebben een goed beeld van de markt en kunnen je voorzien van gepersonaliseerde informatie.

Vraag je je af of de huidige periode echt zo gunstig is als beweerd wordt? Het meest betrouwbare antwoord op die vraag krijg je van een makelaar die de Voorschotense markt op zijn duimpje kent. Zij zijn dag in dag uit bezig met de lokale woningmarkt en weten wat er speelt. Dus maak gebruik van hun expertise en laat je adviseren over het beste moment van verkoop voor jouw huis.

Vergelijk makelaars in Voorschoten Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Het verkopen van een huis kan ingewikkeld en stressvol zijn, daarom biedt Huis Verkoven een helder en handig stappenplan. Met dit stappenplan op maat worden alle stappen helder uitgelegd en kunnen de voorbereidingen voor de verkoop van jouw woning eenvoudiger verlopen. Dit scheelt je niet alleen veel tijd, maar geeft je ook meer zekerheid, omdat je er zeker van kunt zijn dat je geen enkele belangrijke stap mist. Je kunt dit stappenplan gratis en op jouw gemak doorlopen via de website van Huis Verkoven.

Vergelijk makelaars

Op Huis Verkopen is het mogelijk makelaars te vergelijken. Wanneer je de verschillende makelaars in Voorschoten vergelijkt, kun je een weloverwogen keuze maken. Naast de vergelijkingsmogelijkheden, biedt de website ook opties om online makelaarstarieven op te vragen.

Besparen op kosten

Door het opvragen van makelaarstarieven zorg je ervoor dat je kunt besparen op makelaarskosten. De diensten van Huis Verkopen zijn volledig gratis en onafhankelijk, je krijgt dus op een handige en kosteloze manier inzicht in de beste deal.

Inzicht in lokale specialisten

Huis Verkopen biedt niet alleen inzicht in makelaars, maar ook in andere lokale specialisten in Voorschoten. Van verhuizers tot aan woningstylisten, bij Huis Verkopen zie je direct welke specialisten er allemaal beschikbaar zijn in jouw regio.

Data en prestaties

Huis Verkopen heeft veel data over makelaars en hun prestaties. Met deze data helpen we jou bij het maken van de beste keuze voor een makelaar in Voorschoten. Wordt het tijd om te starten? Volg ons handige stappenplan en begin met een goede voorbereiding van de verkoop van je huis.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Voorschoten

De eerste stap is het bepalen van de waarde van je woning. Door een waardebepaling aan te vragen krijg je inzicht in de huidige marktwaarde van je huis in Voorschoten, daarbij rekening houdend met factoren zoals de staat van het huis en de locatie.

Je kunt de beste makelaar vinden door verschillende makelaars in Voorschoten te vergelijken op basis van hun diensten, ervaring en tarieven. De tool op deze pagina kan je helpen bij het vinden van de beste makelaar voor de verkoop van jouw huis.

Er zijn verschillende strategieën om je huis snel te verkopen. Op deze pagina worden verschillende tips gegeven om het verkoopproces in Voorschoten te versnellen.

De kosten voor het verkopen van je huis in Voorschoten kunnen variëren op basis van verschillende factoren, zoals de makelaarstarieven en de kosten voor eventuele verbeteringen aan je woning. Meer over deze kosten vind je op de pagina kosten huis verkopen.

Hoewel verkoop momenteel een betere keuze lijkt gezien de hoge vraag naar woningen, kan een makelaar in Voorschoten jou het beste adviseren op basis van jouw persoonlijke situatie en de huidige vastgoedmarkt. Vraag hier verkoopadvies aan bij een lokale makelaar.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen