Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Leidschendam

Sta je op het punt je woning in Leidschendam te verkopen? De huizenmarkt is uitdagend en vol kansen. Op onze website vind je nuttige informatie en tips om je pad naar verkoop succesvol te navigeren.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Leidschendam

Als woningverkoper in Leidschendam heb je diverse doelen wanneer je jouw huis gaat verkopen. Waarschijnlijk wil je een zo hoog mogelijke verkoopprijs realiseren. Ook is het van belang dat de woning niet te lang te koop staat en snel wordt verkocht. Het kan daarnaast belangrijk voor je zijn om tijdens het verkoopproces volledige controle te hebben en dat alles naar wens verloopt. Bovendien wil je absoluut niet te veel kosten maken tijdens de verkoop.

Misschien vraag je jezelf nu af: hoe snel worden huizen in Leidschendam verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst van woningen in deze buurt? En hoeveel kun je besparen door makelaars te vergelijken? Een goed startpunt voor antwoorden is een gratis verkoopadvies bij een makelaar. Hier volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in Leidschendam:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
60 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 458.470
Besparing (gem.)
€ 1.215

Je huis snel verkopen in Leidschendam

In Leidschendam worden woningen snel verkocht. Je woning staat gemiddeld 58 dagen te koop. Wil je dat proces versnellen? Hieronder delen we een aantal waardevolle tips.

 1. Vraag een waardebepaling aan. Een realistische vraagprijs trekt meer potentiële kopers aan. Je kunt een gratis waardebepaling aanvragen bij een lokale makelaar, zodat je een goede startpositie hebt.
 2. Presenteer je huis zo aantrekkelijk mogelijk. Opruimen, schoonmaken en kleine reparaties uitvoeren geven je huis een verzorgde uitstraling. Maak mooie foto's voor de presentatie op de website, hiermee trek je meer potentiële kopers aan. Details hierover vind je op onze tipspagina.
 3. Ga voor een energielabel. Een goed energielabel kan bijdragen aan een snellere verkoop van je huis. Je kunt een energielabel hier aanvragen. Het geeft potentiële kopers een indicatie van de energiezuinigheid van je woning.
Huis verkopen Leidschendam tips

Tips in Leidschendam

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Leidschendam op?

Huizen in Leidschendam worden momenteel gemiddeld verkocht voor een prijs van € 458.470. Deze prijs is afhankelijk van verschillende zaken, waarvan de grootte en conditie van de woning, ligging en de vraag- en aanbodsituatie de belangrijkste zijn. Er zijn altijd uitschieters naar boven en onderen, waardoor prijzen sterk kunnen variëren.

Als je kijkt naar de gemiddelde prijs per m2 in Leidschendam, dan bedraagt deze momenteel € 4.154. Natuurlijk spelen ook hier verschillende factoren een rol, zoals de gewilde wijken en de kwaliteit van de woning. Gezien de huisprijzen op de huidige woningmarkt, is het goed om je bewust te zijn van deze gemiddelde prijzen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Leidschendam

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.700
€ 4.000
€ 4.300

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Leidschendam bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Leidschendam.

Feitjes over Leidschendam

 • Leidschendam heeft het grootste winkelcentrum van NL: Mall of the Netherlands.
 • De plaats ligt in de provincie Zuid-Holland en telt 73.482 inwoners.
 • Het Huygenskwartier is een historisch en bruisend deel van Leidschendam.

Tips om je woning te verkopen in Leidschendam

Je hebt besloten je huis in Leidschendam te verkopen en je bent klaar voor de volgende stap. Deze markt kan echter uitdagend zijn. Gelukkig hebben wij enkele nuttige tips samengesteld om het verkoopproces zo soepel mogelijk te laten verlopen.

 • Fotografie: Investeer in professionele fotografie. Kwalitatief sterke foto's trekken meer potentiële kopers aan op online platforms. Ze stellen je woning en zijn charmes in de beste licht.
 • Prijsstelling: Zorg voor de juiste prijsstelling. Onderzoek vergelijkbare huizen in je omgeving en vraag eventueel een taxateur. Overprijs je huis niet, dit kan kopers afschrikken.
 • Onderhoud: Voer alle nodige reparaties en onderhoudstaken uit. Een goed onderhouden huis is veel aantrekkelijker voor potentiële kopers. Een vers laagje verf kan ook wonderen doen.
 • Huisopruiming: Verminder de rommel in je huis. Potentiële kopers moeten zichzelf kunnen visualiseren in jouw huis. Door persoonlijke spullen te minimaliseren, maak je het hen gemakkelijker.
 • Marketing: Schakel een professionele makelaar in om je huis op de markt te brengen. Ze hebben toegang tot netwerken en platformen die je kunnen helpen bij het bereiken van een groter publiek.

Ontdek jouw stappenplan in Leidschendam:

 • Specifiek op jouw woning aangepast stappenplan
 • Gratis en interactieve begeleiding bij verkoop
 • Optie tot waardeverhoging van je woning
 • Bespaar duizenden euro's door te vergelijken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Leidschendam?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Leidschendam kost je als verkoper gemiddeld € 7.367. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Leidschendam In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 458.470) € 4.951
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 7.367

Kosten van makelaars in Leidschendam

Als je van plan bent je huis in Leidschendam te verkopen, is het goed om te weten wat de gemiddelde kosten zijn van een makelaar. De courtage, de meest voorkomende kosten van een makelaar, is meestal een percentage van de verkoopprijs van je woning. Deze courtage bedraagt gemiddeld 1,08% van de verkoopprijs. Dit percentage kan echter sterk variëren per makelaar.

Omdat de gemiddelde verkoopprijs in Leidschendam momenteel € 458.470 is, betekent een courtage van 1,08% dat je gemiddeld € 4.951 aan makelaarskosten kwijt bent. Maar let op, naast courtage kunnen makelaars ook andere kosten in rekening brengen. Het is dus belangrijk om verder te kijken dan alleen de makelaarskosten wanneer je op zoek gaat naar een geschikte makelaar voor de verkoop van je woning.

Lees meer over makelaars in Leidschendam.

Andere kosten bij verkoop

Verbeterkosten

Voordat je je huis te koop zet, is het vaak nodig om enkele verbeteringen of reparaties uit te voeren. Hieronder valt bijvoorbeeld het opknappen van achterstallig onderhoud. Dit soort werkzaamheden kunnen de verkoopwaarde van je huis verhogen en de kans op verkoop vergroten.

De noodzaak en de kosten van deze verbeteringen kunnen sterk variëren. Een lik verf kan bijvoorbeeld al voor een frissere uitstraling zorgen. Maar het kan ook nodig zijn om grotere reparaties uit te voeren. Denk hierbij aan het vervangen van een verouderde keuken of badkamer.

Notariskosten

Ook notariskosten zijn onderdeel van het verkoopproces van je huis. Notariskosten zijn de kosten die je betaalt voor de juridische afhandeling van de verkoop. Hieronder vallen onder andere de kosten voor het opmaken van de koopakte en de overdrachtsakte.

De notariskosten kunnen per notaris sterk verschillen. Het is verstandig om vooraf offertes aan te vragen bij verschillende notariskantoren. Zo krijg je een goed beeld van de kosten en kun je gemakkelijker een keuze maken.

Verhuiskosten

Verhuiskosten zijn een belangrijk onderdeel van de kostenposten bij de verkoop van je huis. Zelfs als je besluit om zelf te verhuizen, moet je rekening houden met bepaalde uitgaven, zoals de kosten voor transport en inpakmaterialen.

Vergeet ook niet om rekening te houden met de kosten van een tijdelijke woonruimte of opslagruimte, als daar sprake van is. Lees hier meer over deze kosten en alle andere kosten waar je als woningverkoper mee te maken kunt krijgen. Zo houd je overzicht en voorkom je onaangename verrassingen.

Wanneer mijn huis verkopen in Leidschendam?

Het lijkt er op dat april 2024 een goed moment is om jouw huis in Leidschendam te verkopen. De woningmarkt is namelijk volop in beweging en er is een hoge vraag naar woningen. Dit betekent doorgaans dat je sneller een koper voor je huis kunt vinden.

Je vraagt je wellicht af of alle makelaars dezelfde mogelijkheden zien in deze markt. Het antwoord is nee, elke makelaar heeft zijn specifieke visie en strategie. Het loont dus om makelaars te vergelijken en te zoeken naar de makelaar die het beste aansluit op jouw situatie en verwachtingen. Deze kan je helpen jouw woning succesvol te verkopen.

Vergelijk makelaars in Leidschendam Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

De verkoop van jouw huis kan aanvoelen als een ontmoedigende taak, maar met het stappenplan van Huis Verkopen wordt het een stuk eenvoudiger. Dit handige stappenplan neemt jou stap voor stap mee door het verkoopproces. Je krijgt direct inzicht in wat er allemaal komt kijken bij het verkopen van jouw woning en je weet zeker dat je niets belangrijks over het hoofd ziet. Slimme keuzes maken met betrekking tot jouw woningverkoop was nog nooit zo gemakkelijk.

Statistieken van makelaars in Leidschendam

We vergelijken makelaars uit jouw regio op prestatiegrootheden zoals verkoopopbrengst en -snelheid. Hierdoor kun jij met vertrouwen de beste makelaar selecteren voor jouw situatie. Nooit meer zorgen over het vinden van de juiste makelaar, dat regelen wij voor jou.

Kostenbesparend stappenplan

Met ons stappenplan kun je dienstverleners zoals makelaars en energieadviseurs vergelijken op hun tarieven en beschikbaarheid. Dit betekent een directe besparing op jouw makelaarskosten. Wij staan aan jouw kant en zorgen ervoor dat je nooit te veel betaalt.

100% onafhankelijk platform

We zijn het grootste en 100% objectieve platform op het gebied van woningverkoop. We bestrijden misinformatie in de markt en stellen altijd jouw belang als verkoper voorop. Onze onafhankelijkheid garandeert dat jij altijd de beste keuze maakt.

Altijd overzichtelijk geregeld

Ons interactieve stappenplan biedt jou een totaaloverzicht tijdens het verkoopproces. Regel alles op één plek, blijf goed geïnformeerd en vink elke voltooide stap eenvoudig af. Huis Verkopen maakt het regelen van de verkoop van jouw huis moeiteloos en overzichtelijk.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Leidschendam

De eerste stap bij verkoop van je huis is het vaststellen van de vraagprijs. Dit kun je doen door een waardebepaling door een makelaar aan te vragen. Deze makelaar kijkt naar de staat van je huis en naar vergelijkbare huizen in Leidschendam die recent verkocht zijn.

Er zijn meerdere manieren om je huis op te laten vallen tussen de andere huizen die te koop staan in Leidschendam. Denk aan strakke foto's, een aantrekkelijke omschrijving en de juiste vraagprijs. Ook kun je overwegen om extra te investeren in marketing. Bekijk op deze pagina meer tips om je huis te verkopen.

De kosten van een makelaar kunnen variëren, gebaseerd op diensten die ze aanbieden en tarieven die ze hanteren. Door makelaars te vergelijken kun je een goede inschatting maken van de gemiddelde kosten in Leidschendam.

Als je je huis in Leidschendam snel wil verkopen, is het belangrijk om je huis klaar te maken voor verkoop, een realistische vraagprijs te hebben en goede marketing in te zetten. Bezoek deze pagina voor meer tips om je huis snel te verkopen.

Er zijn verschillende manieren om de verkoopprijs van je huis in Leidschendam te verhogen. Denk aan het opknappen en moderniseren van oude elementen in je huis. Ook het verduurzamen van je huis kan de waarde verhogen. Lees hier meer tips om je huis voor de hoogste prijs te verkopen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen