Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Delft

Plan je jouw huis in Delft te verkopen? Het kan een overweldigende taak lijken, maar met de juiste begeleiding en strategie, is het proces eenvoudiger dan je denkt. Met een goede voorbereiding en de juiste instelling wordt het verkopen van je woning een succesvolle ervaring.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Delft

Als woningverkoper in Delft heb je verschillende doelen bij het verkopen van jouw huis. Allereerst wil je natuurlijk de hoogst mogelijke verkoopprijs behalen voor je woning. Dit is immers de manier om het meeste uit je investering te halen. Daarnaast wil je de verkoop ook vlot laten verlopen. Wellicht sta je te trappelen om een nieuwe start te maken in een andere stad of een andere woning. Het snel van de hand doen van je huidige huis vormt de sleutel tot deze nieuwe fase in je leven.

Nu vraag je je mogelijk af: wat zijn de verkoopsnelheden van huizen in Delft? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst en hoe kun je door vergelijk van makelaars mogelijk kosten besparen? Voor een handig overzicht van hoe je dit proces kunt aanpakken, kun je het stappenplan voor de verkoop van een woning in Delft gebruiken. Bereid je voor op wat komen gaat en ontdek de actuele cijfers van de woningmarkt in Delft hieronder:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
46 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 424.115
Besparing (gem.)
€ 1.103

Je huis snel verkopen in Delft

In Delft weet men een woonstee vaak redelijk snel te verkopen. Op dit moment is het gemiddelde 52 dagen. Natuurlijk wil je jouw huis zo optimaal mogelijk in de markt zetten. Daarom geven we je graag een drietal tips voor het versnellen van dit proces.

 1. Vraag meerdere makelaars om een gratis waardebepaling van je huis. Op deze manier krijg je diverse perspectieven en heb je meer kans op een realistische vraagprijs die potentiële kopers aanspreekt.
 2. Werk aan de presentatie van je huis. Ruim op, repareer kleine mankementen en zorg voor een aantrekkelijke inrichting. Dit hoeft geen complete metamorfose te zijn, kleine aanpassingen kunnen een groot verschil maken.
 3. Onderzoek welke verkoopstrategie het beste past bij jouw huis en de huidige markt. Dit kun je baseren op jouw ervaring, de ervaring van anderen en professioneel advies. Heb je een populair type huis in een gewilde buurt? Dan zou een biedingsprocedure wel eens succesvol kunnen zijn.

Tips in Delft

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Delft op?

Als je van plan bent om een huis te verkopen in Delft, is het interessant om te weten dat de gemiddelde verkoopprijs momenteel € 424.115 bedraagt. Echter, de prijs waarvoor een huis wordt verkocht kan sterk variëren. Dit is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de staat van de woning, de locatie en de grootte van het perceel.

Bij het bepalen van jouw vraagprijs, kan het helpen om te kijken naar de gemiddelde prijs per vierkante meter in Delft. Deze ligt momenteel op € 4.596. Het is echter belangrijk om te onthouden dat jouw woningwaarde niet enkel wordt bepaald door de prijs per vierkante meter. Tal van andere factoren spelen een rol. Kijk voor een gedetailleerd overzicht van alle factoren die de waarde van een huis beïnvloeden, op onze pagina over woningwaarde.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Delft

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.200
€ 4.500
€ 4.800

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Delft bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Delft.

Feitjes over Delft

 • Delft staat bekend om zijn historische binnenstad met grachten.
 • Het wereldberoemde blauwe aardewerk, Delfts Blauw, komt hier vandaan.
 • De Technische Universiteit Delft is een toonaangevende onderwijsinstelling.

Tips om je woning te verkopen in Delft

Als je jouw huis in Delft wilt verkopen, kan dat best een uitdaging zijn. Door concurrentie op de markt en het specifieke karakter van de stad, moet je creatief zijn en je onderscheiden. Hier zijn enkele essentiële tips die je kunnen helpen bij een succesvolle verkoop.

 • Historisch karakter: Geef de potentiële kopers een extra reden om voor jouw huis te kiezen door de historische elementen van het huis, en de context daarvan in Delft, uit te lichten.
 • Anecdotes: Als je originele en persoonlijke verhalen over het huis deelt, kunnen bezoekers zich makkelijker inbeelden dat ze het huis bewonen. Dit kan hun koopintentie vergroten.
 • Buurtonderzoek: Vul de info van de makelaar aan met je eigen, authentieke ervaringen van het wonen in jouw Delftse buurt. Potentiële kopers kunnen deze info waarderen.
 • Unieke invalshoeken: Verkoop niet alleen een huis, maar een lifestyle. Presenteer je huis als een plek waar dromen werkelijkheid worden. Dit door de potentiële nieuwe inwoners bijvoorbeeld een dagje uit in en rond Delft te laten ervaren.
 • Duurzaamheid: Met de toenemende focus op duurzaamheid, vergroot je de aantrekkelijkheid van je huis door energiebesparende maatregelen, zoals zonnepanelen of goede isolatie, te benadrukken.

Ontdek jouw stappenplan in Delft:

 • Het stappenplan is op maat voor jouw woning
 • Voorkom overslaan van relevante stappen bij verkoop
 • Keuze uit verschillende optionele stappen
 • Bespaar duizenden euro's door goed te vergelijken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Bezienswaardigheden in Delft

Het charmante en historische Delft, met haar aantrekkelijke bezienswaardigheden, maakt de stad zeer aantrekkelijk voor potentiële huizenkopers. De culturele rijkheid en het levendige stadsgezicht dragen bij aan een unieke woonbeleving, wat de verkoop van uw huis ongetwijfeld zal bevorderen.

De onderstaande bezienswaardigheden in Delft dragen bij aan de aantrekkelijkheid van de stad voor huizenkopers:

 • De Oude Kerk: Dit imposante bouwwerk uit de 13e eeuw geeft een historische touch aan Delft en biedt regelmatig concerten en tentoonstellingen.
 • Het Prinsenhof: Deze voormalige residentie van Willem van Oranje is tegenwoordig een museum en biedt een kijkje in de roemrijke geschiedenis van de stad.
 • De Koninklijke Porceleyne Fles: Bij dit monumentale pand leren bezoekers alles over de Delftse blauwe keramische traditie, wat bijdraagt aan de culturele rijkdom van de stad.
 • De Nieuwe Kerk: Met zijn beroemde toren biedt deze kerk een fantastisch uitzicht over de stad, een constante herinnering aan de sfeervolle setting van Delft.
 • De Botanische tuin van TU Delft: Deze groene oase is niet alleen een trekpleister voor toeristen, maar biedt ook inwoners een rustige plek voor recreatie.

Wat kost een huis verkopen in Delft?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Delft kost je als verkoper gemiddeld € 6.237. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Delft In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 424.115) € 4.877
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.237

Kosten van makelaars in Delft

Je zult ontdekken dat de meeste makelaars in Delft opstartkosten rekenen voor het verkopen van een woning. Deze kosten zijn een forfaitair bedrag dat wordt gebruikt om de voorbereidende werkzaamheden voor de verkoop van je huis te dekken. De gemiddelde opstartkosten bedragen doorgaans € 515.

Vervolgens rekenen makelaars een courtage, die wordt uitgedrukt als een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs van je woning. In Delft is de gemiddelde courtage meestal 1,15% van de verkoopprijs. Omdat de tarieven van makelaars kunnen variëren, is het verstandig om verschillende offertes te vergelijken voordat je een definitieve keuze maakt.

Lees meer over makelaars in Delft.

Andere kosten bij verkoop

Overzicht verkoopkosten

Er zijn meer kosten aan de verkoop van je huis verbonden dan alleen die van de makelaar. Het is belangrijk om een goed overzicht te hebben van de diverse kosten die je kunt verwachten. Deze kosten kunnen namelijk behoorlijk variëren en een onverwachte kostenpost kan je flink uit je budget halen.

De kosten zijn bijvoorbeeld afhankelijk van de woningeisen, of er onderhandeld moet worden en eventuele kosten voor marketing. Daarnaast kunnen kosten voor onderhoud of verkoopstyling ook meespelen. Je bent erbij gebaat om onaangename financiële verrassingen te voorkomen.

Het energielabel

Wanneer je een huis verkoopt, is een definitief energielabel verplicht. De kosten hiervoor verschillen per uitgeeft, maar zijn over het algemeen niet hoog. Je kunt op de pagina energielabel controleren checken of jouw woning al over een geldig energielabel beschikt.

Hiermee geef je inzicht in de energiezuinigheid van je huis. Dit kan een positief effect hebben op de verkoop, vooral als je huis een gunstig energielabel heeft. Zonder zo'n label riskeer je een boete, dus het is een kleine maar belangrijke investering.

Verkoopstyling en onderhoud

Met verkoopstyling en klein onderhoud kan je je woning in een zo aantrekkelijk mogelijk daglicht stellen voor potentiële kopers. Een fris likje verf hier, wat kleine herstelwerkzaamheden daar, het kan het verschil maken tussen een snelle verkoop en lang wachten.

Gemiddeld liggen de kosten voor deze vorm van voorbereiding op de verkoop rond de € 875 euro. Dit is een richtlijn, het precieze bedrag is afhankelijk van het te investeren onderhoud. Bedenk dat een goed onderhouden en aantrekkelijk gepresenteerde woning een hogere verkoopprijs kan opleveren.

Wanneer mijn huis verkopen in Delft?

Is juni 2024 een goed moment om jouw huis in Delft te verkopen? Dat zou heel goed kunnen. De woningmarkt is dynamisch en de vraag naar huizen blijft immer groot, waardoor het wel eens een geschikt moment zou kunnen zijn om jouw huis van de hand te doen.

Vraag je je af wanneer je dan het beste kunt beginnen met oriënteren op de verkoop? Het antwoord is simpel: je kunt eigenlijk niet vroeg genoeg beginnen. Hoe eerder je start met het vergaren van informatie, hoe meer tijd je hebt om de juiste beslissingen te nemen en de beste voorbereidingen te treffen.

Vergelijk makelaars in Delft Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Sta je op het punt om je huis te verkopen en zoek je een manier om dit zo gemakkelijk en efficiënt mogelijk te doen? Dan ben je bij Huis Verkopen aan het juiste adres. Wij bieden een overzichtelijk stappenplan dat je leidt van voorbereiding tot de uiteindelijke verkoop van je woning. Dit stappenplan is speciaal ontworpen om je te helpen bij het maken van de juiste keuzes, zodat je volledig voorbereid de verkoop in kan gaan. Het gebruik van het stappenplan heeft al duizenden mensen per maand geholpen bij het regelen van hun woningverkoop, het is toch slim om daar ook gebruik van te maken?

Eenvoudig regelen van je woningverkoop

Met behulp van Huis Verkopen kan je heel gemakkelijk alles regelen wat komt kijken bij de verkoop van je woning. Of je nu een energielabel moet regelen of een makelaar moet vinden, het platform zorgt ervoor dat je alles op één plek kan regelen. Gratis en vrijblijvend!

De beste dienstverleners in Delft

Woon je in Delft en ben je op zoek naar de beste specialisten voor de verkoop van je huis? Huis Verkopen helpt je eenvoudig de beste dienstverleners te vinden. Zo betaal je nooit te veel en krijg je altijd de beste service.

Snel of maximale prijs?

Of je jouw woning nu heel snel of juist voor een maximale prijs wilt verkopen, Huis Verkopen helpt je de juiste keuzes te maken. Met de handige informatie en tips van het platform, maak je jouw verkoopproces zo efficiënt mogelijk.

Vergelijken en kosten besparen

Het vergelijken van specialisten was nog nooit zo eenvoudig. Met Huis Verkopen krijg je direct een overzicht van de beste dienstverleners voor de laagste prijs. Zo bespaar je kosten en pak je de verkoop van je woning in Delft zo slim mogelijk aan.

Appartement verkopen in Delft

Het verkopen van een appartement in Delft vraagt om een andere aanpak dan een woonhuis. De woningwaarde hangt bij een appartement veelal samen met de bijbehorende vereniging van eigenaren, het uitzicht en de beschikbaarheid van een lift. Let hier goed op bij het bepalen van je verkoopprijs; het kan een wereld van verschil maken.

Bij het verkopen van jouw appartement is het ook handig om de sterke punten van het appartement zelf te benadrukken, zoals een recente renovatie of energiezuinige apparatuur. Maar denk ook aan de unieke voordelen van wonen in Delft; de historische charme, het rijke culturele aanbod en de centrale ligging kunnen voor veel potentiële kopers aantrekkelijk zijn. Met zulke pluspunten weet je zeker dat jouw appartement niet ongemerkt blijft!

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Delft

Je hebt diverse documenten nodig zoals het eigendomsbewijs, identificatiebewijs, energielabel, VvE-documenten (indien van toepassing) en verklaringen zoals de lijst van zaken en vragenlijst. Een volledig overzicht vind je op onze documentenpagina.

De snelheid waarmee je je huis verkoopt is afhankelijk van diverse factoren zoals de vraag in de markt en de staat van de woning. Lees meer over de gemiddelde verkooptijden op onze specifieke pagina.

De vraagprijs van je huis bepaal je onder andere op basis van de huidige markt, de staat van je huis en vergelijkbare woningen in jouw buurt. Je kunt de vraagprijs ook samen met een makelaar bepalen.

De beste aanpak varieert per situatie. Overwegingen zijn de staat van de woning, de vraag naar soortgelijke woningen en jouw persoonlijke omstandigheden. Het kan verstandig zijn om een professionele makelaar in te schakelen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen