Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Schiedam

Wil je jouw woning in Schiedam verkopen en vraag je je af hoe je dit het beste aan kunt pakken? We staan klaar om je bij te staan in dit proces. Met onze slimme tips en handige informatie maken we de verkoop van je woning zo eenvoudig mogelijk.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Schiedam

Wanneer je je huis gaat verkopen in Schiedam, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Ten eerste wil je natuurlijk een goede prijs voor je woning ontvangen. Vervolgens wil je niet te veel betalen voor de makelaar die je helpt met de verkoop. Tot slot wil je jouw huis bij voorkeur zo snel mogelijk verkopen, zodat je geen dubbele woonlasten hebt.

Zou je niet willen weten hoe snel woningen in Schiedam gemiddeld worden verkocht, en wat de gemiddelde verkoopopbrengst is? Hoeveel geld zou je kunnen besparen door makelaars te vergelijken? De antwoorden op deze vragen kunnen je begeleiden in jouw verkoopproces. Hieronder vind je de actuele cijfers over woningverkoop in Schiedam:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
60 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 319.231
Besparing (gem.)
€ 766

Je huis snel verkopen in Schiedam

In Schiedam worden woningen gemiddeld binnen 63 dagen verkocht. Maar je wilt niet gemiddeld zijn, je wilt je huis sneller verkopen. Hier zijn enkele effectieve tips om je daarmee te helpen.

 1. Realistische vraagprijs: Een optimale vraagprijs vaststellen is essentieel. Een gratis waardebepaling door een makelaar kan je een duidelijk inzicht geven over de potentiële vraagprijs van je woning, waarmee je de kansen op een snelle verkoop vergroot.
 2. Persoonlijke items: Verminder persoonlijke items om de toekomstige eigenaren een blank canvas te geven. Potentiële kopers moeten zichzelf in het huis kunnen voorstellen. Op die manier maak je de woning aantrekkelijker voor een breed scala aan kopers.
 3. Online presentatie: Goede foto's en een uitnodigende beschrijving maken vaak het verschil. Overweeg professionele fotografie om de inzet voor de verkoop van je huis te tonen. Een aantrekkelijke woningpresentatie op het internet kan meer kijkers naar je woning trekken.
Huis verkopen Schiedam tips

Tips in Schiedam

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Schiedam op?

In de stad Schiedam ligt de gemiddelde verkoopprijs van een huis op dit moment rond de € 319.231. Maar de precieze verkoopsom hangt van veel meer factoren af. Denk aan het type woning, de oppervlakte, de locatie binnen Schiedam en de staat van onderhoud.

De gemiddelde prijs per m2 in Schiedam ligt momenteel rond de € 3.463. Om te weten wat je eigen woning waard is, is het zinvol om een waardebepaling aanvragen. Jouw woningwaarde wordt immers bepaald door meer dan alleen de waarde per m2. Zo krijg je exact zicht op wat je huis kan opbrengen in april 2024.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Schiedam

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.100
€ 3.300
€ 3.600

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Schiedam bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Schiedam.

Feitjes over Schiedam

 • Schiedam staat bekend om de productie van jenever.
 • De stad heeft de hoogste windmolens ter wereld.
 • Het historische stadscentrum is een beschermd stadsgezicht.

Tips om je woning te verkopen in Schiedam

Je huis in Schiedam verkopen kan een uitdaging zijn, maar met de juiste tips wordt het proces een stuk eenvoudiger. Het is belangrijk om je huis verkoopklaar te maken en een beroep te doen op je netwerk. Zo verkoop je je huis sneller en mogelijk zelfs tegen een hogere prijs.

 • Presentatie van de woning is enorm belangrijk. Zorg dat je woning er altijd schoon en opgeruimd uitziet tijdens bezichtigingen. Kleine reparaties uitvoeren kan ook een groot verschil maken.
 • Een realistische prijs bepalen is essentieel. Te hoge prijzen schrikken potentiële kopers vaak af. Een taxateur kan je hierbij helpen.
 • Gebruik professionele foto's om je huis te presenteren. Helder, goed belicht en aantrekkelijk beeldmateriaal trekt meer geïnteresseerden.
 • Ga strategisch om met het tijdstip van verkopen. De lente en de zomer zijn vaak de beste tijden om je huis te verkopen.
 • Maak gebruik van je netwerk. Vertel vrienden, familie en collega's dat je je huis verkoopt. Mogelijk kennen zij potentiële kopers.

Ontdek jouw stappenplan in Schiedam:

 • Een persoonlijk stappenplan op basis van jouw woning
 • Eenvoudig bijhouden wat er nog moet gebeuren
 • Voorkom het overslaan van belangrijke stappen
 • Bespaar duizenden euro's door slim te vergelijken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Schiedam?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Schiedam kost je als verkoper gemiddeld € 5.401. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Schiedam In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 319.231) € 3.799
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.401

Kosten van makelaars in Schiedam

Als je van plan bent je huis in Schiedam te verkopen, is het goed om rekening te houden met de gemiddelde kosten die een makelaar hiervoor rekent. De meeste makelaars berekenen opstartkosten bij de verkoop van je huis. Deze kosten bedragen gemiddeld € 515. Hieronder vallen kosten voor bijvoorbeeld fotografie, het opstellen van de woningpresentatie en de promotie van je woning.

Voor het daadwerkelijke verkoopproces rekent een makelaar een courtage. Dit is een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs en kan variëren afhankelijk van factoren zoals jouw type woning en de locatie. In Schiedam bedraagt dit courtage gemiddeld 1,19% van de verkoopprijs. Het is altijd goed om bij verschillende makelaars te informeren wat het courtagepercentage is dat zij hanteren.

Lees meer over makelaars in Schiedam.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopstyling en onderhoud

Naast de kosten van de makelaar kun je ook geld uitgeven aan verkoopstyling en klein onderhoud. Een frisse look en feel van jouw woning maakt het aantrekkelijker voor potentiële kopers. Zo kan een likje verf, het vervangen van oude deurknoppen of het bijwerken van de tuin al een groot verschil maken.

Subtiele styling en onderhoudswerkzaamheden dragen vaak bij aan het ontvangen van betere biedingen. De gemiddelde kosten van deze vorm van voorbereiding zijn € 875. Het is dus zeker het overwegen waard om hier in te investeren als je jouw woning gaat verkopen.

Notariskosten

Niet alleen de kosten van de makelaar, maar ook notariskosten kunnen oplopen als je jouw huis verkoopt. Het doorhalen van jouw hypotheek bij de notaris bijvoorbeeld, brengt kosten met zich mee. Dit is een noodzakelijke stap als je een hypotheek op de woning hebt en deze vrij van lasten wilt verkopen.

De kosten kunnen per notaris verschillen, maar het gemiddelde bedrag voor het doorhalen van een hypotheek is € 350. Dit is belangrijk om mee te nemen in je budgetoverzicht bij het verkopen van je huis.

Energielabel registreren

Bij de verkoop van je woning ben je verplicht een energielabel te laten registreren. Dit label geeft aan hoe energiezuinig jouw huis is. Daarom is het belangrijk om dit op tijd te regelen. Je ontvangt hier uiteindelijk ook een certificaat van die je aan de koper overhandigt.

Het laten registreren van een energielabel brengt kosten met zich mee. Deze kosten variëren, afhankelijk van de omvang van je woning en de complexiteit van het label. Een kleine investering die je - net als de overige kosten - moet incalculeren bij het verkoopproces.

Wanneer mijn huis verkopen in Schiedam?

Denk je na over het verkopen van jouw huis in Schiedam? Het lijkt erop dat april 2024 een gunstig moment kan zijn. Er is een groeiende vraag naar huizen en veel potentiële kopers zijn op zoek naar hun nieuwe thuis. Hierdoor kan het aanbieden van je huis in deze periode leiden tot een snelle verkoop.

Vraag je je af wat dit betekent voor jou? Simpel gezegd, het betekent dat je huis mogelijk aantrekkelijker is voor kopers dan je denkt. Door deze interesse in de markt, kun je je huis vlot verkopen. Profiteer van deze gelegenheid en zet de stap om je huis te koop te zetten!

Vergelijk makelaars in Schiedam Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Verkoop je graag je woning zonder stress en onnodige kosten? Dan ben je bij Huis Verkopen aan het juiste adres. Met ons stappenplan weet je precies wat je moet doen, stap voor stap. Zo wordt de verkoop van je woning overzichtelijk en weet je zeker dat je niets vergeet. Het stappenplan is niet alleen boordevol handige tips, maar wijst jou ook op mogelijke valkuilen en kansen in de woningverkoop.

Gemak in woningverkoop

Je wilt je huis verkopen, maar waar begin je? Huis Verkopen biedt jou het antwoord: een duidelijk en overzichtelijk stappenplan. Met alle informatie en tips binnen handbereik, ben je als woningverkoper nooit de weg kwijt. Gemak ligt bij ons in de kleine dingen: van het vinden van de juiste makelaar tot het regelen van een vlekkeloze verhuizing.

Beste specialisten in Schiedam

Op zoek naar een goede makelaar in Schiedam? Huis Verkopen helpt jou de beste keuze te maken. Op ons platform vind je alleen top specialisten die in jouw omgeving actief zijn. Zo garanderen we niet alleen de beste prijs, maar ook de best passende dienstverlening.

Alles op één plek

Van informatie over het energielabel tot het zoeken van een geschikte ontruimer, met Huis Verkopen regel je het allemaal op één plek. Zo bespaar je niet alleen tijd, maar ook geld. Door alles te centraliseren maakt onze website de woningverkoop overzichtelijker en minder stressvol dan ooit tevoren.

Gratis en vrijblijvend advies

Onze missie? Dat jij als woningverkoper zonder zorgen je woning kan verkopen. Daarom is ons advies altijd gratis en vrijblijvend. Maak de juiste keuzes op jouw tempo en je eigen manier. Huis Verkopen staat altijd klaar om jou te ondersteunen bij jouw verkooptraject.

Appartement verkopen in Schiedam

Als je een appartement wilt verkopen in Schiedam, is dat toch net een andere tak van sport dan het verkopen van een huis. Juist in het geval van appartementen is het van belang om rekening te houden met specifieke zaken, zoals de Vereniging van Eigenaren, servicekosten en het reglement. Vraag jezelf daarom af: hoe goed ben je in staat om deze aspecten duidelijk en overtuigend over te brengen op potentiële kopers?

Niet iedere makelaar is even geschikt voor het verkopen van appartementen. Daarom is het verstandig om te investeren in een makelaar die gespecialiseerd is in appartementen, zeker in een stad als Schiedam waar de concurrentie groot is. Neem de tijd om verschillende makelaars te vergelijken, want het kan je mogelijk helpen om je appartement sneller en tegen een betere prijs te verkopen.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Schiedam

Een effectieve manier om de waarde van je huis in Schiedam te bepalen is door een waardebepaling bij een makelaar te vragen. Ze maken gebruik van recente verkoopinfo, vergelijkbare woningen en de staat van je huis.

De vastgoedmarkt fluctueert, maar het is meestal een goede tijd om te verkopen als de prijzen hoog zijn en de rentetarieven laag. Voor de laatste trends en advies, kan je een verkoopadvies bij een makelaar aanvragen.

De verkoopkosten van een huis in Schiedam kunnen variëren. Ze kunnen makelaarskosten, notariskosten en eventuele kosten voor huisverbetering omvatten. Kijk voor meer inzicht in de kosten op deze pagina.

Beeld van je huis is essentieel, dus zorg voor professionele foto's en een overtuigende beschrijving. Het is ook belangrijk om te weten hoe je een goede deal sluit, bekijk deze tips om je huis snel te verkopen.

Kies een makelaar met ervaring en een goed succespercentage in Schiedam. Het is ook belangrijk dat ze goede communicators zijn en een marketingplan hebben. Check deze tool om makelaars te vergelijken en de beste keuze te maken.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen