Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Vlaardingen

Het verkopen van je woning in Vlaardingen vraagt om een doordachte aanpak. Het is essentieel om de verkoop goed te regelen, rekening houdend met zaken als een realistische prijsstelling, aantrekkelijke presentatie en accurate administratieve afwikkeling. Dit vergroot beduidend de kans op een succesvolle verkoop.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Vlaardingen

Als woningverkoper in Vlaardingen heb je enkele duidelijke doelen voor ogen wanneer je jouw huis gaat verkopen. Uiteraard streef je naar een maximaal rendement op jouw investering, dus wil je de hoogst mogelijke verkoopprijs behalen. Verder wil je de kosten van het verkoopproces zo laag mogelijk houden, onder meer door te besparen op makelaarskosten. En tot slot, je wilt de verkoop van jouw woning zo snel en soepel mogelijk laten verlopen, om stress en gedoe te vermijden.

Natuurlijk vraag je je af hoe de woningmarkt in Vlaardingen er momenteel voor staat. Hoe snel worden woningen in deze stad over het algemeen verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En hoeveel zou je kunnen besparen als je verschillende makelaars in Vlaardingen met elkaar vergelijkt? Een geweldige plek om info over makelaars in Vlaardingen te vergaren, is de genoemde pagina. Wees gerust, want hieronder vind je de actuele cijfers met betrekking tot de woningmarkt in Vlaardingen:

Maart 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
56 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 331.782
Besparing (gem.)
€ 863

Je huis snel verkopen in Vlaardingen

In Vlaardingen worden de meeste woningen relatief vlot verkocht, maar toch kan het zo zijn dat jouw woning er 56 dagen over doet om van eigenaar te wisselen. Als je graag wilt dat het proces sneller gaat, zijn er enkele tips die je kunt volgen.

 1. Verkoopadvies inwinnen bij lokale verkoopmakelaars is een gouden zet. Hun ervaring leert hen precies wat werkt in jouw specifieke situatie. Daarnaast kunnen ze je begeleiden bij het verkoopproces, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Kijk voor meer informatie op de pagina van verkoopadvies.
 2. Door je woning in de best mogelijke staat te presenteren, vergroot je de kans dat geïnteresseerden een bod uitbrengen. Dit kun je doen door kleine mankementen te repareren, het huis grondig schoon te maken en eventueel neutraal te laten schilderen.
 3. Prijs je woning realistisch. Een te hoge vraagprijs kan potentiële kopers afschrikken. Een makelaar kan je helpen bij het vaststellen van een eerlijke, marktconforme vraagprijs. Wil je meer weten over de waardebepaling van je woning, bekijk dan hier de mogelijkheden.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Vlaardingen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Vlaardingen op?

De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Vlaardingen ligt momenteel rond de € 331.782 euro. Dit bedrag kan nochtans variëren gebaseerd op factoren zoals de locatie van een woning, het type woning en de grootte ervan. Ook de staat van onderhoud en de vraag en aanbod in de markt tijdens de verkoopperiode kunnen de uiteindelijke verkoopsom beïnvloeden.

Om een beter inzicht te krijgen in de waarde van jouw woning, kun je de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Vlaardingen raadplegen, die momenteel € 3.460 euro bedraagt. Met deze informatie kun je een realistischer beeld krijgen van wat je kunt verwachten bij verkoop. Zorg er echter voor dat je huis tiptop in orde is; een goed onderhouden en slim gepromote huis kan helpen om een hoger verkoopbedrag te bereiken in maart 2024.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Vlaardingen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.200
€ 3.400
€ 3.600

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Vlaardingen bij (up-to-date: maart 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Vlaardingen.

Feitjes over Vlaardingen

 • Vlaardingen staat ook wel bekend als de Haringstad.
 • De plaats telt meer dan 30 rijksmonumenten.
 • Het oudste gebouw dateert uit het jaar 1300.

Tips om je woning te verkopen in Vlaardingen

Je denkt erover na om je woning in Vlaardingen op de markt te brengen? Spannend! Goede voorbereiding is het halve werk. Om je hierbij te helpen, hebben we enkele out-of-the-box tips geformuleerd. Deze kunnen het verschil maken in snelheid en verkoopprijs!

 • Fotografie: Investeren in professionele vastgoedfotografie is een goede zet. De eerste indruk van potentiële kopers wordt vaak gemaakt door de foto's in de advertentie.
 • Persoonlijke items: Verwijder de meeste persoonlijke spullen uit je woning voordat je foto's maakt of mensen rondleidt. Dit helpt kijkers zichzelf in je woning te zien.
 • Light staging: Zorg voor een aantrekkelijke inrichting die zoveel mogelijk mensen aanspreekt, zonder daarbij te overdrijven.
 • Marktkennis: Leer de lokale vastgoedmarkt goed kennen. Weet wat soortgelijke woningen in Vlaardingen kosten en bepaal vanuit daar een realistische vraagprijs.
 • Seizoensfactor: Heb je een tuin? Zorg dat deze er op zijn best uitziet in het seizoen dat je gaat verkopen. Een bloeiende tuin in de lente kan een grote plus zijn.
 • Open huis: Houdt een open huis om geïnteresseerden op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de woning. Vergeet niet om hierbij een exponentiële geur te verspreiden.

Ontdek jouw stappenplan in Vlaardingen:

 • Speciaal samengesteld op basis van jouw woning
 • Zelf eenvoudig bijhouden en keuzes maken
 • Vermijdt overslaan van belangrijke stappen
 • Gratis, interactief en zonder verplichtingen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Vlaardingen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Vlaardingen kost je als verkoper gemiddeld € 5.385. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Vlaardingen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 331.782) € 3.948
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.385

Kosten van makelaars in Vlaardingen

In Vlaardingen variëren de kosten van een makelaar, omdat ze verschillende prijsstructuren hanteren. De meeste makelaars in deze stad vragen je om opstartkosten te betalen voor het verkopen van je huis, welke gemiddeld neerkomen op € 515. De opstartkosten omvatten diensten zoals het opmaken van een woningadvertentie, professionele fotografie en een 'Te Koop'-bord.

Het grootste deel van de kosten van een makelaar in Vlaardingen is de courtage. Dit is een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs van je huis waarin makelaars hun courtage uitdrukken. Daarom is het belangrijk om altijd zorgvuldig de kosten te vergelijken tussen verschillende makelaars. Het gemiddelde courtagepercentage is 1,19%.

Lees meer over makelaars in Vlaardingen.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopklaar maken van de woning

Als je je huis te koop zet, wil je deze aantrekkelijk presenteren. Het verkoopklaar maken van je huis kan kosten met zich meebrengen. Je kunt hierbij denken aan een likje verf en kleine reparaties. Dit soort kluswerkzaamheden kan het verschil maken tussen een geslaagde of mislukte huisverkoop.

Voor grotere klussen, zoals vochtproblemen verhelpen of een oudere keuken renoveren, kunnen de kosten flink oplopen. Het voordeel hiervan is dat je deze investering vaak terugziet in een hogere vraagprijs. Het is wel belangrijk om goed te overwegen of je deze extra investering wilt en kunt maken.

Verkoopbelasting (overdrachtsbelasting)

Naast de kosten van het verkoopklaar maken van jouw huis, zijn er ook nog fiscale kosten waar je rekening mee moet houden. Eén van de fiscale kosten die je tegen kunt komen, is de verkoopbelasting. In het geval van een huisverkoop wordt dit vaak ook wel de overdrachtsbelasting genoemd.

De overdrachtsbelasting wordt berekend over de koopsom van het huis. Het percentage van de verkoopbelasting kan verschillen en is afhankelijk van het soort onroerend goed dat je verkoopt. Het is daarom verstandig om je goed te informeren over de fiscale regels.

Notariskosten

De notariskosten zijn een andere kostenpost waar je rekening mee moet houden. Bij de verkoop van een huis wordt de eigendomsoverdracht namelijk vastgelegd in een notariële akte. De notaris rekent hiervoor kosten.

Het is belangrijk dat je goed zicht houdt op alle kosten, waaronder de notariskosten, zodat je niet voor financiële verrassingen komt te staan tijdens de verkoop van je huis. Het kan namelijk nogal confronterend zijn als je ineens geconfronteerd wordt met onvoorziene verkoopkosten.

Wanneer mijn huis verkopen in Vlaardingen?

Je vraagt je waarschijnlijk af: is dit een gunstig moment om mijn huis te verkopen in Vlaardingen? Kijkend naar de huidige marktomstandigheden, zouden we zeker kunnen zeggen dat het een goede markt voor verkopers is. Hoewel we geen uitspraken kunnen doen over mogelijke stijgingen van de woningprijzen, zijn de marktomstandigheden in het algemeen gunstig voor doorstromers.

Je mag natuurlijk niet vergeten dat het altijd belangrijk is om je te laten adviseren door een lokale makelaar. Zij kennen de markt in Vlaardingen beter dan wie dan ook en kunnen je dus van het beste advies voorzien. Zo kun je met een gerust hart en de beste kennis van zaken jouw woning in maart 2024 op de markt zetten.

Vergelijk makelaars in Vlaardingen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als je overweegt om je huis te verkopen, dan zijn er zeker een aantal stappen die je moet doorlopen om het proces soepel en succesvol te laten verlopen. Een goede voorbereiding kan veel invloed hebben op het verdere verloop van je verkooptraject. Het stappenplan van Huis Verkopen kan in deze voorbereiding een zeer waardevolle tool zijn. Het is een stap-voor-stap handleiding speciaal voor jouw huis, die ervoor zorgt dat je niets over het hoofd ziet en dat je de juiste stappen neemt om je huis succesvol te verkopen. Ga voor meer informatie over het stappenplan naar het stappenplan op de website van Huis Verkopen.

Gratis en onafhankelijke waardebepaling

Met Huis Verkopen krijg je de mogelijkheid om een gratis waardebepaling van je woning te krijgen. Dit is een zeer belangrijk onderdeel van het proces van het verkopen van een woning. Het geeft je een goede indicatie van wat je voor je huis kunt vragen en helpt je bij het bepalen van je vraagprijs.

Makelaars vergelijken en besparen

Bij Huis Verkopen kun je makelaars makkelijk vergelijken. Deze tool helpt je bij het vinden van de beste makelaar in Vlaardingen. Bovendien kun je makelaarstarieven opvragen, zodat je kunt besparen op makelaarskosten.

Ondersteuning bij aanvullende diensten

Op het platform van Huis Verkopen kun je ook allerlei aanvullende diensten regelen. Denk aan een energielabel, een verhuizer, een ontruimer, woningstyling en meer. Zo wordt de verkoop van je woning nog makkelijker en efficiënter.

Inzicht in makelaarsstatistieken

Huis Verkopen biedt veel data over makelaars. Hierdoor krijg je inzicht in makelaarsstatistieken en prestaties van makelaars. Dit ondersteunt je bij het kiezen van de meest geschikte makelaar voor de verkoop van jouw woning in Vlaardingen.

Appartement verkopen in Vlaardingen

Het verkopen van een appartement in Vlaardingen vereist een ietwat andere aanpak dan het verkopen van een vrijstaande woning. In veel gevallen is de Vereniging van Eigenaren (VvE) betrokken bij belangrijke beslissingen bij de verkoop van een appartement. Je zou jezelf dus eerst vertrouwd moeten maken met de regels en voorwaarden die gelden binnen deze vereniging. De VvE beheert vaak de gemeenschappelijke ruimtes en zorgt voor het onderhoud van het gebouw, dat cruciaal kan zijn voor het verkopen van jouw appartement.

Het is ook heel essentieel om jouw appartement tegen de juiste prijs op de markt te zetten. Een te hoge vraagprijs kan potentiële kopers afschrikken, terwijl een te lage vraagprijs kan betekenen dat je niet het maximale uit je verkoop haalt. Je kunt daarom overwegen om een taxateur in te huren om de waarde van je appartement te bepalen. Daarnaast kan je ook een vastgoedmakelaar inschakelen om je te helpen bij het verkoopproces, aangezien zij een grondige kennis hebben van de lokale vastgoedmarkt in Vlaardingen en ervaring hebben met onderhandelingen.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Vlaardingen

Om jouw huis in Vlaardingen te verkopen, heb je verschillende documenten nodig. Denk bijvoorbeeld aan de eigendomsakte, de kadastrale gegevens en jouw energielabel. Voor een volledige lijst kun je een kijkje nemen op onze pagina over de benodigde documenten.

De snelheid waarmee jouw huis in Vlaardingen wordt verkocht, hangt af van veel verschillende factoren, zoals de vraagprijs en de ligging. Bekijk ons artikel om een beter idee te krijgen van de verkoopsnelheid.

Of dit een goede tijd is om je huis in Vlaardingen te verkopen, hangt af van jouw persoonlijke situatie en de huidige woningmarkt. Het is altijd raadzaam om je te laten adviseren door een lokale makelaar, je kunt bijvoorbeeld een verkoopadvies aanvragen.

De vraagprijs van jouw huis in Vlaardingen wordt bepaald op basis van een reeks factoren, waaronder de staat van het huis en de prijzen van vergelijkbare woningen in de buurt. Hier vind je meer informatie over hoe je de vraagprijs voor jouw huis kunt bepalen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen