Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Maassluis

Je wilt jouw huis in Maassluis verkopen. Een complex proces, maar door goede voorbereiding en deskundige hulp, zorg je dat alles soepeltjes verloopt. Het is cruciaal om de verkoop goed te regelen; dit biedt zekerheid en kan extra rendement opleveren.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Maassluis

Als woningverkoper in Maassluis, heb je een palet aan ambities die je wilt realiseren. Bij het op de markt brengen van je huis, staan doelen als het behalen van een maximale verkoopprijs en een vlotte verkooptijd op je checklist. Daarnaast kunnen factoren zoals de potentie van je woning om boven de vraagprijs te verkopen of de wens om een gecompliceerde verkoopproces op soepele wijze te sturen, ook van belang zijn in je verkoopstrategie.

Met zo veel factoren die een rol spelen, zijn er ongetwijfeld vragen waar jij als potentiële woningverkoper antwoorden op zoekt. Hoe snel worden huizen in Maassluis verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? Hoeveel kan ik besparen door verschillende makelaars te vergelijken? Misschien heb je ook vragen over hoe je je huis het beste kan verkopen. Daarvoor kun je ons handige stappenplan voor de verkoop van een woning in Maassluis raadplegen. Het ontdekken van de huidige woningwaarde is een ander belangrijk aspect waar je vast meer over wil weten. Hieronder vind je de relevante cijfers over de woningmarkt in Maassluis:

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
68 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 413.326
Besparing (gem.)
€ 1.302

Je huis snel verkopen in Maassluis

Als je in Maassluis een woning wilt verkopen, is het prettig om te weten dat de gemiddelde verkoopsnelheid momenteel op 68 dagen ligt. Echter, met de juiste strategie kan dit proces vaak nog wat versneld worden. Hieronder geven we je drie praktische tips om je woning sneller te verkopen.

 1. Verkooppresentatie: Zorg voor professionele foto’s en een pakkende woningomschrijving. Jouw woning zal zo goed opvallen tussen andere te koop staande huizen. Kijk ook kritisch naar je woning en maak waar nodig kleine reparaties en verbeteringen voor een betere indruk.
 2. Kies voor openbare verkoop: Bij een openbare woningverkoop wordt je huis gepromoot op grotere huizensites zoals Funda. Dit trekt meer potentiële kopers en kan leiden tot een snellere verkoop. Voordat je deze stap zet, is het handig om een uitgebreid verkoopadvies aan te vragen bij een makelaar.
 3. Juiste vraagprijs: Vraag een realistische prijs voor je huis. Een te hoge vraagprijs kan potentiële kopers afschrikken en het verkoopproces vertragen. Vraag een waardebepaling bij een makelaar om tot een goede vraagprijs te komen.
Huis verkopen Maassluis tips

Tips in Maassluis

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Maassluis op?

Wil je weten wat de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Maassluis is? In februari 2024 ligt deze prijs rond de € 413.326 euro. Natuurlijk hangt de daadwerkelijke verkoopsom van veel factoren af, zoals de staat en grootte van het huis, de locatie binnen Maassluis en de huidige trends op de woningmarkt.

Naast de verkoopprijs, is het ook interessant om te weten wat de gemiddelde prijs per m2 in Maassluis is. Momenteel ligt deze rond de € 3.734 euro per m2. Zowel vraagprijzen als verkoopprijzen zijn continu in beweging in Maassluis. Het is daarom raadzaam om de prijzen goed in de gaten te houden als je overweegt jouw huis te verkopen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Maassluis

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.200
€ 3.500
€ 3.800

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Maassluis bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Maassluis.

Feitjes over Maassluis

 • Maassluis herbergt het Nationaal Sleepvaart Museum.
 • De plaats is bekend uit het boek 'Een vlucht regenwulpen'.
 • Maassluis heeft de historische haven 'De Monstersche Sluis'.

Tips om je woning te verkopen in Maassluis

Je huis in Maassluis verkopen kan een uitdaging zijn, maar met de juiste tips wordt het een stuk eenvoudiger. Hier zijn verschillende suggesties om het verkoopproces soepel te laten verlopen en een goede prijs voor je woning te krijgen.

 • Prijsstrategie: Zet de vraagprijs niet te hoog, maar ook niet te laag. Huur een taxateur in om een realistische waarde voor je woning te bepalen.
 • Onderhoud: Voer alle noodzakelijke reparaties uit voordat je jouw huis te koop zet. Een woning zonder gebreken doet het altijd beter op de markt.
 • Fotografie: Professionele foto's maken een wereld van verschil. Investeer daarom in een goede fotograaf die je huis optimaal presenteert.
 • Promotie online: Benut online kanalen optimaal. Plaats niet alleen je huis op een woningsite, maar deel de advertentie ook op social media.
 • Schoonmaak: Zorg dat je huis er vlekkeloos uitziet tijdens bezichtigingen. Een schoon en opgeruimd huis maakt een goede eerste indruk.

Ontdek jouw stappenplan in Maassluis:

 • Speciaal samengesteld stappenplan voor jouw woning
 • Zelf interactief bijhouden wat de status is per stap
 • Voorkom de kans om stappen over het hoofd te zien
 • Bespaar duizenden euro's door doeltreffend te vergelijken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Maassluis?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Maassluis kost je als verkoper gemiddeld € 5.685. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Maassluis In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 413.326) € 4.629
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.685

Kosten van makelaars in Maassluis

Als je een huis gaat verkopen in Maassluis, is het handig om een idee te hebben van de gemiddelde makelaarskosten. Bij de verkoop van je huis kan een makelaar courtagekosten rekenen, wat vaak een percentage is van de verkoopsom van je huis. Dit courtagepercentage ligt in Maassluis gemiddeld op 1,12% van de vraagprijs van je huis.

Daarbovenop komt het vaak voor dat makelaars in Maassluis opstartkosten in rekening brengen. Deze kosten komen gemiddeld neer op € 515. Vergeet niet dat een makelaarstarief vrijwel altijd een voorstel is. Dit betekent dat je kunt onderhandelen over de courtage. Het kan dus voordelig zijn om meerdere makelaars met elkaar te vergelijken om te zien waar je de beste deal kunt krijgen.

Lees meer over makelaars in Maassluis.

Andere kosten bij verkoop

Onderhoudskosten

Voorafgaand aan de verkoop kan het noodzakelijk zijn om enige onderhoudsklussen in je huis uit te voeren. Denk aan achterstallige reparaties, schilderwerk of het vervangen van oudere installaties. Dit is om te zorgen dat de woning aantrekkelijk is voor potentiële kopers.

Het inhuren van professionals kan aardig wat kosten met zich meebrengen. Afhankelijk van de omvang en complexiteit van de onderhoudswerkzaamheden, kunnen deze kosten flink oplopen. Het is daarom goed om deze te berekenen en in te plannen.

Notariskosten

Bij de verkoop van een huis zijn er ook notariskosten betrokken. Deze kunnen onder andere bestaan uit kosten voor het doorhalen van de hypotheek en kosten voor advies. Deze kosten zijn meestal voor de verkoper en zijn niet inbegrepen in de kosten van de makelaar.

Elke notaris hanteert zijn eigen tarieven, dus het loont om deze te vergelijken. Deze kosten kunnen flink variëren, afhankelijk van je situatie en de tarieven van de gekozen notaris.

Juridische kosten

Wanneer je je huis verkoopt, kunnen er ook juridische kosten bij komen kijken. Dit zijn kosten voor juridisch advies of het opstellen van contracten en overeenkomsten. Het is verstandig om van te voren te kijken wat voor kosten hieraan verbonden zijn.

Om goed zicht te hebben op de diverse kosten bij de verkoop van je huis, is essentieel om inzicht in je financiële situatie te houden en onaangename verrassingen te voorkomen. Dit draagt bij aan een goede organisatie van het verkoopproces.

Wanneer mijn huis verkopen in Maassluis?

Is februari 2024 een goede tijd om je huis in Maassluis te verkopen? Zeker, de huidige marktomstandigheden in Maassluis zijn gunstig. Er is veel vraag naar woningen, dus je huis zal waarschijnlijk snel verkocht worden.

Wil je wellicht weten wat je in de huidige markt voor je huis kunt krijgen? Het antwoord is eenvoudig: vraag een gratis waardebepaling aan bij een lokale makelaar. Zo krijg je een realistisch beeld van de huidige waarde van je woning.

Vergelijk makelaars in Maassluis Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als woningverkoper wil je natuurlijk het maximale uit de verkoop van jouw woning halen. Huis Verkopen biedt hierbij de perfecte ondersteuning met een handig, duidelijk en gemakkelijk te gebruiken stappenplan. Het stappenplan leidt je als een persoonlijke gids door alle facetten van het verkoopproces. Zo weet je precies wat je moet regelen, van energielabel tot de keuze van een geschikte makelaar. Geen zorgen over dingen die je eventueel over het hoofd zou kunnen zien. Benieuwd naar dit stappenplan? Bekijk het hier. Ondersteuning en gemak, dat is wat Huis Verkopen jou biedt!

Helpende hand bij verhuizing

Mocht je bij de verkoop van je woning hulp nodig hebben bij het ontruimen of verhuizen, dan staat Huis Verkopen ook voor je klaar. Dankzij de brede selectie van betrouwbare verhuizers en ontruimers wordt deze klus een stuk eenvoudiger.

Vind de beste specialisten

Wil je weten welke makelaar in Maassluis de beste dienstverlening biedt voor de laagste prijs? Huis Verkopen helpt je specialisten te vergelijken en zo de beste keuze te maken. Betere service voor minder geld, dat is wat we willen!

Verkoop naar jouw wensen

Of je nu je huis snel wilt verkopen, of gaat voor de maximale prijs, bij Huis Verkopen krijg je persoonlijk advies om te verkopen op jouw manier. Jouw doelen staan centraal in ons advies.

Bespaar op verkoopkosten

En tot slot, wie wil er nu niet besparen op verkoopkosten? Huis Verkopen helpt je de kosten laag te houden. Dus pak de verkoop van je woning in Maassluis slim aan, en laat Huis Verkopen je helpen bij het hele proces.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Maassluis

Het oriënteren op je huisverkoop is de eerste stap. Beslis wat je verkoopdoelen zijn en of je ondersteuning van een makelaar wilt. We hebben een nuttig overzicht van punten die je in dit proces kunnen helpen.

Het bepalen van de juiste verkoopprijs van je huis is gebaseerd op de huidige woningwaarde. Een professionele waardebepaling door een makelaar is hier vaak een goed startpunt voor.

Het verkrijgen van de beste prijs voor je huis hangt af van een aantal factoren, waaronder de staat van je huis, de marktomstandigheden en een goede marketingstrategie. Zie onze tips om je huis voor de hoogste prijs te verkopen.

Het vinden van de beste makelaar kan variëren per persoon en situatie. Je kunt makelaars vergelijken op basis van hun vakbekwaamheid, ervaring en tarieven via ons handige overzicht.

In grove lijnen bestaan de verkoopkosten uit de vergoeding voor je makelaar, kosten voor presentatie van je huis, notariskosten en mogelijk een boete voor het vervroegd aflossen van je hypotheek. Meer details kun je vinden op onze pagina over verkoopkosten.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen