Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Rozenburg

Wanneer je jouw huis in Rozenburg op de markt wilt brengen, zul je ontdekken hoe belangrijk de juiste makelaar is. Een makelaar met lokale expertise kan een realistische verkoopprijs bepalen en potentiële kopers aantrekken. Ben je op zoek naar een ervaren makelaar die jou bij dit proces kan ondersteunen?

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Rozenburg

Als je van plan bent jouw huis in Rozenburg te verkopen, zijn er een aantal essentiële aspecten waar je op moet letten. Zo is het belangrijk om te weten wat de huidige staat van de woning is, aangezien potentiële kopers hier veel waarde aan hechten. Daarnaast moet je de juiste vraagprijs bepalen - niet te hoog om kopers af te schrikken, maar ook niet te laag om zo min mogelijk winst te maken.

Als aanstaande woningverkoper zijn er waarschijnlijk een paar vragen waar je graag een antwoord op wilt hebben. Hoe snel worden huizen in Rozenburg verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En hoeveel kun je besparen door makelaars te vergelijken? Een geschikte makelaar kan op deze vragen het antwoord geven én de verkoop van je huis succesvol laten verlopen. Hieronder volgen de actuele cijfers over woningverkoop in Rozenburg:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
26 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 312.324
Besparing (gem.)
€ 1.140

Je huis snel verkopen in Rozenburg

In Rozenburg worden woningen redelijk vlot verkocht. Gemiddeld is je huis binnen 33 dagen van de markt. Om dit proces nog wat te versnellen, willen we je graag een aantal tips meegeven.

 1. Realistische vraagprijs: Het is belangrijk om je woning niet te hoog te prijzen. Overweeg om een vrijblijvende waardebepaling aan te vragen bij een makelaar voor een richtprijs.
 2. Zorg voor goede foto's: De eerste indruk van je woning online is cruciaal. Zorg voor goede, heldere foto's waarop je huis er aantrekkelijk uitziet en overweeg om een professionele fotograaf in te huren.
 3. Onderhoud en opknappen: Potentiële kopers zijn eerder geneigd tot aankoop als ze zien dat de woning goed onderhouden is. Kleine reparaties en schilderwerk kunnen een groot verschil maken. Bekijk verder eens de tips op de pagina van HuisVerkopen.nl voor meer advies.

Tips in Rozenburg

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Rozenburg op?

Nieuwsgierig naar de huidige woningprijzen in Rozenburg? Je bent hier aan het goede adres. De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Rozenburg is momenteel € 312.324. Maar let op, dit is slechts een gemiddelde en de uiteindelijke verkoopsom kan variëren. Dit hangt namelijk af van verschillende factoren, zoals de locatie van de woning in Rozenburg, de grootte van het huis en de staat waarin de woning verkeert.

Wat betekent dit concreet op basis van vierkante meters? Op dit moment is de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Rozenburg € 3.174. Deze prijs geeft een duidelijk beeld hoe Rozenburg zich verhoudt ten opzichte van andere locaties als het gaat om de huizenmarkt. Zo krijg je een realistisch idee van de waarde van jouw huis in Rozenburg in deze periode van mei 2024.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Rozenburg

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.700
€ 3.100
€ 3.400

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Rozenburg bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Rozenburg.

Feitjes over Rozenburg

 • Rozenburg werd opgebouwd als werknemersdorp voor de industrie.
 • Rozenburg ligt op een voormalig eiland in de monding van de Maas.
 • Het heeft een natuurgebied met bijzonder vogelleven en flora.

Tips om je woning te verkopen in Rozenburg

Overweeg je jouw woning in Rozenburg te verkopen? Hier zijn enkele tips om het verkoopproces soepel en stressvrij te laten verlopen, terwijl je ervoor zorgt dat je huis er op zijn best en meest aantrekkelijk uitziet voor potentiële kopers.

 • #1 Juiste vraagprijs: Een juiste, realistische vraagprijs is cruciaal. Een te hoge prijs kan potentiële kopers afschrikken, terwijl een te lage prijs tot een gemiste kans kan leiden. Een makelaar kan je helpen de juiste prijs te bepalen op basis van de huidige marktomstandigheden in Rozenburg.
 • #2 Fotografie: Goede foto's zijn van groot belang. Huur desnoods een professionele fotograaf in. Beelden zijn vaak de eerste indruk die een koper van de woning krijgt en kunnen hen ertoe aanzetten om de woning te bezichtigen.
 • #3 Onderhoud: Zorg dat alle kleine mankementen zijn verholpen voordat je de woning op de markt brengt. Zaken zoals een lekkende kraan of barsten in de muur kunnen een negatieve indruk maken op potentiële kopers.
 • #4 Presentatie: Houd het huis netjes, opgeruimd en aantrekkelijk. Zorg ervoor dat alle kamers overzichtelijk zijn en staged zijn voor verschillende gebruikssituaties, zoals werken, ontspannen, koken, en slapen.
 • #5 Krappe ruimtes: Maak kleine ruimtes in het huis optisch groter. Dit kan door middel van slimme interieurkeuzes, zoals het gebruik van spiegels en licht gekleurd meubilair.

Ontdek jouw stappenplan in Rozenburg:

 • Stappenplan afgestemd op jouw specifieke woning
 • Mogelijkheid tot aanpassen per stap naar jouw wensen
 • Potentieel om duizenden euro's te besparen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Rozenburg?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Rozenburg kost je als verkoper gemiddeld € 4.974. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Rozenburg In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 312.324) € 3.529
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 4.974

Kosten van makelaars in Rozenburg

Als je van plan bent jouw huis in Rozenburg te verkopen, houd dan rekening met de kosten van een makelaar. De makelaarscourtage, een essentieel onderdeel van deze kosten, is vaak een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs. Het gemiddelde courtagepercentage in Rozenburg ligt rond de 1,13%.

Dit courtagepercentage is echter variabel. Het kan hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het type woning en de locatie. Doorgaans wordt de courtage op maat vastgesteld. Dit betekent dat de kosten die jij voorgesteld krijgt door een makelaar mede worden bepaald door jouw specifieke situatie en wensen.

Lees meer over makelaars in Rozenburg.

Andere kosten bij verkoop

Onderhoud van de woning

Voordat je jouw huis in de markt zet, kan het nodig zijn dat je investeert in onderhoud en reparaties. Het is zeer belangrijk dat je woning in goede staat is om de kans op verkoop te verhogen. Potentiële kopers zullen de lijst met noodzakelijk onderhoud controleren.

Dit kan je opvatten als een kostenpost, maar in werkelijkheid is het een investering. Door de juiste reparaties uit te voeren, kan je de verkoopwaarde van je huis verhogen, waardoor je uiteindelijk een hogere prijs voor je woning kan krijgen.

Marketingkosten

Bij het verkopen van een huis horen ook marketingmiddelen zoals woningfoto's, plattegronden en online promotionele activiteiten. Deze marketingkosten kunnen oplopen, maar zijn essentieel voor het aantrekken van potentiële kopers.

Dit is wederom een investering, geen kostenpost. Met de juiste marketingstrategie trek je meer potentiële kopers aan, wat hopelijk leidt tot een hoger biedingsproces. Hierdoor wordt jouw verkoopprijs wellicht hoger dan verwacht.

Notariskosten

Er zijn ook notariskosten aan de verkoop van je huis verbonden. Deze kosten bestaan uit de akte van hypotheek die nodig is als je jouw huidige hypotheek aflost en een nieuwe afsluit op je volgende woning.

Ook al lijkt dit in eerste instantie een kostenpost, de notariskosten zijn een investering in de overdracht van je eigendom. Om een vlotte en legale overdracht te verzekeren, is een notaris noodzakelijk. Hierdoor zal het verkoopproces soepel verlopen.

Wanneer mijn huis verkopen in Rozenburg?

Overweeg je om je huis te verkopen in Rozenburg in deze mei 2024 periode? Goed idee, de woningmarkt is namelijk behoorlijk dynamisch en jouw huis zou in deze tijd best goed kunnen verkopen. Een goede vraag is natuurlijk: bij wie laat je dit het beste doen?

Het is belangrijk om de juiste keuze te maken bij het inschakelen van een makelaar. Neem daarom voldoende tijd om makelaars met elkaar te vergelijken om ervoor te zorgen dat jouw woningverkoop soepel en succesvol verloopt. Kies altijd voor een makelaar die bij jouw specifieke situatie past.

Vergelijk makelaars in Rozenburg Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Een woning verkopen is een uitdaging. Huis Verkopen maakt dit proces een stuk eenvoudiger met een handig stappenplan. Dit stappenplan herinnert je aan alles, van de benodigde documentatie tot het vinden van de juiste specialisten. Zo kun je de verkoop van jouw woning in één keer goed regelen, zonder stress of onverwachte verrassingen. Het is een slimme aanpak die je tijd en energie bespaart.

keuze van de juiste specialisten

Middels Huis Verkopen vind je eenvoudig betrouwbare ontruimers, verhuizers en makelaars in Rozenburg. Deze specialisten helpen je de verkoop succesvol te regelen, terwijl je dankzij de duidelijke vergelijkingen nooit te veel betaalt. Je regelt alles op één plek: gemakkelijker kan bijna niet.

Vergelijking van dienstverleners

Huis Verkopen maakt het je mogelijk om de diensten van specialisten gemakkelijk te vergelijken. Zo kun je niet alleen de beste prijs/kwaliteit-verhouding vinden, maar ook de aanbieder die het beste bij jouw behoeften past. Je optimaliseert hiermee de verkoop van jouw woning in Rozenburg.

Maximale prijs of snelle verkoop

Of je nu jouw woning voor de maximale prijs wilt verkopen of juist zo snel mogelijk - Huis Verkopen zorgt ervoor dat je de juiste keuzes maakt. De informatie op het platform is helder en gemakkelijk te begrijpen, zodat je precies weet wat je te wachten staat.

Bespaar kosten

Alles op één plek regelen bespaart je niet alleen veel tijd, maar zorgt er ook voor dat je kosten bespaart. De samenwerking met lokale specialisten in Rozenburg garandeert de beste prijzen. Bespaar met Huis Verkopen en pak de verkoop van je woning slim aan.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Rozenburg

Er zijn verschillende documenten die je nodig hebt om je huis te verkopen. Dit varieert van eigendomsbewijs tot energielabel, en soms ook bouwtekeningen of VvE-documenten voor appartementen. Een volledige lijst van benodigde documenten kan je vinden op onze website.

De snelheid waarmee je jouw woning verkoopt hangt af van verschillende factoren, zoals de huizenmarkt in Rozenburg, de vraagprijs en de staat van het huis. Je kunt meer hierover lezen in ons artikel over de snelheid waarmee woningen verkocht worden.

Het bepalen van de vraagprijs voor jouw huis is een van de belangrijkste stappen in het verkoopproces. De prijs hangt af van onder andere de woningwaarde, de staat van het huis en de huizenmarkt in Rozenburg. Meer informatie over het bepalen van een vraagprijs, vind je terug op deze pagina.

Er zijn verschillende zaken die je moet regelen voor de verkoop van je huis. Denk aan het regelen van de nodige documentatie, het vinden van een goede makelaar en het klaarmaken van jouw huis voor bezichtigingen. Een uitgebreid overzicht van wat je moet regelen, vind je hier.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen