Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Rozenburg

In Rozenburg is de woningmarkt volop in beweging. Door de stijgende woningprijzen en het beperkte aanbod, zie je als verkoper kansrijke mogelijkheden. Bekijk actuele statistieken en verkoopcijfers hier om optimaal te profiteren van de huidige omstandigheden.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Rozenburg

De gemiddelde verkoopprijs in Rozenburg is in de laatste 3 maanden € 312.324 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 358.187 euro. Deze cijfers geven een interessant inzicht in de huidige huizenmarkt van Rozenburg. Om nog een beter beeld te krijgen van de prijsontwikkelingen, kun je de onderstaande grafiek bekijken:

Huizenprijzen in Rozenburg

Afgelopen 3 maanden

€ 89.000
€ 248.000
€ 408.000

Wanneer je een woning overweegt te kopen of te verkopen in Rozenburg, is het essentieel om de waarde per m2 in beschouwing te nemen. Deze waarde staat gelijk aan de gemiddelde verkoopprijs van een woning gedeeld door zijn totale oppervlakte. Momenteel ligt in Rozenburg de gemiddelde verkoopprijs per m2 op € 3.174. Deze informatie helpt je eenvoudiger prijzen te vergelijken en realistische verwachtingen te vormen. Bekijk de onderstaande grafiek voor de meest recente prijsontwikkelingen:

Huizenprijzen in Rozenburg per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.700
€ 3.100
€ 3.400

Prijsontwikkeling Rozenburg laatste 12 maanden

De huizenmarkt is altijd in beweging en Rozenburg vormt hierop geen uitzondering. Als we naar de prijsontwikkeling van huizen in deze regio kijken, krijgen we een idee over de bewegingsrichting van deze specifieke markt.

Om een nauwkeurig beeld te krijgen, kijken we naar de gemiddelde verkoopprijs van de afgelopen maand in Rozenburg. Deze werd vastgesteld op € 312.324:

Wat is mijn woning in Rozenburg waard?

De woningwaarde in Rozenburg is een variabele die continu verandert. Dit komt door tal van factoren, zoals ontwikkelingen in de economie, veranderingen in jouw buurt en trends op de huizenmarkt. Hierdoor kan de huidige waarde van je pand sterk verschillen van de oorspronkelijke aankoopprijs.

Om grip te krijgen op deze fluctuaties, is het slim om de huidige waarde van jouw huis duidelijk in beeld te hebben. Dit maakt verkoopbeslissingen of hypotheekaanpassingen gemakkelijker. Een verstandige manier om dit te doen is door middel van een gratis waardebepaling door een ervaren makelaar.

De gratis waardebepaling is niet alleen een eenvoudige, maar ook een tijdbesparende oplossing, omdat deze gewoon bij je thuis plaatsvindt. De makelaar neemt alle factoren in overweging om de meest accurate waardebepaling van je huis in Rozenburg te maken. Zo ben je altijd op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen rond de waarde van jouw eigendom.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Wist je dat de woningmarktcijfers niet gelijk zijn voor alle plaatsen? De waarde van een huis kan variëren op basis van de locatie. Zo zul je merken dat de huizenprijzen in Rozenburg niet helemaal overeenkomen met die in de omliggende gebieden. Dit illustreert hoe divers en uniek elke woongemeenschap kan zijn, zelfs binnen hetzelfde land. Door dit in gedachten te houden, kun je betere beslissingen nemen bij het kiezen van jouw volgende woning.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Rozenburg

Makelaars in en rond Rozenburg zijn er in veel soorten en maten. Ze verschillen in expertise, in hun aanpak van de verkoop en de vraagprijs die ze vaststellen voor je woning. Let er ook op dat ze verschillende tarieven hanteren voor hun diensten. Deze factoren kunnen een enorme impact hebben op hoe soepel en succesvol het proces van jouw huisverkoop verloopt.

De keuze voor de juiste makelaar kan je veel voordeel opleveren. Het vergroot de kans op een gunstige verkoop van je woning en kan je veel tijd en moeite besparen. Op onze site kun je handig makelaars vergelijken en zo de best mogelijke keuze maken voor jouw situatie in Rozenburg.

Vergelijk makelaars in Rozenburg Of lees meer over makelaars in Rozenburg

Gemiddelde tarieven van makelaars in Rozenburg

Het is goed om te weten dat de gemiddelde makelaarscourtage in Rozenburg 1,13% van de verkoopprijs bedraagt. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 312.324 komt dit neer op € 3.529. Wanneer met deze getallen rekening wordt gehouden, kun je een realistisch budget opstellen voor de verkoop van je woning.

Het inschakelen van een makelaar is een slimme zet bij de verkoop van je huis, maar kijk ook naar bijvoorbeeld de ervaringen van anderen en de kwaliteit van de dienstverlening. Afgaande op enkel de courtage kan misleidend zijn. Kijk verder dan enkel de kosten en zoek een makelaar die past bij jouw specifieke situatie en wensen.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Rozenburg

Rozenburg herbergt een behoorlijke hoeveelheid koopwoningen, namelijk 3196 in totaal. Opvallend genoeg staat momenteel slechts een fractioneel deel van deze woningen te koop, en dat is zeker iets om rekening mee te houden. Met zo'n schaars aanbod, kan je de interesse van potentiële kopers wekken door nu je woning op de markt te brengen.

Aantal verkochte woningen in Rozenburg

In het afgelopen jaar is de woningmarkt in Rozenburg behoorlijk actief geweest. Veel woningen zijn in de verkoop gegaan, maar de interesse was ook groot wat heeft geresulteerd in veel transacties. Het exacte aantal verkochte woningen is 110. Een gedetailleerd overzicht van de aanmeldingen en transacties in Rozenburg vind je terug in de onderstaande grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Rozenburg te verkopen?

Overweeg je jouw huis in Rozenburg in de verkoop te zetten? Hoewel dit een spannende nieuwe stap kan zijn, komen er ook een hoop zaken bij kijken. Iedere stap, van het kiezen van een betrouwbare makelaar tot het regelen van een energielabel, moet zorgvuldig worden doorlopen om problemen of vertraging te voorkomen.

Jouw woning verkopen wordt een stuk eenvoudiger met de hulp van Huis Verkopen. Wij bieden een duidelijk en praktisch stappenplan , dat je precies door het verkoopproces heen leidt. Met dit plan, dat specifiek is afgestemd op de verkoop van huizen in Rozenburg, ben je ervan verzekerd dat je geen enkele belangrijke stap over het hoofd ziet.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op deze site kunnen we Rozenburg huizenmarkt statistieken volgen die continu veranderen. Deze cijfers worden altijd vernieuwd, zodat ze zo up-to-date mogelijk zijn. Deze gegevens zijn zeer nuttig omdat ze je een betrokkenheid geven met de huidige marktontwikkelingen. Dit kan je helpen bij het maken van een beslissing over wanneer je je huis het beste kunt verkopen.

Diensten van HuisVerkopen.nl

HuisVerkopen.nl is jouw one-stop-shop bij het voorbereiden van de verkoop van je woning. Hier kun je informatie vinden over verkoopkosten, makelaars vergelijken, en zelfs offertes van makelaars aanvragen. Je kunt ook een gratis waardebepaling bij een plaatselijke makelaar aanvragen via onze site, waardoor je een goed idee krijgt van de waarde van je huis. Met behulp van onze handig stappenplan zie je wat je allemaal moet regelen voor de verkoop van je woning en heb je alles goed op een rijtje.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen