Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Maasland

Als woningverkopers in Maasland wil je op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen op de huizenmarkt. In de huidige periode van juli 2024 is de markt erg concurrerend, met stijgende woningprijzen en een flinke vraag naar huizen. Hier vind je relevante statistieken en cijfers die jou kunnen helpen bij het verkopen van je woning.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Maasland

De gemiddelde verkoopprijs in Maasland is in de laatste 3 maanden € 574.000 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 661.000 euro. Deze getallen tonen de actuele stand van zaken in de woningmarkt in Maasland. Het is interessant om deze prijzen in het achterhoofd te houden bij het kopen of verkopen van een huis. Zie hieronder de onderstaande grafiek voor meer marktbewegingen:

Huizenprijzen in Maasland

Afgelopen 3 maanden

€ 254.000
€ 483.000
€ 711.000

Als potentiële woningverkoper in Maasland is het nuttig om niet alleen naar absolute woningprijzen te kijken, maar vooral naar de waarde per vierkante meter. Bereken simpelweg door het aantal m2 van je eigen woning te vermenigvuldigen met de gemiddelde verkoopprijs per m2 in Maasland voor een globale schatting van wat je huis kan opbrengen. Dit helpt je een realistisch beeld te vormen van de lokale huizenmarkt. De onderstaande grafiek illustreert de huidige gemiddelde verkoopprijs en vraagprijs per vierkante meter in Maasland voor de afgelopen drie maanden:

Huizenprijzen in Maasland per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.300
€ 4.500
€ 4.800

Prijsontwikkeling Maasland laatste 12 maanden

In het prachtige Maasland, bekend om zijn rijke landschappen en bijzondere architectuur, zijn de woningprijzen de laatste 12 maanden in beweging geweest. Het toont het levendige karakter van de vastgoedmarkt in dit gebied.

Om je specifieker inzicht te geven, de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Maasland lag afgelopen maand op € 574.000 euro. De onderstaande grafiek brengt de verloop van de huizenprijzen van de afgelopen 12 maanden in beeld:

Wat is mijn woning in Maasland waard?

Het bepalen van de waarde van je woning in Maasland is afhankelijk van diverse factoren. Aspecten als de bouwsoort, de oppervlakte van de woning, de huidige conditie van het huis en de huidige marktsituatie hebben allemaal invloed. Misschien wel de sterkste factor hierin is de marktsituatie; is er momenteel veel vraag naar woningen in jouw typen en gebied, dan kan dit de waarde enorm doen stijgen.

Ben je zelf benieuwd naar de waarde van je woning in Maasland? Overweeg dan een gratis waardebepaling door een professionele makelaar. Dit zal je voorzien van de noodzakelijke duidelijkheid die nodig is om een weloverwogen beslissing te nemen over het al dan niet verkopen van je woning.

Bij een gratis waardebepaling door een makelaar wordt jouw woning grondig onderzocht en vergeleken met soortgelijke huizen in dezelfde regio. Een makelaar heeft de ervaring en expertise om meer gedetailleerde en nauwkeurige informatie te verstrekken. Doe je voordeel met deze waardevaststelling en krijg inzicht in het potentiële bedrag dat je kunt ontvangen voor jouw huis in Maasland.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Het is algemeen bekend dat de woningmarktcijfers sterk kunnen variëren per locatie. Zelfs binnen een klein gebied zoals dat rondom Maasland kunnen de huizenprijzen flink verschillen. Dit komt doordat lokale factoren zoals de vraag en aanbod, de economische omstandigheden en de aantrekkelijkheid van de buurt de prijs kunnen beïnvloeden.

Het is daarom van groot belang om niet enkel te focussen op één specifieke plaats wanneer je de woningmarkt bestudeert. Door de huizenprijzen in Maasland te vergelijken met die in omliggende gemeenten, krijg je een uitgebreider beeld van de huidige marktsituatie. Laten we eens kijken naar de volgende grafieken:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Maasland

Op HuisVerkopen.nl volgen we de activiteiten van makelaars in Maasland en verzamelen we cijfers van de lokale woningmarkt. We bekijken welke makelaars een hogere verkoopprijs realiseren, hoe snel ze huizen verkopen en hoeveel objecten ze aan hun portfolio toevoegen. Onze analyses geven je toegang tot waardevolle inzichten die je helpen bij het selecteren van de makelaar die het best bij jouw scenario past.

Het vinden van een geschikte makelaar kan veel verschil maken. Kiezen voor de makelaar met de juiste vaardigheden en bronnen kan je tijd en moeite besparen. Het kan ook leiden tot een soepelere verkoopervaring en mogelijk een hogere verkoopprijs. Onze gegevensvergelijking kan je helpen om een meer geïnformeerde keuze te maken.

Vergelijk makelaars in Maasland Of lees meer over makelaars in Maasland

Gemiddelde tarieven van makelaars in Maasland

De wereld van courtages is complex, maar heeft grote invloed op de uiteindelijke opbrengst van je huisverkoop. Gemiddeld rekenen makelaars in Maasland een courtage van 1,09% voor hun diensten. Dit bedrag wordt berekend als een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs van je woning, dus je wilt dit zo laag mogelijk houden.

Het is belangrijk om bij het kiezen van een makelaar niet alleen op het courtagepercentage te letten. Begrijpt de makelaar jouw behoeften en verwachtingen? Heeft hij of zij lokale kennis en een goed netwerk? Allemaal vragen waar je over na kunt denken. Als je meer inzicht wilt in de potentiële kosten van het verkopen van je huis, biedt die link goede informatie.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Maasland

Wanneer je een kijkje neemt in Maasland, zal je merken dat de meerderheid van de woningen koopwoningen zijn, met een exact aantal van 1991. Dat betekent echter niet dat er geen andere opties zijn. Het aanbod wordt verrijkt met verschillende soorten (sociale) huurwoningen en panden met een andere bestemming, waardoor Maasland een gemengd beeld biedt van woonmogelijkheden.

Aantal verkochte woningen in Maasland

In de laatste 12 maanden is er een bepaald aantal woningen verkocht in Maasland. Deze transacties, aangegeven door middel van 26, tonen een weerspiegeling van de activiteit op de lokale woningmarkt. Tegelijkertijd waren er ook een reeks aanmeldingen, oftewel huizen die te koop werden aangeboden. Bekijk de onderstaande grafiek voor een gedetailleerd overzicht van de verkoopaantallen:

Ben je van plan jouw huis in Maasland te verkopen?

Bij het verkopen van je huis in Maasland komt heel wat kijken. Er zijn namelijk een aantal factoren waar je rekening mee moet houden. Zo is het van groot belang om je huis op de juiste manier te presenteren en zal je een waardebepaling door een makelaar moeten aanvragen om te weten voor welke prijs je je huis kunt verkopen. Daarnaast is het nuttig om je in te lezen over de kosten van de verkoop van een huis, om onaangename verrassingen te voorkomen.

Het kan best ingewikkeld zijn om alle stappen te onthouden tijdens de verkoop van je huis. Om alles goed te regelen en niets over het hoofd te zien, kan een stappenplan enorm handig zijn. Een goed stappenplan voor de verkoop van je huis helpt je bij het bepalen van de vraagprijs, het vinden van een makelaar, het regelen van bezichtigingen en vele andere zaken. Zo weet je zeker dat je niets vergeet in dit complexe proces.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De woningmarktcijfers in Maasland zijn continu aan het veranderen. Hier krijg je altijd de meest frisse cijfers te zien, zodat je op de hoogte blijft van de recentste trends op de huizenmarkt. Dankzij deze actuele marktcijfers krijg je een goed beeld van de woningmarkt in Maasland en kun je beter inschatten wat je kansen zijn bij de verkoop van je woning. Deze informatie kan je helpen bij het vaststellen van de verkoopprijs en bij het bepalen van het juiste moment om je huis te koop te zetten.

Hoe HuisVerkopen.nl je ondersteunt bij de woningverkoop

Denk je eraan om je woning te verkopen in Maasland? Dan kan HuisVerkopen.nl je op verschillende manieren helpen. Via onze website kun je gemakkelijk een gratis waardebepaling aanvragen. Zo weet je wat je huis ongeveer waard is. Wil je de beste makelaar in Maasland vinden? Met onze tool kun je makelaars vergelijken en daardoor de best passende kiezen. Je kunt met onze hulp ook besparen op makelaarskosten door makelaarstarieven op te vragen. HuisVerkopen.nl kan je eenvoudigweg door het hele verkoopproces heen helpen, daardoor weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen