Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Delft

Als je op zoek bent naar een verkoopmakelaar in Delft, is het belangrijk dat je verschillende makelaars vergelijkt. De tarieven van verkoopmakelaars kunnen namelijk sterk uiteenlopen. Door goed te vergelijken, vind je de makelaar die het beste bij jou en je budget past.

Over makelaars in Delft

In de wirwar van makelaars is het fijn dat je bij ons terecht kunt voor heldere informatie. We hebben alles over makelaars in Delft voor je in kaart gebracht. Bijvoorbeeld, met welke makelaars de meeste huizen worden verkocht, of welke maakt de beste foto's? Dit soort inzichten kan leiden tot besparingen, of juist extra opbrengsten. Want door makelaars te vergelijken, kun je de beste keuze maken voor jouw persoonlijke situatie.

Je vraagt je wellicht af: wat zijn de gemiddelde makelaarskosten in Delft? Welke makelaar is het meest succesvol in jouw wijk? Of wellicht heeft je woning speciale kenmerken waarvoor niet elke makelaar geschikt is. Waar moet je dan op letten bij het kiezen van een makelaar in Delft? Dit soort vragen zijn begrijpelijk en belangrijk bij het maken van je keuze. Wees gerust, want alle antwoorden die je nodig hebt om de beste keuze voor een makelaar in Delft te maken, vind je hier terug.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.796
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 13.189
Besparing (gem.)
€ 1.084

Actueel

 • Als je overweegt om jouw huis te verkopen, houd dan rekening met de makelaarskosten in Delft. In de huidige periode van april 2024 kan je rekenen op courtages tussen de 1,00% en 1,52%. Deze bedragen kunnen echter snel veranderen.
 • De huizenmarkt in Delft is altijd in beweging. Momenteel ligt de gemiddelde verkoopprijs per m2 op € 4.730 euro. Voor actuele informatie over de huizenprijzen in Delft, kun je onze website bezoeken.
 • De tarieven van makelaars zijn constant in beweging. Door makelaarstarieven te vergelijken, kun je op dit moment gemiddeld € 1.084 euro besparen. Het is dus zeker zinvol om deze vergelijking te maken.

Uitgelichte makelaars in Delft

Als je van plan bent je woning te verkopen, merk je snel dat er in Delft een ruim aanbod aan verkoopmakelaars beschikbaar is. Om je te helpen navigeren in deze keuzemogelijkheden, presenteren wij een diversiteit aan verkoopmakelaars in Delft, elk vergezeld van een gedetailleerde beschrijving. Door het maken van een vergelijking tussen makelaars krijg je inzicht in de verschillende diensten, tarieven en aanpak die zij hanteren.

Logo Björnd Makelaardij

Björnd Makelaardij

Björnd Makelaardij is een moderne makelaar actief in de regio Delft. Met een betrokken team van 13 professionals staan zij jaarlijks aan de zijde van zo'n 550 transacties, taxaties en adviezen. Ze zijn gevestigd in een sfeervol grachtenpand waar ze je verwelkomen in een hedendaagse setting. Het kantoor onderscheidt zich door een nuchtere kijk, een vrolijke sfeer en een passie voor huizen en mensen. Of je nu zoekt naar een droomhuis, je eigen plek wilt verkopen of advies nodig hebt over beleggingen in vastgoed, Björnd Makelaardij staat voor je klaar. Ze houden je nauw betrokken bij alle ontwikkelingen en leveren advies op basis van goede onderbouwingen. Je maakt de uiteindelijke keuzes, maar zij begeleiden je in het proces met hun uitgebreide kennis en ervaring. Als lid van de NVM en met certificaten van VastgoedCert en NRVT, kun je rekenen op kwaliteit en betrouwbaarheid. Ze hebben specialismen in onder andere woningfotografie, woningstyling, kantoren, horeca en nieuwbouw. Kies je voor Björnd Makelaardij, dan kies je voor een partner die goed luistert, duidelijk adviseert en je stap voor stap begeleidt in het complexe proces van aan- of verkoop van vastgoed.
Logo Hof van Delft Makelaardij

Hof van Delft Makelaardij

Bij Hof van Delft Makelaardij krijg je alle steun in je huizenjacht. Dit full-service kantoor neemt graag al je zorgen weg, van aankoop en verkoop tot verhuur en taxaties. Met decennia ervaring en grondige kennis van de lokale markt, zijn ze een vertrouwd baken in Delft en omstreken. Bijzonder beheer en monumenten zijn hun specialiteiten. Ze zijn lid van de NVM en hebben meerdere certificaten. Afgelopen jaar hebben ze bijna 50 huizen verkocht en ruim 30 aangekocht.
Logo Roepman Makelaardij NVM

Roepman Makelaardij NVM

Roepman Makelaardij NVM is een omvangrijke makelaar met passie voor woningen. Als lid van de NVM stelt de makelaar hoge eisen aan kennis en ethiek. Het kantoor biedt een volledige service aan bij verkoop, stemt de strategie af op jouw wensen en laat niets aan toeval over. Daarnaast excelleert Roepman ook in aankoop en taxaties en is de makelaar gespecialiseerd in beleggen, monumenten, veilingen, woningstyling, nieuwbouw en woningfotografie.
Logo Van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars

Van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars

Van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars is een bewezen marktleider in vastgoed met een heldere en duidelijke aanpak. Ze zijn de afgelopen jaren frequent in de top 5 geëindigd en twee keer uitgeroepen tot de NVM aankoopmakelaar van regio Haaglanden. Met diversiteit in diensten zoals verkoop, aankoop, taxaties, en verhuur, hebben ze een breed veld van expertise. Ze onderscheiden zich door hun sterke maatschappelijke betrokkenheid, waarbij een deel van het bedrijfsresultaat gedoneerd wordt aan goede doelen.
Logo V&W Makelaars Delft BV

V&W Makelaars Delft BV

V&W Makelaars Delft is een betrouwbaar NVM kantoor met een persoonlijke benadering sinds 1992. Ze bieden diensten aan als verkoop, aankoop, taxaties en verhuur. Door aandacht voor jouw wensen kunnen ze efficiënt helpen, en dat waarderen klanten met een gemiddelde beoordeling van 9,3 op Funda. Ze zijn actief in Delft en omstreken. Het team bestaat uit 4 gecertificeerde medewerkers, dichtbij gevestigd in Coenderstraat 31 in Delft.
Logo Van Daal Makelaardij | De Energieke Makelaar

Van Daal Makelaardij | De Energieke Makelaar

Van Daal Makelaardij, ook bekend als 'De Energieke Makelaar', is een betrouwbare partner voor de verkoop, aankoop, verhuur en taxatie van woningen en bedrijfsmatig onroerend goed. Met een deskundig en betrokken team onderscheiden ze zich op het gebied van service. Ze begeleiden ook expats in hun zoektocht naar een woning. Ze zijn te vinden in het centrum van Delft en in Oud Rijswijk. Ook buiten kantooruren zijn zij bereikbaar voor je.
Logo ZO makelaars - ZO.nl ©

ZO makelaars - ZOnl ©

ZO Makelaars blinkt uit in professionele ondersteuning, van verkoop en aankoop tot taxaties en financieel advies. Je krijgt een unieke presentatie van je huis met virtuele tours voor een sterke eerste indruk. Met specialismen in monumenten en woningfotografie en een ervaring in het bedienen van expats, tilt ZO Makelaars je ervaring naar een hoger niveau, ondersteund door een NVM-lidmaatschap en diverse certificaten. Het team bestaat uit 10 deskundige medewerkers waarbij je net zoveel ondersteuning krijgt als je nodig hebt.

Bayense Makelaars

Bij Bayense Makelaars kun je rekenen op betrouwbare en deskundige begeleiding bij het kopen, verkopen of huren van je woning. Gevestigd aan de Spoorsingel in Delft, biedt dit NVM gecertificeerde kantoor je jarenlange ervaring en grondige kennis van de lokale markt. Het is de ideale partner voor jouw onroerend goed transacties.

Let op: Ook al heb je nu een beeld van diverse makelaars die actief zijn in Delft, onthoud goed dat er nog meer zijn. Hierdoor is de kans groot dat de ideale makelaar voor jouw situatie misschien niet in de bovenstaande lijst voorkomt. Daarom is een gedegen vergelijking van de verschillende makelaars in Delft bij Huis Verkopen enorm belangrijk.

Vergelijk makelaars in Delft Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Delft?

Een verkoopmakelaar in Delft rekent voor het verkopen van een woning gemiddeld een courtage van 1,15% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 417.067 in Delft komt dit neer op € 4.796 aan makelaarskosten (update april 2024).

Het is interessant om te weten dat in veel gevallen, hoe hoger de woningwaarde, hoe lager de courtage die makelaars in Delft rekenen. Dat is een strategie die ze hanteren om de concurrentie aan te gaan op de vastgoedmarkt binnen deze stad.

Let op: gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Delft 0,52% verschillen. Daardoor bespaar je tot wel € 1.084 door eerst tarieven op te vragen. Daarom is het de moeite waard om verschillende makelaars met elkaar te vergelijken voordat je een keuze maakt.

Kosten van makelaars in Delft

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.700
€ 4.900
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Delft

Als je van plan bent om jouw woning in Delft te verkopen, dan kom je ongetwijfeld in aanmerking met opstartkosten. De meeste makelaars in deze stad brengen deze kosten in rekening. Maar wat zijn opstartkosten precies? Dit zijn de kosten die een makelaar maakt om jouw woning klaar te maken voor de verkoop. Denk hierbij aan professionele foto's, plattegronden, een advertentie op huizensites en/of Funda en de promotie van de woning.

Zoals gezegd variëren opstartkosten per makelaar. Veel makelaars rekenen een vast bedrag, terwijl sommige makelaars werken met een percentage van de verkoopprijs. De gemiddelde opstartkosten die makelaars in Delft rekenen zijn € 515. Het is belangrijk om zicht te hebben op deze kosten, omdat ze invloed hebben op de totale kosten die je maakt bij de verkoop van je woning.

Intrekkingskosten van makelaars in Delft

Als je de verkoop van je woning in Delft voortijdig wilt stoppen, kun je te maken krijgen met intrekkingskosten. Dit zijn kosten die makelaars in rekening brengen als je besluit je woning vroegtijdig uit de verkoop te halen. Intrekkingskosten zijn een soort compensatie voor de gemaakte kosten en de tijd die de makelaar tot dan toe aan je woning heeft besteed.

Stel, je hebt last van kopersttwijfel of er doen zich persoonlijke omstandigheden voor waardoor je ervoor kiest de verkoop van je huis stop te zetten. Of misschien is het economisch klimaat abrupt veranderd en zie je het tijdelijk niet zitten je huis te verkopen. In zulke gevallen, vragen de meeste makelaars in Delft om een vergoeding. Dit bedrag varieert per makelaar, dus het is belangrijk dat je dit van tevoren duidelijk afspreekt.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Delft met een vast tarief

Ook in Delft zijn er makelaars die werken met een vast tarief. In dit vaste tarief zijn meestal een aantal diensten inbegrepen zoals taxatie, advies en begeleiding bij onderhandelingen. Voor het gemiddelde tarief van deze makelaars kun je kijken naar € 3.250 (update: april 2024).

Hoewel een vast tarief transparantie biedt, zijn er ook risico's. Stel je voor dat je woning snel wordt verkocht of er blijken weinig bezichtigingen nodig. In dat geval betaal je voor diensten die je niet of nauwelijks nodig hebt. Je hebt dus minder flexibiliteit en het kan financieel ongunstig uitpakken.

Tip: Het is verstandig om verschillende makelaars te vergelijken. Dit geeft je duidelijkheid over de variërende tarieven en helpt je te begrijpen wat de verschillen betekenen voor jou als woningverkoper. Hierdoor kun je een weloverwogen keuze maken passend bij jouw situatie en wensen.

4 feitjes over makelaars in Delft

 • Opvallend is dat verkopers in Delft niet per se voor de goedkoopste optie gaan. Ze lijken meer waarde te hechten aan een goede balans tussen kosten en kwaliteit bij de keuze voor een makelaar.
 • Zo'n 92% van de huiseigenaren in Delft geeft de voorkeur aan een lokale makelaar die volledige service biedt, ten opzichte van een makelaar die enkel online actief is.
 • Aan de hulp van een makelaar is in Delft veel te danken. Woningen worden er gemiddeld 35% sneller verkocht vergeleken met de verkoop zonder tussenkomst van een makelaar.
 • Verkopers in Delft halen meer rendement uit de verkoop van hun woning met behulp van een makelaar. De verkoop levert gemiddeld 10% meer op dan wanneer ze het huis zelf zouden verkopen.

Wat levert de beste makelaar in Delft op?

Er zijn een aantal makelaars in Delft die op een bijzondere manier boven de rest uitstijgen. Ze hebben een opmerkelijke flair voor het behalen van hogere verkoopprijzen en ze zorgen ervoor dat de verkoop veel vlotter verloopt in vergelijking met hun concurrenten.

Dit is hoe je de beste makelaars in Delft herkent:

 • € 12.917. Dit is het extra bedrag dat de topmakelaars in Delft gemiddeld bovenop de gemiddelde verkoopprijzen van andere makelaars weten te krijgen. Hierbij houden we uiteraard rekening met diverse prijsklassen van woningen. De onderliggende statistieken van verschillende makelaars ondersteunen dit.
 • Zij verkopen huizen gemiddeld 15 dagen sneller dan andere makelaars in Delft. Onze statistische analyse toont aan dat deze versnelde verkoopsnelheid te danken is aan het feit dat deze makelaars uitstekend in staat zijn om de waarde van woningen juist in te schatten, wat leidt tot snellere verkopen.

De beste makelaar in Delft vinden

Het vinden van de beste of snelste makelaar in Delft betekent niet per se dat je kiest voor de duurste optie. Met de juiste informatie en begeleiding kun je een makelaar vinden die perfect is voor jouw situatie en portemonnee.

Met ons vergelijkingsformulier kun je eenvoudig makelaars vergelijken op basis van je adres, woningsituatie en persoonlijke voorkeuren. Op deze manier vind je een makelaar die niet alleen past bij jouw huis, maar ook bij jouw specifieke verkoopwensen.

Waar moet je op letten bij makelaars in Delft?

Bij het selecteren van de ideale makelaar in Delft voor het verkopen van jouw woning, zijn er diverse elementen om rekening mee te houden. Hieronder lichten we vijf belangrijke zaken uit om op te letten:

Ervaring in de markt

Een makelaar met ruime ervaring in de Delftse woningmarkt heeft een streepje voor, omdat deze marktkennis kan inzetten voor een optimale verkoop van jouw huis.

Persoonlijke klik

Voel je je comfortabel bij de makelaar? Vind je de communicatiestijl prettig? Een goede persoonlijke klik kan het verkoopproces aanzienlijk aangenamer maken.

Reviews en referenties

Verdiep je in de ervaringen van anderen met de betreffende makelaar. Recensies en referenties kunnen waardevolle inzichten geven omtrent de kwaliteit en betrouwbaarheid van de makelaar.

Kosten en voorwaarden

Inzicht in de kosten en voorwaarden van de makelaar is essentieel. Zorg dat je duidelijk krijgt wat je precies kunt verwachten en wat niet, om later verrassingen te voorkomen.

Bereikbaarheid

Goede bereikbaarheid is belangrijk voor vlotte communicatie. Een makelaar die snel en efficiënt reageert, draagt bij aan een positieve verkoopervaring.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Als je jouw huis in Delft wilt verkopen kan het raadzaam zijn om een NVM-makelaar in te schakelen. Deze makelaars opereren onder de vlag van de grootste branchevereniging van Nederland en hebben toegang tot een breed netwerk aan potentiële kopers.

Een alternatief voor een NVM-makelaar is een VBO-makelaar of een makelaar van VastgoedPRO. Elk van deze brancheverenigingen hanteert eigen standaarden en methodes, maar het belangrijkste doel blijft altijd: het beste resultaat voor jou als verkoper.

Weetje: De NVM staat bekend als de grootste branchevereniging binnen Nederland voor makelaars. Ondanks de sterke concurrentie van de VBO en VastgoedPRO, kan geen enkele andere branchevereniging tippen aan het aantal geregistreerde leden dat de NVM heeft.

Wat doet een makelaar in Delft?

Een goede makelaar kan een groot verschil maken bij de verkoop van jouw woning in Delft. Ze nemen vele taken op zich om het verkoopproces zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Voorbeelden van deze taken zijn onder meer het bepalen van een realistische vraagprijs, het organiseren van bezichtigingen en het voeren van onderhandelingen. Het werk van een makelaar kan hierdoor sterk variëren afhankelijk van de specifieke behoeften van de klant.

 • Het inschatten van de marktwaarde van een woning
 • Het opstellen en verspreiden van het verkoopdossier
 • Het organiseren en begeleiden van woningbezichtigingen
 • Onderhandelen met potentiële kopers
 • Adviseren en begeleiden bij het afsluiten van de koopovereenkomst

Waarom een makelaar in Delft inschakelen?

Als je van plan bent om jouw huis in Delft te verkopen, kan de hulp van een professionele makelaar een enorm verschil maken. Door het inhuren van een lokale makelaar profiteer je van expliciete voordelen en het proces van de verkoop verloopt waarschijnlijk een stuk sneller dan wanneer je dit zelf zou doen. De makelaar biedt kennisgeving, ervaring en competenties die je misschien niet hebt, en kan je begeleiden bij elke stap om het proces zo eenvoudig en stressvrij mogelijk te maken.

Marktkennis en prijsbepaling

Een ervaren makelaar heeft uitgebreide kennis van de vastgoedmarkt in Delft. Doordat de makelaar op de hoogte is van de prijzen, de wijken en de trends op de markt, kan je jouw huis voor de juiste prijs verkopen.

Inzicht in ingewikkelde procedures

Er komt veel kijken bij het verkopen van een huis, zoals juridische en administratieve procedures. Een makelaar begrijpt deze procedures en kan ze op een efficiënte manier afhandelen, waardoor je nuttige tijd bespaart.

Effectieve marketingstrategie

Om jouw huis snel te verkopen, is een effectieve marketingstrategie belangrijk. Een makelaar maakt professionele foto's, schrijft aantrekkelijke advertentieteksten, plaatst jouw woning op prominente woningsites en organiseert bezichtigingen.

Vlotte afhandeling

Zodra er een geïnteresseerde koper is, zal de makelaar onderhandelen over de prijs, de voorwaarden en de overdracht van het huis. Zo ben je verzekerd van een probleemloze en snelle verkoop van jouw huis.

Informatie over Delft

Delft, gelegen in de provincie Zuid-Holland, staat bekend om haar rijke historie en cultuur. Centraal in de stad vind je de eeuwenoude Delft Universiteit van Technologie, die zowel nationaal als internationaal hoog aangeschreven staat.

Delft is tevens de stad van het wereldberoemde Delfts Blauw. Deze kunstvorm wordt gekenmerkt door de prachtige handbeschilderde keramiek, waarvan de productiemethoden al eeuwenlang ongewijzigd blijven.

De stad biedt naast culturele rijkdom ook een diversiteit aan winkels, horecagelegenheden en recreatieve voorzieningen. Zowel op culinair als op winkelgebied heeft Delft je genoeg te bieden.

Weetje: De huizenmarkt in Delft is volop in beweging. Ondanks de rijke historie en charme van de stad, is er ook ruimte voor vernieuwing en ontwikkeling. Check de woningmarktcijfers om meer te weten te komen!

Makelaars in Delft vergelijken

Het vinden van de juiste makelaar kan een uitdaging zijn, vooral wanneer je in en rondom Delft woont. Door met Huis Verkopen jouw wensen en voorkeuren aan te geven, maken we het vergelijken van makelaars eenvoudig.

 • Gratis waardebepaling door makelaars.
 • Krijg een goed beeld van de mogelijke verkoopprijs.
 • Ontvang vrijblijvend verkoopadvies.
 • Vind een makelaar met ervaring en succes.

Nadat je jouw gegevens en wensen hebt ingevuld, koppelen we je aan de beste verkoopmakelaars in Delft die bij jouw woning en situatie passen. Deze makelaars zullen je vervolgens alle informatie geven die jij nodig hebt, zodat jij een weloverwogen keuze kan maken over wie jouw huis het beste kan verkopen.

Vergelijk makelaars in Delft Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Delft

De gemiddelde makelaarskosten in Delft zijn € 4.796. Deze kosten kunnen variëren, afhankelijk van de gekozen makelaar en diensten.

Er zijn veel 'goede makelaars' in Delft. Vergelijk makelaars op basis van hun kosten, diensten en ervaring met soortgelijke woningen. Lees ook de klantbeoordelingen.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Delft is 54 dagen. De snelheid is echter afhankelijk van verschillende factoren, zoals de vraagprijs en de staat van de woning.

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Delft zijn € 515. Deze kosten betaal je voor de marketing en promotie van je woning.

Ja, het kan lonend zijn. Door makelaars te 'vergelijken' in Delft kun je gemiddeld € 1.084 besparen. Het geeft je ook een beter inzicht in wat verschillende makelaars aanbieden.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen