Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Pijnacker

Als je op zoek bent naar een bekwame verkoopmakelaar in Pijnacker, ben je bij ons aan het juiste loket. We houden nauwgezet alle statistieken bij van diverse makelaars. Hierdoor kunnen we op basis van prestaties adviseren over de gunstigste keuze voor jouw huisverkoop in Pijnacker.

Over makelaars in Pijnacker

Verkoopmakelaars zijn er in alle soorten en maten, elk met hun eigen sterke punten en methoden van werken. Het kan gaan om de mate van ervaring, die varieert van nieuwkomers in de industrie tot veteranen met jarenlang ervaring. Ook de focus op bepaalde type huizen, variërend van eengezinswoningen tot luxe villa's, is een onderscheidend aspect. Verder kunnen ze zich onderscheiden door de technologieën die ze gebruiken voor het promoten van jouw woning. Weten wat bij je past, is dus essentieel.

We houden nauwlettend de prestaties en werkwijzen van alle makelaars in Pijnacker bij. Dit doen we door middel van klantbeoordelingen, succespercentages, en de snelheid waarmee ze woningen weten te verkopen. Dankzij deze grondige analyse kunnen we je een goed overzicht geven van welke makelaars in Pijnacker de beste match voor jou zullen zijn. Een tip: laat je niet alleen leiden door tarieven, let ook op de persoonlijke klik en hun manier van werken.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 5.937
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 16.327
Besparing (gem.)
€ 1.203

Actueel

 • De huizenmarkt in Pijnacker heeft een gemiddelde verkoopprijs van € 534.827 en ligt daarmee boven het landelijk gemiddelde. Opvallend is dat de gemiddelde verkoopprijs per m2 zelfs op € 4.542 ligt. Voor meer informatie kun je terecht op de huizenprijzen pagina.
 • In Pijnacker is het gemiddelde courtagepercentage van makelaars 1,11%. Dit percentage is de beloning voor de makelaar bij een succesvolle verkoop van je huis. Meer informatie vind je op de Pijnacker pagina april 2024.
 • Het is aan te raden om de tarieven van verschillende makelaars in Pijnacker te vergelijken. Hierdoor kan je namelijk gemiddeld € 1.203 besparen. Je kan de verschillende makelaarstarieven op onze website vinden.

Uitgelichte makelaars in Pijnacker

Als je overweegt jouw huis in Pijnacker te verkopen, zijn er talloze lokale makelaars die hun expertise in dit specifieke vakgebied kunnen aanbieden. In de sectie onder deze tekst tref je een selectie aan van verkoopmakelaars die actief zijn in Pijnacker. Het is nuttig om deze makelaars te vergelijken, omdat hierin verschillen te bespeuren zijn, zoals in tarieven, strategieën, type service en ervaring.

Logo De Laen Makelaardij

De Laen Makelaardij

Bij De Laen Makelaardij vind je een mix van dorpse mentaliteit en zakelijk instinct. De vakkundige medewerkers kennen de woningmarkt als hun broekzak en bieden diensten als verkoop, aankoop en taxaties. Ze hechten belang aan een langetermijnrelatie en onderling vertrouwen, resulterend in een persoonlijke benadering die klanten waardevol vinden. Kijk naar de positieve beoordelingen op Funda voor een beeld van hun succes. Hun kantoor ligt aan de Oostlaan in Pijnacker.
Logo Flaton Makelaars Taxateurs

Flaton Makelaars Taxateurs

Flaton Makelaars Taxateurs is een gedreven team van vijf professionals, dat zich onderscheidt door hun ongeëvenaarde service en gezonde dosis flexibiliteit. Ze staan herkenbaar aan je zijde in jouw verkoop-, verhuur-, taxaties- of aankoopproces en houden je voortdurend op de hoogte. Bovendien zijn ze gespecialiseerd in woningstyling en -fotografie, wat een groot voordeel voor je kan zijn als je jouw woning in de schijnwerpers wilt zetten. Hun NVM-vereniging en talrijke certificeringen bevestigen hun professionaliteit.
Logo Ruseler & Van Herk Makelaars

Ruseler & Van Herk Makelaars

Bij Ruseler & Van Herk Makelaars krijg je volop ruimte voor je toekomstplannen. Deze actieve makelaar gaat met succes voor je aan de slag, of je nu je huis wilt verkopen, een droomwoning zoekt of een gecertificeerde taxatie wenst. Jouw belangen staan voorop en met hun deskundigheid, bewezen onderhandelingstechnieken en een 9,1 op Funda zorgen ze voor optimaal resultaat. Bovendien blinken ze ook uit in duurzaamheid als eerste klimaatneutrale makelaar van Nederland.

Post Makelaardij BV

Bij Post Makelaardij vind je al 18 jaar ervaring in de Pijnacker-Nootdorp regio. Deze makelaar met drie medewerkers is gelieerd aan VBO, en heeft expertise in verkoop, aankoop en taxaties. Met focus op diverse specialisaties zoals seniorenhuisvesting, projectontwikkeling en woningcorporaties, is Post Makelaardij de ideale partner om je door de complexe huizenmarkt te begeleiden. Of je nu een huis wilt kopen of verkopen, hier ben je in bekwaam handen.

Let op: ook al geeft de bovenstaande lijst je al een goed beeld van allerlei makelaars in Pijnacker, er zijn nog meer verkoopmakelaars actief in dat gebied. Het is dus mogelijk dat de makelaar die het beste bij jouw woning, situatie en voorkeuren past niet in deze lijst staat. Om zeker te zijn van je keuze, vergelijken we bij Huis Verkopen alle makelaars in Pijnacker. Klik hier om onze vergelijking te raadplegen en de beste keuze te maken.

Vergelijk makelaars in Pijnacker Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Pijnacker?

In veel gevallen hanteren makelaars een lagere courtage naarmate de woningwaarde hoger is. Dit komt doordat de totale vergoeding die een makelaar ontvangt uit een hogere woningprijs vaak al voldoende is om de extra inspanning en risico's van de makelaar te compenseren. Het is verstandig om dit mee te nemen bij je keuze voor een makelaar. Wil je weten wat jouw woningwaarde is? Kijk dan op onze website.

Let op: de courtages van makelaars in Pijnacker verschillen gemiddeld 0,45%. Hierdoor kun je gemiddeld € 1.203 besparen door lokale makelaars te vergelijken in Pijnacker. Het is dus duidelijk dat het vergelijken van makelaars een betekenisvolle stap is. Het kan je notabene helpen om een aanzienlijk bedrag te besparen.

Kosten van makelaars in Pijnacker

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.000
€ 6.000
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Pijnacker

Als je je woning wilt verkopen, dan krijg je waarschijnlijk te maken met opstartkosten. Dat is een vast bedrag dat de meeste makelaars in Pijnacker rekenen bij de start van de verkoop van je woning. Deze kosten zijn bedoeld om de initiële werkzaamheden te dekken. Denk hierbij aan het opnemen van de woning, het maken van foto's en plattegronden, en het plaatsen van je woning op diverse verkoopsites.

Opstartkosten staan los van de courtage, het percentage van de verkoopprijs dat je aan de makelaar betaalt zodra je woning daadwerkelijk is verkocht. De hoogte van de opstartkosten kan flink verschillen per makelaar. Sommige makelaars hebben lage opstartkosten, maar vragen een hogere courtage. Andere makelaars doen het juist andersom. Het is daarom belangrijk om niet alleen naar de hoogte van de opstartkosten te kijken, maar ook naar de courtage. Zo weeg je alle kosten tegen elkaar af voordat je een keuze maakt.

Intrekkingskosten van makelaars in Pijnacker

Bij het in de verkoop zetten van een woning komen vele aspecten kijken. Een van deze aspecten zijn de intrekkingskosten. Deze kosten zijn van toepassing als je besluit jouw huis voortijdig uit de verkoop te halen. Dit kan om diverse redenen gebeuren, bijvoorbeeld omdat je toch besluit niet te verhuizen, of omdat je een privé overeenkomst met een koper hebt kunnen sluiten.

Intrekkingskosten zijn het bedrag dat een makelaar in rekening brengt als compensatie voor de gemaakte kosten en de investeringen in de tijd die hij of zij gemaakt heeft toen jouw woning in de verkoop stond. In Pijnacker kun je gemiddeld rekenen op een bedrag van € 500 als intrekkingskosten als je besluit jouw woning voortijdig uit de verkoop te halen. Het is dus goed om hier rekening mee te houden bij het in de verkoop zetten van jouw woning.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Pijnacker met een vast tarief

Ja, er bestaan ook makelaars in Pijnacker die met een vast tarief werken. Het voordeel hiervan is, is dat je vooraf precies weet wat de kosten gaan zijn voor het verkopen van je huis. Je komt niet voor verrassingen te staan, omdat deze makelaars gemiddeld een tarief hanteren van € 3.250 (update: april 2024).

Hoewel een vast tarief aantrekkelijk lijkt, kan het ook een nadeel hebben. Een makelaar met een courtage wordt namelijk pas betaald wanneer je huis verkocht is en voor de maximale prijs. Aangenomen dat je huis meer waard is dan initieel verwacht, kan het dus zo zijn dat je bij een makelaar met een vast tarief meer betaalt dan noodzakelijk en minder overhoudt van de verkoop van je woning.

Tip: Voordat je een keuze maakt, is het verstandig om meerdere makelaars in Pijnacker te vergelijken. Overweeg zowel makelaars die met een courtage werken als makelaars die een vast tarief hanteren. Let ook op de bijbehorende diensten en beoordelingen om de beste keuze voor jouw situatie te maken.

4 feitjes over makelaars in Pijnacker

 • Makelaars in Pijnacker leveren een essentiële bijdrage aan de lokale woningmarkt. Huizen worden namelijk gemiddeld 35% sneller verkocht als er een makelaar bij betrokken is.
 • De waarde van woningen inschatten is een belangrijke taak voor verkoopmakelaars in Pijnacker. Maar let op, de schattingen kunnen per makelaar verschillen - tot wel €25.000. Wist je dat je via deze waardebepaling gratis kan ontdekken wat de waarde van je woning is?
 • Courtage is de standaard vergoeding die de meeste makelaars in Pijnacker in rekening brengen. De meeste woningverkopers geven hieraan de voorkeur omdat dit systeem zorgt voor een eerlijke en evenredige beloning afhankelijk van het verkoopresultaat.
 • Vele woningverkopers in Pijnacker willen zeker zijn van hun keuze en nodigen daarom gemiddeld 3 makelaars uit voor een huisbezoek. Via dit eenvoudige vergelijkingsformulier kun je makkelijk verschillende makelaars uitnodigen.

Wat levert de beste makelaar in Pijnacker op?

Het is vooral belangrijk om in kaart te brengen wat een makelaar je kan opleveren, in plaats van enkel te kijken naar wat een makelaar kost. Een vakbekwame makelaar in Pijnacker weet precies wat jouw huis kan opbrengen en hoe dit bereikt kan worden.

Dit is hoe je de beste makelaars in Pijnacker herkent:

 • Onze onderzoeken laten zien dat de beste makelaars in Pijnacker er in slagen om woningen gemiddeld te verkopen voor een bedrag dat boven de verwachte verkoopprijs ligt. Dit extra bedrag komt gemiddeld neer op een subtiele € 16.990.
 • Verder komt uit onze data naar voren dat de snelste makelaars in Pijnacker woningen verkopen in een indrukwekkend kort tijdsbestek. Gemiddeld levert dit een tijdbesparing op van 13 dagen vergeleken met andere makelaars.

De beste makelaar in Pijnacker vinden

Wat vind je belangrijk aan een makelaar? Dit kan sterk verschillen per persoon. Sommigen kiezen voor een makelaar die een lokaal netwerk heeft, terwijl anderen een grondige kennis van de vastgoedmarkt prefereren.

En juist die keuze voor een makelaar is de spil in de voorbereiding van de verkoop van jouw woning. Een goede makelaar kan je niet alleen helpen met de verkoop, maar ook met het bepalen van de juiste verkoopstrategie. Maak je keuze weloverwogen door makelaars te vergelijken.

Waar moet je op letten bij makelaars in Pijnacker?

Het kiezen van een geschikte makelaar voor de verkoop van je huis in Pijnacker is bepaald geen kinderspel. Hierbij vijf belangrijke aandachtspunten om je keuze te vereenvoudigen:

Kennis van de markt in Pijnacker

Hoe goed kent de makelaar de lokale woningmarkt? Zijn ze bekend met de specifieke kenmerken en prijstrends van de huizen in Pijnacker? Neem dit mee in je overweging.

Tarieven van de makelaar

Het is van belang om te weten hoeveel je moet betalen voor de diensten van de makelaar. Je kunt informatie hierover vinden en vergelijken op deze pagina.

Persoonlijke klik

Vergeet niet na te gaan of er een persoonlijke klik is met de makelaar. Je zult immers nauw met elkaar moeten samenwerken tijdens het verkoopproces van je huis.

Bereikbaarheid van de makelaar

Is de makelaar goed bereikbaar via telefoon of mail? Een snelle en effectieve communicatie kan het verschil maken tussen een vlotte en een moeizame verkoop.

Ervaring en referenties

Tot slot, heeft de makelaar ervaring met het verkopen van vergelijkbare huizen? Een blik op de referenties kan je een goed idee geven van het track record van de makelaar.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) is een gerenommeerde organisatie in de Nederlandse vastgoedmarkt. Het is een collectief van makelaars die zich bezighouden met de aan- en verkoop van woningen, kantoren en andere soorten vastgoed. Naast de NVM zijn er ook de VastgoedPRO en VBO, samen vormen ze de drie grootste makelaarsorganisaties van Nederland.

In Pijnacker kan een NVM-makelaar een belangrijke rol spelen bij de verkoop van je woning. Ze zijn niet alleen bekend met de lokale markt, maar ook met de juridische aspecten van de woningverkoop. Bovendien zijn ze gebonden aan een gedragscode die eerlijkheid en transparantie waarborgt, wat de verkoop van je woning vereenvoudigt.

Wat doet een makelaar in Pijnacker?

Als je overweegt jouw huis in Pijnacker te verkopen, is een gedegen makelaar onmisbaar. De rol en het werk van een makelaar vormen een doorslaggevende factor in het succesvol verkopen van jouw woning.

Een makelaar kan een verschil maken in hoe vlot en voordelig het verkoopproces verloopt. Ze hebben een grondige kennis van de lokale markttrends, weten hoe ze jouw woning aantrekkelijk kunnen presenteren en zijn ervaren in het onderhandelen met potentiële kopers.

 • Marktanalyse: De makelaar bestudeert de lokale vastgoedmarkt en bepaalt de juiste verkoopprijs.
 • Presentatie: De makelaar adviseert over de beste manier van presenteren en fotograferen van jouw woning.
 • Marketing: De makelaar zorgt voor effectieve publiciteit van jouw woning.
 • Onderhandelingen: De makelaar voert namens jou de prijsonderhandelingen.
 • Papierwerk: De makelaar regelt alle juridische en administratieve zaken rondom de verkoop.

Waarom een makelaar in Pijnacker inschakelen?

Als je jouw woning in Pijnacker wilt verkopen, helpt een makelaar je bij dit proces door verschillende stappen te ondernemen die je waardevolle tijd kunnen besparen en je opbrengst kunnen vergroten. De precieze taken van de makelaar kunnen variëren, maar hier zijn de voornaamste stappen die een makelaar voor je doet.

Waardering van je woning

De eerste stap is het bepalen van de waarde van je huis. De makelaar gebruikt daarvoor zijn kennis van de lokale markt, recente verkoopprijzen en de individuele kenmerken van jouw huis. Hieruit zal de makelaar een realistische vraagprijs voorstellen.

Promotie van je woning

Vervolgens zorgt de makelaar voor de publiciteit van je woning. Dit houdt het maken en publiceren van professionele foto's in, het adverteren van het huis op vastgoedwebsites en sociale media, en het informeren van potentiële kopers in de database van de makelaar.

Bezichtigingen

De makelaar begeleidt ook de bezichtigingen. Hij plant deze in, bereidt zich voor door relevante informatie te verzamelen over jouw huis en begeleidt de mogelijke kopers tijdens het bezoek, waarbij hij hun vragen beantwoordt en de voordelen van jouw huis benadrukt.

Overeenkomen prijs met koper

Tenslotte begeleidt de makelaar de onderhandelingen met de koper. Hij zal de biedingen evalueren, je adviseren over hoe je kunt reageren en uiteindelijk een prijs overeenkomen die zowel bij jou als bij de koper past. Met deze stappen, streeft de makelaar ernaar om het verkoopproces zo soepel, snel en winstgevend mogelijk te laten verlopen.

Informatie over Pijnacker

Pijnacker is een charmante plaats die middenin de provincie Zuid-Holland ligt. Door zijn centrale ligging, biedt het een gemakkelijke toegang tot steden als Den Haag en Rotterdam.

In de loop der jaren heeft Pijnacker zich ontwikkeld tot een levendige gemeenschap. Bekend om zijn warme sfeer en diverse faciliteiten, is het een plek waar je je snel thuis voelt.

Je vindt in Pijnacker een mix van stedelijke voorzieningen en landelijke rust. Van moderne winkels tot natuurschoon, er is hier voor elk wat wils.

Weetje: De gemiddelde huizenprijzen in Pijnacker zijn in loop der jaren gestegen tot een gemiddeld bedrag van € 534.827 (update: april 2024). Je kunt meer details vinden over deze stijging op onze woningmarktcijfers pagina.

Makelaars in Pijnacker vergelijken

Door makelaars in Pijnacker te vergelijken op het platform van Huis Verkopen, maak je weloverwogen keuzes voor de toekomst. Het bespaart je niet alleen kosten, maar geeft je ook inzicht in de markt.

 • Inzicht in verkoopopbrengst en snelheid
 • Keuze uit de beste prijs/kwaliteit-verhouding
 • Een gratis waardebepaling door de makelaars
 • Keuze uit makelaarstarieven, afgestemd op jouw situatie

Het vergelijken van makelaars hoeft geen complex proces te zijn. Huis Verkopen maakt dit proces gemakkelijk door je te koppelen aan de makelaars die op basis van jouw woning en wensen het beste bij je passen. En het allerbelangrijkste? Vergelijken is gratis en vrijblijvend.

Vergelijk makelaars in Pijnacker Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Pijnacker

De gemiddelde makelaarskosten voor het verkopen van een huis in Pijnacker bedragen € 5.937. Het exacte bedrag varieert per makelaar en kan ook afhangen van jouw specifieke situatie. Daarom kan het handig zijn om de tarieven op te vragen bij verschillende makelaars.

Het zoeken naar een goede makelaar is erg persoonlijk en kan onder andere afhangen van de gemiddelde verkoopsnelheid van 50 dagen. Daarom is het aan te raden om gebruik te maken van onze vergelijkingsdienst.

Door makelaars te vergelijken, kun je gemiddeld € 1.203 besparen op de makelaarskosten. Dit toont aan hoe belangrijk het is om een goede makelaar te vinden die past bij jouw situatie.

De gemiddelde courtage in Pijnacker bedraagt 1,11% van de verkoopprijs van de woning. Met andere woorden, een makelaar rekent dit percentage aan de verkoopkosten.

De gemiddelde verkoopprijs voor een huis in Pijnacker is € 534.827. Om een beter idee te krijgen van jouw specifieke woningwaarde, kun je een gratis waardebepaling aanvragen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen