Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Voorburg

Bij het verkopen van je huis in Voorburg komt veel kijken. De basis zit 'm in een goede voorbereiding: zorg dat je energielabel op orde is, onderzoek de woningmarkt en kies een betrouwbare makelaar die je door dit proces leidt. Alle details tellen om tot een succesvolle verkoop te komen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Voorburg

Als woningverkoper in Voorburg, heb je diverse doelen bij het verkopen van je huis. Bijvoorbeeld, wil je wellicht een zo hoog mogelijke verkoopprijs realiseren. Daarnaast kan het ook belangrijk voor je zijn om de verkoop zo snel mogelijk rond te krijgen. Het kiezen van een goede makelaar speelt hierbij een sleutelrol, deze kan je namelijk helpen je doelen te bereiken en het proces soepel te laten verlopen.

Je bent wellicht benieuwd naar hoe de woningmarkt er nu precies uitziet in Voorburg. Vragen als: hoe snel worden huizen verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? Hoeveel kan ik besparen door makelaars te vergelijken? Deze en andere vragen worden beantwoord in ons stappenplan voor de verkoop van een woning in Voorburg. Hieronder volgen de huidige statistieken over de woningmarkt in Voorburg:

Maart 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
45 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 459.503
Besparing (gem.)
€ 1.241

Je huis snel verkopen in Voorburg

Het verkopen van je woning kan een spannend proces zijn, vooral als je je huis snel wilt verkopen. In Voorburg blijkt een woning gemiddeld na 45 dagen verkocht te zijn. Maar met de juiste aanpak kun je dit proces versnellen.

 1. Onderzoek doen is een goed beginpunt. Informeer jezelf over het verkoopproces en je lokale woningmarkt. Je kunt ook gebruikmaken van onze tool voor makelaarsvergelijking om de best passende makelaar te vinden.
 2. Een goede voorbereiding behelst meer dan alleen je huis opruimen. Vraag bij meerdere makelaars een gratis waardebepaling aan om een goed beeld te krijgen van de verkoopwaarde van je woning. Dit kan via waardebepaling door een makelaar aanvragen.
 3. Jouw woning promoten kan helpen de verkoop te versnellen. Maak goede foto's, schrijf een aantrekkelijke beschrijving en deel deze op verschillende platformen. Een verkoopadvies bij een makelaar aanvragen kan ook bruikbaar zijn. Dit kan met het verkoopadvies-aanvraagformulier.
Huis verkopen Voorburg tips

Tips in Voorburg

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Voorburg op?

Als je jouw huis in Voorburg te koop zet, wil je natuurlijk graag weten welke verkoopprijs je ongeveer kunt verwachten. In de huidige markt ligt de gemiddelde verkoopprijs in Voorburg rond de € 459.503. Het exacte bedrag hangt wel af van een aantal factoren zoals de staat van onderhoud, de plek waar het huis staat binnen Voorburg en eventuele duurzame investeringen die zijn gedaan.

Nu je weet wat de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Voorburg is, vraag je je misschien ook af hoeveel je gemiddeld kunt vragen per vierkante meter. Op dit moment is dat gemiddeld € 4.412 per m2. Bedenk wel dat deze gemiddelde prijs per vierkante meter ook door verschillende factoren bepaald wordt. Wil je weten waarde van jouw woning door beïnvloed wordt? Op onze website vind je een overzichtelijke pagina met informatie over woningwaarde.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Voorburg

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.800
€ 4.200
€ 4.500

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Voorburg bij (up-to-date: maart 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Voorburg.

Feitjes over Voorburg

 • Voorburg is de oudste stad van Nederland, gesticht in 277 BC.
 • Het herbergt de historische landgoederenzone 'Buitenplaatsen'.
 • Het forum Hadriani, een oud-Romeinse stad, bevindt zich hier.

Tips om je woning te verkopen in Voorburg

Wil je jouw huis in Voorburg verkopen en zoek je naar manieren om dit effectief en snel te doen? Het kan een uitdaging zijn, maar met deze praktische en creatieve tips maak je de verkoop van jouw huis tot een succes.

 • Opgeruimd staat netjes: Zorg ervoor dat jouw huis er altijd schoon en opgeruimd uitziet. Voor potentiële kopers is de eerste indruk cruciaal. Een georganiseerd en schoon huis toont zijn potentieel.
 • Verwelkomende geur: Het klinkt misschien vreemd, maar geur kan invloed hebben op iemands beslissing. Freshly gebakken brood of versgemalen koffie kan jouw huis gezelliger en gastvrijer laten voelen.
 • Binnen-buiten connectie: Speel in op de aantrekkelijke ligging van Voorburg. Zorg dat de tuin of het balkon er aantrekkelijk uitziet en betrek deze bij de woning door de deuren open te zetten tijdens bezichtigingen.
 • Verkoop de buurt: Voorburg is meer dan alleen jouw huis. Focus in jouw gesprekken ook op de levendige gemeenschap, nabijheid van winkels, scholen, parken en openbaar vervoer.
 • Aandacht voor details: Een vers geschilderde voordeur, schone ramen of goed onderhouden planten in de vensterbank; kleine details kunnen een grote impact hebben op hoe jouw huis overkomt.

Ontdek jouw stappenplan in Voorburg:

 • Voorkomt dat je verkoopstappen overslaat
 • Voorziet in een overzicht van alle taken
 • Helpt bij het vergelijken en besparen van kosten
 • Zorgt voor een soepel verkoopproces van je woning
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Voorburg?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Voorburg kost je als verkoper gemiddeld € 6.566. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Voorburg In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 459.503) € 5.146
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.566

Kosten van makelaars in Voorburg

Denk je eraan je huis in Voorburg te verkopen en vraag je je af wat de makelaarskosten gemiddeld zijn? Meestal wordt er een courtage gerekend die uitgedrukt wordt in een percentage van de verkoopprijs van je huis. Dit courtagepercentage in Voorburg is ongeveer 1,12% van de uiteindelijke verkoopprijs.

Veel makelaars in Voorburg rekenen overigens ook opstartkosten voor de verkoop van een huis. Deze kosten liggen gemiddeld rond de € 515. Het is geruststellend om te weten dat de makelaarskosten in Voorburg in harmonie zijn met het landelijke gemiddelde, waardoor je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Lees meer over makelaars in Voorburg.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Bij de verkoop van je huis maak je notariskosten. Deze kosten komen voor een deel op jouw rekening en worden gemaakt voor het opmaken van diverse juridische documenten. Denk bijvoorbeeld aan de kosten voor het doorhalen van je hypotheek. Het inschakelen van een notaris is noodzakelijk voor de overdracht van de woning naar de nieuwe eigenaar.

De kosten voor het doorhalen van je hypotheek variëren per notaris. Gemiddeld bedragen deze kosten € 350. Deze kosten zijn niet inbegrepen bij de kosten van een makelaar en worden vaak over het hoofd gezien. Het is belangrijk om hier op te letten, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Onderhoudskosten

Onderhoud aan je woning is ook een factor om rekening mee te houden als je jouw huis wilt verkopen. Als verkoper ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van je woning tot aan de verkoopdatum. Dit kan variëren van kleine reparaties tot grootschalige onderhoudswerkzaamheden.

Hoewel deze kosten sterk variëren per situatie, kunnen ze aanzienlijk zijn. Denk aan kosten voor schilderwerk, reparatie van defecten of verbeteringen van de woning om deze aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers. Deze vallen buiten de kosten van een makelaar, dus zorg dat je ze incalculeert.

Diverse kosten

Naast bovenstaande kosten zijn er nog diverse andere kosten waar je rekening mee moet houden bij de verkoop van je huis. Denk aan bijvoorbeeld energielabelkosten en de kosten voor professionele foto's en advertenties om jouw woning in de spotlight te zetten.

Door goed zicht te houden op de diverse kosten, krijg je een realistischer beeld van de netto-opbrengst van de woningverkoop. Dit helpt je om een nauwkeurig en realistisch verkoopplan op te stellen. Het is belangrijk om niet onvoorbereid te zijn om teleurstellingen te voorkomen.

Wanneer mijn huis verkopen in Voorburg?

Overweeg je jouw huis in Voorburg te verkopen en vraag je je af of de timing juist is? Het eenvoudige antwoord is ja, het is een goede tijd. De woningmarkt is momenteel dynamisch en er is een sterke vraag naar huizen, waardoor nu verkopen in maart 2024 een verstandige keuze kan zijn.

Uiteraard hangt veel af van de makelaar die je kiest. We raden je aan verschillende makelaars te vergelijken om te zien wie het beste bij je past en de beste deal kan bieden. Via onze makelaarsvergelijking kan je gemakkelijk de beste match vinden.

Vergelijk makelaars in Voorburg Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als je overweegt om jouw woning te verkopen, wil je uiteraard het maximale uit de verkoop halen. Efficiëntie, winstgevendheid en gemoedsrust zijn kernwaarden die je tijdens dit proces zal waarderen. Daarom is het ontzettend verstandig om Huis Verkopen in te zetten voor deze belangrijke taak. Dit online platform biedt alle nodige tools en inzichten om het verkoopproces van je huis soepel te laten verlopen. Volledig onafhankelijk en gratis om te gebruiken ligt de focus volledig op je belangen en behoeften als woningeigenaar.

Gratis waardebepaling

Het startpunt in het verkoopproces is het kennen van de waarde van je woning. Waardebepaling is hierbij essentieel en Huis Verkopen maakt het makkelijk om deze gratis aan te vragen. Zo ben je altijd goed geïnformeerd!

Keuze uit lokale specialisten

Anoniem makelaarstarieven opvragen is een belangrijk aspect van het kiezen van een makelaar. Het is zeker mogelijk om op makelaarskosten te besparen met de hulp van Huis Verkopen. Hierdoor ontvang je mogelijk de beste deal van lokale specialisten in Voorburg.

Inzicht in makelaarsstatistieken

Huis Verkopen biedt je grondige inzichten in makelaarsstatistieken. Hierdoor heb je een duidelijk beeld van de prestaties van makelaars en kun je de beste keuze maken voor de verkoop van jouw woning in Voorburg.

Appartement verkopen in Voorburg

Als je een appartement in Voorburg wilt verkopen, zul je merken dat dit anders werkt dan een woonhuis. Eén van de belangrijkste zaken waar je rekening mee moet houden is de rol van de Vereniging van Eigenaren (VvE). De gezondheid van de VvE kan namelijk doorslaggevend zijn voor potentiële kopers. Enerzijds omdat die kopers zelf lid worden bij aankoop van het appartement, anderzijds omdat hun hypotheekverstrekker bepaalde eisen aan de VvE kan stellen. Zorg dus dat alle VvE-documenten, zoals de splitsingsakte, het huishoudelijk reglement en de laatste jaarrekening, in orde zijn.

Om de verkoop van jouw appartement in Voorburg optimaal te laten verlopen, is het goed om te weten wat jouw appartement echt waard is. Overweeg daarom om een waardebepaling door een makelaar aan te vragen. Dit helpt je bij het vaststellen van een realistische vraagprijs. Een passende vraagprijs trekt meer geïnteresseerden en bespoedigt zo mogelijk het verkoopproces. Bovendien laat je zien dat je transparant bent over de prijs, wat het vertrouwen van potentiële kopers in jou als verkoper kan vergroten.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Voorburg

De verkoopprijs van je huis in Voorburg wordt bepaald door verschillende factoren zoals de woningwaarde, de marktsituatie en jouw persoonlijke verkoopdoelen. Je kan een waardebepaling door een makelaar aanvragen om een beter inzicht te krijgen in de huidige waarde van je huis.

De kosten voor de verkoop van je huis in Voorburg kunnen variëren en hangen af van de makelaar die je kiest en de gekozen diensten. Over het algemeen geldt dat je rekening moet houden met makelaarskosten en mogelijk ook notariskosten. Bekijk deze pagina voor meer informatie over de kosten.

Een goed stappenplan en het juiste verkoopadvies kunnen je helpen om je huis in Voorburg snel en voor een uitstekende prijs te verkopen. Daarnaast is het belangrijk dat je huis in goede staat is en dat je potentiele kopers aantrekt met goede marketing.

Een makelaar kan veel taken op zich nemen bij de verkoop van je huis in Voorburg. Denk aan waardebepaling, onderhandelingen met potentiële kopers en het opstellen van verkoopdocumentatie. Het is belangrijk om een makelaar te kiezen die bij je past, hier kun je makelaars vergelijken om de beste keuze te maken.

Ja, het energielabel van je huis kan invloed hebben op de verkoop. Een goed energielabel kan de verkoopwaarde van je huis verhogen en maakt je huis aantrekkelijker voor potentiële kopers. Je kan je energielabel aanvragen om zo meer inzicht te krijgen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen