Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Wassenaar

Wanneer je jouw huis in Wassenaar wilt verkopen, is het van groot belang om alles zorgvuldig te regelen. Van het vaststellen van de juiste prijs tot de uiteindelijke overdracht, elk detail telt. Met de juiste voorbereiding en deskundige hulp kan je een optimale verkoop realiseren.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Wassenaar

Als je in Wassenaar jouw huis gaat verkopen, zijn er een aantal dingen om op te letten. Je wilt natuurlijk een goede prijs voor jouw huis krijgen, zodat je niet met een financiële tegenvaller komt te zitten. Je wilt ook niet te veel betalen voor een makelaar, kom dus niet voor verrassingen te staan en bespreek de tarieven vooraf. Daarnaast wil je vermijden dat je lang met dubbele woonlasten zit. Een snelle verkoop kan je hierbij helpen, iets dat een goede makelaar die presteert in Wassenaar voor je kan realiseren.

Waarschijnlijk vraag je je af hoe snel huizen in Wassenaar gemiddeld worden verkocht, of wat een gemiddelde verkoopopbrengst is. En hoeveel kun je eigenlijk besparen door verschillende makelaars te vergelijken? Een makelaar die goed presteert in Wassenaar kan je vinden door te vergelijken op huisverkopen.nl. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningverkoop in Wassenaar:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
126 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 1.104.523
Besparing (gem.)
€ 2.651

Je huis snel verkopen in Wassenaar

In Wassenaar worden woningen gemiddeld binnen 94 dagen verkocht. De concurrentie is hoog, wat betekent dat je als verkoper strategisch moet handelen om snel een goede deal te kunnen sluiten.

 1. Presentatie: Een uitmuntende presentatie van je woning kan een potentiële koper over de streep trekken. Zorg dat je huis schoon en opgeruimd is voor bezichtigingen en post hoogwaardige foto's in je online advertenties. Kijk met een kritische blik naar je eigen woning, kan het wellicht nog fraaier met nieuwe gordijnen of een geschilderde muur?
 2. Prijsstrategie: Zet een realistische vraagprijs neer. Te hoog kan namelijk potentiële kopers afschrikken, terwijl een te lage prijs er voor kan zorgen dat geïnteresseerden zich achter de oren krabben. Het inschakelen van een professional kan helpen bij het bepalen van een passende prijs.
 3. Flexibiliteit: Wees flexibel in het plannen van bezichtigingen. Hoe makkelijker je bereikbaar bent, hoe groter de kans dat meer mensen je woning willen bezichtigen. Sta ook open voor bezichtigingen in de avonden en weekenden.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Wassenaar

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Wassenaar op?

In april 2024 ligt de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Wassenaar op € 1.104.523. Deze verkoopsom is een indicatie en hangt af van verschillende factoren; onder andere de locatie binnen Wassenaar, de grootte van het huis en de staat van onderhoud. Je moet er dus rekening mee houden dat jouw huis voor meer of minder verkocht kan worden dan dit gemiddelde bedrag.

Ook de gemiddelde prijs per vierkante meter in Wassenaar kan interessant zijn om te weten. Op dit moment ligt die prijs rond de € 5.511 per vierkante meter. De genoemde prijzen zijn gebaseerd op de laatste drie maanden en geven dus een actueel beeld van de huizenmarkt in Wassenaar. Zo krijg je een goed beeld van wat je kunt verwachten als je jouw huis in deze prachtige gemeente te koop zet.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Wassenaar

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.700
€ 5.300
€ 5.800

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Wassenaar bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Wassenaar.

Feitjes over Wassenaar

 • Wassenaar is één van de rijkste gemeenten in Nederland.
 • De Nederlandse koninklijke familie woont in Wassenaar.
 • Wassenaar heeft meer dan 365 rijksmonumenten.

Tips om je woning te verkopen in Wassenaar

Het verkopen van je huis in Wassenaar kan een uitdagende onderneming zijn, zeker in een competitieve woningmarkt. Echter, met de juiste aanpak en investeringen, kan je je woning sneller verkopen en voor een hogere prijs. Hier zijn enkele doeltreffende tips die je kunnen helpen bij de verkoop van je huis.

 • Vernieuwde schilderwerken: Een frisse verflaag kan al een dramatisch effect hebben. Kies neutrale kleuren om een breder publiek aan te trekken. Het is een relatief goedkope manier om je huis er beter uit te laten zien.
 • Professionele schoonmaak: Een glimmend schoon huis maakt onmiddellijk een positieve indruk op potentiële kopers. Een professioneel schoonmaakbedrijf kan je hierbij helpen.
 • Energiesparende aanpassingen: Duurzaamheid is tegenwoordig een belangrijk aandachtspunt voor kopers. Investeren in energiebesparende apparaten en installaties kan daarom je huis aantrekkelijker maken.
 • Tuinverzorging: De buitenruimte van je huis is even belangrijk als de binnenruimte. Houd je tuin netjes en aantrekkelijk. Dit kan een sfeervolle eerste indruk geven.
 • Moderniseer de keuken en badkamer: Deze ruimtes zijn vaak doorslaggevend voor kopers. Een moderne, up-to-date keuken en badkamer kunnen de waarde van je huis aanzienlijk verhogen.

Ontdek jouw stappenplan in Wassenaar:

 • Het stappenplan is precies afgestemd op jouw huis
 • Met het interactief stappenplan sla je niks over
 • Het stappenplan helpt je om mogelijke kosten te besparen
 • Het stappenplan van HuisVerkopen.nl is gratis en vrijblijvend
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Wassenaar?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Wassenaar kost je als verkoper gemiddeld € 10.532. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Wassenaar In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 1.104.523) € 12.150
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 10.532

Kosten van makelaars in Wassenaar

In Wassenaar betaal je voor de diensten van een makelaar gemiddeld een courtage van 1,10% van de verkoopprijs van je huis. Deze kosten zijn bedoeld voor het begeleiden bij de verkoop, vanaf de waardebepaling van je woning tot aan de overdracht bij de notaris. Het is hierbij van belang te realiseren dat makelaars niet altijd dezelfde tarieven hanteren.

Wil je echter een scherpere prijs bedingen voor de diensten van de makelaar? Vraag dan offertes op bij meerdere makelaars. Bij de meeste kun je vrijblijvend een afspraak maken waarbij de makelaar bij je thuis komt. Zo kan de makelaar de woning bekijken en een realistische inschatting maken. Op deze manier kun je makelaarskosten vergelijken op basis van hun aanbod en persoonlijke voorwaarden.

Lees meer over makelaars in Wassenaar.

Andere kosten bij verkoop

Diverse kosten bij verkoop

Bij de verkoop van je huis komen meer kosten kijken dan alleen de makelaarskosten. Denk aan kosten zoals het energielabel, verkoopstyling en opruimkosten. Deze zijn waarschijnlijk kleiner dan de makelaarskosten, maar ze kunnen alsnog behoorlijk oplopen.

Belangrijk is om hier niet door verrast te worden. Daarom is het essentieel om altijd een compleet beeld te hebben van alle kosten die je als woningverkoper hebt. Zo kun je het budget goed in de gaten houden en zorg je dat er geen onverwachte kosten opduiken tijdens het verkoopproces.

Verkoopstyling en onderhoud

Een huis verkoopt vaak beter wanneer het er aantrekkelijk uitziet. Dit kun je bereiken door middel van verkoopstyling en klein onderhoud. Hierbij kun je denken aan het verven van de muren, het plaatsen van nieuwe lampen en het netjes ordenen van je meubilair.

Natuurlijk brengt dit ook kosten met zich mee. De gemiddelde kosten hiervan bedragen € 875 maar de uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van wat er precies gedaan moet worden. Het is een kleine investering die je mogelijk een hogere verkoopprijs kan opleveren.

Notariskosten

Naast de kosten van de makelaar en de voorbereidingskosten zijn er nog notariskosten. De meeste hiervan worden door de koper betaald, maar er zijn uitzonderingen. Als jij bijvoorbeeld een hypotheek hebt op je huis, zal deze moeten worden doorgehaald.

Het doorhalen van een hypotheek brengt ook kosten met zich mee. Deze kosten bedragen gemiddeld € 350. Dit zijn kosten waar je rekening mee moet houden bij het verkopen van je huis.

Wanneer mijn huis verkopen in Wassenaar?

Is april 2024 een goed moment om je huis in Wassenaar te verkopen? Over het algemeen kan aangenomen worden dat de woningmarkt nu stabiel is en dat biedt kansen voor jou als verkoper. Echter is het wel essentieel dat je een gedegen verkoopplan hebt om ervoor te zorgen dat je niet alleen verkoopt, maar ook de beste prijs voor je huis krijgt.

Kan een makelaar je hierbij helpen? Absoluut, een goede makelaar speelt een grote rol in een succesvolle woningverkoop. Deze kan je helpen met het bepalen van de juiste verkoopprijs en een overtuigende presentatie van jouw huis. In het proces van een huis verkopen is het dus slim om een geschikte makelaar in te schakelen. Bekijk de verschillende opties, voordelen en tarieven op onze pagina en kies de makelaar die het beste bij jou past. Klik hier om makelaars te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Wassenaar Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Heb je wel eens gedacht aan het gemak van een stappenplan bij het verkopen van je huis? Bij Huis Verkopen begrijpen we dat de verkoop van een huis een uitdaging kan zijn. Daarom bieden we een helder en overzichtelijk stappenplan aan om dit proces te vergemakkelijken. Inmiddels maken er maandelijks duizenden mensen gebruik van, omdat ze merken dat het hen de juiste richting geeft en veel twijfel wegneemt. Met dit stappenplan in handen kun je zelfverzekerd en georganiseerd je huis verkopen.

Statistieken lokale makelaars

Geen marktkennis kan soms nadelig uitpakken in de vastgoedwereld. Gelukkig houden wij alle statistieken bij van makelaars in Wassenaar. Zo kun je makelaars vergelijken op basis van hun prestaties zoals snelheid van verkoop en verkoopopbrengst. Zo kies je altijd de makelaar die het beste bij je past.

Besparen op kosten

Zou je ook graag willen besparen op je makelaarskosten? Via ons heldere en gestructureerde stappenplan kun je verschillende dienstverleners zoals makelaars en energieadviseurs vergelijken op tarieven en beschikbaarheid. Zo weet je zeker dat je niet meer betaalt dan nodig is.

Objectiviteit en onafhankelijkheid

Als grootste platform in Nederland dat zich focust op het regelen van de verkoophuizen zijn we 100% onafhankelijk. We strijden dan ook dagelijks tegen misinformatie in de markt, zodat je altijd op de hoogte bent van de beste en meest eerlijke informatie.

Overzicht en gemak

Ons interactieve stappenplan zorgt ervoor dat jij het overzicht kunt bewaren tijdens het verkoopproces. Je regelt alles op één plek en kunt na iedere stap die je voltooit, deze gemakkelijk afvinken in het systeem. Met Huis Verkopen heb je dus alles in eigen hand.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Wassenaar

Je kunt de waarde van jouw huis bepalen door een waardebepaling bij een makelaar aan te vragen. Dit geeft je een goed idee van de mogelijke verkoopprijs van jouw huis in Wassenaar.

Er is een handig stappenplan beschikbaar dat je kunt volgen bij de verkoop van jouw huis. Dit plan begeleidt je door alle fasen van de verkoop, van voorbereiding tot de definitieve verkoop.

De kosten van het verkopen van jouw huis kunnen variëren. Op de pagina kosten vind je alle informatie over de mogelijke kosten die je kunt verwachten bij de verkoop van jouw huis in Wassenaar.

Om je huis snel te verkopen, wil je dat het zo aantrekkelijk mogelijk is voor potentiële kopers. Er zijn verschillende tips die je hiervoor kunt volgen, variërend van het opfrissen van je interieur tot het juist pricen van je huis.

Het vinden van een goede makelaar is essentieel voor een succesvolle verkoop. Op onze website kun je makelaars vergelijken om de beste makelaar in Wassenaar te vinden voor de verkoop van jouw huis.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen