Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Voorhout

Zoek je een goede verkoopmakelaar in Voorhout? Geen zorgen, deze pagina helpt je met een compleet overzicht van de beschikbare makelaars in en rondom Voorhout. Hiermee kun je een weloverwogen keuze maken voor de juiste makelaar om je woning succesvol te verkopen.

Over makelaars in Voorhout

Als je van plan bent je huis in Voorhout op de vastgoedmarkt te gooien, dan komt er veel bij kijken. Het is belangrijk om een makelaar te kiezen met veel kennis van de lokale markt in Voorhout. De kwaliteit van hun dienstverlening en transparantie over de kosten spelen ook een grote rol. Bovendien is het belangrijk te kijken naar hun communicatiestijl: blijven ze je gedurende het hele proces informeren en zijn ze goed bereikbaar?

Waarschijnlijk zit je vol vragen. Welke makelaar in Voorhout verkoopt huizen het snelst? Welke makelaar kan je de hoogste verkoopprijs bieden? Hoe verschillen de courtagekosten tussen makelaars? Op al deze vragen vormt het vergelijken van makelaars een antwoord. Het helpt je om op basis van je eigen wensen en voorkeuren een makelaar te vinden die het best presteert in Voorhout.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 6.489
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 17.845
Besparing (gem.)
€ 1.488

Actueel

 • Overweeg je om je huis te verkopen, dan is het interessant om inzichten te krijgen in de courtages van makelaars in Voorhout. De gemiddelde courtage waar je rekening mee kunt houden is 1,09%. Let op, courtages kunnen variëren, dus vergelijken is slim.
 • Huidige huizenprijzen in Voorhout kennen een gemiddelde verkoopprijs van € 595.277. Bijzonder is ook de gemiddelde verkoopprijs per m2, deze ligt in Voorhout op € 4.530.
 • Realiseer je dat makelaarstarieven in Voorhout geen vaststaand gegeven zijn, maar continu in beweging. Een vergelijking van tarieven kan je gemiddeld al snel een besparing opleveren van € 1.488. De moeite waard, dachten wij zo!

Uitgelichte makelaars in Voorhout

Als je een huis wilt verkopen in Voorhout, heb je de keuze uit een aantal verschillende makelaars. Wij bieden je een handige lijst aan van diverse makelaars in jouw omgeving, met bij elke makelaar een korte toelichting. Door deze makelaars met elkaar te vergelijken, krijg je inzicht in de variatie in dienstverlening, tarieven en aanpak, zodat je de makelaar kunt kiezen die het beste bij jou past.

Logo Geurts Makelaars

Geurts Makelaars

Geurts Makelaars, een team van gecertificeerde professionals, is er vanaf het eerste gesprek tot het champagnemoment, om zowel aan- als verkoop soepel te laten verlopen. Met oog voor jouw wensen, adviserend gedurende het traject en altijd transparant in de stappen. Ze hebben een groot klantenbestand en een ruim online bereik. Met specialismen als woningstyling en -fotografie, nieuwbouw en herbestemmen, biedt Geurts Makelaars deskundigheid en ervaring in de regionale huizenmarkt.
Logo Max de Makelaar

Max de Makelaar

Max de Makelaar biedt een ervaring van tientallen jaren in de Bollenstreek en Leidse Regio. Deze makelaar focust op zowel het pand als de klant, door bekwaam in te spelen op marktontwikkelingen en door gericht vraag en aanbod te combineren. Ze zijn aangesloten bij de NVM en beschikken over diverse certificaten. Met diensten als verkoop, aankoop, verhuur, taxaties en specialisme in nieuwbouw is dit met name een uitstekende keuze bij een nieuwbouwproject.

Pitch Makelaars S'heim & Pitch Makelaars Voorhout

Pitch Makelaars brengt een niet-traditionele aanpak in de makelaardijwereld met haar originele en transparante werkwijze. Actief in verkoop, verhuur, aankoop, aanhuur, taxaties en financieel advies, staat het team altijd klaar om je te helpen, zelfs buiten kantooruren en in het weekend. Dit betrokken en deskundig team heeft humor en zet graag die extra stap voor optimale resultaten. Je vindt ze dagelijks op hun kantoren in S'heim en Voorhout.

Let op: Er zijn meer verkoopmakelaars actief in en rondom Voorhout dan alleen degenen die jij op deze lijst ziet. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Voorhout mee in onze vergelijking. Jouw ideale makelaar staat mogelijk niet op deze lijst, maar door te vergelijken kun je die zeker vinden.

Vergelijk makelaars in Voorhout Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Voorhout?

Een verkoopmakelaar in Voorhout rekent voor het verkopen van een woning gemiddeld een courtage van 1,09% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 595.277 in Voorhout komt dit neer op € 6.489 aan makelaarskosten (update april 2024).

Net zoals de huizenprijzen Voorhout zijn ook de makelaarstarieven voortdurend in beweging. Deze dynamica in de huizenmarkt is ook terug te zien in de variatie van de courtages die makelaars hanteren. Kom je de perfecte woning tegen, houd dan rekening met deze fluctuaties.

Let op: gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Voorhout 0,50% verschillen. Daardoor bespaar je tot wel € 1.488 door eerst tarieven op te vragen.

Het vergelijken van verschillende makelaars heeft dus niet alleen betrekking op hun diensten, maar kan je ook een aanzienlijke financiële besparing opleveren.

Kosten van makelaars in Voorhout

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.300
€ 6.600
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Voorhout

In Voorhout rekenen de meeste makelaars opstartkosten. Dit zijn kosten die je maakt nog voordat jouw woning daadwerkelijk in de verkoop gaat. Het zijn kosten voor voorbereidende werkzaamheden, zoals het maken van professionele foto's, het opstellen van een verkoopbrochure en de aanmelding van jouw woning op huizensites zoals Funda. Dit zijn allemaal noodzakelijke stappen om jouw huis zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren aan mogelijke kopers.

De exacte hoogte van de opstartkosten varieert per makelaar en hangt af van wat er precies in het pakket zit. Sommigen bieden bijvoorbeeld een video of een 3D- plattegrond aan als extra service. Over het algemeen liggen de gemiddelde opstartkosten rond de € 515. Het is aan te raden om vooraf goed te informeren wat je krijgt voor deze prijs, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Intrekkingskosten van makelaars in Voorhout

Het verkopen van je huis kan een ingewikkeld proces zijn, vooral als je besluit om voortijdig de verkoop te stoppen. Intrekkingskosten kunnen dan om de hoek komen kijken. Dit zijn kosten die de meeste makelaars in Voorhout in rekening brengen als je ervoor kiest om je huisonderhandeling voortijdig te stoppen en je huis uit de verkoop te halen. Het is een soort compensatie voor de moeite en tijd die de makelaar al in de verkoop van je woning heeft gestoken.

Stel je voor dat je een woning te koop hebt staan, maar je krijgt onverwachts een nieuwe baan aangeboden in een andere stad. Je besluit dat het misschien handiger is om je huis toch maar aan te houden. Je neemt contact op met je makelaar en trekt de woning uit de verkoop. Dit is een voorbeeld van een situatie waarin intrekkingskosten van toepassing kunnen zijn. Het is daarom altijd aan te raden om vooraf goed de algemene voorwaarden van de makelaar door te nemen.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Voorhout met een vast tarief

Veel makelaars in Voorhout werken met een vast tarief. Het voordeel hiervan is dat je vooraf precies weet wat de kosten zijn. Je wordt niet verrast door onvoorziene uitgaven en kunt je budget daarop afstemmen. Het gemiddelde vaste tarief dat deze makelaars hanteren is € 3.250 (update: april 2024).

Een nadeel van een vast tarief is dat het niet altijd voordelig is. Stel dat je woning wordt verkocht voor een bedrag van 200.000 euro. Bij een makelaar die 1,5% courtage rekent, betaal je 3.000 euro. Is het vaste tarief echter 3.500 euro, dan ben je duurder uit bij een makelaar met een vast tarief.

Tip: Neem de tijd om verschillende makelaars in Voorhout te vergelijken. Let niet alleen op de kosten, maar ook op de kwaliteit van de dienstverlening. Maak geen overhaaste keuze, maar weeg alle voors en tegens zorgvuldig tegen elkaar af.

4 feitjes over makelaars in Voorhout

 • Een flink deel, namelijk 95% van de verkopers in Voorhout, leunt meer richting een traditionele full-service makelaar dan een online tegenhanger.
 • De verkoopsnelheid van huizen in Voorhout ligt gemiddeld 50% hoger wanneer de verkoper een professionele makelaar inschakelt in plaats van zelf aan de slag gaat.
 • Verkopers in Voorhout zoeken veelal niet naar de minst prijzige makelaar, maar naar de makelaar met een bewezen trackrecord; Want een goed verkoopresultaat weegt zwaarder dan het bezuinigen op makelaarskosten.
 • Met de steun van een professional in de makelaardij kunnen huizenbezitters in Voorhout tot wel 12% winstgevender hun woning van de hand doen vergeleken met de verkoop zonder makelaar.

Wat levert de beste makelaar in Voorhout op?

In Voorhout zijn er een aantal makelaars die een stap verder gaan dan de rest. Ze vallen op door de hogere verkoopprijzen die ze weten te realiseren en de vlotte wijze waarop ze de verkoop doen slagen. Deze prestaties zetten hen duidelijk af van het gemiddelde van de makelaars in Voorhout.

Dit is hoe je de beste makelaars in Voorhout herkent:

 • Uit onafhankelijk verzamelde gegevens blijkt dat de topmakelaars huizen in Voorhout verkopen voor een bedrag dat gemiddeld hoger ligt dan de geraamde verkoopprijs. Dit hogere bedrag is geen toeval, maar het gevolg van hun ervaring en expertise. Dit gemiddelde bedrag ligt om precies te zijn € 17.105 boven de oorspronkelijke verwachting.
 • Onze data toont ook aan dat de vlotste verkoopmakelaars in Voorhout hun huizen aanzienlijk sneller weten te verkopen dan anderen. Om precies te zijn, realiseren zij een verkoop gemiddeld 16 dagen sneller dan de rest van de makelaars in Voorhout.

De beste makelaar in Voorhout vinden

De beste of snelste makelaar in Voorhout hoeft niet de duurste te zijn. Het is mogelijk om een hoogwaardige service te ontvangen zonder dat het je een fortuin kost. Kwaliteit en kosten gaan niet altijd hand in hand.

Met ons vergelijkingsformulier kun je makelaars vergelijken en de makelaar vinden die het beste past bij jouw woning, situatie en wensen. Hiermee krijg je een volledig beeld van de prestaties en de kosten van makelaars in Voorhout.

Waar moet je op letten bij makelaars in Voorhout?

Bij het kiezen van een makelaar in Voorhout voor de verkoop van je huis zijn er vijf aandachtspunten die je kunnen helpen om de juiste keuze te maken:

Kennis van de lokale markt

De makelaar die je selecteert moet goed bekend zijn met de lokale huizenmarkt in Voorhout. Een sterke lokale aanwezigheid en begrip van de omgeving zijn essentieel.

Ervaring en reputatie

Controleer de ervaring en reputatie van de makelaar. Kijk naar referenties en reviews van eerdere klanten om een idee te hebben van hun prestaties en servicekwaliteit.

Type contract

Let op wat voor type contract de makelaar aanbiedt. Zoek een makelaar die flexibel is en die zich aanpast aan je behoeften en situatie, bijvoorbeeld op het gebied van exclusiviteitsrechten.

Communicatie en service

Een makelaar moet goed communiceren en klantgericht zijn. Ga voor een makelaar die je goed informeert en snel reageert op je vragen en zorgen.

Vergoeding en kosten

Tenslotte, vergelijk de vergoedingen en kosten die verschillende makelaars rekenen. Zorg ervoor dat je een duidelijk inzicht krijgt in wat je krijgt voor je geld en dat er geen verborgen kosten zijn.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In Voorhout zijn diverse NVM-verkoopmakelaars actief. Deze makelaars kunnen je helpen bij het volledige proces van woningverkoop. Bovendien hanteren ze een strikte en hoogwaardige kwaliteitsnorm, en staan ze voor betrouwbaarheid en kennis van zaken.

Naast NVM-makelaars zijn in Voorhout ook VBO-makelaars en makelaars van VastgoedPRO te vinden. Deze organisaties zetten zich evenzeer in voor het behartigen van de belangen van woningverkopers. Elke verkoopmakelaar biedt zijn eigen unieke expertise en aanpak.

Weetje: Wist je dat de NVM, als grootste vereniging voor makelaars en vastgoeddeskundigen in Nederland, al sinds 1898 bestaat? Deze lange historie en ervaring is een garantie voor kwaliteit en betrouwbaarheid bij de verkoop van jouw woning.

Wat doet een makelaar in Voorhout?

Een makelaar in Voorhout kan je echt ontlasten bij het verkopen van je huis. Deze expert kent de lokale markt door en door, en kan daardoor de beste verkoopstrategie uitzetten.

Vanzelfsprekend begeleidt de makelaar je ook gedurende het hele proces. Van de initiële taxatie, tot de uiteindelijke overdracht bij de notaris.

 • Onderhandelingen voeren met potentiële kopers
 • Adverteren van jouw woning op relevante platforms
 • Bijwonen en beheren van de bezichtigingen
 • Opstellen van het koopcontract in samenwerking met de notaris
 • Jou continu op de hoogte houden van de voortgang

Het grootste voordeel van een full-service makelaar is dat je zelf geen omkijken meer hebt naar het verkoopproces. Je kunt je volledig richten op andere aspecten van de verhuizing, terwijl de makelaar alle verkoopwerkzaamheden voor zijn rekening neemt.

Waarom een makelaar in Voorhout inschakelen?

Als je overweegt om je huis in Voorhout te verkopen, kan het idee van het zelf doen aantrekkelijk lijken. Immers, je denkt misschien dat je kosten kunt besparen. De realiteit van de complexiteit en het gedoe dat gepaard gaat met het verkoopproces, kan dit idee echter snel tenietdoen. Het inschakelen van een betrouwbare verkoopmakelaar in Voorhout kan je hierbij helpen

Marktkennis Voorhout

Een lokale verkoopmakelaar heeft een diepgaande kennis van de huizenmarkt in Voorhout. Ze kennen de woningwaarden, de buurt en waar potentiële kopers naar zoeken. Met deze kennis kan de makelaar je huis optimaal prijzen en presenteren.

Papierwerk en juridische aspecten

Er komt veel kijken bij de verkoop van een woning, waaronder ingewikkeld papierwerk en juridische aspecten. De verkoopmakelaar neemt dit allemaal uit handen. Zo heb je geen stress over juridische problemen of andere onverwachte hindernissen.

Tijdsbesparing en gemak

Tijd is een waardevolle factor bij de verkoop van je woning. Een verkoopmakelaar kan het hele verkoopproces effectief en efficiënt overnemen. Zo bespaar je niet alleen tijd, maar ook een hoop zorgen en onzekerheden die de verkoop met zich meebrengt.

Klanten- en servicenetwerk

Met een breed scala aan klanten en een sterk servicenetwerk, vergroot de verkoopmakelaar significant de zichtbaarheid van je woning. Dit kan resulteren in een snellere verkoop en wellicht een hogere verkoopprijs.

Informatie over Voorhout

Voorhout is gelegen in de provincie Zuid-Holland, in de streek genaamd Bollenstreek. Het beschikt over een rijke historie die teruggaat tot in de dertiende eeuw.

Ruim 15.000 mensen noemen Voorhout hun thuis. Deze levendige gemeenschap biedt een mix van cultuur, natuur en lokale voorzieningen, wat het een aantrekkelijke plaats maakt om te wonen.

Karakteristiek voor Voorhout zijn de oude, monumentale panden die een beeld schetsen van de lange geschiedenis van het dorp. Deze elementen combineren met moderne woningen en voorzieningen maakt Voorhout een unieke woonplaats.

Weetje: Niet alleen de charme van Voorhout heeft een aantrekkingskracht, maar ook de waarde van woningen. De gemiddelde huizenprijzen in Voorhout hebben namelijk een stijgende koers, tot een gemiddeld bedrag van € 595.277 (update: april 2024). Kijk hier voor de meest recente woningmarktcijfers.

Makelaars in Voorhout vergelijken

Vergelijken van makelaars in Voorhout hoeft niet langer een uitdaging te zijn. Huis Verkopen maakt dit proces eenvoudig en toegankelijk voor iedereen. Je krijgt een compleet overzicht dat jouw keuze sterk kan beïnvloeden.

 • Vergelijk makelaarstarieven
 • Overzicht van makelaarsprestaties
 • Inzicht in klantbeoordelingen
 • Gratis waardebepaling van je huis

Door middel van een uitgebalanceerd vergelijkingssysteem dat niet alleen tarieven, maar ook de prestaties van makelaars en hun recensies weergeeft, zorgt Huis Verkopen voor een zeer volledige vergelijking. Het ontzorgt je in het proces om de beste makelaar in Voorhout te vinden die jouw woningwaarde kan maximaliseren.

Vergelijk makelaars in Voorhout Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Voorhout

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Voorhout bedragen € 515. Het is verstandig om meerdere makelaars te vergelijken om de verschillen beter op te merken.

Om de best passende makelaar in Voorhout te vinden, kun je makelaars vergelijken op basis van hun diensten en tarieven. Hierdoor kun je de makelaar kiezen die het beste bij jou past.

De gemiddelde courtage van een makelaar in Voorhout ligt rond de 1,09%. Dit varieert echter per makelaar en is zeker iets om over te overleggen tijdens jouw selectieproces.

De verkoopprijs van je woning kan door een professional worden vastgesteld. Dit kan door een waardebepaling aan te vragen. Dit geeft je een realistisch beeld van de huidige marktwaarde van jouw woning.

De gemiddelde makelaarskosten bij de verkoop van een huis in Voorhout bedragen € 6.489. Het exacte bedrag kan echter verschillen afhankelijk van de makelaar die je kiest.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen