Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Hillegom

Het succes van je woningverkoop hangt sterk af van de makelaar die je inzet. De keuze voor een geschikte verkoopmakelaar in Hillegom is daarmee een belangrijke stap in het verkoopproces en verdient de nodige aandacht en zorgvuldigheid.

Over makelaars in Hillegom

Het kiezen van de juiste verkoopmakelaar in Hillegom kan een flinke impact hebben op de verkoop van jouw woning. Je wilt er namelijk zeker van zijn dat je de hoogst mogelijke prijs voor je huis ontvangt. Een ervaren verkoopmakelaar kan je helpen bij het vaststellen van de waarde van je huis, het bepalen van een geschikte vraagprijs en het onderhandelen met potentiële kopers. Dit betekent dat de verkoopmakelaar die je kiest, een essentiële rol kan spelen in het succes van de verkoop.

We begrijpen dat je wellicht wat overweldigd kunt raken door de vele opties. Daarom houden wij nauwgezet alles bij over verkoopmakelaars in Hillegom. We hebben grondig geanalyseerd en beoordeeld welke verkoopmakelaars er het beste presteren en hebben deze informatie overzichtelijk voor je samengebracht. Vol vertrouwen kunnen we zeggen dat de meest gedetailleerde informatie over Hillegomse verkoopmakelaars hier te vinden is.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 5.759
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 15.837
Besparing (gem.)
€ 1.283

Actueel

 • Je interesseert je wellicht voor de huidige verkoopprijzen in Hillegom. De gemiddelde woningverkoopprijs op dit moment ligt rond de € 523.564 euro. De prijs per vierkante meter komt gemiddeld neer op € 4.743 euro. Voor gedetailleerde informatie over de huizenprijzen in Hillegom kun je onze speciale pagina bezoeken.
 • Naast de woningprijzen zijn de courtagekosten van makelaars in Hillegom relevant als je overweegt je huis te verkopen. Op dit moment bedraagt de gemiddelde courtage 1,10% van de verkoopprijs.
 • Het is goed om je bewust te zijn dat de tarieven van makelaars in Hillegom flink kunnen verschillen. Door de makelaarstarieven te vergelijken, kun je gemiddeld zo'n € 1.283 euro besparen. Het loont dus zeker om een goede vergelijking te maken.

Uitgelichte makelaars in Hillegom

In Hillegom hebben je een keuze uit verschillende makelaars met expertise op het gebied van verkoop. Hieronder presenteren we je een overzicht van diverse verkoopmakelaars gevestigd in Hillegom. We raden je aan om deze makelaars te vergelijken, zodat je een duidelijk beeld krijgt van de variatie in diensten, stijlen van aanpak, en tarieven.

Logo Hofzicht Makelaars

Hofzicht Makelaars

Bij Hofzicht Makelaars staat jouw droomhuis binnen handbereik. Dit jonge, actieve makelaarskantoor gevestigd in Hillegom heeft een ervaren team dat elke hoek van de Duin- en Bollenstreek en de Haarlemmermeer kent. Met 12 medewerkers, aansluitingen bij NVM, NRVT en NWWI en specialisatie in nieuwbouw, bieden ze kwalitatieve, betrouwbare services voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw, aankoop en taxaties. Met Hofzicht Makelaars open je deuren naar jouw ideale woning.
Logo Heemborgh Makelaars Hillegom

Heemborgh Makelaars Hillegom

Heemborgh Makelaars Hillegom zet zich met gedrevenheid en betrokkenheid in voor jouw belangen, of je nu je huis wilt verkopen of een nieuw thuis zoekt. Met de inzet van een energiek team van vier medewerkers is er altijd iemand beschikbaar, ook 's avonds en in het weekend. Het kantoor hanteert een brede dienstverlening, van verkoop en aankoop tot taxaties en verhuur, en heeft een hoge klantwaardering. Je vindt ze op Hoofdstraat 142 in Hillegom.
Logo Koppers Makelaardij

Koppers Makelaardij

Koppers Makelaardij is al ruim 65 jaar een vertrouwd gezicht in de Bollenstreek en omgeving. Met een combinatie van ervaring, professionaliteit en enthousiasme helpt dit team je met zowel het kopen als verkopen van een woning. Ze zetten hun uitgebreide netwerk in en hebben oog voor wat jouw woning speciaal maakt. Behoeften aan extra diensten, zoals taxaties, verhuur of financieel advies? Ook daar kun je bij Koppers Makelaardij voor terecht. Naast Nederlands spreken ze ook Engels.

Jaap Zee Financieel Advies BV

Jaap Zee Financieel Advies is een deskundig makelaarskantoor dat zichzelf kenschetst als betrouwbaar en kwalitatief. Ondanks het ontbreken van certificaten en een branchevereniging, blijft dit kantoor een goede optie voor je wanneer je op zoek bent naar persoonlijk financieel advies omtrent aankoop van een woning. Ze zijn vooral sterk in het bieden van gepersonaliseerde dienstverlening, wat ze een uitstekende keuze maakt in individuele trajecten.

Woonstrateeg Makelaars

Woonstrateeg Makelaars is een professioneel en ervaren makelaarskantoor gevestigd op de Weerlaan in Hillegom. Als lid van de VBO-vereniging biedt het je diensten aan zoals verkoop, verhuur, taxaties, aankoop, financieel advies en aanhuur. Met certificaten als NWWI, NRVT en SCVM garandeert Woonstrateeg Makelaars je betrouwbare en kwalitatieve service. De keuze voor Woonstrateeg Makelaars betekent kiezen voor zekerheid en deskundigheid.

Let op: er zijn in en rondom Hillegom meer verkoopmakelaars actief dan je misschien denkt. Bij Huis Verkopen nemen we namelijk alle makelaars in Hillegom mee in onze vergelijking. Mogelijk vind je de ideale makelaar voor jou niet in de bovenstaande lijst, maar alleen door goed te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Hillegom Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Hillegom?

Een makelaar in Hillegom rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,10% van de verkoopprijs. Bij een gemiddelde woningprijs van € 523.564 in Hillegom komt dit neer op € 5.759 aan makelaarskosten (update april 2024).

De betaling aan de makelaar gebeurt meestal via courtage, een percentage van de verkoopprijs. Echter, sommige makelaars vragen in plaats daarvan een vaste, vooraf afgesproken prijs. Deze verschillende betalingsstructuren hebben beiden hun eigen voordelen.

Let op: de courtages van makelaars in Hillegom verschillen gemiddeld 0,49%. Hierdoor kun je gemiddeld € 1.283 besparen door lokale makelaars te vergelijken in Hillegom. Dit toont aan dat het verstandig is om verschillende makelaars te vergelijken tijdens het plannen van de verkoop van je huis.

Kosten van makelaars in Hillegom

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.000
€ 5.900
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Hillegom

Het is belangrijk om te weten dat de meeste makelaars in Hillegom namelijk opstartkosten hanteren. Opstartkosten zijn eenmalige kosten die je betaalt bij het inschakelen van een makelaar om jouw huis te verkopen. Deze kosten zijn bestemd voor de eerste werkzaamheden die de makelaar voor je uitvoert, zoals het fotograferen van jouw woning, het schrijven van een verkoopadvertentie en het plaatsen van jouw huis op online woningplatforms.

Opstartkosten per makelaar kunnen onderling verschillen. Het hangt onder andere af van wat de makelaar allemaal voor je doet tijdens het verkoopproces van jouw huis. Het kan nuttig zijn om een duidelijk overzicht te krijgen van wat je zoal kan verwachten qua kosten. Dat is waarom we het gemakkelijk voor je hebben gemaakt om via deze link de tarieven op te vragen bij verschillende makelaars in Hillegom. Dit is geheel gratis en vrijblijvend, zodat je een geïnformeerde keuze kunt maken.

Intrekkingskosten van makelaars in Hillegom

Als je besluit om je woning uit de verkoop te trekken voordat deze verkocht is, is het belangrijk om te realiseren dat de meeste makelaars in Hillegom intrekkingskosten in rekening zullen brengen. Dit zijn kosten die je betaalt aan de makelaar voor het werk dat ze al voor je gedaan hebben, zoals het maken van foto's, adverteren van je woning en het begeleiden van rondleidingen. Het kan gebeuren dat je door veranderende omstandigheden je huis niet langer wilt verkopen, of dat je wilt overstappen naar een andere makelaar. In deze gevallen worden vaak intrekkingskosten gerekend.

De daadwerkelijke gemiddelde hoogte van deze kosten bij makelaars in Hillegom is € 500. Dit bedrag kan echter variëren afhankelijk van de specifieke makelaar en het aantal uren dat ze aan jouw woning hebben besteed. Het is daarom altijd verstandig om vooraf de voorwaarden van je makelaar goed door te lezen, zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan als je je woning terugtrekt.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Hillegom met een vast tarief

In de wereld van makelaardij zijn er verschillende soorten tarieven waarmee wordt gewerkt. Zo zijn er makelaars die met een courtage (een percentage van de verkoopprijs) werken, maar er zijn ook makelaars die met een vast tarief werken. Bij deze laatste weet je vooraf precies wat de kosten zullen zijn en kom je niet voor verrassingen te staan.

Het loont namelijk de moeite om te weten wat het gemiddelde vaste tarief van makelaars in Hillegom is. Dit bedrag ligt momenteel op € 3.250 (update: april 2024). Het kiezen voor een makelaar met een vast tarief heeft zowel voordelen als nadelen. Het biedt namelijk zekerheid over de kosten. Toch kan het zijn dat je hiermee duurder uit bent, omdat het tarief niet meebeweegt met de uiteindelijke verkoopprijs van jouw woning.

Tip: Het is verstandig om verschillende makelaars met elkaar te vergelijken. Dit kan ervoor zorgen dat je de makelaar vindt die het beste bij jouw woning en persoonlijke situatie past. Iedere makelaar werkt namelijk anders en heeft eigen specificaties die wel of niet kunnen aansluiten bij jouw voorkeuren en wensen.

4 feitjes over makelaars in Hillegom

 • Bijna 95% van de woningverkopers in Hillegom kiest liever voor een traditionele makelaar die alle regelwerk uit handen neemt, in plaats van een online makelaar die simpelweg je woning op het internet zet.
 • Het blijkt dat woningen in Hillegom gemiddeld 40% sneller verkocht worden als er een professionele makelaar bij betrokken is, vergeleken met de situatie waarin er zelf wordt geprobeerd de woning te verkopen.
 • Een interessant feit is dat woningen in Hillegom over het algemeen 17% lucratiever worden verkocht wanneer er een makelaar wordt ingeschakeld om bij te dragen aan het verkoopproces, in plaats van het zelf te doen.
 • Bij het vergelijken van makelaars, geven de meeste verkopers in Hillegom de voorkeur aan degenen die aantoonbaar beter presteren dan anderen. Klik hier voor meer informatie over hoe je de prestaties van diverse makelaars kunt vergelijken.

Wat levert de beste makelaar in Hillegom op?

Makelaars in Hillegom variëren aanzienlijk in hun prestaties. Dit verschil is het gevolg van de specifieke kennis, ervaring en vaardigheden die elke makelaar heeft. Het is daarom in jouw belang als woningverkoper om de prestaties van verschillende makelaars te vergelijken.

Dit is hoe je de beste makelaars in Hillegom herkent:

 • Bij het vergelijken van de prestaties van makelaars, hebben we onafhankelijke statistieken onderzocht. Hieruit bleek dat de beste makelaars in Hillegom huizen gemiddeld voor een hogere prijs verkopen dan je in eerste instantie zou verwachten. Deze prijs ligt gemiddeld € 15.433 hoger dan de verwachte verkoopprijs.
 • Na grondige analyse van onze uitgebreide database, hebben we geconstateerd dat de meest efficiënte makelaars in Hillegom huizen gemiddeld 15 dagen sneller verkopen dan hun collega-makelaars.

De beste makelaar in Hillegom vinden

De beste makelaar is diegene die perfect weet aan te sluiten bij jouw wensen, situatie en het karakter van jouw woning. Deze makelaar verstaat zijn vak, heeft kennis van de lokale woningmarkt en stelt een effectieve verkoopstrategie op. Tevens geeft hij heldere inzichten in de verwachte verkoopwaarde en kosten.

Het vinden van een goede makelaar in Hillegom doe je door te vergelijken. Door jouw adres, situatie en voorkeuren in te voeren, helpen we jou aan de best passende makelaars. Deze informeren je vervolgens over hun strategieën, tarieven en geven je praktische verkoopadviezen. Deze service is uiteraard gratis en geheel vrijblijvend.

Waar moet je op letten bij makelaars in Hillegom?

Kiezen voor de juiste makelaar in Hillegom tijdens de verkoop van je huis kan een complex proces zijn. Hier zijn vijf punten waarop je moet letten:

Ervaring in Hillegom

Zorg dat je kiest voor een makelaar die ervaring heeft in jouw regio. Kennis van de lokale woningmarkt kan je huis sneller verkopen.

Persoonlijke benadering

Jouw makelaar moet met je kunnen meedenken en goed naar je wensen luisteren. Een persoonlijke benadering kan veel bijdragen aan het verkoopproces.

Transparantie over kosten

Je wilt niet voor onverwachte kosten komen te staan. Een goede makelaar is transparant over alle kosten die komen kijken bij de verkoop van je huis.

Communicatie

Hoe beter de communicatie met je makelaar, hoe soepeler het verkoopproces zal verlopen. Vraag dus hoe je op de hoogte gehouden wordt over bezichtigingen en biedingen.

Verkoopresultaten

Kijk naar eerdere resultaten van de makelaar. Hoeveel huizen heeft hij verkocht? En hoe snel? Dit kunnen indicatoren zijn voor succes in de verkoop van jouw huis.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In Hillegom opereren verschillende makelaars onder de vlag van de NVM, de grootste Nederlandse vereniging voor makelaars en vastgoeddeskundigen. De NVM, opgericht in 1898, staat bekend om haar strengheid in normen en gedragsregels voor haar leden.

Naast de NVM, opereren ook VBO en VastgoedPRO in Hillegom. Deze organisaties vormen, met de NVM, de drie grootste brancheorganisaties voor makelaardij in Nederland. Zij gebruiken elk eigen kwaliteitsnormen om hun leden scherp te houden en de kwaliteit van dienstverlening hoog te houden.

Wat doet een makelaar in Hillegom?

Als je jouw huis in Hillegom wilt verkopen, kan een makelaar je van groot nut zijn. Naast het begeleiden van het salesproces biedt een full-service makelaar ook hulp bij juridische vraagstukken en prijsbepaling.

Het grootste deel van de service van een makelaar is gericht op managementtaken. Deze zijn bedoeld om je tijd en stress te besparen en ervoor te zorgen dat je krijgt waar je recht op hebt in de verkoop van je huis.

 • Marktanalyse om de vraagprijs vast te stellen
 • Coördineren en uitvoeren van bezichtigingen
 • Onderhandelen met potentiële kopers
 • Voorbereiding en uitvoering van de verkoopovereenkomst
 • Begeleiding tijdens de juridische afhandeling.

Waarom een makelaar in Hillegom inschakelen?

Als je overweegt jouw huis te verkopen, kan het inschakelen van een lokale makelaar in Hillegom een uitstekende investering zijn. Een professionele makelaar brengt niet alleen waardevolle kennis en ervaring met zich mee, maar zorgt ook voor een georganiseerd en onbezorgd verkoopproces. Door een makelaar in te schakelen geef je de zware last van de woningverkoop uit handen, zodat jij je kunt richten op je toekomst. Het kiezen van de juiste makelaar kan een uitdaging zijn. Het platform makelaars vergelijken maakt dit eenvoudiger.

Vakkundige waardebepaling

Een professionele makelaar heeft de expertise in huis om de juiste verkoopprijs voor jouw woning te bepalen. Ze weten precies hoe de markt in Hillegom in elkaar steekt en wat vergelijkbare huizen kosten. Zo zorg je ervoor dat jouw huis niet te laag of te hoog geprijsd is.

Strategisch marketingplan

Een makelaar uit Hillegom ontwikkelt een strategisch marketingplan om jouw huis op de best mogelijke manier te promoten. Van professionele foto's tot advertenties op de juiste platformen; elke stap is ontworpen om jouw woning onder de aandacht van potentiële kopers te brengen.

Begeleiding bij bezichtigingen

Het organiseren van bezichtigingen kan stressvol en tijdrovend zijn. Jouw makelaar neemt deze taak op zich en zorgt voor een professionele presentatie van je huis. Bovendien kan hij of zij tijdens de bezichtiging alle vragen van potentiële kopers beantwoorden.

Ondersteuning bij de verkoopovereenkomst

Wanneer een potentiële koper interesse heeft in jouw huis, gaat de makelaar voor je aan de slag met de onderhandelingen. De makelaar zorgt ervoor dat je een eerlijke prijs krijgt en helpt bij de juridische aspecten van de verkoop. Zo ben je ervan verzekerd dat alles correct en eerlijk verloopt.

Informatie over Hillegom

Gelegen in de provincie Zuid-Holland vind je Hillegom. Deze gemeente is voornamelijk bekend om haar bollenvelden en is een belangrijke speler in de bollenstreek.

Naast de bijzondere bollenvelden, heeft Hillegom nog veel meer te bieden. Zo kent het dorp een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Dit zie je terug in het oude dorpscentrum.

De inwoners van Hillegom kunnen genieten van veel groen en recreatiemogelijkheden. Denk aan parken, een zwembad en sportclubs. Bovendien zorgt de gunstige ligging vlakbij strand, stad en bos voor afwisseling.

Weetje:

Er gebeurt veel op de huizenmarkt in Hillegom. Deze markt zit namelijk niet op slot, maar vertoont juist veel activiteit op het gebied van aankopen en verkopen.

Makelaars in Hillegom vergelijken

Als het gaat om de verkoop van je huis, wil je er zeker van zijn dat je de beste makelaar voor de klus hebt. Maar hoe weet je welke makelaar in Hillegom het beste bij je past? Daar is waar Huis Verkopen in beeld komt!

 • Gratis en vrijblijvend makelaars vergelijken
 • Krijg inzicht in de prestaties en tarieven
 • Ontdek de makelaar die past bij jouw wensen

Middels ons platform kan je eenvoudig de prestaties en tarieven van verschillende lokale makelaars vergelijken. Het proces is simpel: je vult je adres en voorkeuren in en we koppelen je aan de makelaars die het beste bij jouw situatie aansluiten. Zo maakt Huis Verkopen de keuze voor een makelaar in Hillegom makkelijk en transparant.

Vergelijk makelaars in Hillegom Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Hillegom

In Hillegom liggen de gemiddelde opstartkosten van een makelaar rond de € 515. Het is aan te raden om meerdere makelaars te vergelijken voor de beste deal.

Overweeg de ervaring, reputatie en tarieven van de makelaar. Het is het beste om verschillende makelaars te vergelijken op bijvoorbeeld HuisVerkopen.nl om de beste match te vinden.

Een gemiddelde courtage ligt in Hillegom rond de 1,10%. Dit percentage kan variëren, dus het kan lonen om verschillende makelaars te vergelijken.

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Hillegom is € 523.564. Deze prijs varieert afhankelijk van factoren zoals locatie, grootte en staat van het huis.

Voor een nauwkeurige waardebepaling van je huis in Hillegom, kun je een gratis waardebepaling aanvragen van een lokale makelaar. Dit kun je doen via HuisVerkopen.nl.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen