Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Hillegom

Wil je jouw huis verkopen in Hillegom? De woningmarkt kan complex zijn. Daarom biedt deze pagina inzicht in relevante vastgoedcijfers van Hillegom. Van ontwikkelingen in huizenprijzen tot het aantal recente woningverkopen, je vindt hier duidelijkheid die helpt bij jouw verkoopproces.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Hillegom

De gemiddelde verkoopprijs in Hillegom is in de laatste 3 maanden € 490.029 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 532.700 euro. Dit geeft een realistisch beeld van de huidige woningmarkt in Hillegom. Als jij overweegt om je huis te verkopen, zijn deze cijfers zeer relevant. Bekijk de onderstaande grafiek voor een helder overzicht:

Huizenprijzen in Hillegom

Afgelopen 3 maanden

€ 274.000
€ 428.000
€ 583.000

Als je overweegt een huis te verkopen of te kopen in Hillegom, dan kan het nuttig zijn om de woningprijzen per m2 onder de loep te nemen. Deze maatstaf is immers een efficiënte manier om verschillende woningen met elkaar te kunnen vergelijken, aangezien het de verkoopprijs in een duidelijk perspectief plaatst. De huidige gemiddelde verkoopprijs per m2 in Hillegom is € 4.875. Benieuwd naar de recente ontwikkelingen? Ontdek het in de onderstaande grafiek:

Huizenprijzen in Hillegom per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.400
€ 4.700
€ 5.000

Prijsontwikkeling Hillegom laatste 12 maanden

Het is raadzaam om de fluctuaties in de huizenprijzen van Hillegom gedurende het afgelopen jaar in acht te nemen. De gemiddelde verkoopprijs was laatste maand € 490.029 euro. Voor een goed begrip van de lokale huizenmarkt, presenteert het volgende diagram de prijsgeschiedenis van het afgelopen jaar:

Wat is mijn woning in Hillegom waard?

De woningwaarde in Hillegom verschilt per situatie als gevolg van de verschillende variabelen hierbij betrokken. Factoren zoals het type huis, de grootte en de conditie van het huis, maar ook de huidige woningmarkt hebben invloed op de waarde. Daarnaast kunnen schommelingen in de huizenprijzen in Hillegom leiden tot een verschil in opbrengst.

Bent je nieuwsgierig naar wat de woningwaarde van je huis is in Hillegom? Een van de beste acties is om een gratis waardebepaling aan te vragen bij een makelaar. Hiermee krijg je duidelijkheid, zodat je een weloverwogen beslissing kan maken of je je woning wilt verkopen.

Bij een gratis waardebepaling komen deskundige makelaars je woning evalueren en gaan ze een complete verkoopstrategie uitstippelen. Je krijgt dan een rapport met een realistische verkoopprijs van je woning. Dit is met name een goed idee omdat het deskundige inzicht kan bieden in de steeds veranderende huizenprijzen in Hillegom.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Als je de woningmarktcijfers per plaats bekijkt, zal je opvallen dat deze sterk kunnen variëren. Zelfs in plaatsen in de directe omgeving van Hillegom zijn de huiswaarden niet identiek. Dit maakt het interpreteren van de markt een uitdaging en vraagt om een zorgvuldige aanpak.

Het is daarom van belang in ogenschouw te nemen dat een volledige analyse niet alleen de prijs van onroerend goed in Hillegom in het vizier houdt, maar ook de huizenprijzen in andere, vergelijkende gemeenten. Dit zal een meer holistisch beeld van de huidige vastgoedcijfers geven.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 800.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 6.000

Best presterende makelaar in Hillegom

Bij Huis Verkopen gaan we veel verder dan alleen de basisinformatie van de makelaars in Hillegom. We kijken naar de prestaties, snelheid van verkoop, het uiteindelijke verkoopbedrag en het aantal verkochte woningen. Daarin zien we grote verschillen tussen makelaars en wij vinden het belangrijk dat je daar als verkoper van op de hoogte bent. Dat helpt je namelijk bij het maken van jouw keuze voor de juiste makelaar.

Elk verkoopproces is uniek en de ideale makelaar verschilt daarom per situatie. Als je de juiste makelaar voor jouw specifieke situatie vindt, kan dat veel voordelen hebben. Bijvoorbeeld een hogere verkoopprijs of een snellere verkoop. Maar ook minder zorgen en stress omdat je weet dat jouw huis in goede handen is. Wij helpen je bij het vergelijken van makelaars zodat je de perfecte match vindt.

Vergelijk makelaars in Hillegom Of lees meer over makelaars in Hillegom

Gemiddelde tarieven van makelaars in Hillegom

Courtages zijn een belangrijk element om rekening mee te houden als je jouw huis wilt verkopen. In Hillegom bedragen deze courtages meestal zo'n 1,10% van de verkoopprijs. Ter illustratie, stel dat je jouw woning verkoopt voor de gemiddelde verkoopprijs in Hillegom, namelijk € 490.029 . De kosten voor de makelaar, de zogenaamde courtage, komt bij die prijs meestal uit op € 5.390.

Als je een verkoopmakelaar in de arm neemt, adviseer ik je om goed te letten op het courtagepercentage en de kosten die hieraan verbonden zijn. Verkoopmakelaars rekenen hiervoor namelijk uiteenlopende tarieven. Daarom kan het lonen om via deze tool verschillende tarieven in Hillegom en omgeving op te vragen. Je krijgt dan persoonlijk bericht van geselecteerde makelaars met informatie over hun tarieven. Zo krijg je een goed beeld van wat jij voor jouw woning aan courtage kunt verwachten.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Hillegom

In Hillegom is er een totaal van 6766 koopwoningen. Daarvan staat er echter telkens maar een klein deel in de verkoop. Voor jou als potentiële woningverkoper betekent deze schaarste dat jouw woning een gewild object is op de markt en je dus mogelijk een goede prijs kan krijgen.

Aantal verkochte woningen in Hillegom

In de laatste 12 maanden is er sprake van een interessante activiteit op de woningmarkt in Hillegom. Er zijn vele aanmeldingen van woningen die te koop zijn gezet en een flink aantal transacties van woningen die verkocht zijn. Het daadwerkelijke aantal verkochte woningen, oftewel transacties, in Hillegom wordt uitgedrukt door de tag 225. Voor een gedetailleerd overzicht, zie de onderstaande grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Hillegom te verkopen?

Verkopen van jouw woning in Hillegom kan een behoorlijk karwei zijn en vraagt om veel voorbereiding. Je hebt bijvoorbeeld te maken met praktische zaken als papierwerk, juridische regels en de presentatie van je huis, maar ook met het inschatten van de marktwaarde en het onderhandelen over de prijs. Wees klaar voor een uitdaging, maar vergeet niet dat een goede voorbereiding het halve werk is.

Een stappenplan kan je helpen om het verkoopproces in goede banen te leiden. Dit overzicht geeft je een idee van alle stappen die je moet nemen om jouw woning succesvol te verkopen, van het verzamelen van de nodige documenten tot het vinden van de geschikte koper. Kortom, een gestructureerde aanpak kan je enorm helpen bij de verkoop van je huis in Hillegom.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De woningmarktcijfers in Hillegom veranderen voortdurend en op onze website houden we die voortdurend bijgewerkt voor je. Daardoor is het mogelijk om altijd de nieuwste informatie over de lokale woningmarkt bij de hand te hebben. Deze up-to-date statistieken kunnen van grote waarde zijn voor iedereen die interesse heeft in de huizenmarkt van Hillegom, of je nu van plan bent om te kopen, te verkopen, of gewoon om op de hoogte te blijven van de trends.

De voordelen van Huis Verkopen voor jouw woning in Hillegom

Op Huis Verkopen helpen we je graag bij het voorbereiden of regelen van de verkoop van jouw woning. We bieden je allerlei handige tools zoals een gratis waardebepaling en de mogelijkheid om makelaars te vergelijken. Zo vind je gemakkelijk en snel de beste makelaar in Hillegom. Ons uitgebreide stappenplan maakt duidelijk wat je allemaal moet regelen voor de verkoop van jouw woning. Hierdoor houd je eenvoudig het overzicht en vergeet je geen enkele stap in het proces. Door onze hulp weet je zeker dat je alles voor de verkoop op de best mogelijke manier regelt.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen