Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Vogelenzang

Als je overweegt jouw huis in Vogelenzang te verkopen, is het van belang om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen in de woningmarkt. Op deze pagina vind je geüpdatete informatie over de vastgoedmarkt zoals gemiddelde woningprijzen, vraagprijzen, verkoopprijzen en aantallen transacties in Vogelenzang tot juni 2024. Dit geeft je een volledig en actueel overzicht om zo de juiste beslissingen te kunnen maken.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Vogelenzang

De gemiddelde verkoopprijs in Vogelenzang is in de laatste 3 maanden € 678.490 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 500.000 euro. Deze prijzen geven een scherp beeld van de huidige stand van de woningmarkt in Vogelenzang. Om een nog concreter perspectief op de markt te krijgen, wordt een grafiek toegevoegd die de fluctuaties van de vraag- en verkoopprijzen in de afgelopen 3 maanden weergeeft:

Huizenprijzen in Vogelenzang

Afgelopen 3 maanden

€ -33.000
€ 348.000
€ 728.000

Als je geïnteresseerd bent in het kopen of verkopen van een huis in Vogelenzang, is het belangrijk om te letten op de waarde per vierkante meter. Dit cijfer geeft namelijk direct inzicht in de balans tussen prijs en grootte van een woning. Voor jouw informatie, de gemiddelde verkoopprijs per m2 in Vogelenzang is op dit moment € 5.663 euro. In de onderstaande grafiek vind je de actuele woningmarktcijfers in Vogelenzang, zodat je zelf deze waarde in context kunt zien:

Huizenprijzen in Vogelenzang per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000
€ 4.900
€ 5.800

Prijsontwikkeling Vogelenzang laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden zijn er veranderingen opgemerkt in de woningprijzen in Vogelenzang. Deze variaties zijn te symboliseren als de golven van de zee, zowel onstuimig als rustig maar nooit stilstaand.

Wat ook interessant is om op te merken, is de gemiddelde verkoopprijs van de afgelopen maand. Deze stond op € 678.490. Zal deze trend zich voortzetten? Bekijk het in de onderstaande grafiek:

Wat is mijn woning in Vogelenzang waard?

De waarde van jouw woning in Vogelenzang is afhankelijk van verscheidene factoren. Denk hierbij aan de locatie van het huis, de grootte van het perceel, de staat van het onderhoud, maar ook markttrends en de vraag naar woningen in jouw omgeving spelen een rol.

Wanneer je exact wilt weten wat jouw woning waard is, dan is een gratis waardebepaling door een makelaar aan te raden. De resultaten van zo'n waardebepaling geven je een uitgangspunt bij een eventuele verkoop. Eveneens helpen ze je bij de beslissing of verkopen op dit moment verstandig is.

Bij een gratis waardebepaling komt de makelaar persoonlijk bij je langs. Dit consult van een professional draagt bij aan een nauwkeuriger inschatting en geeft je een duidelijk beeld van de marktwaarde van jouw woning in Vogelenzang.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Verschillen op de woningmarkt zijn sterk afhankelijk van de locatie. Zo kunnen we bijvoorbeeld een aanzienlijk verschil waarnemen tussen de huizenprijzen in en rondom Vogelenzang. Door deze prijzen te vergelijken krijgen we een helder beeld van de marktsituatie.

In de grafieken hieronder vinden we een samenvatting van de marktcijfers. Deze tonen de gemiddelde verkoopprijzen, algemeen en per vierkante meter, in Vogelenzang en gelijkwaardige plaatsen:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 1.700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 8.000

Best presterende makelaar in Vogelenzang

Op HuisVerkopen.nl vinden we het belangrijk dat je inzicht krijgt in de prestaties van makelaars in Vogelenzang. De prestaties variëren namelijk behoorlijk: sommige makelaars verkopen woningen sneller dan anderen, sommigen realiseren een hogere verkoopprijs, en het aantal verkochte woningen en de daarvoor benodigde gemiddelde tijd verschilt ook. Het is goed om te weten dat iedere makelaar zijn eigen unieke sterktes heeft, en dat de ervaringen van klanten daarbij ook sterk uiteen kunnen lopen.

Het kiezen van een makelaar is geen beslissing die je zomaar neemt. Je wilt immers dat je woning snel en voor een goede prijs verkocht wordt. Daarom is het zo belangrijk om een makelaar te vinden die past bij jouw specifieke wensen en situatie. Ons platform helpt jou bij het maken van deze vergelijking, zodat je een makelaar kunt selecteren die je woning op de beste manier kan vertegenwoordigen.

Vergelijk makelaars in Vogelenzang Of lees meer over makelaars in Vogelenzang

Gemiddelde tarieven van makelaars in Vogelenzang

Als het aankomt op courtages, is het goed om te weten dat makelaars in Vogelenzang gemiddeld een courtage van 1,11% rekenen. Dit houdt in dat dit percentage van de opbrengst van je woning betaald moet worden aan je makelaar. Let op: de hoogte van de courtage is niet het enige dat telt. De kwaliteit van de dienstverlening, de ervaring en de kennis van de lokale markt kunnen van grote invloed zijn op het eindresultaat.

Je zou kunnen overwegen om een makelaar in de arm te nemen die een hogere courtage rekent, maar die door zijn kennis en ervaring in staat is om een hogere verkoopprijs te realiseren. Aan de andere kant, een lagere courtage lijkt aantrekkelijker, maar de afweging tussen courtage en opbrengst is er een die je goed moet maken. Een gedetailleerd overzicht van alle verwachte kosten vind je op de kostenpagina van het huisverkoop proces.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Vogelenzang

In Vogelenzang is het totale aantal koopwoningen 617. Daarbij kan elke woning verschillende doeleinden dienen. Zo kan je woning dienen als een comfortabele plek om te leven, een winstgevende investering of een combinatie van beide. Verder kan je beslissen vanuit een woning te werken, wat het een multifunctionele ruimte maakt. Als je overweegt jouw woning te verkopen, is deze veelzijdigheid belangrijk om mee te nemen in het verkoopgesprek.

Aantal verkochte woningen in Vogelenzang

In de afgelopen 12 maanden zijn er verschillende aanmeldingen van huizen geweest in Vogelenzang. Deze huizen werden gereedgemaakt voor de verkoop. Van die aanmeldingen resulteerden er 22 in een succesvolle transactie; de huizen vonden een nieuwe eigenaar. Hieruit valt op te maken dat het aanmelden van je huis niet altijd resulteert in een verkoop. Kijk voor een helder overzicht in de onderstaande grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Vogelenzang te verkopen?

Als je overweegt om jouw huis in Vogelenzang te verkopen, zijn er diverse factoren waarmee je rekening moet houden. Zo speelt het bepalen van de juiste woningwaarde een grote rol en kun je baat hebben bij professioneel verkoopadvies. Daarbij is het goed om te weten welke kosten erbij komen kijken en is het verstandig om verschillende makelaars te vergelijken voordat je een keuze maakt. Uiteindelijk is een goede makelaar van onschatbare waarde voor de succesvolle verkoop van je huis.

Het gehele verkoopproces kan initieel overweldigend lijken, daarom is het handig een stappenplan te gebruiken. Dit stappenplan begeleidt je langs de belangrijke fasen van de verkoop, van het aanvragen van een waardebepaling bij een makelaar, tot het daadwerkelijk afsluiten van de deal. Het biedt je structuur en geeft houvast, zodat je met een gerust hart jouw huis in Vogelenzang kunt verkopen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Als je overweegt om je huis in Vogelenzang te verkopen, weet dan dat de vastgoedmarkt en dus de huizenprijzen constant in beweging zijn. Met behulp van actuele gegevens wordt op ons platform de ontwikkeling van de huizenprijzen nauwlettend in de gaten gehouden, waarbij diverse factoren in overweging worden genomen, zoals vraagprijs, verkoopprijzen, aantal transacties en nieuwe aanmeldingen in deze regio.

Huis Verkopen als jouw betrouwbare assistent

Huis Verkopen biedt een breed scala aan tools om je bij te staan in het verkoopproces. Via onze website kan je eenvoudig een gratis waardebepaling aanvragen en makelaars vergelijken om de perfecte makelaar voor jouw situatie in Vogelenzang te vinden. Bovendien kan je bij ons makelaarstarieven opvragen om op makelaarskosten te besparen. Daarnaast helpt onze tool je bij het voorbereiden van het verkoopproces, van de beste lokale specialisten vinden tot aan het regelen van energielabel, woningstyling en meer. Kortom, als je je huis wilt verkopen, dan ben je bij Huis Verkopen aan het juiste adres!

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen