Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Lisse

De huizenmarkt in Lisse is volop in beweging. In deze tijd van drukke vastgoedhandel, moet je goed op de hoogte blijven van de laatste trends en cijfers. Hier vind je het laatste woningmarkt nieuws voor Lisse, up-to-date tot april 2024, waardoor je goed geïnformeerd je huis kan verkopen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Lisse

De gemiddelde verkoopprijs in Lisse is in de laatste 3 maanden € 537.065 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 575.727 euro. Dit hoogteverschil biedt inzicht in de onderhandelingsmarges die gangbaar zijn in de lokale woningmarkt. Ontdek meer over deze prijsontwikkelingen in de grafiek hieronder:

Huizenprijzen in Lisse

Afgelopen 3 maanden

€ 330.000
€ 478.000
€ 626.000

Wanneer je een huis wilt kopen of verkopen in Lisse, is het van belang om inzicht te hebben in de waardeprijs per vierkante meter. Deze prijs geeft een objectief beeld van de kosten, onafhankelijk van de grootte van het huis. De huidige gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Lisse is € 4.495. De onderstaande grafiek laat de recente verkoopprijzen en vraagprijzen per vierkante meter zien. Zorg dat je goed kijkt naar de verschillen tussen deze twee prijzen:

Huizenprijzen in Lisse per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.700
€ 4.300
€ 4.800

Prijsontwikkeling Lisse laatste 12 maanden

De woningmarkt is altijd in beweging en Lisse is daar geen uitzondering op. De afgelopen 12 maanden hebben we gezien dat de woningprijzen in Lisse zijn veranderd, net zoals we dat in de rest van Nederland zagen.

Om specifieker te zijn, de gemiddelde verkoopprijs in Lisse afgelopen maand was € 537.065 euro. Dit gelijklopende patroon met de Nederlandse woningmarkt wordt duidelijker zichtbaar in de onderstaande grafiek:

Wat is mijn woning in Lisse waard?

De woningmarkt is continu aan verandering onderhevig, en daarmee ook de waarde van jouw woning in Lisse. Dit wordt onder meer beïnvloed door economische ontwikkelingen, buurtvoorzieningen en vraag en aanbod in jouw specifieke postcodegebied.

Het is aan te raden om scherp zicht te houden op de waarde van je woning. Deze informatie is noodzakelijk bij de verkoop van je huis, maar ook bij het afsluiten of aanpassen van je hypotheek. Een gratis waardebepaling door een erkende makelaar biedt in deze situaties uitkomst.

Een waardebepaling is meer dan slechts een schatting, het is een expertise die bij jou thuis wordt uitgevoerd. De makelaar kijkt ter plaatse naar diverse aspecten voor een waarheidsgetrouwe bepaling. Omdat dit plaatsvindt in je eigen woning, hoef je er nauwelijks tijd voor vrij te maken.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Variatie in woningmarktcijfers is merkbaar op locatie. De huizenprijzen in naburige plaatsen kunnen sterk uiteenlopen van de prijzen in Lisse. Dergelijke diversiteit weerspiegelt het lokale karakter van de markt.

Als je een breder perspectief wenst van het huidige marktbeeld, is het raadzaam om ook de prijzen van woningen in andere gemeenten onder de loep te nemen. Deze vergelijkende blik onthult de realiteit van de vastgoedmarkt in haar talrijke facetten en nuances.

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Lisse

Denk je erover na hoe je het beste de keuze voor een makelaar in Lisse kan maken? De verschillen tussen makelaars kunnen best opmerkelijk zijn. Denk aan uiteenlopende expertises, unieke verkoopstrategieën en variërende courtagekosten. Het is belangrijk een makelaar te vinden die naadloos aansluit bij jouw specifieke situatie en woning.

Een goede makelaar kan een wereld van verschil maken bij het succesvol verkopen van je huis. Zo kan een makelaar optimaal onderhandelen, zorgt voor een sterke presentatie van je woning en heeft een uitgebreid netwerk om potentiële kopers te bereiken. Bekijk daarom diverse mogelijkheden en opties door verschillende makelaars te vergelijken, zodat jij de makelaar kiest die perfect aansluit bij jouw verwachtingen.

Vergelijk makelaars in Lisse Of lees meer over makelaars in Lisse

Gemiddelde tarieven van makelaars in Lisse

Als puntje bij paaltje komt, kan de courtage een grote rol spelen bij de keuze voor een makelaar. In Lisse, rekent een makelaar gemiddeld 1,10% van de verkoopprijs van jouw woning als courtage. Dit kan bij een gemiddelde verkoopprijs van € 537.065 euro behoorlijk oplopen. Het is echter niet raadzaam om dit als beslissend criterium te nemen. De goedkoopste makelaar levert namelijk niet per definitie de beste service.

Het is verstandig om een weloverwogen keuze te maken wanneer je besluit jouw huis te verkopen. Een goede makelaar zorgt ervoor dat je huis goed wordt gepresenteerd en serieus wordt genomen door potentiële kopers. Het is daarom aan te raden om bij verschillende makelaars in Lisse de tarieven op te vragen. Zo krijg je een duidelijk beeld van wat verschillende makelaars te bieden hebben en welk tarief daar tegenover staat.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Lisse

In Lisse hebben we 6731 koopwoningen. Deze woningen kunnen verschillende doelen dienen, afhankelijk van wat jouw specifieke behoeften zijn. Zij kunnen bijvoorbeeld dienen als je primaire verblijfplaats, een tweede thuis, een investeringsmogelijkheid of zelfs een woning voor vakantieverhuur. Het is belangrijk dat je begrijpt welke bestemming een woning kan hebben, om zo een weloverwogen verkoopbeslissing te nemen.

Aantal verkochte woningen in Lisse

In de afgelopen 12 maanden hebben veel woningbezitters in Lisse stappen ondernomen om een verkoop te initiëren. Dit heeft geresulteerd in een flink aantal woningen die te koop werden gezet. Werken met harde cijfers, het aantal huizen dat succesvol verkocht werd (het aantal transacties) is:207. Bekijk de grafiek hieronder voor een visueel overzicht:

Ben je van plan jouw huis in Lisse te verkopen?

Als je je huis in Lisse wilt gaan verkopen, komt daar veel bij kijken. Het is belangrijk na te denken over zaken zoals het regelen van een energielabel, het vaststellen van een realistische vraagprijs en het kiezen van een betrouwbare en efficiënte makelaar die je begeleidt tijdens dit proces. Ook speelt de voorbereiding op de eventuele verhuizing een rol en kan het nuttig zijn te overwegen een verhuisbedrijf in te schakelen.

Omdat al deze zaken soms overweldigend kunnen aanvoelen, kan het helpen een specifiek stappenplan te volgen. Dit plan biedt je een helder overzicht van wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je woning in Lisse. Het helpt je bij het nemen van de juiste beslissingen op het juiste moment, om zo het verkopen van jouw woning zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op de woningmarkt in Lisse gebeurt van alles, elke dag weer. Die constante beweging zorgt ervoor dat de woningmarktcijfers in Lisse dikwijls veranderen. Om die reden houden we deze cijfers actueel op onze site. Accurate woningmarktcijfers zijn heel nuttig; je kunt er als woningverkoper veel aan hebben. Ze geven je namelijk inzicht in de huidige stand van zaken op de woningmarkt, en dit helpt je om beter geïnformeerde beslissingen te nemen bij het verkopen van jouw woning.

Handige tools voor woningverkoop

Bij het voorbereiden of regelen van de verkoop van je woning kan Huis Verkopen je handig ondersteunen. Wij hebben een boel tools die je kunt inzetten voor een soepele verkoop. Zo kun je bijvoorbeeld een gratis waardebepaling regelen om de huidige waarde van jouw woning te bepalen. Ook bieden we je de gelegenheid om makelaars te vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken voor de verkoop van jouw woning in Lisse. Om kosten te besparen, kun je ook makelaarstarieven opvragen en vergelijken. Verder hebben we een handig verkoopstappenplan waardoor je zeker weet dat je niets over het hoofd ziet bij de verkoop van je huis.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen