Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Voorhout

Begrijp je de huidige stand van zaken in de huizenmarkt van Voorhout? Met onze up-to-date statistieken en vastgoedcijfers, krijg je een duidelijk beeld van de gemiddelde woningprijzen, de vraag- en verkoopprijzen en het aantal transacties per maand. Ons overzicht geeft je inzicht in de trends en ontwikkelingen op de huizenmarkt van Voorhout tot aan juli 2024.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Voorhout

De gemiddelde verkoopprijs in Voorhout is in de laatste 3 maanden € 635.594 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 722.600 euro. Wanneer de gemiddelde vraagprijs hoger ligt dan de verkoopprijs, betekent dit dat verkopers doorgaans een hoger bedrag vragen dan wat kopers uiteindelijk bereid zijn te betalen. Dit kan voor potentiele kopers een uitnodiging zijn om te onderhandelen. Hieronder zie je de actuele ontwikkeling van deze prijzen:

Huizenprijzen in Voorhout

Afgelopen 3 maanden

€ 316.000
€ 544.000
€ 773.000

Wil je de vastgoedmarkt van Voorhout beter leren begrijpen? Denk dan eens aan de waarde per vierkante meter. Om dit te illustreren, onthul ik hier de huidige gemiddelde verkoopprijs per m2: € 4.785. Niet alleen biedt dit je een helder perspectief op de bruikbaarheid van je investering, maar het bereidt je ook voor op de huidige marktomstandigheden. Eens zien hoe dit in de praktijk werkt in de onderstaande grafiek:

Huizenprijzen in Voorhout per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.200
€ 4.600
€ 5.100

Prijsontwikkeling Voorhout laatste 12 maanden

Wanneer je de woningmarkt van Voorhout onder de loep neemt, zie je de bewegingen en trends die kenmerkend zijn voor de vastgoedsector. De huizenprijzen van afgelopen maand, met een gemiddelde verkoopprijs van € 635.594, bieden een interessante blik op deze ontwikkelingen.

In de onderstaande grafiek krijg je inzicht in de prijsontwikkeling van de afgelopen 12 maanden in Voorhout. De veranderingen in de huizenprijzen bieden een zichtbare weerspiegeling van de landelijke trend, waarbij de lokale markt de bredere tendensen volgt:

Wat is mijn woning in Voorhout waard?

Als je overweegt om je huis in Voorhout te verkopen, speelt de potentiële opbrengst op de huidige woningmarkt vaak een beslissende rol. Of jouw huis nu een rijtjeswoning, twee-onder-een-kap of een vrijstaand huis is; de woningwaarde kan variëren op basis van talloze factoren waaronder de locatie, het type en de staat van je woning.

Ben je aan het nadenken over de verkoop van je huis? Het is dan aan te raden om een gratis waardebepaling te laten uitvoeren door een makelaar. De waardebepaling geeft je een schatting van wat je kunt verwachten als verkoopprijs. Via deze link kun je een gratis waardebepaling aanvragen, wat je een beter inzicht kan geven in de potentiële opbrengst van je woningverkoop.

Bij een gratis waardebepaling komt de makelaar bij je thuis, neemt de staat van je woning op en vergelijkt deze met vergelijkbare huizen die recentelijk verkocht zijn in Voorhout. Het kan verstandig zijn om meerdere waardebepalingen aan te vragen bij verschillende makelaars. Het komt vaak voor dat de geschatte waarde per makelaar verschilt. Hierdoor krijg je een breder beeld van wat de verkoopprijs van je huis zou kunnen zijn.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Het is interessant om te zien hoe de huizenprijzen per plaats variëren. Zo wijken de prijzen in Voorhout af van die in naburige plaatsen. Deze verschillen zijn het resultaat van diverse factoren, zoals de lokale woningmarkt, geografische kenmerken en infrastructuur. Jouw perspectief op de huizenmarkt kan dus veranderen afhankelijk van de plaats waar je kijkt.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 6.000

Best presterende makelaar in Voorhout

In het proces van huisverkoop zoek je natuurlijk de best presterende makelaar in Voorhout. Het aanbod is groot en de verschillen aanzienlijk, variërend van prijs tot expertise, en van lokale kennis tot verkoopsnelheid.

De keuze van een geschikte verkoopmakelaar speelt een grote rol bij het succesvol verkopen van je huis. De kennis, ervaring en het netwerk van de makelaar kunnen aanzienlijk verschil maken. Het is daarom aan te raden om makelaars te vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken.

Vergelijk makelaars in Voorhout Of lees meer over makelaars in Voorhout

Gemiddelde tarieven van makelaars in Voorhout

Wanneer je een woning in Voorhout wilt verkopen, zal de courtage van de makelaar een rol spelen in je keuze. Gemiddeld hanteren makelaars in Voorhout een courtage van 1,09%. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 635.594 leidt dit keer rond tot gemiddelde kosten van € 6.928.

De tarieven zijn slechts één onderdeel van het totaalplaatje. Het is vooral belangrijk om te kijken naar wat de makelaar voor je kan betekenen. Hoe gaat hij je woning in de markt zetten en welke verkoopstrategie hanteert hij? Wil jij verschillende verkoopmakelaars in Voorhout met elkaar kunnen vergelijken? Dan bieden wij je die mogelijkheid op basis van jouw voorkeuren en hun werkwijze, zodat jij uiteindelijk de juiste keuze kunt maken.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Voorhout

In Voorhout bevinden zich in totaal 5141 koopwoningen. Slechts een klein gedeelte hiervan staat op ieder gegeven moment werkelijk te koop. Als potentieel woningverkoper betekent deze schaarste dat je huis mogelijk enorm in trek zal zijn bij kopers, aangezien er minder alternatieven voorhanden zijn.

Aantal verkochte woningen in Voorhout

In de afgelopen 12 maanden is er een interessante beweging te zien wat betreft het aantal woningen dat in de verkoop is geplaatst en daadwerkelijk is verkocht in Voorhout. Het is vermeldenswaardig dat er 104 woningen zijn verkocht. De volgende grafiek biedt een helder overzicht van het aantal aanmeldingen en de voltooide transacties:

Ben je van plan jouw huis in Voorhout te verkopen?

Wanneer je besluit jouw huis in Voorhout te verkopen, zijn er talloze aspecten waar je rekening mee moet houden. Wist je bijvoorbeeld dat de staat van onderhoud, de vraagprijs en zelfs het tijdstip van verkoop een grote rol kunnen spelen in hoe snel je woning verkocht wordt? En dat is nog maar het topje van de ijsberg. Het regelen van een energielabel, het kiezen van een betrouwbare makelaar, en misschien zelfs het vinden van een verhuisbedrijf zijn ook onderdeel van het proces.

Om je niet te laten overweldigen door de hoeveelheid taken, kan een goed gestructureerd stappenplan je redding zijn. Dit helpt om overzicht te houden, prioriteiten te stellen en gestaag door het verkoopproces te navigeren. Een andere nuttige tip is om altijd transparant te zijn tijdens bezichtigingen; een potentiële koper zal de eerlijkheid over de ins and outs van de woning, zoals eventuele gebreken, zeker waarderen. Behoud deze eerlijke en transparante communicatie voor een soepel verkooptraject voor jouw woning in Voorhout.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Bij Huis Verkopen besteden we veel aandacht aan het zo actueel en betrouwbaar mogelijk houden van de woningcijfers op deze site. Het is ons doel om jou als potentiële huizenverkoper een helder inzicht te geven in de huidige marktsituatie in Voorhout. We houden continue de woningmarkt bij om je van de laatste informatie te voorzien. Zo helpen we je bij de keuze van het juiste moment voor verkoop en bij het maken van geïnformeerde beslissingen.

Hoe Huis Verkopen het je makkelijk maakt

Huis Verkopen is meer dan alleen een bron van informatie; wij zijn er ook om je het leven makkelijker te maken. Onze handige online tools, zoals de gratis waardebepaling en makelaarsvergelijker, helpen je de beste makelaar in Voorhout te vinden en tevens te besparen op makelaarskosten. Bovendien zorgt ons stappenplan ervoor dat je geen belangrijke stappen overslaat bij de verkoop van je woning. Eenvoudig, efficiënt en altijd actueel: dat is waar wij voor staan.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen