Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Warmond

Overweeg je om je huis in Warmond te verkopen? De woningmarkt in deze regio kan veelbelovend zijn. Huizenprijzen geven je een betrouwbaar beeld van de opbrengst die je mag verwachten bij verkoop. Deze pagina biedt handige statistieken en vastgoedcijfers rondom de verkoop van woningen in Warmond.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Warmond

De gemiddelde verkoopprijs in Warmond is in de laatste 3 maanden € 589.078 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 883.230 euro. Dit geeft een interessant inzicht in de huidige huizenprijzen. In de volgende, overzichtelijke grafiek zie je hoe deze prijzen zich hebben ontwikkeld:

Huizenprijzen in Warmond

Afgelopen 3 maanden

€ -214.000
€ 360.000
€ 933.000

Als je je verdiept in de lokale vastgoedmarkt in Warmond, zul je merken dat het analyseren van de prijs per vierkante meter een verhelderend perspectief kan bieden. Het helpt om een genuanceerd beeld te krijgen van de marktwaarde van vastgoed, los van zaken als grootte en bijzondere kenmerken van een woning. Neem bijvoorbeeld de huidige gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter: € 4.711. Deze informatie, samen met de grafiek hieronder over prijsontwikkelingen, kunnen je helpen een onderbouwde beslissing te nemen:

Huizenprijzen in Warmond per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.300
€ 4.600
€ 4.900

Prijsontwikkeling Warmond laatste 12 maanden

De woningmarkt in Warmond heeft de afgelopen 12 maanden interessante bewegingen gemaakt. Wat opvalt, is dat er niet stil is gezeten en dat de huizenprijzen in beweging zijn gebleven, maar we nemen geen standpunt in over de richting hiervan.

Om je een idee te geven, de gemiddelde verkoopprijs in Warmond afgelopen maand bedraagt € 589.078. Nu nodigen we je uit om een kijkje te nemen naar de prijsontwikkeling in de onderstaande grafiek:

Wat is mijn woning in Warmond waard?

De waarde van jouw huis in Warmond is onderhevig aan verschillende factoren. De kenmerken van jouw woning, zoals het soort bebouwing, de oppervlakte en de huidige conditie, hebben een grote invloed. Ook de marktcondities, zoals het aanbod en de vraag in de woningmarkt, spelen een grote rol bij het bepalen van de waarde van jouw huis.

Ben je benieuwd hoeveel je huis in Warmond waard is? Dan is een gratis waardebepaling door een makelaar een verstandige stap. Deze stap brengt niet alleen zekerheid, het helpt je ook om te bepalen of je jouw woning wilt verkopen. Door het aanvragen van een waardebepaling op de aangewezen pagina, krijg je direct inzicht in de geschatte waarde van je huis. Dat kun je doen op deze pagina voor het aanvragen van een waardebepaling.

Een gratis waardebepaling door een makelaar is eigenlijk heel eenvoudig: de makelaar beoordeelt je huis op basis van verschillende factoren en brengt vervolgens een uitgebreid waardeverslag uit. Deze stap is van grote waarde omdat je wilt uiteraard de beste deal wilt krijgen voor je woning. Het kan bovendien helpen bij het vaststellen van een realistische vraagprijs. Dit alles maakt een waardebepaling door een makelaar een verstandige stap.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Het is opvallend hoe sterk de woningmarktcijfers kunnen variëren per regio. Vooral als je de prijzen in Warmond vergelijkt met de omliggende plaatsen, zie je aanzienlijk verschil. Door gedetailleerd naar deze prijsverschillen te kijken, ontstaat er een duidelijk marktbeeld:

Op deze manier kun je de gemiddelde verkoopprijzen, zowel totaal als per m2, in de context plaatsen. Hieronder vind je de grafieken die een goed overzicht geven van hoe de huizenprijzen in Warmond zich verhouden tot de prijzen in vergelijkbare plaatsen:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 6.000

Best presterende makelaar in Warmond

Waar moet je op letten als je een makelaar in Warmond kiest voor de verkoop van jouw huis? Deze vraag is niet gemakkelijk te beantwoorden, want makelaars verschillen sterk in hun aanpak. Zo kan de één veel ervaring hebben met landelijke huizen, terwijl de ander een sterke focus heeft op appartementen in de stad.

Een goede verkoopmakelaar kan een groot verschil maken voor de verkoop van je huis. Bijvoorbeeld in de prijs die je voor je huis ontvangt, hoe snel je huis verkocht wordt, en hoeveel stress je ervaart tijdens het verkoopproces. Het is daarom raadzaam om op makelaars te vergelijken aan de hand van makelaarsstatistieken, zodat je de beste keuze kunt maken voor jouw situatie.

Vergelijk makelaars in Warmond Of lees meer over makelaars in Warmond

Gemiddelde tarieven van makelaars in Warmond

Een opvallend kenmerk in de woningverkoop zijn de courtages die makelaars rekenen voor hun diensten. In Warmond is het gemiddelde courtagepercentage 1,12% van de uiteindelijke verkoopprijs. De gemiddelde verkoopprijs van een woning hier is namelijk € 589.078. Dit betekent dat de kosten voor een makelaar behoorlijk kunnen oplopen, afhankelijk van de waarde van jouw woning en het percentage dat de makelaar rekent.

Als je van plan bent om een huis te verkopen, is het handig om meerdere makelaarstarieven met elkaar te vergelijken, zodat je niet te veel betaalt. Een goed startpunt is het aanvragen van tarieven bij verschillende makelaars in Warmond en omgeving. Dit kun je eenvoudig doen via de tool op onze website. Zo krijg je een goede indicatie van de gemiddelde kosten en kun je uiteindelijk een makelaar kiezen die bij jouw budget past.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Warmond

In Warmond zijn er in totaal koopwoningen, maar slechts een klein deel hiervan staat telkens in de verkoop. Dit betekent dat er sprake is van schaarste op de woningmarkt. Voor jou als mogelijke woningverkoper kan deze schaarste voordelig zijn, omdat er meer vraag is dan aanbod, wat over het algemeen een positief effect heeft op de verkoopprijs.

Aantal verkochte woningen in Warmond

In de laatste 12 maanden heeft Warmond een gevarieerde activiteit op de woningmarkt gezien, waarbij een hoeveelheid woningen te koop zijn aangeboden en een specifiek aantal hiervan is verkocht. Het aantal aanmeldingen weerspiegelt de woningen die op de markt zijn gekomen. Het aantal transacties toont de gerealiseerde verkoop van woningen, aangegeven met 39. In de volgende grafiek worden deze cijfers in detail uitgelicht:

Ben je van plan jouw huis in Warmond te verkopen?

Als je overweegt om je huis in Warmond te verkopen, is er genoeg om over na te denken. De hele verkoopprocedure kan overweldigend lijken, maar geen zorgen - wij zijn er om je te helpen bij elke stap. Het start allemaal met een gedegen voorbereiding, en daar speelt de keuze voor een betrouwbare makelaar een grote rol.

Een goed geordend stappenplan kan het verkoopproces een stuk minder stressvol maken. Het hebben van een duidelijk overzicht zorgt ervoor dat je niet vergeet om belangrijke zaken te regelen, zoals het aanvragen van een energielabel voor jouw woning. Bij Huis Verkopen begrijpen we hoe belangrijk het is om alle stappen zorgvuldig te doorlopen voor een succesvolle verkoop van je huis.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Als je overweegt om jouw huis in Warmond te verkopen, dan ben je op de juiste plek. Hier op HuisVerkopen.nl houden we de ontwikkelingen rondom de huizenprijzen in Warmond continu in de gaten. Actuele gegevens zoals vraagprijzen, verkoopprijzen, het aantal transacties en aanmeldingen worden hier bijgehouden. Zo heb je altijd de meest recente informatie ter beschikking voor de potentiële verkoop van je woning.

Hoe HuisVerkopen.nl je begeleidt bij de verkoop van je woning in Warmond

HuisVerkopen.nl is meer dan een overzicht van huizenprijzen. Het is een tool die jou hulp biedt bij de verkoop van je huis in Warmond. Met onze handige diensten zoals een gratis waardebepaling, het vergelijken van lokale makelaars en het opvragen van hun tarieven, regel je eenvoudig de beste deal. Voel jij je nog steeds een beetje overrompeld? Geen probleem, ons overzichtelijke stappenplan leidt je stap voor stap door het verkoopproces. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet en de verkoop van jouw woning in Warmond op de beste manier regelt.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen