Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Noordwijkerhout

Zoek je een makelaar in Noordwijkerhout om je huis effectief te verkopen? Is het kiezen van de beste makelaar voor jou een uitdaging? Op deze pagina kun je makelaars in Noordwijkerhout vergelijken aan de hand van tarieven, offertes en waardebepalingen, zodat je de juiste keuze kunt maken.

Over makelaars in Noordwijkerhout

Net als in ieder vakgebied, zijn er ook onder verkoopmakelaars grote verschillen te vinden. Denk aan details zoals hun specialisatie binnen de vastgoedmarkt, de kwaliteit van hun klantenservice of de snelheid waarmee ze woningen weten te verkopen. Iedere makelaar heeft een unieke werkwijze, wat hun vaardigheden, tarieven en resultaten beïnvloedt. Het is dan ook van belang om een makelaar te vinden wiens aanpak het best aansluit bij jouw verwachtingen en omstandigheden.

Om het jou makkelijk te maken, houden we bij ons alles bij over de makelaars in Noordwijkerhout. Werkt een makelaar bijvoorbeeld met korte lijnen en is daarmee razendsnel, of blinkt een ander weer uit door diepgaande marktkennis? Deze details helpen ons in de zoektocht om de competitieve wereld van makelaardij inzichtelijk te maken. Zo kunnen we je helpen met het vinden van een makelaar in Noordwijkerhout die aantoonbaar het beste presteert voor wat jij nodig hebt.

Juli 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 6.417
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 17.647
Besparing (gem.)
€ 1.407

Actueel

 • Overweeg je jouw woning op de markt te brengen in Noordwijkerhout? Weet dan dat de gemiddelde makelaarscourtage hier momenteel op 1,14% ligt. Hierbij is rekening gehouden met de meest recente data, namelijk van juli 2024.
 • Daarnaast is het relevant om te weten dat de huidige gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Noordwijkerhout momenteel € 4.619 bedraagt. Voor up-to-date informatie over de huizenprijzen verwijzen we je graag door naar onze website.

Uitgelichte makelaars in Noordwijkerhout

In Noordwijkerhout barst het van de makelaars die jou graag bijstaan in het verkoopproces van je huis. Het is echter niet verstandig om direct de makelaar te kiezen die het dichtstbij zit of de meeste reclame maakt. Het loont om eerst de verschillende makelaars in Noordwijkerhout grondig te vergelijken, op basis van hun tarieven, ervaring, specialisaties en verkoopstrategieën.

Logo Heemskerk Makelaardij B.V.

Heemskerk Makelaardij BV

Heemskerk Makelaardij is een gerenommeerd kantoor met meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van woning- en bedrijfsmakelaardij, nieuwbouw, hypotheken, verzekeringen en investeringen. Hun team van tien professionals is goed ingespeeld en ze kenmerken zich door hun persoonlijke benadering en zorgvuldige aandacht voor details. Met specialismen in bedrijfsruimte, beleggen, kantoren, nieuwbouw en winkels, en een indrukwekkend aantal recente transacties, kun je rekenen op kwaliteit en expertise.

Laros Makelaardij

Laros Makelaardij biedt gespecialiseerde diensten aan in aankoop, verkoop en taxaties, met een focus op nieuwbouw, recreatiewoningen en wonen aan water. Met de hoge waardering van 9,3 op Funda, laat dit VBO-gecertificeerde kantoor een sterke positie zien in de markt. Je vindt ze aan de Gieterij 56 in Noordwijkerhout, klaar om je te helpen met je woonwensen.

Piet Warmerdam Makelaardij

Piet Warmerdam Makelaardij stelt je centraal bij het kopen of verkopen van een huis. Ze bieden vakkundige begeleiding en adviseren je over de waarde van je woning. Ook van promotie wordt werk gemaakt, met je woning op hun website en in hun etalage. Ze geven gedetailleerde informatie aan potentiële kopers en adviseren over de verkoopprijs. Het kantoor is gespecialiseerd in verschillende soorten eigendommen, van recreatiewoningen tot kantoren en agrarisch grond.

Thea de Groot Makelaardij

Thea de Groot Makelaardij is een gerenommeerd makelaarskantoor gelegen aan de Pilarenlaan in Noordwijkerhout. Met haar expertise en betrouwbare dienstverlening is deze makelaar een solide keuze in de woningmarkt. Ondanks dat ze niet deel uitmaakt van een branchevereniging, staat ze sterk door haar hoge gemiddelde beoordeling op Funda. Voor een succesvolle en stressvrije ervaring bij de aan- of verkoop van je huis, is Thea de Groot Makelaardij een uitstekende partner.

Let op: Er is een rijkdom aan makelaars actief in Noordwijkerhout, mogelijk staan niet allemaal in het voorgestelde overzicht. Daardoor is het mogelijk dat jouw ideale verkoopmakelaar daar niet tussen staat. Bij Huis Verkopen houden wij rekening met alle makelaars in het gebied. Om de best passende makelaar te vinden, raden we je aan alle opties te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Noordwijkerhout Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Noordwijkerhout?

De meeste makelaars in Noordwijkerhout maken gebruik van een courtage wanneer je je huis wilt verkopen. Dit is een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs van het huis dat aan de makelaar betaald moet worden. Deze courtage is de hoofdbron van inkomsten voor de makelaar.

Het courtagepercentage is niet wettelijk vastgesteld, waardoor de bedragen nogal uiteenlopen. Het is daarom erg belangrijk om de tarieven van verschillende makelaars te vergelijken voordat je een keuze maakt. Hierbij kan je ook kijken naar eventuele extra kosten en wat je hiervoor terugkrijgt.

Let op: de courtages van makelaars in Noordwijkerhout verschillen gemiddeld 0,50%. Hierdoor kun je gemiddeld € 1.407 besparen door lokale makelaars te vergelijken in Noordwijkerhout. Houd er rekening mee dat de courtage altijd wordt afgestemd op jouw specifieke situatie, dus de percentages variëren.

Kosten van makelaars in Noordwijkerhout

Juli 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.300
€ 6.500
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Noordwijkerhout

Als je van plan bent je woning in Noordwijkerhout te verkopen, kom je er niet onderuit: de meeste makelaars rekenen opstartkosten. Dit zijn kosten die de makelaar in rekening brengt om de verkoop van jouw huis op te starten en je zo optimaal mogelijk te begeleiden. Denk hierbij aan het maken van professionele foto's van je woning, het plaatsen van advertenties op huizensites en Funda, het creëren van een promotievideo, of het tekenen van plattegronden.

Wat mag je dan verwachten qua bedrag voor deze opstartkosten? De kosten variëren per makelaar en hangen ook af van de diensten die nodig zijn voor de verkoop van jouw huis. Gemiddeld liggen de opstartkosten voor makelaars in Noordwijkerhout tussen de € 400 en € 700. Hou hier dus rekening mee bij de selectie van een makelaar, zodat dit bedrag geen verrassing voor je is.

Intrekkingskosten van makelaars in Noordwijkerhout

Als je in Noordwijkerhout een woning te koop hebt staan en je besluit deze uit de verkoop te halen, moet je er rekening mee houden dat makelaars daar vaak kosten voor in rekening brengen. Dit worden intrekkingskosten genoemd en het is een soort vergoeding voor de tijd en moeite die de makelaar in de verkoop van je huis heeft gestoken. Bijvoorbeeld, wanneer je besluit zelf te gaan verkopen of als je plotseling besluit de verkoop van je huis te annuleren.

Het bedrag dat je dan aan de makelaar verschuldigd bent, kan per makelaar verschillen. Gemiddeld moet je in Noordwijkerhout rekening houden met een bedrag van € 500 als intrekkingskosten. Dit is dus een factor waar je rekening mee moet houden als je overweegt je huis uit de verkoop te halen.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Noordwijkerhout met een vast tarief

Heb je je ooit afgevraagd hoe een vaste tarief woningmakelaar werkt? Bij makelaars in Noordwijkerhout, die werken met een vaste tarief, ken je vanaf het begin je uitgaven. Het voordeel hiervan is dat je weet dat ongeacht de waarde van je huis, er nooit meer dan € 3.250 (update: juli 2024) aan makelaarskosten betaald hoeft te worden.

Terwijl een vast tarief je zeker kostentransparantie geeft, kan het een mogelijke valkuil zijn, vooral als je een woning van een lagere waarde hebt. Laten we zeggen, als je huis verkoopt voor €200.000, dan betaal je bij het gemiddelde vaste tarief ongeveer 1,75% van de verkoopprijs, in tegenstelling tot een mogelijk lagere courtage van 1,2% zou dat betekenen dat het vaste tarief je meer zou kosten.

Tip: Ondanks dit, kiezen de meeste Noordwijkerhoutse woningverkopers voor een courtage-gebaseerde makelaar. Waarom? Zij geloven dat het strategisch het best is om je te focussen op het realiseren van een hogere verkoopprijs. Ze zien een hogere verkoopprijs als een topprioriteit en zien daarom de toegevoegde waarde van een courtage-gebaseerde makelaar.

4 feitjes over makelaars in Noordwijkerhout

 • Courtage is een gebruikelijke manier van betaling voor makelaars in Noordwijkerhout, waarmee de meeste woningverkopers ook de voorkeur hebben. Verkopers zien dit vaak als garantie dat de makelaar zijn best doet om de hoogst mogelijke verkoopprijs te krijgen.
 • De schattingswaarden van verschillende verkoopmakelaars in Noordwijkerhout kunnen sterk uiteenlopen, soms met verschillen tot wel €28.000. Je kunt heel gemakkelijk een gratis waardebepaling aanvragen om te bepalen waar je huis zich bevindt binnen deze beoordelingsschaal.
 • Een aanzienlijk deel van de huiseigenaren in Noordwijkerhout, namelijk 91%, kiest voor een makelaar die is aangesloten bij een erkende branchevereniging zoals NVM, VBO of VastgoedPRO. Men ziet dit als een extra waarborg voor kwaliteit en betrouwbaarheid.
 • Veel woningverkopers in Noordwijkerhout geven aan dat ze een makelaar prefereren die aantoonbaar beter presteert dan andere makelaars. Om deze reden is een vergelijking van makelaars een vaak gebruikte strategie.

Wat levert de beste makelaar in Noordwijkerhout op?

In Noordwijkerhout wordt de waarde van jouw huis gedefinieerd door de kwaliteit van de makelaar die je kiest. Het kiezen van een makelaar die beter presteert dan anderen, kan je woningverkoop gunstig beïnvloeden.

Maar hoe herken je nu de beste makelaar in Noordwijkerhout:

 • Verkoopsnelheid: Uit onze databasegegevens blijkt dat de beste makelaars in Noordwijkerhout, huizen gemiddeld 15 dagen sneller verkopen dan andere makelaars. Dit toont aan dat een effectieve verkoopstrategie doorslaggevend kan zijn voor een vlottere verkoop.
 • Verkoopbedrag: Uit dezelfde database volgt ook dat de topmakelaars in Noordwijkerhout woningen gemiddeld voor een hoger bedrag verkopen. Ze behalen een hoger verkoopbedrag dan andere makelaars tot wel € 18.725 euro meer. Een uitstekende makelaar vereist een investering, maar deze investering wordt ongetwijfeld terugverdiend.

De beste makelaar in Noordwijkerhout vinden

We houden continu alle verkoopstatistieken bij van alle makelaars in en rondom Noordwijkerhout. Op basis van deze data kunnen we gedetailleerd beoordelen welke makelaar in Noordwijkerhout het beste presteert en het meeste succes heeft op de verkoopmarkt.

Meer dan enkel prestaties, een makelaar vind je ook op basis van jouw persoonlijke situatie en voorkeuren. Hiervoor is het slim om makelaars te vergelijken via ons formulier. Zo vind je gemakkelijk een makelaar die waardevol en nauw aansluit bij jouw wensen.

Waar moet je op letten bij makelaars in Noordwijkerhout?

Bij het selecteren van de ideale makelaar in Noordwijkerhout voor het verkopen van jouw huis, zijn er verschillende aspecten waarop je moet letten:

Kennis van de lokale markt

Een makelaar met kennis van de lokale markt in Noordwijkerhout is een belangrijk startpunt. Deze kennis kan je helpen bij het vaststellen van een passende verkoopprijs.

Aansluiting bij brancheorganisatie

Het is raadzaam om een makelaar te selecteren die aangesloten is bij een erkende brancheorganisatie. Dit zorgt voor een bepaalde kwaliteitsgarantie en biedt mogelijkheden tot klachtenafhandeling.

Communicatie en service

Zorg dat je kiest voor een makelaar met wie je goed kunt communiceren. Een vlotte communicatie en goede service kunnen het verkoopproces aanzienlijk versoepelen.

Vergelijk offertes

Het is aan te raden om offertes te vergelijken van verschillende makelaars. Let op de inhoud van de dienstverlening en niet alleen op de kosten.

Recente verkoopresultaten

Tenslotte kan het interessant zijn om de recente verkoopresultaten van de makelaar te bekijken. Deze laten zien hoe succesvol de makelaar is in Noordwijkerhout.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In de wereld van de makelaardij in Noordwijkerhout speelt de NVM-verkoopmakelaar een belangrijke rol. Met een schat aan kennis en ervaring staan ze je bij in het verkoopproces van jouw huis. Deze makelaars zijn up-to-date met de huidige woningmarkt en beschikken over de juiste competenties.

Niet alleen NVM-verkoopmakelaars zijn actief in Noordwijkerhout, maar ook makelaars van de VBO en VastgoedPRO. Alle drie de organisaties kenmerken zich door hun betrouwbaarheid en deskundigheid. Het is fijn om te weten dat je bij de verkoop van je huis kunt rekenen op de expertise van ervaren makelaars van dergelijke vernieuwende organisaties.

Wat doet een makelaar in Noordwijkerhout?

Een makelaar in Noordwijkerhout is jouw gids in het complexe proces van huisverkoop. Hij kan je adviseren over de prijsstelling, de verkoopstrategie en de juridische aspecten van de transactie.

Voor de verkoop van je huis in Noordwijkerhout, onderhandelt de makelaar namens jou met potentiële kopers. Hij zorgt ervoor dat je de beste voorwaarden en, indien mogelijk, de hoogste prijs krijgt.

 • Adviseren over de marktwaarde van je huis
 • Onderhandelen over de verkoopvoorwaarden
 • Marketingactiviteiten coördineren voor je huis
 • Jou bijstaan in het hele juridische proces
 • Na de verkoop afhandeling van de papierwinkel verzorgen

Waarom een makelaar in Noordwijkerhout inschakelen?

Het verkopen van jouw huis in Noordwijkerhout kan een uitdagend proces zijn, maar een ervaren makelaar kan hierbij een opmerkelijk verschil maken. Een goede makelaar onderscheidt zich niet alleen door zijn kennis van de lokale markt, maar ook door zijn vermogen om nauwkeurig te prijzen, te adverteren en potentiële kopers te trekken. Hier is een onderscheid tussen wat een gemiddelde makelaar doet, en wat een goede makelaar beter doet.

Volledige kennis van de markt

Een goede makelaar bezit een diepgaande kennis van de lokale markt in Noordwijkerhout. Ze kennen de buurt, historische en huidige prijzen, de competitie en trends in de markt, zodat ze je huis precies goed kunnen prijzen.

Persoonlijke en professionele benadering

Met een persoonlijke benadering, begrijpt een goede makelaar de unieke behoeften en wensen van de verkoper. Ze bieden een professionele service, houden je op de hoogte van het proces en begeleiden je bij elke stap.

Effectieve reclame en marketing

Het promoten van jouw woning is een ander gebied waarbij een goede makelaar uitblinkt. Ze zetten effectieve marketingtools in, zoals professionele fotografie, huisinspecties, virtuele tours en sociale media om je huis te presenteren.

Deskundigheid bij het sluiten van de deal

Uiteindelijk, terwijl een gemiddelde makelaar een deal kan sluiten, zorgt een goede makelaar ervoor dat je het best mogelijke resultaat krijgt. Ze zijn deskundig in het omgaan met biedingen, het opstellen van contracten en alle formaliteiten bij de verkoop van jouw huis.

Makelaars in Noordwijkerhout vergelijken

Het vergelijken van makelaars in Noordwijkerhout via Huis Verkopen levert jou als verkoper diverse voordelen op. Het stelt je onder andere in staat om flink te besparen op makelaarskosten.

 • Gratis en vrijblijvend vergelijken
 • Kostenbesparing door lagere makelaarstarieven
 • Betere dienstverlening voor de beste prijs
 • 100% onafhankelijk en objectief

Ook krijg je met behulp van het platform een goed en volledig beeld van je mogelijkheden. Of je nu jouw woning snel wilt verkopen, of juist voor de maximale prijs, de gekoppelde makelaars geven je een duidelijk beeld. Het vergelijken is daarbij inclusief een gratis waardebepaling, uitgevoerd door de makelaars. Daarbij is er de garantie dat je wordt gekoppeld aan makelaars die met succes een woning hebben verkocht voor anderen, passend bij jouw situatie en wensen.

Vergelijk makelaars in Noordwijkerhout Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Noordwijkerhout

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Noordwijkerhout zijn € 515. Je kunt deze en andere kosten vergelijken op onze website om een weloverwogen keuze te maken.

Je vergelijkt eerst verschillende makelaars op factoren zoals courtage, snelheid van verkopen en gemiddelde verkoopprijs. Zie deze koppeling voor meer informatie.

Als de verkoop niet volgens plan verloopt, heb je gemiddeld € 500 kosten om het contract met de makelaar te beëindigen. Je kunt dan een andere makelaar overwegen.

Het duurt gemiddeld 58 dagen om een huis in Noordwijkerhout te verkopen. Je kunt deze informatie gebruiken om je verkoopplannen in te kaderen.

De gemiddelde courtage van een makelaar in Noordwijkerhout is 1,14%. Je kunt makelaars vergelijken op onze website voor de beste deal.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen